|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 13, 2023 18:46:55 GMT 1
Trafne spostrzeżenie Shakeomatu.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 13, 2023 18:51:17 GMT 1
Nie podoba mi się to, co zrobili Bitten i Wiadomo, niewinny. Nie potrzeba miastu aż tylu głosów na jednego gracza, skoro i tak leci. Celuję w sto procent głosów na winnych, to co, mam na, twoim zdaniem, niewinnego głosować? xD Obrzydliwe myślenie, tym bardziej, że sam namawiałeś, żeby na typa nie głosować, a Magnus to drugi z moich typów. Ale dzięki tho, może przez to nie padnę w mordzie, bo do tej pory to nikt się na mój temat nie wypowiadał, więc trochę się bałem. nom, Rojt to podnosił
|
|
|
Rozgrywka
Mar 13, 2023 18:52:16 GMT 1
via mobile
Post by Jill Bitten on Mar 13, 2023 18:52:16 GMT 1
Kurwełe, trochę mnie przysypało w robocie i nawet nie wiem czy przed linczem skończę, a jeżeli skończę - to czy będę miał siłę czytać. Obecnie jestem na 189s., ktoś mi streści czy działo się coś istotnego i kogo dziś nabijamy na widły?
|
|
|
Rozgrywka
Mar 13, 2023 18:52:39 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 13, 2023 18:52:39 GMT 1
Pytanie czy to kolejkowanie niewinnych to mafijne zachowanie? Jak dla mnie mafiozi jakichś swoich gdzieś tam mimochodem przemycają. O ile nie idą full, jak jakiś Kulesza Leosia, a Ty możesz coś więcej napisać o Bitten poza tym co w Ride or Die? Ja bym się poczuł zobowiązany. To co szejkomat wyżej, to już pisałam - jeżeli w mafii jest ktoś z dwójki Jill/Wiadomo, to imo max jedna osoba. Nie wiem no, mi Jill pasuje na jakiegoś miastowego który po prostu nie lubi spamować. Moim zdaniem ma logiczne spostrzeżenia i idzie to jakoś z duchem gry, a dodatkowo stara się wrzucać własne analizki, jak dzisiejsza ta na Ewangelistę. Jeżeli coś miałabym zarzucić, to że ta gra może być aż za bardzo od linijki i wzorowa. Raczej siedzi sobie na uboczu i dzieli się spostrzeżeniami, niż rzeczywiście stara się swoje typy przeforsować.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 13, 2023 18:53:03 GMT 1
- plus dla Taco, że będąc pod dość konkretną presją trzyma się zjebanej kreacji, - plus dla ye za poniższe, nie linczowałbym dziś absolutnie. Mafiozo ye siedzi w norze i cieszy się, że się słabo poniosło, a nie jeszcze podjudza. Plusik też za posta z 16:49. Coś słabo się poniosło, zapraszam do dyskusji - post totalnie o niczym, dlaczego autor miał potrzeba go napisać? Przydałby się ten licznik. Popieram przedmówcę. Volv, jeżeli nie chcesz mieszać w trakcie dnia, to zawsze możesz go odpalić po linczu. Chwilowo zerkam na was jednym okiem. Walka ze złem to robota na pełen etat, jednak w przerwie od pracy nadrobię te setki postów. Do tego czasu pozostaję neutralny. Jako bohater nie mogę ranić niewinnych obywateli bez wyraźnego powodu. - masakrycznie sztuczna i wymuszona twórczość Jasia na górze 40 strony Pisał jeszcze o Taco! Nie piszę tego postu tylko, aby ktoś mógł napisać, że bronie Losco, ale dlatego, że zwracam uwagę na twoje kłamstwo oraz też chciałbym zwrócić uwagę na żółtego Taco Nawet jednej mafiozy? Coś chyba musiałeś przemielić wiatrak? - minus dla Karetki za poniższe, wg mnie miastowy gra najlepiej jak potrafi i ewentualne uniewinnienie się jest niejako efektem ubocznym, a tu Karetka prezentuje