|
Ogólny
Feb 17, 2023 5:59:42 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 5:59:42 GMT 1
no to u mnie to w drugą stronę poszło, uznałem że gość nie po to całą rozgrywkę sobie trolluje, by będąc w mafii takie posty pisać, tym bardziej, że tego i tak nikt normalny nie przeczytał. Tzn do tej pory nie rozumiem po co mu to było. a już ich taktyki mordów to kompletnie nie kumam. W sumie niegłupia jest: a) raczej omija modlitwy b) więc może powodować dodatkowy popłoch w mieście (może, nie musi) c) i tak pewnie zostanie Tate na meczówkę. Tate, który ma Słowackiego za niewinnego (ciekawe, czy ktoś mu to wyjaśni jeśli do takiej meczówki dojdzie).
Miasto skupiło się na Addams, że pewnie się pomyli, ale większym zaufaniem Słowackiego zdaje się darzyć Tate. Jeśli to on ma zostać na finisz, to wszystko ma sens. Chyba, że Tate gdzieś uwalą, ale to już by był większy gamble i granie odwrotną psychologią, no nie wiem x
Moim zdaniem jest coś dosyć intrygującego że w tej potyczce coraz bardziej było czuć że miasto z dnia na dzień traci pewność siebie i jakby coraz mniej chętnie gracze podchodzą do bycia tym który powoduje lincz, ale jednocześnie coraz chętniejsi są skrytykować kolegę w drużynie. Dużo łatwiej było mi skłonić miasto do głosu na Majimę niż do głosu na Sariusa zamiast Antóry gdzie to drugie samo w sobie jest dużo bardziej oczywiste. A mordy mafii BDB zwłaszcza dzisiejszy.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 6:11:59 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 6:11:59 GMT 1
Bardzo doceniam to jak teraz gra Gęg, sam bym grał podobnie ale to nie jest łatwe.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 7:12:23 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 7:12:23 GMT 1
Hari Pota zagrał teraz całkiem fajnie. Ogólnie z jednej strony jako ten, który lubi się rozpisywać długo i możliwie elokwentnie mam w głowie filtr na wszystkich, którzy piszą krótkimi jednozdaniowymi strzałami bez interpunkcji, bo mi się to podświadomie kojarzy ze wszystkimi lubującymi się w shitpostingu i każe mi się mniej przykładać do czytania tych wypocin. Ale jak przeglądam jego posty, to za prawie każdym z tych postów-strzałów stała jakaś celna uwaga, mało który z nich był wypełniaczem (w przeciwieństwie do tego, co np. uprawia - w ekstremalnej wersji - Słowacki czy taki Fraser). Ja czasami muszę poświęcić pierwsze 1-2 dni na zrekalibrowanie się na styl pisania niektórych, żeby się nim nie zaślepić i za mocno nie sugerować
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 7:13:46 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 7:13:46 GMT 1
Bardzo doceniam to jak teraz gra Gęg, sam bym grał podobnie ale to nie jest łatwe. Też mi się podoba, bo miał taki - całkiem zrozumiały i naturalny - moment paniki, ale zaczyna to sobie teraz na spokojnie układać. Ma na to czas i słusznie korzysta.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 7:16:11 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 7:16:11 GMT 1
No i idzie w matmę i rozpiski na kartce, a samemu mając na tym punkcie małą obsesję nie mogę tego nie szanować xD
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 7:30:48 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 7:30:48 GMT 1
Mnie Słowacki wkurwiał, bo nie słuchał, to co piszę. Z drugiej strony Bobek grał takimi środkami, które sam będąc w mafii bym zastosował. W ogóle tak to jeszcze zacytuję a propos tych ze skłonnościami shitposterskimi. Bobek mi utrudniał swoim pisaniem check na naturalność, bo nie włączał mu się wkurw w momentach, kiedy faktycznie był wkurwiany, tylko był wkurwiony permanentnie I teraz też pewnie miałbym problem z czytaniem jego wjazdu na Orbisona jako 100% naturalnego, bo w gruncie rzeczy nie zmienił mu się jakoś specjalnie ton jak był pod ścianą. Dla mnie właśnie ten wręcz kreacyjny wkurw to jest to, co pisze egze, środek do zastosowania w mafii, coś w rodzaju permanentnej kreacji Słowackiego.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 17, 2023 8:57:44 GMT 1
via mobile
Post by oaza on Feb 17, 2023 8:57:44 GMT 1
Imo da się rozpoznać miastową frustrację w zachowaniu bobka. Słuszna czy nie, może wynikająca z jakiegoś poczucia, że nie mają prawa go podejrzewać, ale naturalna. I oczywiście z perspektywy strategii, rzeczywiście morderstwa niezbyt logiczne dla bobka mafiozy, jego podejście do gry również, zbierałby owoce pozycji którą sobie wyrobił wcześniej zamiast iść dalej w to samo.
