|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:08:05 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 23:08:05 GMT 1
to dobrze, że nie byłeś snajperem XD założenie zostawienia Zmarzlika przy zyciu opierało się na tym, żeby odpadł za pasywność, a jak zrobi manianę, to zastrzelił go snajper, który jako jedyny mógł wiedzieć, że ma kamizelkę gadaliśmy o tym tu - mafiacorner.boards.net/post/32825/threadzabijasz wtedy właśnie pewnego mafiozę miasto ma cały dzień na kminy i analiże powiązań i tego co się wydarzyło przy linczu nie zabijasz możliwego niewinnego jeśli tam była kamizelka i snajper nie poprawił, to to nie jest bycie dzbanem imo, tylko jawny, czysty sabotaż i śmianie się w ryja graczom zamiast 23h po zabójstwie Zmarzlika na dyskusję, Bitten i Stankiewicz mieli 1h Nie zgadzam się. Wina Zmarzlika była pewna po jego wczorajszym wyjściu na sekundę przed końcem głosowania. Było pewne, że miasto go zajebie. Bitten i Stankiewicz mieli 23h na dyskusję o tym, kto po Zmarzliku. Snajper powinien zdjąć jakiegoś innego podejrzanego, ale z drugiego szeregu, takiego trudno-linczowalnego. Nie Ciebie, bo dla mnie byłeś niewinny, ale po chuj w Zmarzlika, gdzie masz konsensu, że ma lecieć? Lepiej w kogoś, czyj kolor wolisz poznać szybko, bo chcesz poznać odpowiedzi, które ten kolor daje lub wyjebać kogoś, kto się ślizga. Ty byłeś dla mnie absurdalnym strzałem, ale Zmarzlik też nie był jakimś super jak dla mnie. Lepszym byłby Taco, Anastazja albo jakiś glon. Niby tak ale nie do końca, bo Zmarzlik mógł być np. mafijnym snajperem - wtedy zostawianie go przy życiu to duże ryzyko
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:09:24 GMT 1
Post by Ebenezer Rojt on Mar 14, 2023 23:09:24 GMT 1
Taco mafia. Jeśli dojedzie na swojej "zagraniczności" do zwycięstwa, to wnioskuję o punkty karne za łamanie jakichkolwiek zasad polszczyzny. Chociaż za te angielszczyzny u Anastazji też wlepiałbym karniaki. Pamiętam, jak byłem na rozmowie o pracę w korpo i Pani z kadr zaczęła wtrącać ichniogwarowa słówka, a ja jako urodzony oportunista ją poprawiałem lub paliłem głupa, że nie wiem o co chodzi. Ja generalnie to cham i prostak, ale staram się walczyć o to, żeby zachować jakąkolwiek tożsamość językową. Mistrzostwo świata! Pójdę i zrobię to samo! W tym roku na uniwersytecie było głośno o tym, że zmieniłem nazwę pliku prowadzącego wykład z feedback na informacja zwrotna, ale raczej pozytywnie to zostało odebrane, nawet przez prowadzącego.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:10:09 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:10:09 GMT 1
to dobrze, że nie byłeś snajperem XD założenie zostawienia Zmarzlika przy zyciu opierało się na tym, żeby odpadł za pasywność, a jak zrobi manianę, to zastrzelił go snajper, który jako jedyny mógł wiedzieć, że ma kamizelkę gadaliśmy o tym tu - mafiacorner.boards.net/post/32825/threadzabijasz wtedy właśnie pewnego mafiozę miasto ma cały dzień na kminy i analiże powiązań i tego co się wydarzyło przy linczu nie zabijasz możliwego niewinnego jeśli tam była kamizelka i snajper nie poprawił, to to nie jest bycie dzbanem imo, tylko jawny, czysty sabotaż i śmianie się w ryja graczom zamiast 23h po zabójstwie Zmarzlika na dyskusję, Bitten i Stankiewicz mieli 1h Nie zgadzam się. Wina Zmarzlika była pewna po jego wczorajszym wyjściu na sekundę przed końcem głosowania. Było pewne, że miasto go zajebie. Bitten i Stankiewicz mieli 23h na dyskusję o tym, kto po Zmarzliku. Snajper powinien zdjąć jakiegoś innego podejrzanego, ale z drugiego szeregu, takiego trudno-linczowalnego. Nie Ciebie, bo dla mnie byłeś niewinny, ale po chuj w Zmarzlika, gdzie masz konsensu, że ma lecieć? Lepiej w kogoś, czyj kolor wolisz poznać szybko, bo chcesz poznać odpowiedzi, które ten kolor daje lub wyjebać kogoś, kto się ślizga. Ty byłeś dla mnie absurdalnym strzałem, ale Zmarzlik też nie był jakimś super jak dla mnie. Lepszym byłby Taco, Anastazja albo jakiś glon. bo nie możesz zabić niewinnego już na tym etapie! po co odkładać coś co działa jak lincz na lincz? po linczu masz mord mafii i strzał snajpera mafii, więc wypadają ci kolejne dwa mocne ogniwa. miasto miałoby o wiele łatwiej się skonsolidować wcześniej. tym bardziej nie możesz nie zabić takiego trolla jak Zmarzlik. już przyzwolenie na chwilowe odpuszczenie po płaczliwym poście to był błąd. de facto od windmilla właściwie wszystko co mogło pójść źle poszło źle i nie w takiej kolejności jak powinno
