|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 0:36:25 GMT 1
Głos na Lajlę imo 100% racjonalny był i nie mamy się co czepiac siebie.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 0:42:25 GMT 1
imo gdzieś tam działa to, że jest mądry gerard, któremu miasto jakoś tam ufa, bo ładnie pisze posty, wnikliwie, widać, że doświadczony i głupiutki messi - no nie wiem, to forum jest chujowe w cytowanie, ale posty poszczególnych userów przegląda się bardzo dobrze, wejdźcie sobie w posty messiego, a potem gerarda (czytając tylko te posty, bez odpowiedzi) i powiedzcie mi, że są w 100% miastowi Co jest w nas niemiastowego? Przecież chyba bardziej zielonych od nas to ciężko znaleźć, no chyba że w Boyu lub Czarku.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 0:43:29 GMT 1
Connector, czemu chcesz na Messiego dawać? Typ jest niewinny.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 0:44:38 GMT 1
Steven co o mnie myślisz?
Edit: Odpiszę czemu Messiego, ale serio daj doczytać. To jest gracz, wokół którego najwięcej zamieszania jest, najwięcej powiązań z innymi graczami, bardzo trudna do odczytania gra. Z jednej strony podejrzana, z drugiej tak chaotyczna, że aż ciężko uwierzyć, że mafijna.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 0:49:25 GMT 1
Myślę, że jesteś w mafii.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 0:50:04 GMT 1
Dlaczego?
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 14, 2023 0:51:39 GMT 1
>mów, że analizujesz zjawiska i trendy w rozgrywce >ktoś wytyka ci sprzeczność, bo wcześniej analizowałeś zachowanie graczy względem możliwego linczu na żydku W zakresie drugiego cytatu: no kurwa normalnie ci odpowiedziałem, że zająłem się tendencją, jaka się wytworzyła i że teza dotyczyła tego, że za szybko za dużo chętnych na żyda się zebrało + były posty na alibi z wytłumaczeniem głosu. Mówisz, że nie zgadzasz się z wnioskami, bo tobie Winston nie pasuje do tego co napisałem. Ja mówię, że wypowiadamy się o dwóch różnych rzeczach. Tyle. No właśnie problem w tym, że "tyle", a ja oczekiwałbym po Tobie o wiele więcej. I nie chodzi o analizy, a o to że w zasadzie jak miałbym wskazać, kogo tak naprawdę podejrzewasz, to bym nie był w stanie (co pokrywa się z tym, co sam piszesz - że zaczepiasz ludzi, których nie podejrzewasz), a w takim układzie Twoja gra nie ma sensu, jeśli jesteś w mieście. Mała edycja, nie ma czasu na chowanie się, przy czym Ty się nie chowasz jak ericlynnwright do mordu, że ukrywasz ogar i tożsamość, Ty ukrywasz się przed prawdziwym graniem. No i wracamy do punktu wyjścia, bo dla mnie prawdziwe granie to nie jest, przynajmniej na tym etapie, że gracz X i Y są dla ciebie raczej podejrzani, A to w sumie nie wiadomo, B raczej niewinny, a C to glon albo niewinny. Nie w sytuacji, kiedy patrząc tylko na posty po linczu dyskusja wygląda: - żydek wytłumacz się z czegośtam - cośtam - a to spoko, przekonałeś mnie, teraz mniej cię podejrzewam W takim układzie faktycznie moja gra nie ma sensu. Co z tego że inicjując interakcje, zaczepki o jakieś głupie rzeczy, tworzy się ta słynna dyskusja i doszło do chociażby do przerzucenia się głosów z żydka na lajlę, dzięki czemu ci naprawdę grający w mafię mogą się teraz zastanawiać nad tym kto się podczepił, czy miało miejsce ratowanie mafiozy, czy nie. Jebany szrek tylko głupoty pisze i nic z tego nie wynika :/
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 0:52:15 GMT 1
Kurczę, ale narazie myślę, że bardzo fajne jest to, że można całkiem sporo osób drogą eliminacji oczyścic mam wrażenie. Może jestem trochę zbyt pewny tych, których uznaję za niewinnych. To jest ten moment, w którym wymieniasz tych niewinnych.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 0:53:12 GMT 1
Bo Talar Cię tak wylosował.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 0:58:10 GMT 1
Najbardziej pewny jestem niewinności bajki na ten moment, ty też mi się wydajesz niewinny. Ogólnie wiem, że się powtarzam, ale piszę podsumowanie właśnie i to jeszcze chwilę potrwa bo ostatnie 5 stron mam nadal nieprzeczytane.
