|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:35:26 GMT 1
Post by Marcin Meller on Feb 18, 2023 20:35:26 GMT 1
powiedzmy sobie szczerze, taktyka taktyką, rozumowanie rozumowaniem, a gdyby miastowi podczepili się pod pierwszy oddany głos w tej edycji, to z mafii nie byłoby co zbierać.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:36:00 GMT 1
via mobile
Post by Antóra on Feb 18, 2023 20:36:00 GMT 1
Heh, to był jakiś lincz na Garym, w którym nie brałem udziału? Myślałem, że jestem ekspertem Ano był, broniłem go ze wszystkich sił, ale nie udało się przekrzyczec miasta. Przez to też nie zostawiłem nic po sobie i padłem godzinę później w linczu, mimo że miałem chyba całą mafię na radarze Tak, tamten lincz to był dramat, do którego po części sam przyłożyłem rękę, bo dzień wcześniej po pracy zasnąłem, wstałem z pół godziny do linczu, czytałem rozgrywkę a byłem nieukryty, ktoś to wyciągnął i poleciałem. Edycję wcześniej ja nakręciłem głupi lincz na Gigachada, bez sensu, bo mógł się oczyścić.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:36:38 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 18, 2023 20:36:38 GMT 1
powiedzmy sobie szczerze, taktyka taktyką, rozumowanie rozumowaniem, a gdyby miastowi podczepili się pod pierwszy oddany głos w tej edycji, to z mafii nie byłoby co zbierać. Chciałem właśnie o tym wczoraj napisać, że z tym głosem egze szef 🤣
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:37:04 GMT 1
via mobile
Post by oaza on Feb 18, 2023 20:37:04 GMT 1
Kofola grał na tyle słabo że szansa na jego mafijność była duża i ciągle rosła. No ja rozumiem, ale to idziemy w kierunku tego, ze herolincz jest wtedy, gdy tak medrcy uznaja. Dla mnie Sroda byla bardziej mafijna. Mozliwe, ze przez to, ze jestem chujowy xD, ale w temacie unikania herolinczow nam to nie pomaga. Chodzi głównie o to, że aktywna Wednesday, jeśli jest w mafii, to jej mafijność tym bardziej wyjdzie w przyszłości. Albo jak niewinna, oczyści się z zarzutów, co właśnie nastąpiło. Z kolei Kofola nie wykazał potencjału na wrzucenie trzeciego, czwartego biegu. Aktywny i chaotyczny bardzo często bywa mylony z podejrzany i mafijny.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:39:25 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 20:39:25 GMT 1
Kofola grał na tyle słabo że szansa na jego mafijność była duża i ciągle rosła. No ja rozumiem, ale to idziemy w kierunku tego, ze herolincz jest wtedy, gdy tak medrcy uznaja. Dla mnie Sroda byla bardziej mafijna. Mozliwe, ze przez to, ze jestem chujowy xD, ale w temacie unikania herolinczow nam to nie pomaga. Kryterium aktywności i tego, czy ktoś gra kreację (kreować się do samego końca d1 to zazwyczaj decyduje się 1-2 graczy na edycję, czasem i nikt). Naprawdę nietrudne, wykluczasz tych najaktywniejszych i tyle xd Niuanse (np. kryterium "ogar") ustalają raczej gracze doświadczeni - ale to jest dość proste Sam z każdą kolejną edycją takim się stajesz. Przykład dobrej gry Tate na finiszu teraz. A kryterium ogar to zazwyczaj olewasz i głównie skupiasz się na kryterium aktywny-wnoszący.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:39:37 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 18, 2023 20:39:37 GMT 1
Ty byś pewnie będąc w mafii mnie potraktował od razu szpiegiem znając moje gry w mafii to prędzej namowiłbym resztę mafii by Cię ławą zlinczować w g1 xD Ciekawe tylko jakby się z tego wytłumaczyli xD
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:39:44 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 18, 2023 20:39:44 GMT 1
