|
Ogólny
Mar 13, 2023 0:14:42 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 13, 2023 0:14:42 GMT 1
Co jak Jaworek w mafii? 😱 strach się bać XD i o co chodzi Jasiowi z tym zagubionym, o którym nie wiedział Stankiewicz? Nie wiem, co ma Jasiu na myśli. A Jaworek w mafii to dla mnie SF, gra niewinnie.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 0:14:56 GMT 1
via mobile
Post by Squbaniec on Mar 13, 2023 0:14:56 GMT 1
Co jak Jaworek w mafii? 😱 strach się bać XD i o co chodzi Jasiowi z tym zagubionym, o którym nie wiedział Stankiewicz? Odpowiem na to drugie, Jaś chce prawdopodobnie w ten sposób uniewinnić Stankiewicza pisząc między słowami. Ubicie w linczu zagubionego to duże wydarzenie ułatwiające w znalezieniu mafiozów. Reakcja Stankiewicza potwierdza że nie spodziewał się że zagubiony zostanie ubity.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 0:36:42 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 13, 2023 0:36:42 GMT 1
Uważam, że w mafii jest Szejkomat. Zwłaszcza szanse rosną, jeśli jest tam Zmarzlik.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 0:37:57 GMT 1
Post by Ebenezer Rojt on Mar 13, 2023 0:37:57 GMT 1
Zmarzlik i Shakeomat najpewniejsi niewinni.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 1:05:14 GMT 1
Post by Ebenezer Rojt on Mar 13, 2023 1:05:14 GMT 1
Losco to nie był w ogóle kandydat na mord w D3 po tym jak zagrał dzisiaj, co mnie przybliża do tego, że jednak wybroniłem ten mord w D2.
Mafia chciała tym razem mieć pewność i znowu uderzyła w Sama, za którego dzisiaj ksiądz nie mógł już się pomodlić, gdyż nie można dwa razy z rzędu.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 10:42:54 GMT 1
via mobile
Post by Karlos Magnusen on Mar 13, 2023 10:42:54 GMT 1
No, to co, kto mial rację xd Jednak parzysty zajebał nieparzystego a Rojt gigaczad (dałbym se palca upierdolic ze mafia btw) wczoraj ich zablokował mord, to dzisiaj dobili. No chyba że uważacie serio ze bredzę Ja jednak nie sadze, ze mnie drugi snajper strzelił. Jak już masz tego snajpera to jesteś strasznie wyczulony na rolnych. W końcu sam jesteś w tej skórze, wiec myśle, ze by mnie zrozumiał i zostawił na później. No chyba, ze miał zupełnie inna wizje rozgrywania takiej roli, ale to juz nie wiem. Ewentualnie chciał po prostu upierdolic mafie. Może parabola snajper by mnie strzelił, bo dużo konfliktów mieliśmy i jak jesteś zielony to się jednak zastanawiasz czy to nadal naturalne, czy ktoś cię próbuje wrzucić pod koła. Po paraboli tez bym się w sumie spodziewał próby bycia hero, ale no zobaczymy. Mogl mieć 0 doświadczenia i nie wiedzieć jak to działa, mógł uważać ze no po prostu mu tak bardzo śmierdzisz ze się nie może oprzeć, no i mógł uważać ze nawet jeśli jesteś snajperem to złym i szkodliwym w sensie takim który może głupimi strzałami zaszkodzić miastu (w co skurat wątpię po tym jak odstrzeliles JrR) Ale zwłaszcza to pierwsze mógł być na tyle niedoświadczony, albo ogólnie albo w waszej mecie, by nie wiedzieć czego tu się oczekuje od snajpera i Twoje metaanal8zy mogłyby nie zadziałać. Znaczy jak się okaże że mam rację to ja dalej będę zdziwiony czemu snajper tak strzelił, po prostu wydaje mi się to mniej nieprawdopodobne niż cała reszta xd
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 11:00:52 GMT 1
via mobile
Post by Ebenezer Rojt on Mar 13, 2023 11:00:52 GMT 1
Też bym dzisiaj uderzał w Wiadomo, niewinnego.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 11:03:58 GMT 1
via mobile
Post by Ebenezer Rojt on Mar 13, 2023 11:03:58 GMT 1
Juan Roman Riquelme Ojciec Pijo Wiadomo, niewinny Jill Bitten Ye
I glon: Capibara, Mucha lub Guimo?
