|
Post by ye on Mar 11, 2023 14:25:44 GMT 1
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 11, 2023 14:25:56 GMT 1
KARLOS MAGNUSEN OTWIERA NA 1. E4 ALBO NIECHLUJNA POCHWAŁA SZTUCZNOŚCIKarlos Magnusen ogłosił na wstępie, że denerwuje go Jacek Jaworek, bo pisze jakby coś wiedział, a wie tyle, ile można wiedzieć po godzinie rozgrywki, czyli nic [1]. Wydaje się, że to celna uwaga. Formułowanie mocnych opinii na wczesnym etapie rozgrywki jest głupie. Kilka godzin później Karlos Magnusen powrócił do tematyki wczesnej wszechwiedzy i... sformułował mocną opinię na wczesnym etapie rozgrywki. Stwierdził bowiem kategorycznie, że w trójce Jacek Jaworek, Parabole i Juan Roman Riquelme są co najmniej dwie mafie [2]. To jednak, że zdołał sobie zaprzeczyć na przestrzeni kilku godzin już Magnusena nie interesuje. Gdyby była to tylko jedna podejrzana sprawa, w dodatku tak błaha, nie miałbym serca czepiać się Karlosa Magnusena. Niestety podejrzanych spraw jest więcej. Kolejną z nich jest zapowiedź chłodnego przeczytania postów Jacka Jaworka jutro, czyli dzisiaj [3]. Sądząc po dzisiejszej aktywności norweskiego szachisty, chłodnej analizy tego, co przeczytał sie nie doczekamy [4]. Pół biedy jednak, że tak wyszło - każdemu mogą zmienić się plany i każdy może poczuć się przytłoczony tempem rozgrywki, które jest szalone. Gorzej, że w tym poście znalazło się coś jeszcze. Pytanie o to, czy ktoś ma do Karlosa Magnusena jakieś - nomen omen - pytania zdradza przedziwną psychologiczną pozycję, w jakiej stawia siebie Karlos Magnusen. Pozycję, w której nie postawiłby się wyluzowany, niewinny, miastowy oraz gracz czujący, że nie jest punktem odniesienia tej rozgrywki (a każdy mafiozo niewątpliwie takim punktem odniesienia jest). Nie zwoływałbym Was jednak przecież, gdybym miał tylko tyle na winę Karlosa Magnusena. Prawdziwy problem pojawia się wtedy, gdy Karlos Magnusen pisze [5]: Nie wiem, kto jest bardziej do odjebania, Parabole czy Jacuś, powoli zmieniam zdanie w kierunku tego pierwszego. Parabole już kilka razy pisał bzdury, ale ten post teraz... Jezu. Pomińmy część merytoryczną treści powyższej wypowiedzi, tym bardziej, że ktoś mógłby dowodzić, że jej tam nie ma. Kluczem są emocje, zupełnie nieadekwatne do stanu rozgrywki i do posta, którego napisał Parabole [6]. Sztuczność wylewa się zwłaszcza z końcówki. Magnusen potrafi zapozorować przeżywanie irytacji. Ale wydało się i musiało się wydać. "Nie ma bowiem nic ukrytego, co by nie miało wyjść na jaw". Aż dziw, że na forum mafii nie przypominają nowicjuszom tej pożytecznej maksymy. [1] mafiacorner.boards.net/post/28566/thread - jak na ironię, w tym krótkim streszczeniu fakty nie zgadzają się nawet w 50 procentach, bo Jacek Jaworek wówczas stosował co najwyżej wysoki, agresywny pressing i był czepialski. Co prawda na mój gest przesadnie czepialski, tym bardziej, że teraz nie spija wniosków z tamtego pokazu agresji, ale to jeszcze nie powód do oskarżania o wszechwiedzę. [2] mafiacorner.boards.net/post/28815/thread - ponadto można powiedzieć, że Karlos Magnusen wybrał sobie do ataku graczy, którzy dominowali wówczas w rozgrywce i byli najaktywniejsi. [3] mafiacorner.boards.net/post/28855/thread - ten post jest zwieńczeniem dziwnej relacji, jaka łączy Karlosa Magnusena z Taco Hemingwayem oraz Wojskową Karetką. [4] mafiacorner.boards.net/post/29506/thread [5] mafiacorner.boards.net/post/28677/thread[6] mafiacorner.boards.net/post/28675/thread - bardzo ciekawy kreacyjny post Parabole. Solidna mapa gry, jedyna obok mojej jak dotąd. ahahah, to wyglada jak lustrzane odbicie tego linczu lincuz w pierwszym dniu we wczesniejszej edycji
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 11, 2023 14:32:46 GMT 1
Chciałeś, żebym wyznaczył cel na dzisiejszy lincz, to wyznaczyłem, nie rozumiem, czemu uważasz to za "pierdolenie głupoty". dałem swą opinię I jak się nie zgadzam to powiem coś ale chce aby pracowaliśmy razem jak najbardziej. Wsm już zauważyłem że nie gracie tak I to nie zadziała ale tak sam gram jak jestem w większej grze - że znajduje kilka osób którzy mogę ufać I pracuje z nimi. Aktywnie czuje że najlepszy lincz jest parabole - ale z nieaktywnych to capibara Jak przeczytam grę lepiej to będę mógł dac pełną listę osób którzy można linczowac (w mojej opinii) taco moj czlowiek, dlatego lubie twoja muzyke, tak, miasto dziala razem i powinno wspolpracowac, a nie sie nawalac tylko
zatem wnosze o tak na zas jak najwieksza wspolprace a jak najmniej wrogosci
pomagamy sobie i rozwalamy mafie i jest czym sie chwalic na insta
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 11, 2023 14:33:43 GMT 1
Żałuję, że temat Zmarzlika zupełnie ucichł. Opłaca się siedzieć w norce. niestety
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 11, 2023 14:38:30 GMT 1
Dzisiaj się już raczej nie pojawię. Postaram się co prawda wpaść przed linczem, poczytać nastroje i oddać głos, ale nie obiecuję - nie spałem dziś jeszcze, a zdecydowanie muszę odespać, bo za cholerę nie potrafię przeczytać gry. Mam paru mniej lub bardziej pewnych niewinnych (Losko, Leosia, Karetka, Anastazja wygląda spoko, na tyle na ile pamiętam), ale jeśli chodzi o podejrzanych, to już z nimi trudniej. Nawet jak jakiegoś mam, w stylu Jaworek czy Rojt, to wszystko rozbija się o przeczucie i nic nie potrafię wyczytać z ich postów.
