|
Rozgrywka
Jan 15, 2023 1:00:18 GMT 1
via mobile
Post by jepepej on Jan 15, 2023 1:00:18 GMT 1
Złapanie Was, głupki wczute mafijne, to jest jeden łatwiutki fortel.
Messi już grał taką postać - tryharda mafijnego robiącego mafię przez 24h. Gerard widzę, że dotrzymuje mu na mafijnym towarzystwa.
Kocham Was wszystkich i pozdrawiam. W Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie i jebać piłkarzyków.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 15, 2023 1:00:36 GMT 1
via mobile
Post by jepepej on Jan 15, 2023 1:00:36 GMT 1
Jepepej jepepej kutw banan
|
|
|
Post by ericlynnwright on Jan 15, 2023 1:12:31 GMT 1
Messi już grał taką postać - tryharda mafijnego robiącego mafię przez 24h. Którą edycję masz na myśli?
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 1:12:57 GMT 1
Podoba mi się wjazd Jepeja. Ja dotychczas grałem fatalnie i to zmniejsza moją pewnośc siebie. Ale chciałbym jeden patern główny wskazac.
Albo Żydek albo Messi i Gerard, jeszcze istnieje kandydatura Shreka w sumie. Ale główna odnoga, główna dychotomia tej gry to jest napięcie pomiędzy typem żydek i typem messi. (zwłaszcza że chłopaki ładują w siebie nawzajem ile fabryka dała)
Dlatego tak sobie zarzucam i za taki swój kretynizm uważam, że nie chciałem zabijać Messiego pierwszego dnia tylko uznałem, że jego życie uprości rozgrywkę bardziej niż jego śmierć, to był kluczowy mój błąd.
Życie Messiego to główna komplikacja tej gry. Ale też każdy dotychczasowy niewinny zapewnia że on jest miasto. no Kurwa mać.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 1:30:03 GMT 1
Ja w ogóle kurwa czuję się scamowany. Jak można jako miasto grac tak jak zagrała Lajla albo tak jak gra Messi nosz kurwa mac.
To tak jakby w Pokerze przegrać rozdanie bo ktoś ci wchodzi All in z niczym bo po prostu nie rozumie siły układów.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 2:08:20 GMT 1
To samo uważam. Nie zajebanie Messiego to over dla miasta. Jeszcze Szarlej na setupie bez żadnych ról nam dojebał 4 mafie, prawie 30% skladowego mafiu, uznajac glony, to nawet ponad 30-35% mafii jako miastowi na starcie. Już pierwszy post wiedziałam co wspaniale pomoże miastu. Najgorzej, że ja już wiem co to za gracz ten Messi, i pamietam ze on uważa, że zawsze dobrze robi, a zawsze tylko przeszkadza miastu i robi problemy. I to spore.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 2:19:07 GMT 1
Generalnie na tyle mnie zirytował ten Messi, a nie gram w mafie by się irytować, że wale w niego swój głos. Jak przez to przegramy - trudno. Wole przegrać z nim martwym, niż try-hardować z jego obecnością. Ja sam jestem wystarczająco frustrujący w swym neurotyzmie (aczkolwiek w tej grze gram i tak jak reszta miasta, więc nic sobie specjalnie zarzucać nie będę, bo niczym się na minus nie wyróżniam). Pora by Messi po 15 edycjach nauczył się grać miastowo, jak jest miastem, a nie je pogrążać dla swojej psychozy. Zwłaszcza że żadna to będzie radość dla mafii, więc jeszcze lepiej. A poza tym set z taką faworyzacją mafii, bez jawnego głosowania, bez przedśmiertnych, bez żadnych ról - widać jak to się okropnie zestarzało i jakie to mało ciekawe do gry. Elo i z fartem, miłej niedzieli z Messim. Niech Jepysz żyje, nawet jako mafiozo zasłużył sobie.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 2:31:37 GMT 1
Najgorzej, że taki Gerard, co to uważany jest za autorytet, podobnie z innymi (za co? Obecnie skazują miasto), gada sobie z takim Messim jak z najlepszym kolegą, mimo iz Messi skazuje miasto na przegrana grę, i sobie kreca beke z pijanego jewpeja, bo kurwa widzi to, że Messi grający dupą przez wszystkich jest rozkochiwany, a randomowe glony faktycznie są przez nas jebane. Faworyzacja na tożsamosci jak 100 lat temu, nie dziwiota, że jak sprowadzi sie tu 1 gracza, to zagra 1 edycje a potem spierdala w podskokach, bo tylko "on niewinny bo go znam" i heheszki śmieszki. No zajebiste podejście do grania w mafie. I chuj, walimy w nowych graczy/glonów, a ja jeszcze dureń się do tego przykładam. #Logic
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 2:31:43 GMT 1