Edit: Szalenie zastanawiający jest ten jeden głos na gówniarę posłany przez Sentence'a. Zwłaszcza, że chwilę po tym jak go posłał przekonaliśmy się, że Gówniara jest niewinna. Dla mnie jest strasznie ciężko zrozumieć dlaczego ktokolwiek wali pojedyńczy głos w zupełnie innym kierunku niż się toczy rozgrywka.
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 14, 2023 1:00:25 GMT 1
Głos na Lajlę imo 100% racjonalny był i nie mamy się co czepiac siebie. Był 100% racjonalny, dlatego logiczne, że są tam 1/2/3 głosy mafii.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 1:02:38 GMT 1
Zwłaszcza że Sentence też jakoś jej nie forsował, po prostu sobie zagłosował na nią. Ja bym się dziwnie czuł głosując na kogoś kto i tak nie ma szans paśc.
Edit: Swoją drogą mafia wcale nie musiała czuć presji żeby głosować na Lajlę, jeżeli żydek też był niewinny.
Edit2: Ale ogólnie to masz rację, na Lajlę to się aż prosiło głosować z perspektywy mafii, nic się nie trzeba z tego tłumaczyć, jest się pośród tłumu innych. Bardzo fajny głos dla mafii.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 1:09:45 GMT 1
via mobile
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 1:09:45 GMT 1
No właśnie problem w tym, że "tyle", a ja oczekiwałbym po Tobie o wiele więcej. I nie chodzi o analizy, a o to że w zasadzie jak miałbym wskazać, kogo tak naprawdę podejrzewasz, to bym nie był w stanie (co pokrywa się z tym, co sam piszesz - że zaczepiasz ludzi, których nie podejrzewasz), a w takim układzie Twoja gra nie ma sensu, jeśli jesteś w mieście. Mała edycja, nie ma czasu na chowanie się, przy czym Ty się nie chowasz jak ericlynnwright do mordu, że ukrywasz ogar i tożsamość, Ty ukrywasz się przed prawdziwym graniem. No i wracamy do punktu wyjścia, bo dla mnie prawdziwe granie to nie jest, przynajmniej na tym etapie, że gracz X i Y są dla ciebie raczej podejrzani, A to w sumie nie wiadomo, B raczej niewinny, a C to glon albo niewinny. Nie w sytuacji, kiedy patrząc tylko na posty po linczu dyskusja wygląda: - żydek wytłumacz się z czegośtam - cośtam - a to spoko, przekonałeś mnie, teraz mniej cię podejrzewam W takim układzie faktycznie moja gra nie ma sensu. Co z tego że inicjując interakcje, zaczepki o jakieś głupie rzeczy, tworzy się ta słynna dyskusja i doszło do chociażby do przerzucenia się głosów z żydka na lajlę, dzięki czemu ci naprawdę grający w mafię mogą się teraz zastanawiać nad tym kto się podczepił, czy miało miejsce ratowanie mafiozy, czy nie. Jebany szrek tylko głupoty pisze i nic z tego nie wynika :/ Problem jest taki, że z Twoich zaczepek pamiętam tylko te do mnie, że piszę za długie posty. I to w sumie dlatego, że były do mnie. No i tę analizę trendu bicia Żydka. To kogo jeszcze zaczepiłeś, jaką dyskusję wywołałeś?
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 1:25:48 GMT 1
Mało czasu jest, a chcę współpracowac z resztą miasta. Bardzo to będzie kryminał jak sobię puszczę na Eazyego? Jeżeli chcecie żebym z wami głosował no to na tą Lailę mogę bo to bezpieczna opcja relatywnie, ale kurcze trochę niepokoi że nikt jej zbytnio nie broni poza może Sentencem. Ty nie masz współpracować, tylko głosować tak jak czujesz. Oczywiście jak zagłosujesz samotnie, to istnieje ryzyko, że Cię jutro zlinczujemy, bo głównie mafiozi oddają głos w próżnię, żeby nie stać przy niewinnym lub żeby nie pogrążyć kolegi z mafii, ale to już Twój wybór. Dokładnie tak Sentence zrobił!
