|
Post by Antura on Feb 16, 2023 2:37:37 GMT 1
|
|
|
Post by Antura on Feb 16, 2023 3:24:59 GMT 1
W ogóle to taka z pupy teoria, w ramach tego co mówił Gęgu: Skoro Calvino wiedział, że detektyw go sprawdza, i wiedział, że sam jest rolnym i niewinnym, i raczej nikt nie będzie go counter-claimował i brał jego rolę... To w dniu sprawdzenia mógł nie modlić się za Watson. Nawet jeżeli mafia by zaryzykowała i poszła w nią - to i tak z perspektywy Calvina - strata malutka, bo on wie, że jest niewinny, i moze to udowodnic, bez wzgledu na sprawdzenia. Wtedy nastepnego dnia faktycznie chroni Watson, i beng, miastu jest lincz 1 do przodu, mimo iz na sprawdzenia to nie wpływa (bo ginie Watson next-next day). I tak, nie mowie ze Calvino zagral źle. Jego 1 edycja. Zrobil wszystko poprawnie, plus mowie to z perspektywy osoby, ktora lubi yolo. Po prostu ladnie sie wszystko tutaj sklada
|
|
oaza
Edycja#27
|
Post by oaza on Feb 16, 2023 11:43:54 GMT 1
Owszem, o tym samym pomyślałem gdy dowiedziałem się że Calvino to ksiądz. Mógł w zasadzie potraktować Watson jako bezrolnego i pomodlić się za mnie bądź Gęga, a następnego dnia za Watson. Akcja bez ryzyka właściwie, bo det i tak poleciałby przed kolejnym sprawdzeniem. Jedyne co musiałby zdzierżyć to ewentualny hejt ze strony miasta jeśli mafia poszłaby w Watson, do czasu aż sytuacja by się nie wyjaśniła.
|
|
|
Post by Antura on Feb 18, 2023 17:52:17 GMT 1
Ach, i moment losowania:
|
|