|
Rozgrywka
Jan 13, 2023 22:37:44 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 13, 2023 22:37:44 GMT 1
Czwarty będzie glon/mafiozo grający dobrą partię. W sumie to szukanie trzeciego i czwartego będzie teraz istotne dla miasta, ciekaw jestem waszych typów, zwłaszcza tym, którym na tym etapie ufam: Boy, Gerrard, kulesza? Bielańska, Winston, bajka, sentence. Kolejność przypadkowa
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 13, 2023 22:38:03 GMT 1
Teza: póki co na tej stronie wypowiedzieli się sami niewinni. Że Lipszyc cię teraz kupił tą obroną? Hmmm, nieeeee no, bez przesady. Ale niezła i lekko zastanawiająca, fakt. No nic, jutro się rozważy wszystkie za i przeciw, ale imo Żydek w mafii po prostu
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 13, 2023 22:39:39 GMT 1
Wystarczy mi już tej obrony takiej jak ta dzisiejsza, ile można
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 13, 2023 22:41:31 GMT 1
Szrek - największy ogar z tej listy, więc najmniej chętnie bym go odjebywał już teraz, ale jak na taki potencjał to strasznie miałki jest. Ziew, to nie jest 2015, żeby lać wodę w analizach 9000 znaków na każdego gracza w edycji i pisać "nooo, po postach to wydaje mi się, że to jest miastowy, ale kurcze równie dobrze to może być mafia, zobaczymy". Graj, jak ci pasuje, opisuj kogo chcesz, ja w takie coś już nie mam zamiaru się bawić, tylko będę sobie robić shitposting połączony z szachami 4d i sprawdzaniem trendów w mieście, po edycji zobaczymy czyje będzie na wierzchu Nie chodzi o długość Twoich postów, tylko ich jakość, siłę, wydźwięk. Nawet jak atakujesz, to tak żeby nie urazić a tu nie ma nic do rzeczy rok, który mamy, tylko raczej Twoja przynależność.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 13, 2023 22:43:36 GMT 1
Plus niby analiz teraz to już pisać nie będziesz, ale jednak rzekome podpinki pod Żydka to Ci się chciało pisać, choć nie do linczu było daleko i ostatecznie przecież nie padł. Chodzi o ten post: mafiacorner.boards.net/thread/120/rozgrywka?page=14&scrollTo=16491No i to co potem to też takie niepasujące do Ciebie, miękkie: No ja nie wiem, czy Winston tak normalnie wyszedł. Mam wrażenie, że zbyt łatwo zmienił zdanie na jego temat i to jeszcze w sytuacji, gdy napisałem coś w stylu, że mam Winstona za podejrzanego, bo jego rozumowanie totalnie rozmija się z moim na przykład w sprawie Żydka. I ni z tego ni z owego Żydek jednak podejrzany. Winston wyszedł normalnie w kontekście tego, że jako drugi podłapał temat, o którym nagle mówiło pół edycji - nie wypowiadałem się czy w kontekście dotychczasowej gry zmiana podejścia była uzasadniona.
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 13, 2023 22:44:38 GMT 1
Przyznam,że ja wolałem sobie oszczędzić czas niż czytać te nijakie posty szreka.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 13, 2023 22:45:44 GMT 1
via mobile
Post by Boy hotelowy on Jan 13, 2023 22:45:44 GMT 1
W ogóle relacja Szrek - Winston jest bardzo ciekawa
|
|
|
Post by Winston on Jan 13, 2023 22:47:10 GMT 1
Dobra, po linczu, to można analizować Imo głosowania na lajlę nie można poczytać za minus per se, bo grała tak chujowo, że to zdrowiej dla rozgrywki, że wyleciała. Nie mniej jednak, jakaś mafia się tu na pewno podpięła. Guwniarę po dzisiejszym dniu miałem w grupie "potencjalnie niewinną", bo mimo chujowego startu, zaliczyła mocną końcówkę. I teraz dalej.