Teraz już tylko patrzymy czy miasto wytrzyma ciśnienie i zlinczują zgodnie z pomysłem Gęga. Czy może gdzieś po drodze panika przejmie kontrolę. Powinni dać radę, tylko trochę odwagi.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 9:01:38 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 17, 2023 9:01:38 GMT 1
Ale po bobku powinien lecieć Słowacki, tak jak po Mellerze poleciał bobek (zakładając, że znowu przełożą Orbisona, bo mogą go spontanicznie jebnąć). Dlatego dla miasta rozsądne bardziej uwierzyć w moje uniewinnienie Mellera i imo go trochę przełożyć. Zarówno za bobka jak i Słowackiego.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 17, 2023 10:26:43 GMT 1
via mobile
Post by oaza on Feb 17, 2023 10:26:43 GMT 1
Miasto mogło zrobić kilka rzeczy lepiej. Zlinczować Kofolę pierwszego dnia, odpuścić Antórze trzeciego dnia, zauważyć niewinność Majimy, ominąć lincze na Mellerze i bobku, gdyby posłuchali naszych testamentów. Na to już za późno. Na swój sposób dotarli do zwycięskiej kolejki linczowania i to się teraz liczy. Jak uda się to doprowadzić do końca to myślę, że edycja miasta na taką czwórkę z minusem. Mafia w sumie już teraz można powiedzieć, że naprawdę dała radę, niezależnie od ostatecznego rozstrzygnięcia. Gdyby Peterson utrzymał aktywność i zmusił miasto do zlinczowania go plus Kofola ciut lepiej pograł to możliwe, że już albo za chwilę gratulowalibyśmy mafii zwycięstwa. Oj coś czuję że będzie mi się chciało napisać większe podsumowanko edycji, fajna gierka wyszła.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 10:35:37 GMT 1
Post by Wednesday Addams on Feb 17, 2023 10:35:37 GMT 1
Zgodnie z moją wiedzą, origin naszej mafii należy szukać na forum piłki nożnej (dalej forum pn). W pewnym momencie, ok 2010 roku chyba?, forum pn padło i ludzie się rozeszli, ale jednak zaczęli zbierać poprzez swoje kontakty w różnych miejscach. Najczęściej w trzech: pf.com (stamtąd pochodzą Sidor-Słowacki, ale także Licz czy Stork (i również ja, ale pojawiłem się tam później), forum ifq (gdzie tradycje mafii podtrzymywali między innymi Żuras i Egze, stamtąd jest także MVP jednej z poprzednich edycji - Łuczyk), a także na forum realmadrid.pl.
Na pf.com w mafię dużo nie graliśmy, zaledwie kilka edycji, ale często pojawialiśmy się gościnnie na ślizgu (nie mam niestety pewności, jak to się stało, że mafia pojawiła się tam) a także IFQ Realmadrid miał swoją mafię, zagrali kilkanaście edycji, w jednej nawet wziąłem udział. IFQ stworzyło pewnie czasy świetności w mafii, były edycje dwutygodniowe po trzydiestukilku ludzi, wiele z nich bardzo charakterystycznych i łatwych do zapamiętania.