No ja rozumiem, ale to idziemy w kierunku tego, ze herolincz jest wtedy, gdy tak medrcy uznaja. Dla mnie Sroda byla bardziej mafijna. Mozliwe, ze przez to, ze jestem chujowy xD, ale w temacie unikania herolinczow nam to nie pomaga. Chodzi głównie o to, że aktywna Wednesday, jeśli jest w mafii, to jej mafijność tym bardziej wyjdzie w przyszłości. Albo jak niewinna, oczyści się z zarzutów, co właśnie nastąpiło. Z kolei Kofola nie wykazał potencjału na wrzucenie trzeciego, czwartego biegu. Aktywny i chaotyczny bardzo często bywa mylony z podejrzany i mafijny. No ja np w ogóle tego nie wyczułem. Dla mnie Kofola na tamten etap nie różnił się wiele od tego, co opisujesz jako takiego chaotycznego. Teraz jak go czytam to widzę, co masz na myśli, ale no już trudno, zwalę to na brak wyczucia po długiej przerwie.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:40:14 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 18, 2023 20:40:14 GMT 1
Ale się tragiczna rzecz dzieje XDDD Gęg chce odjebać Bobek i Słowacki, Tate chce odjebać Słowacki i Bobek, a tymczasem miasto przegłosuje frasera bo dwóch najbardziej niewinnych się nie dogadało co do kolejności.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:40:24 GMT 1
Post by Antura on Feb 18, 2023 20:40:24 GMT 1
Ano był, broniłem go ze wszystkich sił, ale nie udało się przekrzyczec miasta. Przez to też nie zostawiłem nic po sobie i padłem godzinę później w linczu, mimo że miałem chyba całą mafię na radarze Tak, tamten lincz to był dramat, do którego po części sam przyłożyłem rękę, bo dzień wcześniej po pracy zasnąłem, wstałem z pół godziny do linczu, czytałem rozgrywkę a byłem nieukryty, ktoś to wyciągnął i poleciałem. Edycję wcześniej ja nakręciłem głupi lincz na Gigachada, bez sensu, bo mógł się oczyścić. Ty mówisz o Marlowie?
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:40:47 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 18, 2023 20:40:47 GMT 1
Tak, tamten lincz to był dramat, do którego po części sam przyłożyłem rękę, bo dzień wcześniej po pracy zasnąłem, wstałem z pół godziny do linczu, czytałem rozgrywkę a byłem nieukryty, ktoś to wyciągnął i poleciałem. Edycję wcześniej ja nakręciłem głupi lincz na Gigachada, bez sensu, bo mógł się oczyścić. Ty mówisz o Marlowie? Tak o Marlowa tutaj chodzi.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:41:32 GMT 1
Post by Antura on Feb 18, 2023 20:41:32 GMT 1
No to ja to wszystko powyciągałem. Generalnie striggerowany byłem strasznie po tym linczu, bo wystarczyło (wtedy, w mojej perspektywie) w chuja nie lecieć, a tam misplay za misplayu i taka układanka się ułożyła, że lipa, ale aż głupio było tego nie ignorować, bo wyrachowany scum mocno
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:42:34 GMT 1
via mobile
Post by oaza on Feb 18, 2023 20:42:34 GMT 1
Chodzi głównie o to, że aktywna Wednesday, jeśli jest w mafii, to jej mafijność tym bardziej wyjdzie w przyszłości. Albo jak niewinna, oczyści się z zarzutów, co właśnie nastąpiło. Z kolei Kofola nie wykazał potencjału na wrzucenie trzeciego, czwartego biegu. Aktywny i chaotyczny bardzo często bywa mylony z podejrzany i mafijny. No ja np w ogóle tego nie wyczułem. Dla mnie Kofola na tamten etap nie różnił się wiele od tego, co opisujesz jako takiego chaotycznego. Teraz jak go czytam to widzę, co masz na myśli, ale no już trudno, zwalę to na brak wyczucia po długiej przerwie. No dlatego nigdy nie dojdziemy do końca do porozumienia, bo taka to już gierka pełna subiektywnych odczuć i niuansów. Ale najprościej w sumie to Red napisał. Kofola vs Wednesday zdecydowanie lepiej Kofola z racji samej aktywności bez niczego innego. Aktywność już można w miarę obiektywnie ocenić.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:43:47 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 20:43:47 GMT 1
