parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 15, 2023 1:17:40 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 15, 2023 1:17:40 GMT 1
dziwny ten posting Karetki. jeszcze z Redem jako Riquelme.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 1:18:15 GMT 1
Post by Volverin on Mar 15, 2023 1:18:15 GMT 1
Fajny syf w temacie Uważam, że więcej zrobię złego niż dobrego ingerując w tym momencie. Niech dograją do końca, po edycji trzeba na spokojnie usiąść i pogadać o wielu rzeczach. Chciałbym, żebyśmy wszyscy się dogadali na jakiś wieczór na głosowym kanale i sobie obgadali ważne sprawy, na pewno nie chcemy żeby rozgrywka szła w tym kierunku, gdzie gra właściwa jest zabijana przez wszystko dookoła.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 1:41:03 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 15, 2023 1:41:03 GMT 1
Prędzej czy później któraś rozgrywka przez takie rzeczy zostanie na końcu rozwalona. Nie wiem czy tak trudno niektórym zrozumieć, że w tej rozgrywce zawsze mafii wolno więcej, a szczególnie spalonej mafii i takie zagrywki jak ta Zmarzlika są nawet urocze. Zamiast tego lepiej pokurwować na mistrza ceremonii, który dwoi sie i troi by to jakoś ogarnąć i forsować syf w postaci wzajemnego podawania sobie nicków i grę na granicy wypadnięcia.
Najgorsze jest to, że to wszystko robi Antura, który sam nie raz mistrzował, nie raz upominał innych graczy. Nie wiem co i komu chce udowodnić, ale jeśli wygra rozgrywkę w taki sposób to ani nigdy nie zostanie tym MVP ani nikt mu nie pogratuluje. Mnie jest tylko szkoda tych, którzy czy to po stronie mafii czy po stronie miasta wkładają w grę sporo zaangażowania, większość wolnego czasu i mocy przerobowych mózgu.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 1:45:38 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 15, 2023 1:45:38 GMT 1
Prędzej czy później któraś rozgrywka przez takie rzeczy zostanie na końcu rozwalona. Nie wiem czy tak trudno niektórym zrozumieć, że w tej rozgrywce zawsze mafii wolno więcej, a szczególnie spalonej mafii i takie zagrywki jak ta Zmarzlika są nawet urocze. Zamiast tego lepiej pokurwować na mistrza ceremonii, który dwoi sie i troi by to jakoś ogarnąć i forsować syf w postaci wzajemnego podawania sobie nicków i grę na granicy wypadnięcia. Najgorsze jest to, że to wszystko robi Antura, który sam nie raz mistrzował, nie raz upominał innych graczy. Nie wiem co i komu chce udowodnić, ale jeśli wygra rozgrywkę w taki sposób to ani nigdy nie zostanie tym MVP ani nikt mu nie pogratuluje. Mnie jest tylko szkoda tych, którzy czy to po stronie mafii czy po stronie miasta wkładają w grę sporo zaangażowania, większość wolnego czasu i mocy przerobowych mózgu. Pięknie napisane.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 1:51:56 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 15, 2023 1:51:56 GMT 1
A co do gry, to Spóźnialski Jasio jest dla mnie 100 procent mafia po tym co dziś zagrał. Normalnie powiedziałbym, że przy ewentualnej niewinności Ewangelisty powinien być w mafii z Szejkomatem, ale ich dyskusja dziś - no to nie była mafijna dyskusja. Dlatego jeśli w mafii nie są dwa Jany i glon, to jest Jasiu, Taco i Glon. Ale w takim wypadku nie rozumiem gry Sidora. Jasne, fajnie się pobawić konwencją, pokazać, że jest się inteligentnym i potrafi prowadzić innych za nos, ale koniec końców ta gra to przekonywanie innych do własnego zdania a on zdaje się przekonuje tylko niezbyt mądrego miastowego snajpera.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 1:57:47 GMT 1
Post by Volverin on Mar 15, 2023 1:57:47 GMT 1
Bartek Zmarzlik to "piernikowy" ze ślizgu.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 2:05:52 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 15, 2023 2:05:52 GMT 1