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 11:08:19 GMT 1
via mobile
Post by Ebenezer Rojt on Mar 13, 2023 11:08:19 GMT 1
To taki luźny strzał jak coś. Żeby się sprawdzić.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 11:22:00 GMT 1
via mobile
Post by Karlos Magnusen on Mar 13, 2023 11:22:00 GMT 1
Też bym dzisiaj uderzał w Wiadomo, niewinnego. Same
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 13:54:54 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 13, 2023 13:54:54 GMT 1
Śmierć Rojta w mordzie oraz wina Pijo pozwala popchnąć wreszcie grę do przodu i wyjść z wczesnego etapu gry. Zwłaszcza że winny Pijo był zagu bionym i nie trzeba się martwić. Dzięki temu mogę zrewidować trochę grupę podejrzanych o dodatkowe nicki. Zmarzlik jeśli naprawdę się po prostu poddał to w takim układzie wydaje się niewinny i najlepiej jest zostawić tą sprawę dla snajpera jeśli Zmarzlik się uaktywni. Jeśli poddał się jako mafia to będę trochę zaskoczony że chce swoją drużynę osłabić. Nie ma co nawet go dzisiaj rozważać jako kandydaturę do linczu. Zostało 13-4 czyli mimo rzezi wśród glonów nadal ponad połowa graczy żyje.
Niewinni: -Wojskowa Karetka -Young Leosia -Jacek Jaworek -Andrzej Stankiewicz -Parabole -Jan Ewangelista
Trochę mniej zieloni: -Spóźniony Jasiu ( ze względu na kaliber gracza) -Shakeomat Biedronki ( podobnie jak wyżej) Obydwie powyższe grupy jeśli nic szczególnego się nie wydarzy to są po prostu niewinne.
Podejrzani: -Taco Hemingway ( nawet jeśli jest niewinny to nie może dożyć do końca) -Anastazja ( ta akcja z czyszczeniem miasta z glonów wczoraj gdy na świeczniku był Pijo śmierdzi po prostu, jeśli jest niewinna to do końca nie powinna przeżyć)
-Wiadomo,niewinny
-ye -Jill Bitten (roboczą ją uniewinniałem; teraz lepiej umieszczam w gronie podejrzanych ponieważ do końca dożyć nie może po prostu) -wszelkie glony typu (Mucha Bez Ucha,Capibara,Guimo) tą trójkę bym zostawił aby snajper nimi się zajął
Spora część tej grupy z podejrzanych była u mnie w pozostałych, ponieważ nie wiedziałem co z nimi robić. Nie było czuć od nich mafią. Ciężko było ich uniewinnić (taka typowa szarówka by się nie wyróżniać). Po poznaniu wczorajszych kolorków wreszcie można było ich jakoś posegregować. Dla mnie nareszcie nadszedł etap na konkrety. Bez zlinczowania Pijo bardzo ciężko by było ruszyć inne podejrzane osoby.
Co do akcji odglonywania to ona była krótkowzroczna w d2 w momencie kiedy może było ubić wtedy najbardziej podejrzane osobniki pokroju Pijo/Zmarzlik i gra mocniej ruszyła by do przodu. Tak to stał się lincz który mógłby być przełożony na d5/d6 przy takiej ilości graczy i szła by eliminacja takich osobników by nie decydowali w końcówce. Taką akcję powinno planować się wcześniej a nie na ostatnią chwilę. Ewentualnie zostawić właśnie glony jako strzelnicę dla miejskich snajperów, aby nie marnować linczów na nich (nie strzelać jedynie do tych co widać że całkowicie olewają grę).
Dzisiaj na świeczniku powinni być Taco/ye/Wiadomo. To są osobniki które ewidentnie trzeba zgrillować i odjebać. Wczoraj ich bym jeszcze nie ruszał ze względu na dokończenie sprawy z Pijo mająca najwyższy priorytet do zakończenia wczesnego etapu rozgrywki.
