parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 11, 2023 23:45:28 GMT 1
leosia, jutro jest dzień nieparzysty, a nasz snajper nieparzysty gryzie piach
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 11, 2023 23:46:08 GMT 1
może się nieprecyzyjnie wyraziłem, miałem na myśli ciąg wydarzeń do dzisiejszego mordu we fragmencie o szpiegu
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 11, 2023 23:47:01 GMT 1
jeśli zmarzlik jest snajperem, to dla mafii obecna sytuacja to jackpot
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 23:47:27 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 11, 2023 23:47:27 GMT 1
może się nieprecyzyjnie wyraziłem, miałem na myśli ciąg wydarzeń do dzisiejszego mordu we fragmencie o szpiegu Ok, myślałam że mówisz do jutra
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 11, 2023 23:49:38 GMT 1
uważam, że to rozumowanie nie ma luki w świetle obecnie znanych nam faktów, więc zachęcam do zajęcia się punktami a-c z listy na poprzedniej strony
szanse, że pijo jest snajperem są oparte głównie na rachunku prawdopodobieństwa szanse, że zmarzlik jest snajperem są oparte na wejściu w rozumowanie mafii i założeniu, że poświęca kamizelkę dla osiągnięcia wymiernego efektu, a nie tylko wprowadzenia chwilowego zamętu
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 11, 2023 23:49:49 GMT 1
Volverin proszę o informację czy role mafijne były losowane czy wybierane
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 23:49:59 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 11, 2023 23:49:59 GMT 1
jeśli to są putlerowskie szachy 5d, to wystawka pijo daje zmarzlikowi (zakładamy 100% winy) dodatkowy strzał W momencie claimowania roli przez Pio, mafia nie miała żadnej pewności, że nie poleci Zmarzlik, który był na 2 miejscu w kolejności do linczu
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 11, 2023 23:50:17 GMT 1
były wybierane do piątku do godziny 12
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 11, 2023 23:50:29 GMT 1
oczywiście największą chujnią w świetle powyższego jest niewinny zmarzlik, ale myślę, że nie ma trzeźwo myślącej osoby, która mogłaby przyjąć takie założenie w chwili obecnej
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 11, 2023 23:50:54 GMT 1
no chyba, że mafia nie wybrała miedzy sobą, wiec wtedy nie wiem co xD
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 11, 2023 23:51:42 GMT 1
oczywiście największą chujnią w świetle powyższego jest niewinny zmarzlik, ale myślę, że nie ma trzeźwo myślącej osoby, która mogłaby przyjąć takie założenie w chwili obecnej No jakiś minimalny procent na to daje i dla Jaworka Role zostały rozesłane. Jeśli nie otrzymałeś PW z rolą, jesteś Niewinnym bezrolnym (lub masz rolę Backup).Mafia ma czas do 12:00 w piątek do wybrania między sobą roli snajpera nieparzystego i starszego szpiega.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 11, 2023 23:52:38 GMT 1
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 11, 2023 23:52:40 GMT 1
jeśli to są putlerowskie szachy 5d, to wystawka pijo daje zmarzlikowi (zakładamy 100% winy) dodatkowy strzał W momencie claimowania roli przez Pio, mafia nie miała żadnej pewności, że nie poleci Zmarzlik, który był na 2 miejscu w kolejności do linczu oczywiście, ale to nie ma znaczenia - pijo musiał sclaimować, czy snajper by się tak poświęcił? najważniejszą rolę w tej logice odgrywa wciąż kamizelka - na chuj ją marnować na zmarzlika? i w takim razie dochodzi kolejna kwestia - czy nie poleci zmarzlik który był na 2 miejscu w kolejności do linczu - no cóż, odjebała się dzisiaj taka rzecz jak odglonianie, a tak pozytywnym graczom jak karetka nagle siadł excel dziwne jaja
|
|
|
Rozgrywka
Mar 11, 2023 23:58:46 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 11, 2023 23:58:46 GMT 1