Te wszystkie mafie jednak łączyła jedna rzecz. A właściwie jeden człowiek. Lewkoń. On grał w mafię dużo i wszędzie i bardzo mocno szukał większej ilości graczy i dodatkowych członków społeczności. Gdy mafia zaczęła się powoli kończyć, założył forum, edycje.ugu.pl i zaczęliśmy grać tam. Głównie ludzie z pf.com i ślizgu, ale Lewkoń ogłaszał się w wielu miejscach. Jego forum wprowadziło też standard tego, jak powinno wyglądać forum do gry w mafię - układ wątków i tematów, w tym cmentarz - które znamy do dziś.
Jako rok zero mafii w naszej społeczności uznaję pierwszą edycję na ugu.pl (grałem jako Andrea Pirlo, moja mocna edycja polecam). W drugiej rozgrywce doszedł do nas zaciąg z tak zwanego forum tibii (czyli forum heroes 3), a więc Red i Mały Farciarz z obecnie grających. W ósmej, ostatniej na tym forum gościnnie zagrał Gary, co spowodawało zaciąg z tzw. forum Fenerbahce Stambuł, czyli forów Barcy, Borussii i Bayernu, skąd przybyła do nas duża grupa regularnie grających (Gary, Volv, Bo, Szarlej).
Lewkoń nie był chętny do dzielenia się forum, zwłaszcza po fiasku szóstej edycji, a my chcieliśmy grać, więc powstał Światłukasza i od tego momentu liczymy nasze edycje, a więc dalej już wiecie.
W innych miejscach, przyniosłem mafię na forum ligamistrzow.com a także grałem na tawerna.biz i forum.gram.pl. W obu przypadkach poziom niski (na gram pl sporo wyższy), a na tawernie do tego potężna gra poza forum. Grałem jeszcze na jakimś forum onepiece, ale tam mają jakieś dziwne zasady.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 10:36:24 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 17, 2023 10:36:24 GMT 1
No kolejka linczowania jest na teraz prawidłowa. Muszą tylko utrzymać ciśnienie. Po niewinnym bobku najtrudniejszy moment bo meczówka, albo jak jebną Orbisona. No tak czy siak najtrudniej będzie im zagłosować na Słowackiego, wiadomo. Ta edycja to będzie pewien sprawdzian mam wrażenie. Ale rozwinę, jeśli potoczy się tak jak myślę, że się może potoczyć
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 10:44:18 GMT 1
Post by Wednesday Addams on Feb 17, 2023 10:44:18 GMT 1
Zgodnie z moją wiedzą, origin naszej mafii należy szukać na forum piłki nożnej (dalej forum pn). W pewnym momencie, ok 2010 roku chyba?, forum pn padło i ludzie się rozeszli, ale jednak zaczęli zbierać poprzez swoje kontakty w różnych miejscach. Najczęściej w trzech: pf.com (stamtąd pochodzą Sidor-Słowacki, ale także Licz czy Stork (i również ja, ale pojawiłem się tam później), forum ifq (gdzie tradycje mafii podtrzymywali między innymi Żuras i Egze, stamtąd jest także MVP jednej z poprzednich edycji - Łuczyk), a także na forum realmadrid.pl. Na pf.com w mafię dużo nie graliśmy, zaledwie kilka edycji, ale często pojawialiśmy się gościnnie na ślizgu (nie mam niestety pewności, jak to się stało, że mafia pojawiła się tam) a także IFQ Realmadrid miał swoją mafię, zagrali kilkanaście edycji, w jednej nawet wziąłem udział. IFQ stworzyło pewnie czasy świetności w mafii, były edycje dwutygodniowe po trzydiestukilku ludzi, wiele z nich bardzo charakterystycznych i łatwych do zapamiętania. Te wszystkie mafie