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 14, 2023 1:32:15 GMT 1
No i wracamy do punktu wyjścia, bo dla mnie prawdziwe granie to nie jest, przynajmniej na tym etapie, że gracz X i Y są dla ciebie raczej podejrzani, A to w sumie nie wiadomo, B raczej niewinny, a C to glon albo niewinny. Nie w sytuacji, kiedy patrząc tylko na posty po linczu dyskusja wygląda: - żydek wytłumacz się z czegośtam - cośtam - a to spoko, przekonałeś mnie, teraz mniej cię podejrzewam W takim układzie faktycznie moja gra nie ma sensu. Co z tego że inicjując interakcje, zaczepki o jakieś głupie rzeczy, tworzy się ta słynna dyskusja i doszło do chociażby do przerzucenia się głosów z żydka na lajlę, dzięki czemu ci naprawdę grający w mafię mogą się teraz zastanawiać nad tym kto się podczepił, czy miało miejsce ratowanie mafiozy, czy nie. Jebany szrek tylko głupoty pisze i nic z tego nie wynika :/ Problem jest taki, że z Twoich zaczepek pamiętam tylko te do mnie, że piszę za długie posty. I to w sumie dlatego, że były do mnie. No i tę analizę trendu bicia Żydka. To kogo jeszcze zaczepiłeś, jaką dyskusję wywołałeś? Z samej analizy bicia żydka miałeś wniosek o grze na alibi idąc od końca eaziego/messiego/kuleszy/może bajki Wystarczyło, że kulesza zagłosował na żydka i już rada mędrców go koloruje na zielono, ignorując próbę wybielenia się przed linczem na lejli, bonus track: boy wskazuje to na moją niekorzyść Winstona mafiacorner.boards.net/post/16340no i nie chcę nic mówić, ale to ja zacząłem temat lejli dzisiaj xD dobra, kończę masturbację nad sposobem rozgrywania przeze mnie edycji. W tej grze nie trzeba szukać mafii, tylko dać miastu okazję do wybielenia się. elo
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 1:35:54 GMT 1
Messi bardziej efekt zbyt zaciśniętej pępowiny. Wracam i nadrabiam, co mam pisaliście i tak: no pracuję sobie jak pracuję, więc normalne, że 24h nie będę przy kąkuterze, jak nie pracowałem, to normalnie pisałem, więc proszę się odpierdolić od tego i od razu mogę powiedzieć, że jutro niestety będę dzień święty święcił i koło 17-18 się zmywam na napierdolkę, więc nie będzie mnie w kluczowych momentach, a głos oddam wcześniej Messi jest chyba za głupi na mafiozę, w sensie, kurwa, ja pierdolę, nie wierzę, że mafia mogłaby tak grać xd coś tam próbuje rozgrywać i analizować, ale te wnioski są zbyt dziecinne, by brać je na poważnie Steven - odnośnie masówek i podłączania się mafiozów: pamiętajmy, że mamy nowe, niedoświadczone osoby, a dla takich nie ma nic bardziej naturalnego niż podłączenie się właśnie do masówki, szczególnie że najłatwiej zaufać tym, co najgłośniej krzyczą, to samo się odnosi do nikłej aktywności, ale to się gdzieś przewinęło
Dużym problemem jest to, że w mafii najprawdopodobniej jest chociaż jeden człowiek, który ogarnia grę na tyle że dowodzi resztą, jasne, posty piszą sami, ale ogólny dyrektywy na zasadzie ty głosuj na tego, ty na tego mogą iść od kogoś kto na grubej kminie gra. Ja bym naprawdę nie spodziewał się, że możliwy jest jakiś flop na takiej zasadzie, że sobie znajdziemy mafię łatwo bo wszyscy stwierdzili że zagłosują na Lajlę. A co do Shreka to jego post że bardzo łatwo żydek wchodzi jako główny podejrzany to był bardzo dobry post. Problem taki, że Lajla wjechała równie łatwo w miejsce żydka.