Niepokoi mnie trochę kompletny brak zainteresowanych wokół mojej osoby, więc sam siebie wyciągam na świecznik. Nie sądzę, żeby moja gra bardzo mnie broniła do tej pory, więc wyciągnąć mój temat może tak mafia, jak i miastowy, więc pułapki na mafię raczej nie założę. A nie mam zamiaru przemykać po cichu przez grę.
Tak czy tak, obiecałem, że do weekendu nadrobię i wejdę w grę, myślałem raczej o sobocie, no ale niedziela to też weekend. A tak to przynajmniej temat mam nadrobiony. Prześpię się, przez sen wszystko mi się poukłada w całość i widzimy się prawdopodobnie dziś w okolicach linczu.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 11, 2023 14:41:10 GMT 1
no widac ze wiadomo raczej niewinny
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 11, 2023 14:45:29 GMT 1
Najbardziej mafijne zachowanie tej edycji to skłanianie wybranych graczy z tej edycji, by te mafijne zagrania na tym etapie ujawniali. Jest to klasyczne zagranie mafijnego ogarniacza, który chce poznać nastroje w mieście, wiedzieć na czym można się zaczepić i jak poprowadzić grę. A przy okazji polizać lekko jajka tym, których pytał.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 14:46:00 GMT 1
via mobile
Post by ye on Mar 11, 2023 14:46:00 GMT 1
Anastazja na której jesteś stronie?
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 11, 2023 14:46:14 GMT 1
dajcie mi kill marry fuck poki jestem na wykladach
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 14:46:38 GMT 1
via mobile
Post by windmill on Mar 11, 2023 14:46:38 GMT 1
windmill co u ciebie ogółem? Dobrze wszystko? Wybacz mi nietakt i odpowiedź po tak długim czasie, lecz musiałem się dobrze zastanowić. U mnie dobrze, bardzo dobrze, a co u Ciebie?
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 11, 2023 14:46:39 GMT 1
Najbardziej mafijne zachowanie tej edycji to skłanianie wybranych graczy z tej edycji, by te mafijne zagrania na tym etapie ujawniali. Jest to klasyczne zagranie mafijnego ogarniacza, który chce poznać nastroje w mieście, wiedzieć na czym można się zaczepić i jak poprowadzić grę. A przy okazji polizać lekko jajka tym, których pytał. dzięki, też dodam
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 11, 2023 14:47:31 GMT 1
Tak, z ogarniaczy najmniej ufam Parabolom. A nawoływanie Rojta by ksiądz się za nie modlił (a nie np. za Losco) to już wyższy poziom absurdu.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 14:51:20 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 11, 2023 14:51:20 GMT 1
Sam Losco, Ebenezer Rojt, Wojskowa Karetka, Spóżnialski Jasiu, Skoro kwintet został zawiązany, a jak pokazała historia triumwiratu i Spice Girls, nic nie może wiecznie trwać - najwyższa pora pójść za ciosem, dopóty jeszcze mamy do siebie odrobinę szacunku. Wymienilibyście mi po trzy (na osobę) najbardziej mafijne zachowania, jakie według Was pojawiają się w tej edycji? Wolałbym odniesienie do praktyki, czyli np. 'wybielanie się na potencjalnej winie Riquelme jeszcze przed strzałem snajpera w niego', ale jeśli braknie Wam przykładów i zostanie np. 'nadzwyczajna aktywność, ale bez przełożenia i próby wpływu na kierunek i grę miasta' lub 'dyskredytacja oponenta w dyskusji bez próby wejścia w dyskusję i podania argumentów bądź przykładów' to też spoko. Jak już napiszecie, to wyboldowalibyście najbardziej istotny według Was czynnik? Czyli ten, który w skali mafijności zyskuje w Waszych oczach największy score? Chodzi mi o przykłady bezosobowe, oparte tylko na zagrywkach, takie lekkie przeciwieństwo Karetkowych plejsów. Do zabawy zapraszam też Jacek Jaworek, a jeśli komuś jeszcze chce się napisać, to przeczytam, ale najbardziej zależy mi na wypowiedziach kwintetu i Jacka. Dzięki! Oj jak mi się nie podoba ten post Parabole co ty odkurwiasz
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 11, 2023 14:55:42 GMT 1