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:11:15 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:11:15 GMT 1
biedny lowrider
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:11:35 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 14, 2023 23:11:35 GMT 1
Nie zgadzam się. Wina Zmarzlika była pewna po jego wczorajszym wyjściu na sekundę przed końcem głosowania. Było pewne, że miasto go zajebie. Bitten i Stankiewicz mieli 23h na dyskusję o tym, kto po Zmarzliku. Snajper powinien zdjąć jakiegoś innego podejrzanego, ale z drugiego szeregu, takiego trudno-linczowalnego. Nie Ciebie, bo dla mnie byłeś niewinny, ale po chuj w Zmarzlika, gdzie masz konsensu, że ma lecieć? Lepiej w kogoś, czyj kolor wolisz poznać szybko, bo chcesz poznać odpowiedzi, które ten kolor daje lub wyjebać kogoś, kto się ślizga. Ty byłeś dla mnie absurdalnym strzałem, ale Zmarzlik też nie był jakimś super jak dla mnie. Lepszym byłby Taco, Anastazja albo jakiś glon. Niby tak ale nie do końca, bo Zmarzlik mógł być np. mafijnym snajperem - wtedy zostawianie go przy życiu to duże ryzyko Podejrzany, w którego wali snajper zamiast Zmarzlika też może być snajperem. Zawsze na dwoje babka wróżyła.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:12:05 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 14, 2023 23:12:05 GMT 1
Brawo low za masakrowanie śmieciowych argumentów
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:12:40 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:12:40 GMT 1
gdzie ten sidor co miał ratować miasto przed upadkiem do którego prowadziły parabole
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:12:52 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 23:12:52 GMT 1
Obawiam się tylko że do Anastazji nic nie przemówi, bez względu na przynależność
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:13:21 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:13:21 GMT 1
no niestety, Antura dwie edycje z rzędu nie może kliknąć przycisku 'reset'
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:13:29 GMT 1
Post by Ebenezer Rojt on Mar 14, 2023 23:13:29 GMT 1
gdzie ten sidor co miał ratować miasto przed upadkiem do którego prowadziły parabole Przed chwilą konwersowaliśmy na temat Ligi Mistrzów. Oglądał, pewnie zaraz się uaktywni.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:14:12 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 14, 2023 23:14:12 GMT 1
Nie zgadzam się. Wina Zmarzlika była pewna po jego wczorajszym wyjściu na sekundę przed końcem głosowania. Było pewne, że miasto go zajebie. Bitten i Stankiewicz mieli 23h na dyskusję o tym, kto po Zmarzliku. Snajper powinien zdjąć jakiegoś innego podejrzanego, ale z drugiego szeregu, takiego trudno-linczowalnego. Nie Ciebie, bo dla mnie byłeś niewinny, ale po chuj w Zmarzlika, gdzie masz konsensu, że ma lecieć? Lepiej w kogoś, czyj kolor wolisz poznać szybko, bo chcesz poznać odpowiedzi, które ten kolor daje lub wyjebać kogoś, kto się ślizga. Ty byłeś dla mnie absurdalnym strzałem, ale Zmarzlik też nie był jakimś super jak dla mnie. Lepszym byłby Taco, Anastazja albo jakiś glon. bo nie możesz zabić niewinnego już na tym etapie! po co odkładać coś co działa jak lincz na lincz? po linczu masz mord mafii i strzał snajpera mafii, więc wypadają ci kolejne dwa mocne ogniwa. miasto miałoby o wiele łatwiej się skonsolidować wcześniej. No ale Ty zakładasz, że ja jako snajper nie trafiam. Ja zakładam, że strzelam tak, że trafiam. Załóżmy, że Anastazja mafia i strzelam w Anastazję. Zrób taki eksperyment myślowy, zamiast Ciebie leci winna Anastazja, jak Ci się gra, dużo Ci to dało? A teraz pomyśl, że leci winny Zmarzlik i porównaj odczucia.