|
|
|
Post by sentence on Jan 14, 2023 2:35:53 GMT 1
Ubiliśmy miastową, ale dość śmierdzącą i taką, która nie chciała za bardzo grać. Dlatego sam głos na lajlę nie jest obciążający, raczej mogą być jego okoliczności (zwłaszcza przy winie Lipszyca). Trzeba sprawdzić, kto się podpiął, bodajże Boy już to analizował, też może to jutro zrobię, żeby wyrobić sobie własne zdanie. Ale czy jesteśmy do tyłu? Moim zdaniem to zbyt mocne stwierdzenie. Oczywiście lepiej ubić mafię, zawsze, ale ubicie miastowego, którego przynależności się bez linczu nie pozna i nie ma szans uniewinnić to też nie jakaś tragedia. O ile nie poszła masówka. Tu poszło zaskakująco dużo głosów, ale nie można mówić o masówce. Piszesz, że widziałeś 2 cele, oba kiepskie: lajlę i Messiego. A co zrobiłeś, żeby wykreować inny cel? Co sądzisz o Lipszycu? Kto Twoim zdaniem jest w mafii? Nie stracilismy waznej osoby, ale stracilismy okazje, zeby stuknac kogos aktywnego i zebrac info. Po prostu plan zaczynania od malo aktywnych i nieogarnietych wydaje mi sie dosc chujowy. Wysuwalem winstona kilka razy i paletke z raz, ale jak moje typy chwycily to nie bede sie silowac. Gwoli scislosci nie sadzilem ze na paletce bede sam, a nawet jak sie zbiora 3 glosy to juz jest kreacja celu na nastepne glosowanie. Lipszyc mial kilka slabych typow, ale nie uderza mnie jako osoba probujaca realizowac plan mafii.
|
|
|
Post by sentence on Jan 14, 2023 3:08:25 GMT 1
Jakbym mial typowac z glosow: jepepej, cezary (?), szrek, winston. Dwoch ostatnich szkoda byloby stracic przez pomylke, ale imo przynajmniej jeden powinien spasc.
Grandepicolo kolejna lajla.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 3:11:13 GMT 1
Okej, gdybym miał wytypowac mafię jako całośc z bomby teraz, to mówię tak. Eazy, Winston, Messi, i jeden gracz, który ukrywa się sprawniej niż reszta i dowodzi, może Gerard, może Shrek, nie mam pojęcia, w każdym razie mam poczucie, że jeden gracz wodzi mnie mocno za nos, że jest jedna osoba, która sprawia, że ta mafia jest dużo trudniej wyczuwalna, jedna osoba, której nawet nie jesteśmy blisko żeby zlinczować, która decyduje o ruchach mafii. Messi był strasznie podniecony na początku rozgrywki. Wrzucał te swoje gify. Sam fakt wrzucania gifów mnie nie triggerował, ale po czasie zwróciłem uwagę, że te gify były zajebiście radosne tak jakby on już coś celebrował. Myślę że mógł celebrować bycie członkiem mafii. (Mafiozi bardziej cieszą się zwykle grą niż mieszkańcy) Eazy w ogóle zajebiście radosny był, tuż po nieudanym linczu. "No nic, jutro się rozważy wszystkie za i przeciw, ale imo Żydek w mafii po prostu " Nie wyobrażam sobie tak radosnego posta napisać chwilę po nieudanym linczu mieszkańców. Po prostu ta emotka by mi przez klawiaturę nie przeszła. Wcześniej podejrzewałem mocno Sentence'a, wycofuję się z tego. Sentence mówi rzeczy, które totalnie się wydają być jego faktycznymi przemyśleniami, mam wrażenie że on nie realizuje żadnej strategii po prostu pisze co myśli. Największe napięcie, gdybym miał wskazać pomiędzy, którymi dwoma graczami jest najwięcej napięcia i najbardziej oczywista totalna opozycja, taka wręcz niemożliwa do zasymulowania żeby oboje byli w mafii. To bym powiedział Messi i Żydek, no nie ma opcji że oni razem w mafii są. Najbardziej czyści, kolejność nieprzypadkowa. Bajka - Strasznie szalony posting od początku, duże jaja, większość tego co mówi się sprawdza, czuć troskę o losy miasta, gracz, którego najbardziej pewien jestem. Jepepej - Po co miałby atakować Gerrarda, który w mieście ma chyba najmocniejszą pozycję na ten moment? Poza tym gracz pełen wątpliwości wydaje się jakby faktycznie miał wiele wahań a nie je fabrykował. To są jedyne dwie osoby, których jestem prawie pewien, liczyłem że będzie takich osób więcej no ale that's it. Tacy mało mafijni, ale nie aż tak pewni jak Bajka i Jepepej to. boy hotelowy - wydaje mi się w tej grze po prostu ludzki, pełen wątpliwości. Shrek i Gerrad. Albo któryś z nich jest super grającym mafiozą albo obaj są niewinni.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 14, 2023 9:08:22 GMT 1
via mobile
Post by Winston on Jan 14, 2023 9:08:22 GMT 1
Grande strasznie wybielasz bajkę i mam wrażenie że wręcz ignorujesz to, co o niej napisałem. Ustosunkujesz się?
|
|