Dokładnie. Wystarczy podzielić graczy na 3 grupy: a) aktywni b) semi-aktywni c) glony Na początek nie trzeba wiedzieć nic więcej. Wszystko przychodzi z czasem, doświadczeniem i chęciami
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:44:41 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 18, 2023 20:44:41 GMT 1
Mnie Red by zaliczyłby do semi-aktywnych przynajmniej w d0/d1
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:44:57 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 18, 2023 20:44:57 GMT 1
Btw egze nie wiem, o co Ci wcześniej chodziło z tym, że Tate nie myśli itp, bo dla mnie w przypadku wygranej miasta będzie murowanym MVP z jednego prostego powodu - w żadnym momencie nie skurwił własnej logiki i nie zrobił/napisał czegoś, co byłoby ignorowaniem rzeczy, które ewidentnie sam widzi i punktuje. 100% największa konsekwencja w budowaniu własnej mapy rozgrywki na przestrzeni edycji.
Ty byś pewnie też mógł ostatecznie wybronić swoją grę podobnymi argumentami, tylko szkoda, że Ci z czasem wyszło jak wyszło.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:45:04 GMT 1
Post by Marcin Meller on Feb 18, 2023 20:45:04 GMT 1
powiedzmy sobie szczerze, taktyka taktyką, rozumowanie rozumowaniem, a gdyby miastowi podczepili się pod pierwszy oddany głos w tej edycji, to z mafii nie byłoby co zbierać. Chciałem właśnie o tym wczoraj napisać, że z tym głosem egze szef 🤣 w ogóle dziwię się, że tu się tyle dyskutuje o jakimś rankingu elo, liczniku postów czy kolejności eliminowania glonów, a nie podejmuje się kluczowego tematu - w jaki sposób jawne głosowanie wpływa na grę. Moim zdaniem jest mega korzystne dla mafii, która może cały czas wszystko mieć pod kontrolą.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:45:52 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 18, 2023 20:45:52 GMT 1
Dokładnie. Wystarczy podzielić graczy na 3 grupy: a) aktywni b) semi-aktywni c) glony Na początek nie trzeba wiedzieć nic więcej. Wszystko przychodzi z czasem, doświadczeniem i chęciami No i już wiem, czemu się do mnie dowaliłeś jako pierwszego - jako semi-aktyw pasowałem do tej definicji chyba bardziej niż Kofola xD
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:45:57 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 18, 2023 20:45:57 GMT 1
No to ja to wszystko powyciągałem. Generalnie striggerowany byłem strasznie po tym linczu, bo wystarczyło (wtedy, w mojej perspektywie) w chuja nie lecieć, a tam misplay za misplayu i taka układanka się ułożyła, że lipa, ale aż głupio było tego nie ignorować, bo wyrachowany scum mocno A wystarczyło mnie słuchać, dobrą partię grałem, szkoda, że mafia mnie wtedy jebnęła, no ale pewnie dlatego jebnęła
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:46:06 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 18, 2023 20:46:06 GMT 1
No Tate po dzisiejszym dniu zdecydowanie MVP. Mega fajna gra i decydujące rozkminy na koniec.
|
|
|
Ogólny
Feb 18, 2023 20:46:43 GMT 1
Post by Antura on Feb 18, 2023 20:46:43 GMT 1
Jeden dzień raczej nie decyduje o MVP xD [Ja obecnie nie mam opinii tbh] Swoją drogą, ankiete zrobić jeżeli miasto wygra?
|
|