jednak łączyła jedna rzecz. A właściwie jeden człowiek. Lewkoń. On grał w mafię dużo i wszędzie i bardzo mocno szukał większej ilości graczy i dodatkowych członków społeczności. Gdy mafia zaczęła się powoli kończyć, założył forum, edycje.ugu.pl i zaczęliśmy grać tam. Głównie ludzie z pf.com i ślizgu, ale Lewkoń ogłaszał się w wielu miejscach. Jego forum wprowadziło też standard tego, jak powinno wyglądać forum do gry w mafię - układ wątków i tematów, w tym cmentarz - które znamy do dziś. Jako rok zero mafii w naszej społeczności uznaję pierwszą edycję na ugu.pl (grałem jako Andrea Pirlo, moja mocna edycja polecam). W drugiej rozgrywce doszedł do nas zaciąg z tak zwanego forum tibii (czyli forum heroes 3), a więc Red i Mały Farciarz z obecnie grających. W ósmej, ostatniej na tym forum gościnnie zagrał Gary, co spowodawało zaciąg z tzw. forum Fenerbahce Stambuł, czyli forów Barcy, Borussii i Bayernu, skąd przybyła do nas duża grupa regularnie grających (Gary, Volv, Bo, Szarlej). Lewkoń nie był chętny do dzielenia się forum, zwłaszcza po fiasku szóstej edycji, a my chcieliśmy grać, więc powstał Światłukasza i od tego momentu liczymy nasze edycje, a więc dalej już wiecie. W innych miejscach, przyniosłem mafię na forum ligamistrzow.com a także grałem na tawerna.biz i forum.gram.pl. W obu przypadkach poziom niski (na gram pl sporo wyższy), a na tawernie do tego potężna gra poza forum. Grałem jeszcze na jakimś forum onepiece, ale tam mają jakieś dziwne zasady. Coś tam była dyskusja, więc dałem summary z tego, co pamiętam
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 10:49:12 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 17, 2023 10:49:12 GMT 1
Mógłbyś opowiedzieć coś więcej o tym forum onepiece? xD Nie wiedziałem, że w takich miejscach grają w mafię. Poziom był wysoki, niski? Z czym był problem i o co chodziło z dziwnymi zasadami? A ja spróbuję w międzyczasie dopowiedzieć jakieś szczegóły do tego co napisałeś, bo wszystko się zgadza, parę kwestii można do tego dopisać co akurat pamiętam
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 11:25:46 GMT 1
via mobile
Post by Emma Watson on Feb 17, 2023 11:25:46 GMT 1
I to jest ten czas by dopytać ciebie tomuś a także reda co się odpierdoliło w 6 edycji na edycje.ugu.pl że ona jest ukryta/skasowana czy jeszcze coś innego?
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 11:33:29 GMT 1
Post by Wednesday Addams on Feb 17, 2023 11:33:29 GMT 1
To pytanie bardziej do Reda, on wtedy mistrzował ze Storkiem, Lewkoń się obraził, to pamiętam, ale nie znam szczegółów o co
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 11:51:44 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 11:51:44 GMT 1
Ja miałem taki moment, w którym świadomie postanowiłem sobie, że zamierzam przestać grać ogarniętego shitpostera i spróbuje być kolesiem, który próbuje zdominować miasto i zacznie narzucać mu swoją wolę. Wcześniej grałem tylko takiego ostrożnego rzucacza uwag bo pomyślałem sobie że poprzednia edycja mi nie poszła i jestem zwyczajnie za słaby. Uważacie, że próba przejęcia kontroli przeze mnie to jednak był błąd czy zrozumiałe?