podejście zupełnie od drugiej strony, p.t. "staram się wyglądać niewinnie", bardzo charakterystyczne dla mafiozów Nie wiem czy się uniewinnię przez najbliższe 3 dni, ale cały czas się staram. - pomijając resztą twórczości Magnusena to co to jest za post w ogóle? O ile się nie mylę szukamy 6 mafii, nie 1, a gość pisze, że zrezygnowanie z jednego podejrzanego mu zupełnie przekreśla szyki? Zresztą jakie szyki? Na dodatek jeśli dobrze rozumiem najpierw go podejrzewa (i to najwidoczniej dość mocno), po czym na podstawie jego jednego posta zmienił o nim zdanie o 180 stopni? xD przecież tu się nic z niczym nie zgadza Może kogoś zaskoczę a może nie, ale tym postem parabol zszedł z mojej trójki do odstrzału. Będę musiał się mocno zastanowić bo to mi zupełnie przekreśla szyki. - Pio bardzo sztucznie w tym długim poście na dole 38 strony, - osobiście, najbardziej w mieście ufam póki co Leosi, Losco i chyba Shakeomatowi, - Stankiewicz, Zagubiony i Jaworek raczej są niewinni, ale mam poważne wątpliwości czy słuchanie ich wyjdzie miastu na dobre, - glonów jest więcej, niż bym przypuszczał oceniając po samym tempie rozgrywki, a nie spojrzawszy uprzednio nieco dokładniej na listę graczy. znowu ktoś ma powiązania z ye ye, jak ty to robisz że ci zarzucają wszyscy mętność a masz za sobą armię
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 13, 2023 18:53:40 GMT 1
Na ten moment tylko lista niewinnych/winnych/niepewnych, zaraz spierdalam do pracy, ale mam zamiar stamtąd kontynuować czytanie i postarać się o jakieś ciekawsze wnioski.
17 graczy pozostało, cztery mafie. Siebie wyrzucam z tej listy, pozostaje 16 osób.
Niewinni to dla mnie (kolejność ma jakieś tam znaczenie) Young Leosia, wojskowa karetka, Taco, Anastazja. Do tego Jan Ewangelista mi plusował za wczoraj, czy tam dzisiaj rano.
Niestety to za wiele nie pomaga, bo mafia w takim razie powinna się znajdować tutaj:
Andrzej Stankiewicz Jacek Jaworek parabole Shakeomat Biedronki Jill Bitten Guimo Ye Capibara Bartek Zmarzlik Mucha Bez Ucha Spóźnialski Jasiu
Stankiewicza już nie broni to, że atakował Pio, przynajmniej nie do tego samego stopnia, dodatkowo okazało się, że najwidoczniej miał rację i faktycznie nasz parzysty snajper walnął w nieparzystego. Parabole są dla mnie niewiadomą, najbardziej mi śmierdziało, że tak namawiał, by linczować Zmarzlika przed Pijo, chociaż z tej dwójki to Pijo był dla mnie pewniejszym rolnym. Ostatecznie Pijo to zagubiony, a Zmarzlik niewiadoma, coś się wyjaśni, gdy Zmarzlik w końcu padnie. Shakeomat i Jill to dwie osoby, które dziś przeczytałem, wcześniej jakoś umykał mi kompletnie ich temat. Było to przeczytanie dość pobieżne, głównie ich własnych postów, bez kontekstu (chociaż jak trzeba było, to wracałem do głównego tematu) i z tej dwójki bardziej widziałbym winę Shakeomatu. Oboje są aktywni, ale więcej treści widziałem w postach Jill. O ye to sam nie wiem co myśleć, zbyt wściekły, IMO niewinny, ale równie dobrze może być dobrym mafiozo. Capibara i Mucha to chuj wie, byłem za tym, by dać Capibarze więcej czasu (kiedy jeszcze tylko trollowała), ale nic chyba z tego nie wynikło. Spóźnialski Jasiu też, jeśli dobrze pamiętam, atakował Pijo, ale też go już to nie broni. Zmarzlika trzeba odstrzelić tak czy tak, o ile sam nie padnie.