W momencie claimowania roli przez Pio, mafia nie miała żadnej pewności, że nie poleci Zmarzlik, który był na 2 miejscu w kolejności do linczu oczywiście, ale to nie ma znaczenia - pijo musiał sclaimować, czy snajper by się tak poświęcił? najważniejszą rolę w tej logice odgrywa wciąż kamizelka - na chuj ją marnować na zmarzlika? i w takim razie dochodzi kolejna kwestia - czy nie poleci zmarzlik który był na 2 miejscu w kolejności do linczu - no cóż, odjebała się dzisiaj taka rzecz jak odglonianie, a tak pozytywnym graczom jak karetka nagle siadł excel dziwne jaja Typ to claimował tak naprawdę dzień wcześniej, gdyby ktoś bardziej wczytał się w jego posty Wciąż wyobrażam sobie sytuację, że chcieli tą kamizelką na Zmarzliku nam najebać w głowie Niewielką no ale Możemy zaryzykować ze zmarzlikiem, ale jeżeli jutro mafia jakimś cudem trafi snajpera drugiego, to jesteśmy w piździe Tym bardziej jeżeli okaże się zielony jakimś cudem
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 11, 2023 23:59:18 GMT 1
przejrzałem i się zgodzę, ale nie jestem przekonany, czy to by przekonało mafię do szybkiego switcha jeśli role wybrali już wcześniej na bazie jakiegokolwiek swojego x-factoru nie wiem, jakie widzicie szanse, że snajperem jest pio biorąc pod uwagę moment wyjścia z claimem? i w takim razie - co z tą kamizelką? bo że mafia przewidziałaby, że miasto pójdzie takim tokiem rozumowania jak teraz się odbywa nie uwierzę
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:00:26 GMT 1
oczywiście, ale to nie ma znaczenia - pijo musiał sclaimować, czy snajper by się tak poświęcił? najważniejszą rolę w tej logice odgrywa wciąż kamizelka - na chuj ją marnować na zmarzlika? i w takim razie dochodzi kolejna kwestia - czy nie poleci zmarzlik który był na 2 miejscu w kolejności do linczu - no cóż, odjebała się dzisiaj taka rzecz jak odglonianie, a tak pozytywnym graczom jak karetka nagle siadł excel dziwne jaja Typ to claimował tak naprawdę dzień wcześniej, gdyby ktoś bardziej wczytał się w jego posty Wciąż wyobrażam sobie sytuację, że chcieli tą kamizelką na Zmarzliku nam najebać w głowie Niewielką no ale Możemy zaryzykować ze zmarzlikiem, ale jeżeli jutro mafia jakimś cudem trafi snajpera drugiego, to jesteśmy w piździe Tym bardziej jeżeli okaże się zielony jakimś cudem no myślę, że to już kwestia ważenia ryzyka i oceny na jakie ryzyko zdecydowała się mafia
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 12, 2023 0:00:28 GMT 1
Nie no, Anastazja przy kierownicy. To się nie dzieje. Ludzie, ona jest w mafii albo ma kompletnie pusto pod kopułą. Jedyny powód, dla którego dotrwała do tego etapu gry, to taki, że mnie bawiła. Głosowanie na Wiatraka było kompletnym absurdem. Kto przyłożył do tego rękę, skompromitował się.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:01:04 GMT 1
no ja się zgadzam janek, ale to szkoda, że cię nie było jak o tym perorowałem między 20 a 21
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 12, 2023 0:02:36 GMT 1
No szkoda. Szykowałem wystąpienie na konkurs krasomówczy.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 12, 2023 0:03:32 GMT 1
oczywiście, ale to nie ma znaczenia - pijo musiał sclaimować, czy snajper by się tak poświęcił? najważniejszą rolę w tej logice odgrywa wciąż kamizelka - na chuj ją marnować na zmarzlika? i w takim razie dochodzi kolejna kwestia - czy nie poleci zmarzlik który był na 2 miejscu w kolejności do linczu - no cóż, odjebała się dzisiaj taka rzecz jak odglonianie, a tak pozytywnym graczom jak karetka nagle siadł excel dziwne jaja Typ to claimował tak naprawdę dzień wcześniej, gdyby ktoś bardziej wczytał się w jego posty Wciąż wyobrażam sobie sytuację, że chcieli tą kamizelką na Zmarzliku nam najebać w głowie Niewielką no ale Możemy zaryzykować ze zmarzlikiem, ale jeżeli jutro mafia jakimś cudem trafi snajpera drugiego, to jesteśmy w piździe Tym bardziej jeżeli okaże się zielony jakimś cudem co tracimy na ryzyku ze zmarzlikiem? jesli pio jest snajperem - jesteśmy strzał w plecy co zyskujemy na ryzyku ze zmarzlikiem? jeśli zmarzlik jest snajperem - jesteśmy strzał do przodu odglonianie nabiera jeszcze bardziej śmierdzącego wymiaru możemy na spokojnie zastanowić się kto odżegnywał od zejścia z pio jako pewnego linczu i kto zachęcał do przyspieszenia
|
|