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:15:53 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 23:15:53 GMT 1
Jaca nie ma tam z kim gadać
karetki nie ma, szejkomat nieobecny, jasie bezużyteczne
a Antura spamuje odglonowieniem
jebla można dostać widzowie
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:17:11 GMT 1
Post by Ebenezer Rojt on Mar 14, 2023 23:17:11 GMT 1
Zaczyna się. Wracamy do poprzedniej edycji i dyskusji MVP z Greenem69. Wtedy jakoś sympatyzowałem z MVP, teraz z Jaworkiem.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:18:27 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:18:27 GMT 1
bo nie możesz zabić niewinnego już na tym etapie! po co odkładać coś co działa jak lincz na lincz? po linczu masz mord mafii i strzał snajpera mafii, więc wypadają ci kolejne dwa mocne ogniwa. miasto miałoby o wiele łatwiej się skonsolidować wcześniej. No ale Ty zakładasz, że ja jako snajper nie trafiam. Ja zakładam, że strzelam tak, że trafiam. Załóżmy, że Anastazja mafia i strzelam w Anastazję. Zrób taki eksperyment myślowy, zamiast Ciebie leci winna Anastazja, jak Ci się gra, dużo Ci to dało? A teraz pomyśl, że leci winny Zmarzlik i porównaj odczucia. prawie nic by mi nie dała winna Anastazja na tym etapie, tbh za to winny Zmarzlik to - jak pisałem, mnóstwo do analizy począwszy od głosowania na windmilla z drugiej strony, teraz perspektywa cmentarza, ale ja jestem przekonany, że już do końca gry nie zmieniłbym typów z Jana i Jasia. robiłbym wszystko, żeby Jan poleciał w następnym linczu, bo jak pisałem - nie możesz o 20:59 wrzucić głosu na Ye bezkarnie więc też już ciężko byłoby o jakiekolwiek dalsze refleksje, przyszłyby dopiero jakby Jan okazał się niewinny a jeśli Jasiu i Jan w mafii - to zostaje jeden glon mafijny (o czym przed cmentarzem nie wiedziałem) i szanse czysto teoretyczne, bo oni wszyscy są tacy sami, więc trzeba by było wybrać jednego glona i mieć nadzieję, że to właściwy + przekona się resztę glonów
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:19:18 GMT 1
Post by Volverin on Mar 14, 2023 23:19:18 GMT 1
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:19:22 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:19:22 GMT 1
no i ja zakładam, że nie ma co nawet oceniać wiadomojakiego i taco. w normalnych okolicznościach do odstrzału na zdecydowanie wcześniejszym etapie.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:19:53 GMT 1
Post by parabole on Mar 14, 2023 23:19:53 GMT 1
haha, ja tu widzę lekkie podszczypywanko
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:20:09 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 23:20:09 GMT 1
Może nawet to odglonowanie ma sens JAKIŚ TAM, ale nie można dać Anastazji prowadzić miasta
głos na nie i elo xD
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:21:31 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 14, 2023 23:21:31 GMT 1
ej w ogóle to jest zajebisty moty w na następne edycje - cmentarz nie dostaje żadnych informacji, ale za to raz na dzień lub dwa miasto może zadać cmentarzowi jakieś pytanie typu TAK/NIE
|
|
|
Ogólny
Mar 14, 2023 23:22:14 GMT 1
Post by Sam Losco on Mar 14, 2023 23:22:14 GMT 1
Taco mafia. Jeśli dojedzie na swojej "zagraniczności" do zwycięstwa, to wnioskuję o punkty karne za łamanie jakichkolwiek zasad polszczyzny. Chociaż za te angielszczyzny u Anastazji też wlepiałbym karniaki. Pamiętam, jak byłem na rozmowie o pracę w korpo i Pani z kadr zaczęła wtrącać ichniogwarowa słówka, a ja jako urodzony oportunista ją poprawiałem lub paliłem głupa, że nie wiem o co chodzi. Ja generalnie to cham i prostak, ale staram się walczyć o to, żeby zachować jakąkolwiek tożsamość językową. Mistrzostwo świata! Pójdę i zrobię to samo! W tym roku na uniwersytecie było głośno o tym, że zmieniłem nazwę pliku prowadzącego wykład z feedback na informacja zwrotna, ale raczej pozytywnie to zostało odebrane, nawet przez prowadzącego. Na wstępie zaznaczę, że bazuję wyłącznie na własnych przemyśleniach (mniej lub bardziej zaczerpniętych z innych źródeł wiedzy). To wydaje się absolutnie kwestią socjologiczną. W tamtych czasach było dość silne dążenie do uzyskania niepodległości oraz ruchów z nią związanych. Tendencje językowe zatem były mocno nacjonalistyczne z dążeniem do spolszczania nawet czasowo odległych zapożyczeń. Dzisiejsze czasy dązą do "amerykanizacji", więc duża część polskich słów, normalnie używanych lat temu dwadzieścia, zostaje zastępowana ich prostymi angielskimi wersjami.
|
|