Zostawiam to teraz tak jak jest, bo muszę lecieć na 19 do roboty. Mam zamiar do 21 czytać, na ile będzie mi to dane, i pisać, ale w ostatnich dniach (piątek) było z tym ciężko.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 13, 2023 18:55:55 GMT 1
co w tym z 'xdd', bittenowi się opinie nie zmieniają w trakcie edycji? Zmieniają, ale nie muszę się tym przejmować na tyle, żeby się pytać jakiegoś parabole czy mam wyrazić swoje zdanie przed czy po ponownym przeczytaniu rozgrywkiNie podoba mi się to, co zrobili Bitten i Wiadomo, niewinny. Nie potrzeba miastu aż tylu głosów na jednego gracza, skoro i tak leci. Nie wiem co Cię dziwi, zmieniłem na Riquelme na prośbę parabole, żeby zmobilizować sympatycznego skądinąd Argentyńczyka.to ten parabolarz miał jakiś wpływ czy nie miał
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 13, 2023 18:56:16 GMT 1
Nie atakowałem Pio, nie przeczytałem jego persony zanim sprawa już była pewna
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 13, 2023 18:58:17 GMT 1
ja się zastanawiam co ma dać kolor zmarzlika w mojej sprawie
musiałbym być bez głowy żeby coś odpierdalać wyczyniać w tym kierunku będąc w mafii mając na uwadze fakt, że pijo okazał się zagubionym
|
|
|
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 13, 2023 18:59:13 GMT 1
Tak, mafia pewnie siedziała cicho i się nie wychylała żeby nie podpaść.
e: tu nie ma sarkazmu jak coś
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 13, 2023 18:59:26 GMT 1
Analiza wiadomo, niewinny pokazuje tylko jedynie to jak bardzo nie czyta i nie rozumie tej gry
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 13, 2023 19:00:17 GMT 1
Wiadomo, dlaczego masz Taco za niewinnego?
To jest największa różnica pomiędzy twoimi typami a naszymi. No i w sumie szacun, że masz otwartość umysłu Stankiewicza jeszcze oskarżać.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 13, 2023 19:02:27 GMT 1
A bronienie Ye za to że w d0 specjalnie pakował swoją głowę w centrum uwagi to jest słaby argument, bo namawianie graczy do dyskusji o tobie gdy jesteś w mafii to jest jak najbardziej normalne zagranie.
|
|
|
Post by capibara on Mar 13, 2023 19:03:09 GMT 1
Witam, zacząłem analizować grę od początku, biorąc pod lupę Stankiewicza i Leosię. Z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że są miastowymi.
|
|
|
Post by capibara on Mar 13, 2023 19:03:47 GMT 1
Szczegółów nie mogę jednak zdradzać, bo wyjdą fakty, które ułatwią mafii gre.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 13, 2023 19:04:07 GMT 1
To aż tak dużo nie wnosisz.
Edit: Do ostatniego posta Wiadomo dosyć na rękę był mi taki mało aktywny dzień gdzie po prostu walimy kogoś kogo i tak trzeba. Ale podoba mi się ten jego post dosyć.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 13, 2023 19:05:47 GMT 1
via mobile
Post by Young Leosia on Mar 13, 2023 19:05:47 GMT 1
Witam, zacząłem analizować grę od początku, biorąc pod lupę Stankiewicza i Leosię. Z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że są miastowymi. Jebany, zmienił tym postem tor gry
|
|
|
Post by Guimo on Mar 13, 2023 19:11:37 GMT 1
Jan Ewangelista , dlaczego znalazłem się w twojej mafii zaraz po tym, jak trafiłeś na moją listę podejrzanych? Wcześniej nie miałeś o mnie zdania.
|
|
|
Post by ye on Mar 13, 2023 19:11:43 GMT 1
A bronienie Ye za to że w d0 specjalnie pakował swoją głowę w centrum uwagi to jest słaby argument, bo namawianie graczy do dyskusji o tobie gdy jesteś w mafii to jest jak najbardziej normalne zagranie. to raz, a dwa że nikt nigdy nie reaguje na nawoływania o sobie samym ale ten post był dobry, zrobił swoją robote
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 13, 2023 19:13:48 GMT 1
Analiza wiadomo, niewinny pokazuje tylko jedynie to jak bardzo nie czyta i nie rozumie tej gry Ale tego akurat nie negowałem, a wręcz podkreślałem to w paru postach, że tej edycji nie ogarniam za cholerę, wszedłem w nią źle i było tylko gorzej. Czemu Taco niewinny? Bo nie kojarzę jego postów, w których coś mi śmierdziało, nie bardziej niż przy innych graczach. Jego wkurw w którymś momencie też wydał mi się naturalny. Case do przeczytania, przez lepszego gracza niż ja oczywiście, zresztą wygląda na to, że w robocie za wiele wolnego nie będę miał do tej 21. Ale przeczytam, może to coś da
|
|