|
Post by Juliusz Słowacki on Feb 15, 2023 20:40:54 GMT 1
Martwi mnie jego głos.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 15, 2023 20:41:05 GMT 1
Nie będę się na razie rozwijał, bo chcę zobaczyć najpierw wynik Na szczęście ja nie muszę czekać na zobaczenie wyniku, więc zacznę już teraz. Potraktujcie to jako rozszerzenie testamentu, którego nie chce mi się już zmieniać. W testamencie, pisanym jeszcze parę h temu, napisałem, że "no bad blood, bawiłem się przednio". Leciutko mi się ta perspektywa skwasiła przez ostatnie kilka godzin. Nie to, że mam komuś coś bardzo za złe, bo ja też na swój niepewny status zasłużyłem i rozumiem ideę linczów "dla pewności". Natomiast wychodzę z założenia, że będąc podejrzewanym dobrze jest swój pozostały czas w mieście być na tyle pożytecznym i produktywnym, na ile się da, bo po prostu nie ma na tym etapie innego sposobu, żeby się jeszcze spróbować uwiarygodnić. Tate to widzi. Słowacki, jeśli jest niewinny (a zaczynam się ku temu powoli skłaniać, choć dalej siedzi u mnie w kategorii do odwalenia po Mellerze), też to widzi. Gęga jeszcze rozumiem, bo - mimo nielogiczności swoich argumentów - wchodzi ze mną w dyskusję i próbuje solidnie uzasadnić swój głos na mnie. Bobek w sumie podobnie, choć mniej przekonująco. Tsoia też W MIARĘ rozumiem, no bo chłopak się zdecydowanie na mnie zafiksował, ale ciężko mi go przekonywać, skoro dzisiaj jest nieobecny przez siłę wyższą. Natomiast to, co robi Wednesday (i to od dawna, nie tylko przy tym linczu) to jest kryminał. I to taki trzeciorzędny, z kiosku ruchu na dworcu. Mam do Rady Miastowych Głąbów wielką prośbę na resztę rozgrywki. Nie dawajcie Addams prowadzić czegokolwiek w mieście już do końca rozgrywki, bo to się jeszcze skończy katastrofą - i jest to uwaga zwłaszcza na później, bo jestem 100% przekonany, że z niewinnych to ona zostanie do ewentualnej meczówki ze względu na potencjał chaotyczno-bezmyślny, a po drodze odpadną tacy gracze, jak Tate, który jako jedyny z zielonych myśli na razie w 100% trzeźwo. Wednesday to jest taki przypadek chaosu, bezmyślności, pamięci krótkotrwałej, braku konsekwencji i kompletnie nieuzasadnionej pewności siebie, jakiego dawno w tej grze nie widziałem. A że nie grałem od dawna, to dawno naprawdę znaczy dawno.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 15, 2023 20:41:27 GMT 1
bobek, masz pół godziny na wypowiedzenie się co sądzisz o dzisiejszej sytuacji bo po linczu to każdy będzie mądry zgadzam się totalnie ze słowakiem, że to jest tylko i wyłącznie kwestia kolejności, czy jak on to ujął lojalności. Uważam, że kolejność, w której należy linczować to japoniec->orbison->meler->słowak i już to chyba wczesniej pisałem mimo, że japoniec jest z nich wszystkich najfajniejszym gościem a ta wyciągnięta przeze mnie heca z głosami ma sens czy bredzę
|
|
|
Post by bobek on Feb 15, 2023 20:41:31 GMT 1
w sumie trochę inaczej - myślę, że w tym wszystkim gdzieś pomiędzy powinno się znaleźć miejsce dla frazesa
ale gdzie?
|
|
|
Post by bobek on Feb 15, 2023 20:43:01 GMT 1
zgadzam się totalnie ze słowakiem, że to jest tylko i wyłącznie kwestia kolejności, czy jak on to ujął lojalności. Uważam, że kolejność, w której należy linczować to japoniec->orbison->meler->słowak i już to chyba wczesniej pisałem mimo, że japoniec jest z nich wszystkich najfajniejszym gościem a ta wyciągnięta przeze mnie heca z głosami ma sens czy bredzę wygląda tak pięknie, że zastanawiam się tylko gdzie jest haczyk i w serduchu mam nadzieje, że to Ty jesteś tym haczykiem
|
|
|
Rozgrywka
Feb 15, 2023 20:44:51 GMT 1
via mobile
Post by Viktor Tsoi on Feb 15, 2023 20:44:51 GMT 1
Gratuluję decyzji miastu!