Błędem Zmarzlika było to, że było widać podjaranie tym, że jest w mafii. Pisał dużo, ale nie potrafił wyjść z roli przez co stało się to karykaturalne. A potem wyszedł tak z tym ckliwym postem ni z gruchy ni z pietruchy i dało mu to dwa dni. Ciekawe, czy gdyby mafia wiedziała, że snajper nr 2 zajebie snajpera nr 1, to zdecydowaliby się na takie zagranie Zmarzlika, bo moim zdaniem on gdyby zaczął nieco naturalniej pisać miał szanse się uchować, a drugi snajper by w niego na pewno nie celował.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 2:07:40 GMT 1
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 15, 2023 2:07:40 GMT 1
Wiadomo, niewinny to mi przypomina Reynoldsa xD Najpierw walnijmy w Jana, a jak niewinny to we mnie ;p i chuj, że potem mafia wygra jeśli nie ma w niej Ewangelisty
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 2:48:40 GMT 1
Post by Volverin on Mar 15, 2023 2:48:40 GMT 1
Zapomniałem napisać odnośnie strzału snajpera w Oceniacza. Pamiętajmy, że snajper nie mógł wiedzieć o tym, że trafia w miastowego rolnego. Ten strzał wygląda przez to na gorszy niż był. Z samej gry Oceniacz jakoś super nie wyglądał, na pewno nie była to kandydatura z kosmosu. O wiele gorsze trafienie w parabole.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 15, 2023 5:12:56 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 15, 2023 5:12:56 GMT 1
dalej siedzą wariaty
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 8:56:45 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 15, 2023 8:56:45 GMT 1
Volv, czy snajper jest wśród glonów?
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 9:27:18 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 15, 2023 9:27:18 GMT 1
Podpisuję się pod tym co napisał egze. Już kiedyś rozwaliliśmy sobie rozgrywkę właśnie przez takie rzeczy co się obecnie teraz w temacie dzieją. Też latały w temacie chamstwo, tożsamości i inne podobne akcje. Potrzebowaliśmy wtedy paru miesięcy by ochłonąć i wyciągnąć wnioski, że to zaszło za daleko. Gdyby Volv miałby się bawić w dyktatora jako MG to już by dawno zrobił interwencję by porozstawiać ludzi po kątach. Nie robi tego dla tego, że chce oceniać z duchem rozgrywki a nie trzymać co do joty regulaminu. Zwalania winy na Volva na wszelkie zło w temacie to jazda po najmniejszej linii oporu. Proponuję nie przyznawać w tej edycji ŻADNYCH laurek typu MVP itp. Niech ta edycja będzie ostrzeżeniem że nie warto za bardzo przeginać i taka jazda po bandzie może rozwalić kiedyś kolejną edycję. Granie pod to by tylko być MVP nie ma zupełnie sensu, ponieważ się dzieją później irracjonalne rzeczy.
Mi nie przeszkadza jeśli rozgrywka ma ponad 200 stron pod warunkiem, że jest co czytać pod względem merytoryki, poziomu żartów, interakcji itp. W tej edycji taki spam i chaos przeszkadza w czytaniu. Ze spokojem mógłbym tutaj z prawie 250 stron wywalić z połowę tego, ponieważ pod względem treści ta edycja jest uboga. Może do niektórych kreacji będzie warto wracać, ale do czytania rozgrywki jako całość na pewno nie.
Jakby pojawiali się nowi gracze którzy by chcieli coś przeczytać ze starych edycji to osobiście odradzałbym czytanie obecnej edycji. Szkoda czasu na przewijanie się przez taki chaos.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 9:45:20 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 15, 2023 9:45:20 GMT 1
No właśnie moim zdaniem do wczoraj ta gra jeszcze tak źle nie wyglądała ^^ Dopiero później się co poniektórym solidnie ulało
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 10:03:20 GMT 1
Post by Volverin on Mar 15, 2023 10:03:20 GMT 1
Volv, czy snajper jest wśród glonów? Już wystarczy podpowiedzi, sprawa rozwiąże się dziś i jutro
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 14:13:54 GMT 1
via mobile
Post by Karlos Magnusen on Mar 15, 2023 14:13:54 GMT 1
Ewangelista i Jaworek moi ulubieni gracze co pozostali w końcówce. Moi ewangelista i Karetka, Jaworek na pewno wygra po prostu nie wiem po której stronie.