Grupa potencjalnie PACHNĄCA MAFIĄ - shrek - imo po mordzie 1gi, coraz mocniej ma to podstawę. Jako pierwsza zarzuciła temat "szrek to mafia", na co nie dostała od niego nawet konkretnej odpowiedzi. Na podwójną niekorzyść działają dla niego wszystkie śmierdzące posty, które dzisiaj wrzucał, przed linczem był bezużyteczny. Totalna odwrotność tego, co grał wczoraj, największe negatywne zaskoczenie. Jakby był pewien, że nie wyleci i chciał dać na siebie jak najmniej materiału oskarżeniami kogokolwiek. Coś tam się przyjebał do Messiego, coś tam do Gerrarda, ale w sumie nic konkretnego, bez panczlajnów, które by coś wnosiły.
- żydek - stracił cool w zasadzie dopiero po linczu i tekście kogoś tam, że Lipszyc winny. Jak dla mnie to wystarczająco, bo stracił go dość konkretnie, wyszedł w końcu ze swojej słodko-pierdzącej (podobnie, jak zarzucał to layli) kreacji pt. "mądrze gadacie, możecie mnie zlinczować". Bardzo ładny atak na mnie, ale dość łatwy cel sobie wybrałeś - jestem obecnie jednym z najaktywniejszych graczy, jakieś tam podejrzenia w moją stronę to tu, to tam padły, tak że można próbować jutro wajchę przerzucić w tę stronę, szczególnie że daję dużo materiału do analizy. Podpinka pod głosowanie na laylę z jednej strony oczywista, a z drugiej był jej kontrkandydatem, tak że jako decydujący faktor tego bym nie rozważał. Jako jeden z wielu, być może.
- bajka - bardzo podobała mi się jej gra wczoraj, dzisiaj dużo mniej. Podobny case jak ze szrekiem, chociaż mniej oczywisty. Czerwona lampka mi się zapaliła przy łatwości, z jaką podpięła się na lincz pod laylę, mimo że tego samego dnia (!) prosiła o wstrzymanie się do jutra, bo nowi gracze, bla bla. Chorągiewką zapachniało i chronieniem własnej dupy. Plus dopóki nie została przyciśnięta, jej jedynym typem był Messi i to na nim opierała całość swojej gry. Wyglądało to dość wiarygodnie - do czasu.
- Grande Connection - nie podobał mi się jego post z dupy o puszczeniu głosu w Eazy'ego - którego zresztą i tak nie puścił. Dziwne to było, plus rozważanie, że layla to "bezpieczna opcja" - dla kogo, dla mafiozy, żeby się oczyścić łatwym głosem? Plus nie siedzi mi jego styl pisania, tak że trochę też na intuicję xD No i te teksty na początku, że chce pokazać miastu, że myśli jak miastowy itp. Niby dużo pisze, ale mało w tym oryginalnej myśli.
Grupa NIE WIEM, CO O NICH MYŚLEĆ - sentence - z tej grupy z nim mam chyba największy problem. Totalnie z dupy głos na guwniarę, ale w poście od razu po linczu wyglądało to, jakby był z tego dumny XD Pisał też jak akurat wiatr zawiał. Teksty o byciu o jeden mord mafii do tyłu przy dyskusji o layli - śmierdzące. Z drugiej strony przychylał się do opinii głosujących na żydka i punktował chujową grę szreka oraz brak różnorodności w głosach bujki - zakładając, że osoby u góry są w mafii, to chyba za dużo walenia w swoich.
- cezary kulesza - nie za dużo powiedział, trochę mi się nie podobało to jego wychodzenie poza grę, do kreacji z przeszłych edycji itp. ale nic konkretnego nie napisał, po czym można byłoby go określić. Atak w szreka był, ale to też mało, żeby w 100% go uniewinnić.
