|
Post by Anastazja on Mar 13, 2023 14:14:14 GMT 1
Sidor gra z nami? Słyszałam że to niezły troll
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 13, 2023 14:14:34 GMT 1
Dziękuje bardzo za wyjasnienie niemniej, szacuneczek
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 14:14:56 GMT 1
Ładnie rozpracowane Ewangelista. To kto jest w mafii? Hmm... Anastazja, Jill, Guimo i Wiadomy? Nie ukrywam, że post Jacka dał mi trochę do myślenia, czy nie ma tam jeszcze większego ogara, ale wydaje mi się, że Tomus i Anastazja też mogli to rozkminić. Tym bardziej, że Tomus ma kontakt z Rojtem poza forum.
|
|
|
Post by ye on Mar 13, 2023 14:21:29 GMT 1
Bo nie mam prawa otwierać żadnej z tego typu list u miastowego który czyta i rozumie grę. Tymbardziej kiedy głównym argumentem w moją stronę jest wczorajsze sprzeniewierzenie się własnej analizie w wyniki czego padł glon zamiast księdza. Ja metodą eliminacji zostawiam na tą chwile taką grupkę. Nie potrafię uniewinnić z niej nikogo, a zobaczymy czy będę w stanie znaleźć argumenty przemawiające za winą. Ty no ale to nie ma żadnego znaczenia, że padł glon zamiast księdza, bo: - sprzeniewierzając się własnej analizie ws. Ebenezara oczekiwałbym, że pójdziesz w swojego drugiego podejrzanego, tj. Zmarzlika, o którym napisałeś 3 razy, a z dupy jebnąłeś w glona - ksiądz REALNIE nie był wczoraj zagrożony ani przez sekundę, więc nie musisz teraz budować takiej narracji, - nikt cię nie próbuje rozliczać z obiektywnej korzyści/braku korzyści twojego działania, tylko tego, że piszesz jedno, a robisz drugie (czy - jak kto woli - z mordy szmata). D Nie analizowałem teraz całej gry tylko raczej strony 60-80 przed linczem i po. W tamtym momencie gry Zmarzlik z Requelmem wzajemnie się oskarżali, a raczej z perspektywy dwóch mafii opłacało się tam siedzieć cicho, grzać na Magnusa jako bezpośredniego kontrkandydata jednego z nich i ewentualnego podłączenia się pod np kandydature anastazji, która też wtedy hulała
Co nie uniewinnia mi całkowicie zmarzlika, ale odsuwa go w kolejce dalej za Ebenezerem, więc opcja Ebenezer/Zmarzlik po wymazaniu Ojca Pjo dalej mnie satysfakcjonuje.
Jacula 1 myślnik - W tym samym poście którego cytujesz na dole w tej chwili pogrubiony jest fragment, w którym pisze że interakcje Zmarzlika z Requelmem z dnia 1 nie wyglądają na interakcje dwóch mafiozów. Więc nawet jeśli napisałem, że przesuwam go w kolejce za Ebenezera to chyba oczywistym jest, że nie po to żeby tego dnia go linczować czyli głos na niego byłby w tym przypadku kolejnym zaprzeczeniem samemu sobie. 2 myślnik - W sobote wieczorem waliłem sobie browarki i grałem w fife z kumplami. W momencie kiedy zobaczyłem 4 czy 5 głosów w przeciągu 10 minut na Ebenezera to potraktowałem to jako realne zagrożenie linczem (teraz po czasie też uważam, że gdyby nie fikołek z glonobiciem to padłby wtedy Ebenezer jako winny ksiądz a ja tak czy inaczej zbierałbym cięgi) Odpowiadając przy okazji paraboli - nie, nie spodziewałem się że jest księdzem bo ja takich rzeczy generalnie nie wyczuwam, moja mafia historycznie mordowała Reda/Egze i nie trafiała w rolnych bo nie mam takiej umiejętności dokładnego czytania między wierszami. ALE jednym z powodów dla którego ta gwałtowna kolejka wydawała mi się zła było właśnie to, że Ebenezera w tym czasie nie było więc w wypadku gdyby okazał się rolnym nie miałby nawet okazji tego sprzedać. Kolejnym powodem dla którego nie chciałem go linczować było to, że nie ufałem Janowi Ewangeliście. On też był zdania, że Ebenezer jest w mafii i jego także w tym czasie nie było w grze. A ja chciałem zobaczyć jak Ewangelista kręci lincz na Ebenezerze, bo to przyjacioły i ich konflikt w mojej głowie dawał zajebistą szanse na wyciągnięcie lepszych wniosków co do jednego i drugiego. 3 myślnik - już pisałem. Jak kurwie logike to prędzej jestem w mieście. Jak jestem w mafii to zgodnie ze swoją logiką lecę do końca ustawiając nawet najgorsze dla miasta remisy bez zająknięcia.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 13, 2023 14:23:09 GMT 1