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 14:17:06 GMT 1
via mobile
Post by Karlos Magnusen on Mar 15, 2023 14:17:06 GMT 1
Ej, napisze mi ktoś ogarnięty w jednym poście, takim na 10-20 a nie 100 linijek, czemu wszyscy mówią że ta edycja jest tak koszmarnie zla? Nie mam porównania, bo nie grałem z wami 10 lat
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 14:26:19 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 15, 2023 14:26:19 GMT 1
Po miastowej stronie kilka rzeczy chujowo wyszlo, ale koszmarnie zla chyba nie jest?
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 14:40:06 GMT 1
via mobile
Post by Karlos Magnusen on Mar 15, 2023 14:40:06 GMT 1
Jest na pewno o zajebista do oglądania z cmentarza, codzie nie dzieje sie naprawdę dużo i tylko wcrobocie czekam na 21 i 22 xd by poczytać komu bije dzis dzwon
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 15, 2023 14:52:38 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 15, 2023 14:52:38 GMT 1
Volverin, Czy jakiś mafioza gra wybitna partię?
|
|
|
Ogólny
Mar 15, 2023 15:26:37 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 15, 2023 15:26:37 GMT 1
Jak dla mnie w tej edycji brakuje też momentów zatrzymania się chociaż na chwilę i przyjrzeniu się z dystansu na ile sytuacja w danym momencie jest niekorzystna dla mafii. Nie wykrystalizowało się kilku liderów, którzy by mogli się dogadać co do kierunków kluczowych głosowań jakie były w d2 i d4. W d2 próbowano ale akcje typu odglonawianie na 30-60 minut przed linczem PRAWIE NIGDY nie wychodzą miastu na dobre. Ustalenia powinny już zapadać dużo wcześniej w zależności ile czasu mają poszczególni uczestnicy tej gry. Jeśli już likwidować takie nieprzydatne osobniki to najlepiej wybrać lepszy moment kiedy jest "dość bezpiecznie" lub zostawić je snajperom do skasowania i oszczędza się lincz przy takim setupie, zwłaszcza że ich za dużo było w tej edycji i nie ma czasu na sprawdzanie tych osobników. Dodatkowo brakowało ludzi którzy by uporządkowali grę i roboczo co niektórych nawet uniewinnili ( nawet jeśli to ma być wersja robocza i znajdzie się tam mafia to walenie po aktywnych na początku nie daje profitów jeśli czymś się nie wpierdolą). Sporo postów też niepotrzebnych było byle tylko nabić licznik. Ciężej przez to jest też miastu przebrnąć przez osobniki które nabiły najwięcej postów gdzie z połowę na pewno można byłoby sobie odpuścić. Wielu takich największych nabijaczy często nie jest wtedy tak do końca uniewinniana.
Teraz jest taki etap gdzie z 4 żyjących nabijaczy uniewinniłbyś z 2 ( Karetka i Jaworek). Pozostałych nawet nie masz jak uniewinnić na tym etapie. Nie wiesz czy to celowa gra mafiozy czy miastowy destabilizujący sytuację. Zabijanie jakichkolwiek procesów myślowych i dążących do współpracy miasta nigdy na dobre nie wychodzi. Dla mnie jakby w d2 padł Zmarlik i d3 Pijo w takiej kolejności zamiast windmallu w d2, d3 Pijo i d4 ye to by była dużo lepsza sytuacja do analizowania. W 3 dni 3 mafie lecące to naprawdę zostaje sporo czasu na zastanowienie się kogo można na świecznik wrzucić na d4/d5. Można by było pozbyć się w takim d4/d5 takich graczy jak Anastazja i Taco. Nawet jeśli wyszedłby przy nich wynik niewinny to byłoby spore odcięcie gałęzi na których można byłoby zbudować potencjalne składy mafii.
|
|