- Lionel Messi - chętnie przypiąłbym go pod mafię, ale dzisiaj w sumie nie odjebał nic karygodnego. Może się kryje, może się bał, że jest na granicy odjebania. Trochę za pewny siebie przed linczem, gdy był już w zasadzie pewny, że nic się złego mu nie wydarzy, ale imo to można poczytać za miastowe zachowanie. Chciałbym zobaczyć jutro więcej inicjatywy, jakieś zdecydowane typy, a nie podkulenie ogona i przeczekanie, bo to będzie działać na jego niekorzyść.
- jepepej - w zasadzie od wczoraj non stop myślałem, że to jeden z bardziej niewinnych graczy, ale jego tejki po mordzie imo totalnie z dupy. Szczególnie, że sentence rzeczywiście podśmierduje, jak się dobrze sztachnąć.
Grupa NA RAZIE NIEWINNI: - Eazy E - trochę go podszczypywałem, ale wybrnął w miarę sprawnie. Bardzo ładny post teraz po linczu, z którym w większości się zgadzam, co można zobaczyć parę linijek wyżej.
- Steven Gerrard - nerwowy początek, ale dzisiaj w drugiej połowie dnia jeden z bardziej wyróżniających się graczy obok Igi, tak że redemption arc podobny. Nie zawsze może trafne wnioski, ale stara się logicznie to rozgryźć. Nie rzucił się na mnie po moim poście, że "lajla pewnie jednak niewinna" (gdzie ostatecznie miałem rację, jak widać), w przeciwieństwie do żydka, a nawet przyznał rację. Mimo wszystko za łatwo udaje mu się manipulować głosami innych graczy - do obserwacji, ale chwilowo nie rozważam jako kandydata na mój głos.
- boy hotelowy - imo jeden z czyściej grających, jako jeden z pierwszych zauważył co odpierdala dzisiaj zielony przyjaciel. Moje obecne zdanie co do Messiego w zasadzie odzwierciedla jego zdanie sprzed paru godzin XD Tak że szanuję.
Grupa DO ODJEBANIA NAWET JAK SĄ NIEWINNI: - Stefan i grandepicolo - szkoda mi klawiatury na nich, jedyne dwa posty na messiego, bo pewnie utknęli na 11 stronie tematu. Gównoposty, nic niewnosząca, szczątkowa aktywność. Ha tfu na takie granie.
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 13, 2023 22:48:36 GMT 1
Ziew, to nie jest 2015, żeby lać wodę w analizach 9000 znaków na każdego gracza w edycji i pisać "nooo, po postach to wydaje mi się, że to jest miastowy, ale kurcze równie dobrze to może być mafia, zobaczymy". Graj, jak ci pasuje, opisuj kogo chcesz, ja w takie coś już nie mam zamiaru się bawić, tylko będę sobie robić shitposting połączony z szachami 4d i sprawdzaniem trendów w mieście, po edycji zobaczymy czyje będzie na wierzchu Nie chodzi o długość Twoich postów, tylko ich jakość, siłę, wydźwięk. Nawet jak atakujesz, to tak żeby nie urazić a tu nie ma nic do rzeczy rok, który mamy, tylko raczej Twoja przynależność. Powiem więcej: połowa moich ataków jest z losowych powodów albo nawet jest wymierzona w ludzi, których o bycie w mafii nie podejrzewam. Wprost to przyznaję, co teraz? xD Daleko nie szukać: w naszej dzisiejszej wymianie nie chodziło o to, że napisałeś mafijny post, tylko takiemu wyjadaczowi jak ty nie wypada tak lać wody o niczym. Chociaż z drugiej strony, ja tego nie robię i jestem miałki, więc może coś w tym jest :/
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 13, 2023 22:52:22 GMT 1
Plus niby analiz teraz to już pisać nie będziesz, ale jednak rzekome podpinki pod Żydka to Ci się chciało pisać, choć nie do linczu było daleko i ostatecznie przecież nie padł. Chodzi o ten post: mafiacorner.boards.net/thread/120/rozgrywka?page=14&scrollTo=16491No i to co potem to też takie niepasujące do Ciebie, miękkie: Winston wyszedł normalnie w kontekście tego, że jako drugi podłapał temat, o którym nagle mówiło pół edycji - nie wypowiadałem się czy w kontekście dotychczasowej gry zmiana podejścia była uzasadniona. >mów, że analizujesz zjawiska i trendy w rozgrywce >ktoś wytyka ci sprzeczność, bo wcześniej analizowałeś zachowanie graczy względem możliwego linczu na żydku W zakresie drugiego cytatu: no kurwa normalnie ci odpowiedziałem, że zająłem się tendencją, jaka się wytworzyła i że teza dotyczyła tego, że za szybko za dużo chętnych na żyda się zebrało + były posty na alibi z wytłumaczeniem głosu. Mówisz, że nie zgadzasz się z wnioskami, bo tobie Winston nie pasuje do tego co napisałem. Ja mówię, że wypowiadamy się o dwóch różnych rzeczach. Tyle.