Generalnie na tyle mnie zirytował ten Messi, a nie gram w mafie by się irytować, że wale w niego swój głos. Jak przez to przegramy - trudno. Wole przegrać z nim martwym, niż try-hardować z jego obecnością. Ja sam jestem wystarczająco frustrujący w swym neurotyzmie (aczkolwiek w tej grze gram i tak jak reszta miasta, więc nic sobie specjalnie zarzucać nie będę, bo niczym się na minus nie wyróżniam). Pora by Messi po 15 edycjach nauczył się grać miastowo, jak jest miastem, a nie je pogrążać dla swojej psychozy. Zwłaszcza że żadna to będzie radość dla mafii, więc jeszcze lepiej. A poza tym set z taką faworyzacją mafii, bez jawnego głosowania, bez przedśmiertnych, bez żadnych ról - widać jak to się okropnie zestarzało i jakie to mało ciekawe do gry. Elo i z fartem, miłej niedzieli z Messim. Niech Jepysz żyje, nawet jako mafiozo zasłużył sobie. Czekaj, przecież głosowanie jest jawne? Po każdym linczu Talar pisze kto na kogo głosował, to czym to jest jak nie jawnym głosowaniem? A co do Messiego to ja jednak myślę, że on serio może być miastem i trochę szanuję autorytet obu martwych mieszkańców, którzy się upierają że on czysty. Obaj uznali mnie za czystego i mają rację, więc ogólnie szanuję ich osąd. Ja bardziej na Żydka zagłosuję niż na Messiego mimo wszystko, po prostu mnie frustruje to że go nie zabiłem wcześniej gdy mogłem. Też jestem trochę jak zbity pies teraz, bo na tyle się przejechałem na graniu po swojemu że bardziej wierzę innym niż sobie.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 2:32:29 GMT 1
mafiacorner.boards.net/board/10/edycja-xxiv-mg-volvTutaj masz jawne głosowanie. To co teraz to jest jakieś gówno, bo mafia moze sie umawiać na głosy na mafijnym i mowic kto jak kiedy jawnie, a kurwa miasto na ślepo wali i nic nie wiadomo.
Dodatkowo jakby mafia waliła w mord codziennie, to by było nawet na korzyść miasta, bo by mniej ludzi bylo i mniej gówna wychodziło, szybsze tempo i wiecej gry w grze, a tak to czysta psychoza dla miasta, bo trzeba się w tym gównie obracać raz za razem, i jak zawsze na tych zjebanych łukasozwych zasadach (kto to wprowadzil w ogóle), miasto przeżywa katusze bo musi samo siebie raz za razem rozwalać, przy uwaga, MINIMALNEJ, grze w mafii.
Ale pewnie znacie to na pamiec. Kiedy mafia wygrywa? Gdy gra dobrze? Chuja tam gdy gra dobrze. Mafia wygrywa gdy jest bierna na maksa i glonuje. Bo taki styl gry te zjebane zasady faworyzuja od zawsze.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 2:33:40 GMT 1
Ahh, rozumiem, czyli takie głosowanie jawnie zapisywane na bieżąco.
Ja ogólnie jestem takim człowiekiem, że nigdy bym jako mafia nie zagrał pasywnie, wręcz przeciwnie, zawsze jako mafia staram się przejąć kontrolę nad miastem i być kluczową postacią w grze. Nie dlatego że to jest najlepsze, tylko dlatego że to jest najwięcej punktów za styl.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 2:36:20 GMT 1
Ahh, rozumiem, czyli takie głosowanie jawnie zapisywane na bieżąco. Tak jak sie głosuje w najoryginalniejszej mafii na żywo. Masz cohones, podnosisz reke, wskazujesz na kogos i tyle, a nie kryjez sie za głosami poprzez wysyłanie liscików mistrzowi gry, gdy mafia sobie moze odchodzic na bok i walić głosami po 30% całego składu miasta. Farsa xD Najdziwniejsze że lata mijają, i jak nie mistrzuje jakis mózg normalny co wprowadza normalne zasady, to nikt nawet nigdy tego nie zaprzecza i sie nad tym nie zastanawia.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 2:38:50 GMT 1
Nie no ja też nie chcę jakoś krytykowac Talara za zbalansowanie rozgrywki. Imo mord co 2gi dzien przy proporcji 12:4 to spoko rekompensata za inne uniedogodnienia.
Tylko kluczowe jest żebyśmy chociaż tego jednego mafioza trafili tak jak wcześniej pisałaś. Pierwszy mafiozo to męczarnia dla miasta, ale potem z górki.
BTW dzisiejsza pijacka jazda Jepepeja to nie żadna fikcja, typ jest 100% czysty. Czyli z czystych mam już siebie, ciebie i Jepepeja. To nieźle.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 2:41:18 GMT 1
Tutaj mistrzowie nigdy nie uwzględaniają glonów, i jak bardzo to faworyzuje mafie. Myślisz, 12;4 to spoko. Tylko na takich samych zasadach się gra przeciez kurwa jak mafia morduje codziennie. Spójrz na wszystkie poradniki ratio miasta do mafi. TAK SAMO TO WYGLĄDA PRZY CODZIENNYCH MORDACH. A jak dodamy glony, a mamy ich 4?, na 16 graczy to 25%, wiec mamy 25% glonów, 30% mafii, no pozdro xD Zajebisty dzien miałam, ale sie tiltuje na wieczór, bo zamiast miec merytoryczna rozgrywke to juz wiem ze jutro bedzie padaka. A Messi kurwa jeszcze wie ze dostał wsparcie od dwoch osób, co wszyscy debile sie ich słuchaja, i z kazdym postem zaczyna coraz bardziej odpierdalac i trollowac miasto, a jego skopiowanie postu Gerarda 1 do 1 to juz w ogole szczyt wszystkiego.