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 17, 2023 11:56:36 GMT 1
via mobile
Post by oaza on Feb 17, 2023 11:56:36 GMT 1
Ja miałem taki moment, w którym świadomie postanowiłem sobie, że zamierzam przestać grać ogarniętego shitpostera i spróbuje być kolesiem, który próbuje zdominować miasto i zacznie narzucać mu swoją wolę. Wcześniej grałem tylko takiego ostrożnego rzucacza uwag bo pomyślałem sobie że poprzednia edycja mi nie poszła i jestem zwyczajnie za słaby. Uważacie, że próba przejęcia kontroli przeze mnie to jednak był błąd czy zrozumiałe? Wiąże się to oczywiście z większą odpowiedzialnością, jak coś nie pójdzie to większa krytyka spada na lidera, normalna sprawa. Ale jak masz takie ambicje i sprawia ci to przyjemność to nie widzę żadnego problemu.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 11:58:59 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 17, 2023 11:58:59 GMT 1
Zgodnie z moją wiedzą, origin naszej mafii należy szukać na forum piłki nożnej (dalej forum pn). W pewnym momencie, ok 2010 roku chyba?, forum pn padło i ludzie się rozeszli, ale jednak zaczęli zbierać poprzez swoje kontakty w różnych miejscach. Najczęściej w trzech: pf.com (stamtąd pochodzą Sidor-Słowacki, ale także Licz czy Stork (i również ja, ale pojawiłem się tam później), forum ifq (gdzie tradycje mafii podtrzymywali między innymi Żuras i Egze, stamtąd jest także MVP jednej z poprzednich edycji - Łuczyk), a także na forum realmadrid.pl.
Na pf.com w mafię dużo nie graliśmy, zaledwie kilka edycji, ale często pojawialiśmy się gościnnie na ślizgu (nie mam niestety pewności, jak to się stało, że mafia pojawiła się tam) a także IFQ Realmadrid miał swoją mafię, zagrali kilkanaście edycji, w jednej nawet wziąłem udział. IFQ stworzyło pewnie czasy świetności w mafii, były edycje dwutygodniowe po trzydiestukilku ludzi, wiele z nich bardzo charakterystycznych i łatwych do zapamiętania.
Te wszystkie mafie jednak łączyła jedna rzecz. A właściwie jeden człowiek. Lewkoń. On grał w mafię dużo i wszędzie i bardzo mocno szukał większej ilości graczy i dodatkowych członków społeczności. Gdy mafia zaczęła się powoli kończyć, założył forum, edycje.ugu.pl i zaczęliśmy grać tam. Głównie ludzie z pf.com i ślizgu, ale Lewkoń ogłaszał się w wielu miejscach. Jego forum wprowadziło też standard tego, jak powinno wyglądać forum do gry w mafię - układ wątków i tematów, w tym cmentarz - które znamy do dziś.
Jako rok zero mafii w naszej społeczności uznaję pierwszą edycję na ugu.pl (grałem jako Andrea Pirlo, moja mocna edycja polecam). W drugiej rozgrywce doszedł do nas zaciąg z tak zwanego forum tibii (czyli forum heroes 3), a więc Red i Mały Farciarz z obecnie grających. W ósmej, ostatniej na tym forum gościnnie zagrał Gary, co spowodawało zaciąg z tzw. forum Fenerbahce Stambuł, czyli forów Barcy, Borussii i Bayernu, skąd przybyła do nas duża grupa regularnie grających (Gary, Volv, Bo, Szarlej).
Lewkoń nie był chętny do dzielenia się forum, zwłaszcza po fiasku szóstej edycji, a my chcieliśmy grać, więc powstał Światłukasza i od tego momentu liczymy nasze edycje, a więc dalej już wiecie.