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 13, 2023 22:52:49 GMT 1
kurwa ustawcie się wszyscy w kolejce, żeby nikt dwa razy wpierdolu nie dostał
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 13, 2023 23:01:13 GMT 1
Opowiem Wam ciekawą historię. Otóż stwierdziłem, że wśród głosujących na Lajle na pewno jest mafia i to pewnie niejedna, więc trzeba przyjrzeć się ich postom, szczególnie tym sprzed linczu, żeby wyłapać u kogo ten głos mógł być np. kompletną podczepką na ostatnią chwilę i wbrew pisanym wcześniej postom. Jako pierwszego wziąłem na tapetę japapeja, ponieważ nie bardzo z czymkolwiek go kojarzyłem. Przeczytałem jego posty z dziś, próbując sobie wyobrazić, że jest w mafii i stwierdziłem, że nie widzę tego. Zupełnie inaczej miałem przy Szreku. No i co wymyśliłeś byku eaziego nie pytam bo to jakiś egocentryk, może jutro sam napisze
|
|
|
Post by Lionel Messi on Jan 13, 2023 23:04:02 GMT 1
Póki co dla mnie niewinni to: boyhotelowy, Steven Gerrard, od cezarego też czuć nitkę niewinności, ericlynnwright też się uniewinnił ( chociaż miałem wrażenie,że pochodzi z forum miłośników murzynów xd).
|
|
szrek
Edycja#26
|
Post by szrek on Jan 13, 2023 23:06:41 GMT 1
W ogóle, zadziwiające rzeczy się tu dzieją: - zaskakująco łatwo ludziom przychodzi uniewinnianie całej czwórki głosującej na żydka - zaskakująco łatwo ludzie po jednym poście przestają kogoś podejrzewać - zaskakująco często pojawia się rozumowanie "skoro zgadzam się z kimś w ocenie X, to jesteśmy po tej samej stronie".