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 2:43:35 GMT 1
A co myślisz o żydku? Jeśli już wcześniej pisałaś, a pewnie tak to jednak plz streśc bo chyba jednak prościej żebyś ty w kilka minut napisała posta niż żebym ja pół godziny szukał.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 2:43:56 GMT 1
Generalnie jakbym był mafią, to bym sobie odpalił bacardi, i śmiał się z tego wszystkiego, na minimum niczym Beksiński, bo i tak wiadomo że miasto spali sie samo xD
|
|
|
Post by Grande_Connection on Jan 15, 2023 2:46:50 GMT 1
Dla ciebie dylemat może byc oczywisty, ale ja już 2x się pomyliłem bo mogłem głosowac na żydka a wybrałem kogoś innego i teraz jakbym miał się 3ci raz pomylic i np zagłosowac na messiego zamiast na żydka i potem messi czysty to ja bym serio, poczuł się jak największa porażka rozgrywki.
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 2:48:07 GMT 1
A co myślisz o żydku? Jeśli już wcześniej pisałaś, a pewnie tak to jednak plz streśc bo chyba jednak prościej żebyś ty w kilka minut napisała posta niż żebym ja pół godziny szukał. No to jest mój giga dobry super ziomek. Nie olał gry jak Piccollo czy Lajla. Gra przepięknie, oczarował mnie, wali czasem straszne suchary, czasem super precyzyjnie, fajnie gra rolą, czasem wychodzi. Widać że mocno panuje nad emocjami, on ma tendencje do wybuchów racji/autoryetu, a tutaj po prostu widzę że gra jebanego super try-harda bez pretensjonalności. Trzyma pełną kulturkę. Nerwy na wodzy. Nie wyzywa. Nie mądrzy się. Robi same kurwa giga zajebiste ruchy. Dodatkowo gra stylem inteligenckim, bez miecha, bez emocjonalnosci, no po prostu tip-top odjechane.
Gra idealnego miastowego i idealnego mafiozę w tym samym momencie. WIe kiedy wychodzic z gry. Kiedy sie pojawiać. Kiedy szukać okazji na kogoś, a kiedy nie. Nie forsuje swoich linczów na kogokolwiek, ale tak przeciez graja nowi w mafii. Tak grają. Ale zarazem tak tez grają mafiozi, co by robic jak najmniej połączen (co ktos juz mowil). Ale nie rozegrani nie wiedza, by nie robic połączeń. Tłumaczy sie sensownie, uwaza na słowa, ale czasami walnie takie z dupy suchary. A zarazem nie ma żadnej nielogicznosci. Nawet bym powiedzial, ze ma w sobie cos samobójczego i beznadziejnego. Nie mam zielonego cholera pojecia, dzisiaj w niego nie walilam bo uznalam ze zasluguje na dalsza gre, skoro tak gra, i kurwa zaluje ze to zrobilam ,bo znowu - walenie w niego bardziej aktywnego by nam wiecej powiedzialo (ale tak szczerze, jakby sie okazal niewinnym, to tak gowno by nam powiedzialo jak o Sentence nam powiedziala jego smierc).
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 2:49:29 GMT 1
Dla ciebie dylemat może byc oczywisty, ale ja już 2x się pomyliłem bo mogłem głosowac na żydka a wybrałem kogoś innego i teraz jakbym miał się 3ci raz pomylic i np zagłosowac na messiego zamiast na żydka i potem messi czysty to ja bym serio, poczuł się jak największa porażka rozgrywki. Wal w Żyda, i dont care, ja moze tez zmienie głos, chcialbym by chociaż Messi messi wyciszył sie na cały dzien. Gdyby nie to, co zaczał odwalac po śmierci Sentenca, to sam bym pewnie teraz sie w żaden sposób nie odezwał.
Tutaj wchodzi pijany Jewpej, Najebany i wkurwiony, a co robi Messi? TYLKO GO WKURWIA I DOBIJA. No kurwa zajebiste miasto co sie wspiera. Smiejmy sie z innych i ich dopierdalajmy mocniej. Na pewno to pomoze xDDDD
|
|
bajka
Edycja#26
|
Post by bajka on Jan 15, 2023 2:51:23 GMT 1
Dodatkowo mam jakieś trauma reborn xD w sobie, bo emocjonalnie sie czuje, jakbym juz z tym messim co tak gre sie kłociła, i za kazdym razem mi psycha peka xD ohesu
|
|