capibara to jest straszny skurwysyn bardzo perfidny myśliciel z tym trzymaniem się na dwóch punktach karnych
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 14:27:16 GMT 1
Ja atakowałem Rojta z dwóch powodów. Po pierwsze, mylnie zinterpretowałem pewną sytuację. Myślałem, że Riquelme zupełnie przypadkowo go wsypał. Po drugie, wydawało mi się, że Rojt nazbyt mocno się chowa za jakimiś rozważaniami doktrynalnymi, zagadkami i półsłówkami mędrca zamiast przedstawiać swoje racje odważnie i otwarcie. Widocznie to była taka kreacja. Miał też plan, żeby długo utrzymać się w grze, pozycjonując się jako ktoś, kto nie jest ani mocno winny, ani wyraźnie niewinny.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 14:28:50 GMT 1
Sidor gra z nami? Słyszałam że to niezły troll Różnie powiadają.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 13, 2023 14:29:54 GMT 1
Mucha też, więc przynajmniej jeden z nich jest w mafii, bo nie ma dwóch rolnych w mieście
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 13, 2023 14:30:10 GMT 1
Ja atakowałem Jana Ewangelistę z jednego powodu. Wydawało mi się, że Jan Ewangelista nazbyt mocno się chowa za jakimiś rozważaniami doktrynalnymi, zagadkami i półsłówkami mędrca zamiast przedstawiać swoje racje odważnie i otwarcie. Widocznie to była taka kreacja. Miał też plan, żeby długo utrzymać się w grze, pozycjonując się jako ktoś, kto nie jest ani mocno winny, ani wyraźnie niewinny.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 14:30:30 GMT 1
Może śledzę rozgrywkę nazbyt pobieżnie, ale mnie Ye jako mafioza nie przekonuje.
|
|
|
Post by ye on Mar 13, 2023 14:30:55 GMT 1
Co do ye, przede wszystkim zastanawiająca jest pewność siebie z jaką wygłasza niektóre opinie. A szczególnie zastanawia mnie, że akurat mnie dziwnie lekką ręką uniewinnia, mimo że wielu graczy, którzy normalnie by tę moją niewinność raczej widzieli, ma co do niej wątpliwości (łącznie z martwym Zagubionym, choć on długo nie pożył), więc być może rzeczywiście są one w jakiś sposób uzasadnione. linkuje posta Z moich notatek z wczorajszego wieczora wynika mi, że najbardziej nie spodobali mi się Magnusen (post: "Ciekawie, edycja trwa 9 minut a tu już 2 głosy na lincz. Dzieje się, nie powiem" - podczas gdy w rzeczywistości GÓWNO się działo, 1 str. zapisana kreacyjnymi postami, imo to może być klasyczny mafiozo, który aż za bardzo chce pokazać miastu, że sam intensywnie szuka winnych) i Karetka (post "Nie podjudzaj sikso z różowymi włosami" - wyjątkowo nerwowa reakcja na sugestię strzału snajperskiego w niego). Również na minus Stankiewicz i Shakeomat za dość nieudolne zaczepki, szczególnie ten pierwszy (post: "Jacek Jaworek swój chłop. Tyle się ukrywał, że w krew weszły mu interakcje samemu ze sobą"). Na plus Riquelme, Zagubiony (grzebanie w starszych edycjach, zwrócił uwagę na słabego posta karetki), Jaworek i Leosia (chociaż w przypadku tej 2 mam po jednym "zgrzycie", ale to paradoksalnie pewnie świadczy właśnie na ich korzyść, typowi miastowi, którzy grają swobodnie i przez to od czasu do czasu puszczą bąka zalatującego mafijnym smrodem). Ponadto Jaworek jest psychopatą i wcale nie dlatego, że zamordował drugiego człowieka, tylko dlatego, że najwidoczniej zna na pamięć posty sprzed circa 50 edycji (ok. 10 lat). Zaznaczam, że niestety pewnie z połowy tych Waszych głupot nawet nie przeczytałem, a z pozostałej połowy - połowę niedokładnie, ale myślę, że teraz tempo edycji się trochę unormuje (na wysokim, ale możliwym do okiełznania poziomie), do tego nadchodzi weekend. Z Bogiem. Co sądzicie o tym poście? Autorzy najlepszych odpowiedzi zgarną immunitet Dokładnie na podstawie tego posta Cię uniewinniłem. Dałem nawet zabawę czy ktoś łapie miejske fale w ten sam sposób co ja żeby wyrobić sobie może jeszcze jednego niewinnego, ale nikt nie podłapał. Dlaczego? 