No i chuj, dalej jak dzieci we mgle.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 13, 2023 23:43:33 GMT 1
jak zawsze pomysle tak, zrobie inaczej, a potem sie okazuje ze dobrze czlowiek myslal, ale nie ma to jak neurotyzm podniesiony alkoholem i wyjsciem z domu, gdy w tle sie dzieje mafia. coz, moja wina. aczkolwiek fakt ze Layla nie chciala nic pisac, ani nie zaglosowala, nie oznacza wcale żle, ze zostala odjechana, chociaz jakis tam niesmak pozostal. bardziej mnie sie nie podoba, ze przylaczylam sie ccac nie chcac do zrobionej juz masowki, a to ostatnie co chcialam od poczatku tej gry (sic)
myslalem ze miasto bedzie zdrowo glosowalo, kazdy za swoim sumieniem, jak to przewodzil Gerrard, a potoczylo sie jak sie potoczylo. chociaz jeszcze nie wiem czemu tak. Swoja droga, to niezla ironia, ze jedna osoba samymi kreacyjnymi postaciami potrafi zwrocic tak na siebie uwage, ze nagle leci, gdy inne osoby - nic takiego. trudno
Żyd Winny / Grande Picollo niewinny Jutro Messi anyway, mial duzo obroncow, zaden movement powazny na niego nie polecial, wszystko sie glupio rozmydlilo w duecie Shrek-Winston pewnie 1 mafia
|
|
|
Post by sentence on Jan 13, 2023 23:52:00 GMT 1
Sentence - bo wydawał się ogarnięty a oddał mega chujowy głos. - sentence - z tej grupy z nim mam chyba największy problem. Totalnie z dupy głos na guwniarę, ale w poście od razu po linczu wyglądało to, jakby był z tego dumny XD Pisał też jak akurat wiatr zawiał. Teksty o byciu o jeden mord mafii do tyłu przy dyskusji o layli - śmierdzące. Z drugiej strony przychylał się do opinii głosujących na żydka i punktował chujową grę szreka oraz brak różnorodności w głosach bujki - zakładając, że osoby u góry są w mafii, to chyba za dużo walenia w swoich. No ale ogolnie to z racji ze layla jest niewinna to jestesmy jeden glos do tylu nie? - Ubilismy miasto (co dla mnie samo w sobie nie bylo zaskoczeniem - ot tak bym gral jakbym wszedl z forum fanow murzynow i sie nie przejmowal za bardzo gra). - Glosujacych ciezko wziac pod wlos, kazdy zaglosowal bo to glon. - Nawet gdyby to byla mafia to totalnie nieznaczaca. Z wyborem gowniary moglem sie mylic xD Ogolnie myslalem ze beda 2 glowne cele: layla i leopold. Oba wg. mnie bez sensu. Layla j/w, leopold to raczej baran niz mafia. Przeciez jakby leopold byl w mafii to sila rzeczy dostawalby jakas informacje zwrotna i nie uskutecznial postingu jak np. w podsumowaniu szreka xD. Winston i Paletka mi jakies posty zasmierdzialy najbardziej, a z tej dwojki winston wydawal sie byc jednak bardziej pozyteczny. Poza tym, levelujac sie nieco, po chuj mialbym oddawac solo glos na osobe ktora zostanie zabita przez mafie. Przy tym jak wyszlo wyslanie glosu na doslownie kogokolwiek innego byloby mniej przypalowe.
|
|
|
Post by Winston on Jan 14, 2023 0:00:19 GMT 1
jak zawsze pomysle tak, zrobie inaczej, a potem sie okazuje ze dobrze czlowiek myslal, ale nie ma to jak neurotyzm podniesiony alkoholem i wyjsciem z domu, gdy w tle sie dzieje mafia. coz, moja wina. aczkolwiek fakt ze Layla nie chciala nic pisac, ani nie zaglosowala, nie oznacza wcale żle, ze zostala odjechana, chociaz jakis tam niesmak pozostal. bardziej mnie sie nie podoba, ze przylaczylam sie ccac nie chcac do zrobionej juz masowki, a to ostatnie co chcialam od poczatku tej gry (sic) śmierdzi
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 0:29:00 GMT 1
>mów, że analizujesz zjawiska i trendy w rozgrywce >ktoś wytyka ci sprzeczność, bo wcześniej analizowałeś zachowanie graczy względem możliwego linczu na żydku W zakresie drugiego cytatu: no kurwa normalnie ci odpowiedziałem, że zająłem się tendencją, jaka się wytworzyła i że teza dotyczyła tego, że za szybko za dużo chętnych na żyda się zebrało + były posty na alibi z wytłumaczeniem głosu. Mówisz, że nie zgadzasz się z wnioskami, bo tobie Winston nie pasuje do tego co napisałem. Ja mówię, że wypowiadamy się o dwóch różnych rzeczach. Tyle. No właśnie problem w tym, że "tyle", a ja oczekiwałbym po Tobie o wiele więcej. I nie chodzi o analizy, a o to że w zasadzie jak miałbym wskazać, kogo tak naprawdę podejrzewasz, to bym nie był w stanie (co pokrywa się z tym, co sam piszesz - że zaczepiasz ludzi, których nie podejrzewasz), a w takim układzie Twoja gra nie ma sensu, jeśli jesteś w mieście. Mała edycja, nie ma czasu na chowanie się, przy czym Ty się nie chowasz jak ericlynnwright do mordu, że ukrywasz ogar i tożsamość, Ty ukrywasz się przed prawdziwym graniem.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 14, 2023 0:30:48 GMT 1
Ogólnie to czytam jeszcze i analizuję ten kocioł co się wydarzył, ale moje pierwsze odczucie po rezultacie linczu i zabójstwa jest takie, że trzeba kogoś z dwójki Żyd, Messi. Jeszcze kusi mnie Sentino i Eazy, ale to bardziej moja personalna pokusa niż strategiczny typ. Nad argumentami pracuję.