W innych miejscach, przyniosłem mafię na forum ligamistrzow.com a także grałem na tawerna.biz i forum.gram.pl. W obu przypadkach poziom niski (na gram pl sporo wyższy), a na tawernie do tego potężna gra poza forum. Grałem jeszcze na jakimś forum onepiece, ale tam mają jakieś dziwne zasady. Tak, PN było pierwsze, ja jeszcze nie grałem, ale niektóre edycje zdążyły się zachować i zdążyłem na jakieś 2 wtedy zerknąć, chociaż część przepadła (i to było raczej duże granie, często po ponad 40 osób). Oczywiście zachować na czasy 201x, bo teraz już pospadały zdaje się wszystkie. Poziom nie był jeszcze wysoki, bo to były początki, ale szybko wykreowała się grupa graczy, która ogarnęła kilka fajnych patentów na rozgrywkę, że tak to rzucę. Moim faworytem pewnie wuuya, rewelacyjny mafiozo, zresztą część core`u IFQ miała swoja miejsce właśnie na PN - wtedy bodaj to były takie nicki jak Husaria, JB czy Azi-Rafał. Jakoś tak. Rozgrywki IFQ były trochę kontynuacją tych PN, zanim PN w końcu padło (jakoś tak jak podaje tomus, chociaż granie tam realnie chyba zakończyło się ciut wcześniej). A tak dokładniej, to w sumie trochę się podzieliło na IFQ i pf.com właśnie (PN -> IFQ -> IFQ + PF.com), bo po jakimś czasie, koło 2012 wystartowała edycja na PF (ale jeszcze na prawdziwych, przed lewkoniowym ugu - tu mamy rok 2013). JackBauer (czyli JB z wyliczanki wcześniej) przyniósł też w międzyczasie mafię na realmadrid -zresztą tomus tutaj wspomina o tym, grał tam nawet raz. Bauer całkiem dobrze to zrobił zresztą, realmadrid może do IFQ nie miał się nijak, ale parę osób z niezłym potencjałem tam było. Edycje IFQ to było królestwo Żurasa głównie, ja jeszcze wtedy nie grałem, chociaż dużych nazwisk tam było bez liku - wuuya właśnie, sadom, Żuras, egze, Leff czy Adik. (To znaczy załapałem się na te końcowe już edycje, gdy to IFQ powoli zaczynało wymierać i ci co jeszcze grali, trafiali potem na pf.com) Sporo z tych osób już nie gra, część została. 3 edycje temu (a jeśli tę liczyć jako 28, a niedoszłą jako 27 win miasta, to 4 ) zapisał się np. Leff (chociaż odpadł), gościnnie z IFQ grywa też nieraz Monti (może mu ktoś da znać że znowu ruszyliśmy i będzie chętny xD) NA IFQ grał też chociażby lowrider, który właśnie w mafii Internet Football Quiz się głównie otrzaskiwał.
Ja dołączyłem na PF w czasie II edycji na ugu, razem z paroma osobami z h3 (z których najlepsza była trójca ja, Mały Farciarz (dobry gracz) i Maszkarra (zajebisty gracz, szkoda że zawiesił buciki i może nie wrócić). Na h3 nic specjalnego się nie działo, przyniósł nam tam mafię zlatan (który kojarzył ją z PN/PF właśnie bo tam dawał odnośniki, ale nie wiem jaki miał nick xD), znały też gierkę ze 2-3 osoby jak Farciarz, a ja coś kiedyś kojarzyłem i chciałem pograć i tak się to jakoś złączyło.
Drugim dużym ośrodkiem był ślizg, z którym się często łączyliśmy i który zaczął granie chyba bodaj koło 2011, nie wiem czy nie przyprowadził tam mafii, zdaje się, że ktoś z PN właśnie, ale nie pamiętam kto. A jeśli nie, to ze 2 osoby grały później łączenie - to właśnie tutaj największy potencjał pokazał lowrider i koniec końców przeskoczył też do IFQ i został. Ze 2-3 osoby jeszcze tam ogarniały i gościnnie wpadały na niektóre z dalszych edycji (może kiedyś wrócą? Fajnie się grało np. z Who?Bertem).