80% tego posta było napisane w opozycji do głównego nurtu miejskiego. Jedyna kwestia w której się z miastem zgadzałeś to Karlssen. Wrzuciłeś do podejrzanych Szejkomat i Stankiewicza, którzy jawili się wtedy w mieście jako rozsądni niewinni Wrzuciłeś do niewinnych Requelme i Zagubionego, którzy na etapie tamtego posta byli przez miasto mocno jebani Zaczepiłeś Jaworka, kolejnego rozsądnego niewinnego. Manewrując w mafii konstruujemy swoje kłamstwa tak samo jak w prawdziwym życiu. Żeby kłamstwa były bardziej zjadliwe, to wyciąga się miejskie tendencje i delikatnie przy nich majstruje dokładając swoje kłamstwa. Ty zajebałeś posta w 80% w opozycji do miejskich tendencji. Mafia tak nie robi - dostałeś szybkie uniewinnienie na solidnych podstawach, którego się trzymam do dzisiaj
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 14:35:15 GMT 1
Ja atakowałem Jana Ewangelistę z jednego powodu. Wydawało mi się, że Jan Ewangelista nazbyt mocno się chowa za jakimiś rozważaniami doktrynalnymi, zagadkami i półsłówkami mędrca zamiast przedstawiać swoje racje odważnie i otwarcie. Widocznie to była taka kreacja. Miał też plan, żeby długo utrzymać się w grze, pozycjonując się jako ktoś, kto nie jest ani mocno winny, ani wyraźnie niewinny. No właśnie nie. Tu się zdecydowanie nie zgodzę. Ja piszę właśnie bardzo spontanicznie, bez zastanowienia, w ogóle nie prowadzę jakichś skomplikowanych analiz, nie zważam na konsekwencje swoich żartów i prowokacji. Moim zdaniem, to jest bardzo miejskie granie, a to, że są gracze, którzy lepiej lub gorzej potrafią odwzorować miejską grę jako mafiozi, to już inna sprawa. Na tym polega rola mafiozy w tej grze. Innymi słowy: nie powinieneś krytykować Ewangelisty, tylko chwalić Słowackiego.
|
|
|
Post by ye on Mar 13, 2023 14:35:56 GMT 1
Zarzut paraboli odnośnie Gmerke i tego, że od 1 dnia zbieram duże gremium przeciwników.
Już odpowiadałem ale powtórzę - pierwszy dzień specjalnie grałem tak żeby jawić się jako winny i żeby być mało lubiany. Nie umiem dobrze zmieniać swojego stylu gry i konfabulować więc wybrałem najłatwiejsze wyjście żeby nie zostać zbyt szybko wyrzuconym przez mafie. W związku z tym znalazła się dosyć spora grupa graczy która kolorowała mnie na czerwono, większość z nich po tym jak zacząłem normalnie grać mnie uniewinniła. Gmerke nie zdążył bo padł. Gmerke złapał mój oczywisty smród i chętnie o nim pisał bo nie był specjalnie doświadczonym graczem, więc nie spodziewał się tam drugiego dna. Stawiam na jednego z dwóch ślizgerów, którzy łącznie nie mają nawet zagranych z nami 10 edycji.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 13, 2023 14:36:47 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 13, 2023 14:36:47 GMT 1
Ewangelista, czy dla Ciebie gmerke to Red, który zszed?
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 14:38:18 GMT 1
Teraz nieźle dojebałeś do pieca, kolego Ye.
|
|
|
Post by ye on Mar 13, 2023 14:38:38 GMT 1
Gmerke to postać znana tylko i wyłącznie użytkownikom forum ślizgawka.eu jest to jakaś kreacja w prawdziwym życiu która nawija ludziom makaron na uszy i wysyła składanki. ma swoją stronę internetową gmerke.comyoutuba instagrama i chuj wie co jeszcze. W tej kreacji podszył się pod niego któryś ze świeżych ślizgerów
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 13, 2023 14:39:07 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 13, 2023 14:39:07 GMT 1
Roman Gmerke nie bierze udziału w zabawie dlaczego?
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 13, 2023 14:39:59 GMT 1
Ewangelista, czy dla Ciebie gmerke to Red, który zszed? Tak. Moim zdaniem, to był Redzik schowany za kreacją. Nie dość skutecznie jednak.
|
|
|
Post by ye on Mar 13, 2023 14:40:39 GMT 1
bo to dobra zaczepka
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 13, 2023 14:41:41 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 13, 2023 14:41:41 GMT 1
Osoba która jest bardzo doświadczonym graczem jak teoretycznie Redzik grający podobnie do romanagmerke grała również w mafię na ślizgu.
Ergo, motyw romanagmerke mógł być zdecydowanie podlapany przez pewnego czerwonego.
Dziwię się że ye próbuje pokazać że pięć nie jest pięć.
|
|