|
|
|
Post by Steven Gerrard on Jan 14, 2023 0:34:03 GMT 1
Sentence - bo wydawał się ogarnięty a oddał mega chujowy głos. - sentence - z tej grupy z nim mam chyba największy problem. Totalnie z dupy głos na guwniarę, ale w poście od razu po linczu wyglądało to, jakby był z tego dumny XD Pisał też jak akurat wiatr zawiał. Teksty o byciu o jeden mord mafii do tyłu przy dyskusji o layli - śmierdzące. Z drugiej strony przychylał się do opinii głosujących na żydka i punktował chujową grę szreka oraz brak różnorodności w głosach bujki - zakładając, że osoby u góry są w mafii, to chyba za dużo walenia w swoich. No ale ogolnie to z racji ze layla jest niewinna to jestesmy jeden glos do tylu nie? - Ubilismy miasto (co dla mnie samo w sobie nie bylo zaskoczeniem - ot tak bym gral jakbym wszedl z forum fanow murzynow i sie nie przejmowal za bardzo gra). - Glosujacych ciezko wziac pod wlos, kazdy zaglosowal bo to glon. - Nawet gdyby to byla mafia to totalnie nieznaczaca. Z wyborem gowniary moglem sie mylic xD Ogolnie myslalem ze beda 2 glowne cele: layla i leopold. Oba wg. mnie bez sensu. Layla j/w, leopold to raczej baran niz mafia. Przeciez jakby leopold byl w mafii to sila rzeczy dostawalby jakas informacje zwrotna i nie uskutecznial postingu jak np. w podsumowaniu szreka xD. Winston i Paletka mi jakies posty zasmierdzialy najbardziej, a z tej dwojki winston wydawal sie byc jednak bardziej pozyteczny. Poza tym, levelujac sie nieco, po chuj mialbym oddawac solo glos na osobe ktora zostanie zabita przez mafie. Przy tym jak wyszlo wyslanie glosu na doslownie kogokolwiek innego byloby mniej przypalowe. Ubiliśmy miastową, ale dość śmierdzącą i taką, która nie chciała za bardzo grać. Dlatego sam głos na lajlę nie jest obciążający, raczej mogą być jego okoliczności (zwłaszcza przy winie Lipszyca). Trzeba sprawdzić, kto się podpiął, bodajże Boy już to analizował, też może to jutro zrobię, żeby wyrobić sobie własne zdanie. Ale czy jesteśmy do tyłu? Moim zdaniem to zbyt mocne stwierdzenie. Oczywiście lepiej ubić mafię, zawsze, ale ubicie miastowego, którego przynależności się bez linczu nie pozna i nie ma szans uniewinnić to też nie jakaś tragedia. O ile nie poszła masówka. Tu poszło zaskakująco dużo głosów, ale nie można mówić o masówce. Piszesz, że widziałeś 2 cele, oba kiepskie: lajlę i Messiego. A co zrobiłeś, żeby wykreować inny cel? Co sądzisz o Lipszycu? Kto Twoim zdaniem jest w mafii?
|
|