|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:05:41 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 0:05:41 GMT 1
W ogóle strasznie mnie irytuje u niektórych graczy taka maniera pisania na głos pewnych rzeczy - kogo podejrzewają o miejską rolę - pisania rolnym instrukcji w temacie, w sytuacjach, w których mafia musi się w czymś nie połapać, żeby to miało rację bytu
W tej edycji ze 2 czy 3 razy coś takiego miało miejsce i jakbym ja był rolnym, to bym se jebnął w łeb chyba. Trzeba założyć że rolny ogarnia, bo jak nie ogarnia, to żadna instrukcja nic nie da.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:06:08 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 14, 2023 0:06:08 GMT 1
Stankiewicz wyciągnął posta, z powodu którego winny Zmarzlik to spora szansa na winę Szejkomatu.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:06:59 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 0:06:59 GMT 1
No to bronienie Zmarzlika najbardziej mi w szejkomacie nie pasowało, Jaworek też się dojebał do tego od pierwszego dnia.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:07:17 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 0:07:17 GMT 1
W ogóle strasznie mnie irytuje u niektórych graczy taka maniera pisania na głos pewnych rzeczy - kogo podejrzewają o miejską rolę - pisania rolnym instrukcji w temacie, w sytuacjach, w których mafia musi się w czymś nie połapać, żeby to miało rację bytu W tej edycji ze 2 czy 3 razy coś takiego miało miejsce i jakbym ja był rolnym, to bym se jebnął w łeb chyba. Trzeba założyć że rolny ogarnia, bo jak nie ogarnia, to żadna instrukcja nic nie da. niby tak, ale jak rolny ogarnia to może być dla mafii false flag jeśli sytuacja nie jest zerojedynkowa najgorzej zrobił Taco który ustawił neony na Rojta
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:07:52 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 14, 2023 0:07:52 GMT 1
Snajper powinien był walić w Zmarzlika albo w któregoś z glonów. Oceniacz, a Ty w kogo byś strzelał? Juz tak nie sledze, ale dzisiaj zmarzlik easy
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:08:04 GMT 1
via mobile
Post by Ebenezer Rojt on Mar 14, 2023 0:08:04 GMT 1
W ogóle strasznie mnie irytuje u niektórych graczy taka maniera pisania na głos pewnych rzeczy - kogo podejrzewają o miejską rolę - pisania rolnym instrukcji w temacie, w sytuacjach, w których mafia musi się w czymś nie połapać, żeby to miało rację bytu W tej edycji ze 2 czy 3 razy coś takiego miało miejsce i jakbym ja był rolnym, to bym se jebnął w łeb chyba. Trzeba założyć że rolny ogarnia, bo jak nie ogarnia, to żadna instrukcja nic nie da. Ja akurat pisałem instrukcje dla księdza, a potem robiłem co innego, żeby odsuwać od siebie podejrzenia.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:08:40 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 14, 2023 0:08:40 GMT 1
W ogóle strasznie mnie irytuje u niektórych graczy taka maniera pisania na głos pewnych rzeczy - kogo podejrzewają o miejską rolę - pisania rolnym instrukcji w temacie, w sytuacjach, w których mafia musi się w czymś nie połapać, żeby to miało rację bytu W tej edycji ze 2 czy 3 razy coś takiego miało miejsce i jakbym ja był rolnym, to bym se jebnął w łeb chyba. Trzeba założyć że rolny ogarnia, bo jak nie ogarnia, to żadna instrukcja nic nie da. Jako det mogę tutaj powiedzieć że ja porównywałem sobie to co pisze Addams,Antóra ( tu wiedza o jego kolorku ułatwiła mi czytanie postów chociaż można było mu dać jeden dzień więcej),oaza co do sprawdzeń z moimi notatkami aby podjąć jak najlepszą decyzję co do drugiego sprawdzenia. Moje notatki z d2/d3 bez trudu da się znaleźć tu na forum.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:12:07 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 14, 2023 0:12:07 GMT 1
No chyba że Bartek jest snajperem... Nie no wszystko moge zrozumiec, ale jesli jako miastowy oddal glos o 7:59 to dla mnie mozecie go nawet wykluczyc xD
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:13:10 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 0:13:10 GMT 1
Głównie to mi zapadło w pamięć z momentu jak Pijo jeszcze był uważany za snajpera nieparzystego i szejkomat wleciał z postem co musi zrobić ksiądz. No i jak mafia jeszcze wtedy nie wiedziała, że może po prostu zbrutforsować ten mord strzelając do Pijo dwa razy, żeby jego strzał zniwelować, to już wiedziała.