Jeszcze wypowiem się o mordach. Widać w co gra mafia i próbuje upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. W mordzie ma lecieć inteligencja a od ich snajpera ci pchanący rolą. Padli do tej pory Zagubiony i Losco ( zakładając że mord był wybroniony przez Rojta). Snajperem potraktowali gmerke i Rojta. Nadal jednak będą chcieli szukać tego parzystego , który może im szyki pokrzyżować zwłaszcza że dzisiaj ma swój strzał.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 14:13:02 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 13, 2023 14:13:02 GMT 1
Wypowiem się szerzej później, ale jedna uwaga do poniższego: -Anastazja ( ta akcja z czyszczeniem miasta z glonów wczoraj gdy na świeczniku był Pijo śmierdzi po prostu, jeśli jest niewinna to do końca nie powinna przeżyć)
Skoro Pijo to Zagubiony to: 1) mafia nie wiedziała zupełnie, że Pijo nie ma roli snajpera, więc z perspektywy mafiozerki Anastazji wjazd na odglonowanie, ŻEBY RATOWAĆ PIJO nie ma sensu, bo oni nie mieli pojęcia, że schodzą ze snajpera na glony; 2) wiedzieli, że Pijo jest zagubionym, bo mieli sprawdzonego Akrobatę, ale wtedy snajper albo nie strzelał wcale (Zmarzlik niewinny), albo strzelał w Zmarzlika i ten miał kamizelkę (wtedy winny); 3) nie wiedzieli, że Pijo to zagubiony, ale Zmarzlik winny, bo po zejściu głosów z Pijo to on miał lecieć i to jego broniła Anastazja. Tylko że ten płaczliwy post jest dość naturalny, więc nie zdziwi mnie jakoś bardzo jego niewinność (bardziej mnie zdziwiła niewinność Rojta niż potencjalnie zdziwi niewinność Bartka); 4) Anastazja niewinna i tak sobie odglonowała bez sensu. Którą opcję wybieracie? Anastazja to niestety taki gracz, że uwierzę zarówno w 4, choć mi się w niej wiele rzeczy nie podoba, jak i te 3 zakładające jego winę.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 14:41:33 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 13, 2023 14:41:33 GMT 1
Uważam, że Ye jest niewinny, może się mylę (na cmentarzu to tym bardziej nieszkodliwe), ale nie dałbym go zlinczować dzisiaj.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 14:42:15 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 13, 2023 14:42:15 GMT 1
Wypowiem się szerzej później, ale jedna uwaga do poniższego: -Anastazja ( ta akcja z czyszczeniem miasta z glonów wczoraj gdy na świeczniku był Pijo śmierdzi po prostu, jeśli jest niewinna to do końca nie powinna przeżyć)
Skoro Pijo to Zagubiony to: 1) mafia nie wiedziała zupełnie, że Pijo nie ma roli snajpera, więc z perspektywy mafiozerki Anastazji wjazd na odglonowanie, ŻEBY RATOWAĆ PIJO nie ma sensu, bo oni nie mieli pojęcia, że schodzą ze snajpera na glony; 2) wiedzieli, że Pijo jest zagubionym, bo mieli sprawdzonego Akrobatę, ale wtedy snajper albo nie strzelał wcale (Zmarzlik niewinny), albo strzelał w Zmarzlika i ten miał kamizelkę (wtedy winny); 3) nie wiedzieli, że Pijo to zagubiony, ale Zmarzlik winny, bo po zejściu głosów z Pijo to on miał lecieć i to jego broniła Anastazja. Tylko że ten płaczliwy post jest dość naturalny, więc nie zdziwi mnie jakoś bardzo jego niewinność (bardziej mnie zdziwiła niewinność Rojta niż potencjalnie zdziwi niewinność Bartka); 4) Anastazja niewinna i tak sobie odglonowała bez sensu. Którą opcję wybieracie? Anastazja to niestety taki gracz, że uwierzę zarówno w 4, choć mi się w niej wiele rzeczy nie podoba, jak i te 3 zakładające jego winę. Z twoich uwag bym odrzucił na pewno 1) gdyż mafia na spokojnie mogłaby też w razie czego szpiegiem potraktować zagubionego ( tutaj by się przydało forum mafii do zweryfikowania tego po edycji). Mafia pewnie po śmierci prawdziwego snajpera nieparzystego mogła już wiedzieć że Pijo to zagubiony, ale do niczego im się nie przyda jak już był spalony od samego początku ( ciężar mafijnej roli mimo nieznania przez zagubionego współmafiozów). Opcja numer 4 jest sensowna jeśli faktycznie Anastazja jest niewinna ( mam podobnie co ty że wiele rzeczy w niej mi się nie podoba po prostu). W takim wypadku zmarnowała po prostu lincz który można było na Zmarzlika poświęcić. Przy opcji 2 i 3 bardzo mocno tutaj by pomógł akurat kolor Zmarzlika a okazja do poznania po raz pierwszy jego koloru właśnie w d2 przepadła. Mam nadzieję że będzie dzisiaj druga okazja do poznania jego koloru gdy:
1) padnie za punkty 2) odstrzeli go snajper na wszelki wypadek