dalej nie podoba mi się w chuj brak anastazji przed linczami, i jeśli poprawnie odgadłem powód, to tak będzie prawie cały czas więc nadal będę optował za minimalizacją ryzyka w tym przypadku Nadal będę utrzymywał, że to kreacja i nie warto. bede przed linczami gdy bede mogla bo przed lnczami najlepiej mozna wajhchowac a na pewno bede pomagala miastu by nie realizowal sie plan mafijny
a wtedy najfaniejsze rzeczy sie w mafii dzieja i najwieksza podjarka
trzymacie kicuki bym mogla byc jak najczesciej bo duzo chilluje z ekipą i moga byc z tym problemy, ale moze bede im robic streamy z mafii zamiast neflixa
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 14:56:32 GMT 1
Anastazja to ostatnia osoba w tym mieście, którą podejrzewałbym o zgłębianie tajników statystyki, ale pozory mylą. Nie każde złoto jasno błyszczy, jak pisał J.R.R. Tolkien.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 14:56:52 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 11, 2023 14:56:52 GMT 1
Anastazja i Stankiewicz niewinni jak coś
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 14:57:38 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 11, 2023 14:57:38 GMT 1
Sam Losco, Ebenezer Rojt, Wojskowa Karetka, Spóżnialski Jasiu, Skoro kwintet został zawiązany, a jak pokazała historia triumwiratu i Spice Girls, nic nie może wiecznie trwać - najwyższa pora pójść za ciosem, dopóty jeszcze mamy do siebie odrobinę szacunku. Wymienilibyście mi po trzy (na osobę) najbardziej mafijne zachowania, jakie według Was pojawiają się w tej edycji? Wolałbym odniesienie do praktyki, czyli np. 'wybielanie się na potencjalnej winie Riquelme jeszcze przed strzałem snajpera w niego', ale jeśli braknie Wam przykładów i zostanie np. 'nadzwyczajna aktywność, ale bez przełożenia i próby wpływu na kierunek i grę miasta' lub 'dyskredytacja oponenta w dyskusji bez próby wejścia w dyskusję i podania argumentów bądź przykładów' to też spoko. Jak już napiszecie, to wyboldowalibyście najbardziej istotny według Was czynnik? Czyli ten, który w skali mafijności zyskuje w Waszych oczach największy score? Chodzi mi o przykłady bezosobowe, oparte tylko na zagrywkach, takie lekkie przeciwieństwo Karetkowych plejsów. Do zabawy zapraszam też Jacek Jaworek, a jeśli komuś jeszcze chce się napisać, to przeczytam, ale najbardziej zależy mi na wypowiedziach kwintetu i Jacka. Dzięki! Oj jak mi się nie podoba ten post Parabole co ty odkurwiasz przygotowuję pracę naukową, ale metodologia nie może być obrana tylko przez jedną osobę (mnie), bo siłą rzeczy będzie stronnicza korzystam więc z kwintetowego pomysłu rojta żeby jak najbardziej zbliżyć ją do obiektywności przez nałożenie na siebie kilku zbiorów które mają punkt wspólny, ale również w znacznej mierze są odrębne dzięki temu analiza nie będzie tylko poglądem jednego gracza, ale jej prawdopodobieństwo trafności znacznie wzrośnie dzięki obserwacjom 1/6 graczy no a nawet jak będzie błędna to później super materiał do analizki czemu ktoś wybrał tak, a nie inaczej im więcej się takich rzeczy pisze tym łatwiej w dalszych etapach chyba że se mam posegregować graczy znikąd jak ye i będzie ci lepiej to spoko
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 14:59:07 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 11, 2023 14:59:07 GMT 1
To co, spontaniczna masówka na parabole?
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 11, 2023 14:59:23 GMT 1
Jaki sens mają jakiekolwiek kwintety bez Ewangelisty? Przyda się ktoś rozsądny w takiej grupie.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 11, 2023 14:59:43 GMT 1
Ogólnie mam wyrzuty sumienia, że nie bronię Magnusa, który jest cholernie łatwym celem. Jednak pierwszy lincz można poświęcić na plankton, a ewentualna jego wina daje dość solidny punkt wyjścia... Dla mnie osobiście jest to jakiś poczciwy nowicjusz i liczę, że nie mamy doczynienia z drugą Ashley Green to spoznialski nie jest czerwonym nie? bo czerwony wedlug jego wykladowych teorii to chyba by walił tylko w plankton pierwszego dnia
to czerwony wmafii conie?
tylko kim jest czerwony?
|
|