Inna sprawa że to się okazało wielkim blefem, no ale xD Może po prostu szejkomat mafia
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:13:32 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 14, 2023 0:13:32 GMT 1
No chyba że Bartek jest snajperem... Nie no wszystko moge zrozumiec, ale jesli jako miastowy oddal glos o 7:59 to dla mnie mozecie go nawet wykluczyc xD Tobie to teraz feralny snajper parzysty nie dał pograć, a szkoda bo jednak zestrzeliłeś jednego mafiozę i byś pewnie następnego zestrzelił ^^
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:14:51 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 14, 2023 0:14:51 GMT 1
No ja juz przywyklem, ze w drugim dniu odpadam
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:15:08 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 0:15:08 GMT 1
W ogóle kurde teraz 3 edycje miastowe bez roli, a raz jak dostałem mafię, to edycja anulowana xD dobrze, że przynajmniej niewinnie pograne
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:16:18 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 14, 2023 0:16:18 GMT 1
W ogóle kurde teraz 3 edycje miastowe bez roli, a raz jak dostałem mafię, to edycja anulowana xD dobrze, że przynajmniej niewinnie pograne Dostałeś mafię w momencie kiedy można było na was zrobić udaną wersję barbarossy xD
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:16:20 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 0:16:20 GMT 1
a gra Montiego i lowridera w ogóle porównując do poprzedniej edycji, to niebo a ziemia
W sensie tam wojna, a tu jak jeden umysł lecieli momentami xD
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:16:21 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 0:16:21 GMT 1
1. Andrzej Stankiewicz 2. Wojskowa Karetka 3. Jacek Jaworek 6. Shakeomat Biedronki 7. Taco Hemingway 8. Guimo 13. Wiadomo, niewinny 21. Jill Bitten 22. Capibara 25. Bartek Zmarzlik 26. Mucha Bez Ucha 27. Anastazja 28. Jan Ewangelista 30. Spóźnialski Jasiu
zakładam dla optymalizacji że zmarzlik nie jest snajperem mafii, ale w niej siedzi, a stankiewicz i jaworek lecą
2. Wojskowa Karetka 6. Shakeomat Biedronki
7. Taco Hemingway
8. Guimo
13. Wiadomo, niewinny
21. Jill Bitten
22. Capibara 26. Mucha Bez Ucha
27. Anastazja
28. Jan Ewangelista
30. Spóźnialski Jasiu
7 vs 3
zakładam że w linczu leci niewinny shakeomat i niewinny karetka w mordzie
zostaje 5 vs 3, jak nie trafią z linczem to koniec
jak zmarzlik niewinny to jeszcze gorzej
jak zmarzlik winny snajper to parabole mvp a ja wyciągne listy wstydu i będę wklejał co dziesięć minut
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:17:10 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 0:17:10 GMT 1
W ogóle kurde teraz 3 edycje miastowe bez roli, a raz jak dostałem mafię, to edycja anulowana xD dobrze, że przynajmniej niewinnie pograne Dostałeś mafię w momencie kiedy można było na was zrobić udaną wersję barbarossy xD E tam jeszcze bym to ogarnął Ale nie narzekam, bo po restarcie MVP wyciągnąłem tak że luz XD
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:17:25 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 14, 2023 0:17:25 GMT 1
Nie no wszystko moge zrozumiec, ale jesli jako miastowy oddal glos o 7:59 to dla mnie mozecie go nawet wykluczyc xD Tobie to teraz feralny snajper parzysty nie dał pograć, a szkoda bo jednak zestrzeliłeś jednego mafiozę i byś pewnie następnego zestrzelił ^^ Ja jednak dalej myślę, że pograć nie dała mu mafia, a snajper jebał w Zmarzlika, ale został zablokowany kamizelką, a nie poprawiał, bo nie ma to sensu, Zmarlik leci w linczu.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:18:09 GMT 1
via mobile
Post by Sam Losco on Mar 14, 2023 0:18:09 GMT 1
Ja bym też jednak dodał zasadę, że te posty muszą być merytoryczne. Niech MG ocenia, ale takie prześlizgiwanie się działa zdecydowanie na nerwy, bo jest duża grupa która się stara i poświęca wolny czas, są ludzie, którzy trochę grają a trochę nie mają czasu. A jest Kapibara, czy Mucha, którzy po prostu śmieją się ludziom w ryjce. Jak ma być dobra atmosfera, to ciężko o przyzwolenie na takie zachowanie, nawet jeśli tam siedzi jakiś ogar, który do D5 zdecydował się, że będzie tylko czytał. Jest bardzo dużo rzeczy do przegadania. Szczerze to będe proponował po edycji spotkanie się na kanale GŁOSOWYM na Discordzie, omówienie wielu kwestii formalnych. Tekstowo ludzie o wiele słabiej się dogadują często, jakieś nerwy niepotrzebne. Jak sobie porozmawiamy wszyscy to może z większym szacunkiem i omówi się ważne kwestie związane z regiem, z mechaniką gry, z przyszłymi edycjami, z propozycjami itp. Jeśli wystartowałaby jeszcze jedna edycja pod koniec marca, to chętnie bym zagrał. Jako boomer preferowałbym jednak klasyczne role i bez tylu nowicjuszy. Plus ban dla Zmarzlika, Muchy i idioty snajpera parzystego.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:18:23 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 0:18:23 GMT 1
Tobie to teraz feralny snajper parzysty nie dał pograć, a szkoda bo jednak zestrzeliłeś jednego mafiozę i byś pewnie następnego zestrzelił ^^ Ja jednak dalej myślę, że pograć nie dała mu mafia, a snajper jebał w Zmarzlika, ale został zablokowany kamizelką, a nie poprawiał, bo nie ma to sensu, Zmarlik leci w linczu. i zamiast tego walnął we mnie? horrendalny pomysł to by był w jego wykonaniu. wszystko się opierało na tym, że Zmarzlik musi wylecieć jak najszybciej.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 0:19:09 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 14, 2023 0:19:09 GMT 1
W ogóle kurde teraz 3 edycje miastowe bez roli, a raz jak dostałem mafię, to edycja anulowana xD dobrze, że przynajmniej niewinnie pograne Miałeś rolę jako Zięba, starczy Ci.
|
|