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 14:47:27 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 13, 2023 14:47:27 GMT 1
Skoro Pijo to Zagubiony to: 1) mafia nie wiedziała zupełnie, że Pijo nie ma roli snajpera, więc z perspektywy mafiozerki Anastazji wjazd na odglonowanie, ŻEBY RATOWAĆ PIJO nie ma sensu, bo oni nie mieli pojęcia, że schodzą ze snajpera na glony; 2) wiedzieli, że Pijo jest zagubionym, bo mieli sprawdzonego Akrobatę, ale wtedy snajper albo nie strzelał wcale (Zmarzlik niewinny), albo strzelał w Zmarzlika i ten miał kamizelkę (wtedy winny); 3) nie wiedzieli, że Pijo to zagubiony, ale Zmarzlik winny, bo po zejściu głosów z Pijo to on miał lecieć i to jego broniła Anastazja. Tylko że ten płaczliwy post jest dość naturalny, więc nie zdziwi mnie jakoś bardzo jego niewinność (bardziej mnie zdziwiła niewinność Rojta niż potencjalnie zdziwi niewinność Bartka); 4) Anastazja niewinna i tak sobie odglonowała bez sensu. Którą opcję wybieracie? Anastazja to niestety taki gracz, że uwierzę zarówno w 4, choć mi się w niej wiele rzeczy nie podoba, jak i te 3 zakładające jego winę. Dwojke. Jesli mam sie opierac tylko na moich przeczuciach to odglonowanie bylo spoko, tzn. juz tam mielismy lepsza szanse trafic mafie.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 15:11:03 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 13, 2023 15:11:03 GMT 1
Na czutke bardziej spodziewam sie mafii wsrod miastowych autorytetow niz tych branych obecnie pod wlos jak zmarzlik, ye, anastazja, taco.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 16:34:22 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 13, 2023 16:34:22 GMT 1
Wypowiem się szerzej później, ale jedna uwaga do poniższego: Skoro Pijo to Zagubiony to: 1) mafia nie wiedziała zupełnie, że Pijo nie ma roli snajpera, więc z perspektywy mafiozerki Anastazji wjazd na odglonowanie, ŻEBY RATOWAĆ PIJO nie ma sensu, bo oni nie mieli pojęcia, że schodzą ze snajpera na glony; 2) wiedzieli, że Pijo jest zagubionym, bo mieli sprawdzonego Akrobatę, ale wtedy snajper albo nie strzelał wcale (Zmarzlik niewinny), albo strzelał w Zmarzlika i ten miał kamizelkę (wtedy winny); 3) nie wiedzieli, że Pijo to zagubiony, ale Zmarzlik winny, bo po zejściu głosów z Pijo to on miał lecieć i to jego broniła Anastazja. Tylko że ten płaczliwy post jest dość naturalny, więc nie zdziwi mnie jakoś bardzo jego niewinność (bardziej mnie zdziwiła niewinność Rojta niż potencjalnie zdziwi niewinność Bartka); 4) Anastazja niewinna i tak sobie odglonowała bez sensu. Którą opcję wybieracie? Anastazja to niestety taki gracz, że uwierzę zarówno w 4, choć mi się w niej wiele rzeczy nie podoba, jak i te 3 zakładające jego winę. Dwojke. Jesli mam sie opierac tylko na moich przeczuciach to odglonowanie bylo spoko, tzn. juz tam mielismy lepsza szanse trafic mafie. Może wyraziłem się niejasno. Odnosiłem się do tezy Squbańca, że mafijna Anastazja zarządziła glonobicie, żeby odciągać od Pijo. I ja tam widziałem 4 opcje. Opcja 4 zakłada, że Anastazja niewinna i zrobiła odglonowanie z czystych pobudek, natomiast nie ma to wtedy korelacji z winą/niewinnością Zmarzlika oraz strzałem snajpera. Co innego gdy Anastazja winna, bo wtedy zakładamy jakąś celowość tego glonobicia.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 16:37:59 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 13, 2023 16:37:59 GMT 1
Osobna kwestia to to, dlaczego padłem. Bo w sumie temat wrócił w rozgrywce, to można się nad tym pozastanawiać. Raczej nie powinienem być pierwszym celem na mord (waliłbym w lowridera, bo egze obecnie nie jest tak przekonujący lub szukał Reda), więc raczej nie poleciałem za samą tożsamość. Chyba oskarżałem kogoś z mafii, pytanie czy Anastazję + JRR czy ten Zamrzlik, którego też cisnąłem. Wcześniej myślałem, że Rojt, ale tu już wiem, że nieaktualne.
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 16:46:47 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 13, 2023 16:46:47 GMT 1
Mnie Ye dziś kupił. Obstawiam mafię Taco, może Biedronka, Anastazja (szukanie mafii wśród glonów już nie jest śmieszne nawet jak ktoś tam siedzi XD) ze względów o których mówi parabole
Wiadomo niewinny pojechał Zmarzlikiem, tylko mniej przekonująco
|
|
|
Ogólny
Mar 13, 2023 16:58:11 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 13, 2023 16:58:11 GMT 1
Ye to dla mnie topka niewinnych, broniłbym jak Greena ostatnio. Ciekawe czy słusznie.
|
|