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 15, 2023 20:44:51 GMT 1
no mi też najbardziej pasujesz ty w mafii, ja w ciebie napierdalam od pierwszego dnia, potem usypiam czujność mafii i na koniec miasto z gęgulem na sztandardach odgrywa pieśń zwycięstwa nad truchłem bobka
ale odkładając na bok myślenie życzeniowe to jakoś kurwa widzę bardziej prawdopodobne scenariusze
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 15, 2023 20:45:05 GMT 1
I przypominam, żaden Orbison przed Mellerem. Przy czerwonym Orbisonie jest jeszcze MINIMALNA szansa, że Słowacki się teraz uniewinni na koledze. Przy czerwonym Mellerze, Słowacki będzie na 99% czysty, a Orbison na 90% winny.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 15, 2023 20:46:59 GMT 1
Gratuluję decyzji miastu! Gratuluję głupoty po raz kolejny No ale w Tobie (i może Gęgu) jeszcze jest nadzieja, że jakieś wnioski z tego wyciągniecie.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 15, 2023 20:48:23 GMT 1
dobra, na wszelki wypadek: majima jeśli masz za 15 minut paść jako niewinny, to napisz mi jeszcze ty czy wg ciebie opisane powyżej argumenty dot. głosowania pozwalają tylko i wyłącznie LEKKO zazielenić mellera czy tam przesunąć go niżej na liście priorytetów, czy też bredzę
bo mój ulubiony miastowy mędrzec pojechał na wakacje i obawiam się, że żeby pogadać z kimś na poziomie będę musiał zostać schizofrenikiem
|
|
|
Post by Wednesday Addams on Feb 15, 2023 20:49:01 GMT 1
Nie rozumiem, co ja takiego zacietrzewionego zrobiłam, po linczu na Antórze. Przyznaję, lincz na Antórze i moje zachowanie w jego okolicy to kompromitacja, ale potem? Nie musisz oczywiscie odpowiadać, masz pewnie ważniejsze rzeczy, jeśli zielony. Jeśli czerwony, to oczywiście chętnie posłucham
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 15, 2023 20:49:25 GMT 1
Ale które argumenty?
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 15, 2023 20:50:15 GMT 1
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 15, 2023 20:50:52 GMT 1
Nie rozumiem, co ja takiego zacietrzewionego zrobiłam, po linczu na Antórze. Przyznaję, lincz na Antórze i moje zachowanie w jego okolicy to kompromitacja, ale potem? Nie musisz oczywiscie odpowiadać, masz pewnie ważniejsze rzeczy, jeśli zielony. Jeśli czerwony, to oczywiście chętnie posłucham Mówiąc tylko o dzisiejszym linczu - bo robisz dokładnie to samo, co z Antórą. Albo nie czytasz mnie w ogóle, albo czytasz z perspektywy kogoś, komu zakodował się tylko jeden możliwy mój status. I to mnie wkurwia, bo nie wiem, jaki jest sens aktywnej gry, skoro jest się ignorowanym.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 15, 2023 20:53:09 GMT 1
Już pisałem, dla mnie nijak ten układ nie wpływa na kolor Mellera, bo układ głosów jest za korzystny dla mafii. Jeśli jest opcja, w której niewinny (ja) odpada praktycznie wyłącznie dzięki niewinnym, to z tego nie da się absolutnie nic zanalizować. Słowacki już to wyłożył, że mój lincz nic wam nowego nie powie o Mellerze.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 15, 2023 20:56:42 GMT 1
Który to Meller razem z Orbisonem zresztą się nie pierdolą, bo jak widać też już głosują na mnie. Małe ryzyko, bo stoją przy mnie razem z Bobkiem, na którego zawsze mogą zwalić w następnej kolejności (bo na Słowackiego będzie trudniej).
|
|
|
Post by Wednesday Addams on Feb 15, 2023 20:58:00 GMT 1
Nie rozumiem, co ja takiego zacietrzewionego zrobiłam, po linczu na Antórze. Przyznaję, lincz na Antórze i moje zachowanie w jego okolicy to kompromitacja, ale potem? Nie musisz oczywiscie odpowiadać, masz pewnie ważniejsze rzeczy, jeśli zielony. Jeśli czerwony, to oczywiście chętnie posłucham Mówiąc tylko o dzisiejszym linczu - bo robisz dokładnie to samo, co z Antórą. Albo nie czytasz mnie w ogóle, albo czytasz z perspektywy kogoś, komu zakodował się tylko jeden możliwy mój status. I to mnie wkurwia, bo nie wiem, jaki jest sens aktywnej gry, skoro jest się ignorowanym. Przepraszam, jeśli odnosisz takie wrażenie, ale nie jest prawdziwe. Nie mam czasu, pracowałem przez większość dnia (8h, godzinę temu skończyłem), teraz śmigam na bieżni. Po katastrofie z Antórą, postanowiłem nie podejmować decyzji w tej sprawie, bo kompletnie nie mam pojęcia, zatem idę w Ciebie na plecach Viktora i Gęga, a także wydaje mi się, że Meller jest po prostu zielony.
W ogóle nie podejmuję żadnej decyzji w tej sprawie.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 15, 2023 20:58:20 GMT 1
Także brawo miasto, co wyciągnęliście z tego linczu? Zmieniła się jakoś kolejka do linczowania Meller/bobek/Słowacki? Nie? Pozdro.
A mogliście zostawić miastowego, który w porównaniu z Mellerem przynajmniej gra, ale co ja tam wiem.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 15, 2023 20:59:21 GMT 1
|
|
|
Post by Antura on Feb 15, 2023 21:00:28 GMT 1
Majima Gorō - zlinczowany - niewinny, bezrolny
Testament:
|
|