No tak czy siak PN się skończyło, IFQ w końcu obumierało edycyjnie, ślizg podobnie, zostało PF, które po 2 edycjach na forum właściwym i przejściu na kreację (co wprowadziło już PN) w III o tu: www.mafiapf.fora.pl/No i potem graliśmy na ugu (kulisy ukrycia VI przez Lewkonia były kwestią zapewne odmiennej interpretacji tego jaka decyzja powinna zapaść w rozgrywce na temat casu Gorti-Sidor, ale nie ma co chyba jakoś bardzo do tego wracać - jedynie gierki szkoda, bo była super + wygrana miasta w królestwie panowania mafii ), z przerwami na forum tomusa gdzie zagraliśmy jedną edycję (ksiądz Red Mięsień Dźwigaczjądra rozwalający mafię Michalkiewicz, Astley, Kolos w 3 pierwsze dni, kilka kreacji stamtąd bym sobie jeszcze przypomniał) i forum pf, gdzie przeszliśmy wstępnie z ugu i graliśmy zamiennie jak Lewkoń nie chciał prowadzić, a grał (szkoda, że padło). W międzyczasie połączyliśmy się z Garym i ekipą z trzech forów, zagraliśmy na pf coś łączonego, ze 2-3 edycje na jeszcze innych forach (były też edycje na prawdziwych nickach w międzyczasie), potem w końcu padł pomysł zrobienia jednego porządnego forum do grania, a nie takie skakanki po kolejnych domenach. I przeniosło się wszystko na Łukasza.
A resztę już znacie.
Parę miejsc jeszcze śledziłem jeśli chodzi o mafię, ale to sprawa na oddzielny wpis.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 12:11:07 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 12:11:07 GMT 1
Ja miałem taki moment, w którym świadomie postanowiłem sobie, że zamierzam przestać grać ogarniętego shitpostera i spróbuje być kolesiem, który próbuje zdominować miasto i zacznie narzucać mu swoją wolę. Wcześniej grałem tylko takiego ostrożnego rzucacza uwag bo pomyślałem sobie że poprzednia edycja mi nie poszła i jestem zwyczajnie za słaby. Uważacie, że próba przejęcia kontroli przeze mnie to jednak był błąd czy zrozumiałe? Wiąże się to oczywiście z większą odpowiedzialnością, jak coś nie pójdzie to większa krytyka spada na lidera, normalna sprawa. Ale jak masz takie ambicje i sprawia ci to przyjemność to nie widzę żadnego problemu. Dla mnie to nie jest kwestia smaku ani ambicji czy chęci gracza tylko obiektywnie czucia rozgrywki i tego czy jest to obiektywnie dobre zagranie. Teraz np oczekujemy od Gęgulca żeby przejął kontrolę. Czasami gracz dobrze robi oddając kontrolę a czasami dobrze robi przejmując. Ja poczułem że pojawił się moment w tej rozgrywce, w której miasto potrzebowało przejęcia kontroli nad nim. Dla mnie to było ważne żeby wejść w odpowiednim momencie. Tak jak w szachach musisz wiedzieć kiedy grać ostrożnie a kiedy ryzykować tak i w mafii musisz wiedzieć kiedy jest czas na pomaganie miastu uwagami a kiedy na krzyczenie mu co ma robić.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 12:18:05 GMT 1
Post by Antura on Feb 17, 2023 12:18:05 GMT 1
Z tych wszystkich miejsc to grałem tylko na forum RM, bo mam przyjaciela, co jest fanboiem RM, aczkolwiek śmiesznie mi się tam grało, bo gracze chcieli mnie przekupywać jakimiś profitami w mafii za informacje o tym kumplu xd. Pamiętam, że kilka razy próbowalem ogarnąć graczy RM na inne miejsca, ale oni byli bardzo niechętni do wypadów na zewnątrz i interakcji z innymi tubylcami. I niechętni to delikatne słowo.
|
|