|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 1:23:07 GMT 1
Ja gdybym był w mafii to mając perspektywę braku księdza i snajpera, który nie poleci do następnego strzału (zakładam, że Zmarzlikowi tego jednak nie dali) taką Leosię, którą da się manipulować w głosowaniach zostawiłbym na później, bo jutro możnaby ją spokojnie odstrzelić, a dziś odstrzeliłbym kogoś kto dobrze dedukuje, myśli logicznie i jest w stanie wymyślić plan dobrego rozegrania kolejnych dni dla miasta (a takim graczem moim zdaniem jest Jaworek, po tym co prezentuje i jakie wnioski często jako pierwszy wyciąga). Z jakiegoś powodu woleli jednak teraz wywalić Leosię. Jeśli w mafii byłbyś Ty, Kareta czy ja, opłacałoby się zostawić Jaworka, żeby kłuł miastowych po oczach. Taki dobry, taki niewinny, a cały czas gra. Stary, klasyczny numer. Pamiętam, że Jaworek zwracał uwagę na możliwość ogara w mafii, pisząc, że wyłapanie roli Rojta było zagraniem z wyższej półki. no ja wolałbym pozostać sam na koniec na placu boju i wmawiać miastu, że mafia się wylosowała bez klasycznego lidera niż na koniec tłuc się na argumenty z graczem, który bardzo dobrze grał całą grę i zyskał sobie sprzymierzeńców, a poza tym myśli samodzielnie. Inteligencję trzeba wybijać.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 1:24:11 GMT 1
Jak dla mnie to nawet nie mówimy o słabym miastowym, a o gnojku, który sabotuje i utrudnia grę. Anyway, liczę, że rozmowa po edycji zrobi z tym porządek
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 1:24:19 GMT 1
Ja nie wiem, jak Wy chcecie racjonalnie ocenić takich graczy jak Mucha czy Frasser, na jakiej podstawie? Może niektórzy to umieją, ja nie. Ale jednak za coś na swojej ostatniej liście wymieniłeś Guimo jako mafiozę. Jakiś konkretny powód, dla którego on, nie pozostała dwójka? Względem stężenia mafii w glonach - widziałbyś mafię, w której nie ma ani jednego glona z tej trójki? Jest jeszcze trzech mafiozów do złapania, poza Zmarzlikiem. Czy uważasz, posiłkując się dotychczasową grą, że w poniższym gronie trzy mafie są równie prawdopodbne jak zero mafii? Andrzej Stankiewicz Wojskowa Karetka Jacek Jaworek Shakeomat Biedronki Taco Hemingway Wiadomo, niewinny Jill Bitten Anastazja Spóźnialski Jasiu Janie Ewangielianie, odpisz proszę, to ważne
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 1:24:58 GMT 1
Zresztą umówmy się w tej mafii musi być ktoś inteligentny skoro doktora redzika w pierwszym mordzie sprzątnęli.
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 1:26:19 GMT 1
I tu się kłania Szejkomat, który wmawiał wszystkim, że doktora redzika sprzątnęli bo mysleli, ze rolny xDDDD
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 1:27:07 GMT 1
Przedostatnia. Gość grał jak Mucha. Któregoś dnia napisał nawet posty o treści "+1" i "+2". Dopiero w samej, samiutkiej końcówce odpadł, po grze właściwie. Po prostu w meczówce nie zagłosował. Był niewinny. Jeszcze jedna rzecz, której nie rozumiem. Zapis o dwóch postach nie precyzuje, że muszą być ode na temat rozgrywki, co moim zdaniem powinno być obowiązkowe Oczywiście, że tak. Pomijam tu już fakt, że intensywność rozgrywek ostatnimi czasy bardzo wzrosła, a limit zostaje ten sam. To jest absurd. Potrzebna jest waloryzacja. W takiej rozgrywce jak ta powinno być z 5 postów dziennie (nie muszą być długie, mogą być przecież zaczepki i interakcje). Jeśli nie, koniec. I jedno głosowanie do opuszczenia.
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 1:27:50 GMT 1
No jeśli nie chcecie jutro walić w Zmarzlika, a zamiast tego planujcie głosować między mną, a Anastazją, to ja proszę o bycie zlinczowanym jako pierwszy z tej dwójki. Anastazja jest dla mnie niewinna w 99% procentach, Karetka to też dla mnie niemal pewniak zielony ja też jestem niewinny, nie będzie mi się potem przekonywać caly dzień, że no najwidoczniej mafia poszła windmillem Nad Shakeomatem się mogę zastanowić, przemyślę po pracy. To w jaki sposób widziałbyś winnych w tym głosowaniu: Windmill [8] – Young Leosia, ye, Anastazja, Wiadomo niewinny, Oceniacz Akrobacji, Bartek Zmarzlik, Sam Losco, Wojskowa Karetka Bartek Zmarzlik [6] – parabole, Shakeomat Biedronki, Ojciec Pijo, Jill Bitten, Jacek Jaworek, Spóźnialski Jasiu Anastazja [2] – Mucha Bez Ucha, windmill
Ebenezer Rojt [1] – Andrzej Stankiewicz Ojciec Pijo [1] – Ebenezer Rojt Capibara [1] – Taco Hemingway Cyclop [1] – Guimo ?? Nooo, inaczej? Dwójką czy nawet trójką w Zmarzlika, jeden głos w powietrze/nieoddany. Musiałbym zobaczyć, jak się rozkładały głosy w czasie + zmiany.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 1:27:51 GMT 1
A to dlatego nie było nikogo, aby uratować ze mną Magnusa xD
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 1:28:54 GMT 1
Ale wiecie, że nie chodzi o liczbę postów, tylko ich merytorykę. lepszym limitem byłoby 5 zdań odnoszących się do rozgrywki. Można napisać 5 nic niewnoszących postów. A można jeden, który zmieni całą grę.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 1:29:23 GMT 1
Jeszcze jedna rzecz, której nie rozumiem. Zapis o dwóch postach nie precyzuje, że muszą być ode na temat rozgrywki, co moim zdaniem powinno być obowiązkowe Oczywiście, że tak. Pomijam tu już fakt, że intensywność rozgrywek ostatnimi czasy bardzo wzrosła, a limit zostaje ten sam. To jest absurd. Potrzebna jest waloryzacja. W takiej rozgrywce jak ta powinno być z 5 postów dziennie (nie muszą być długie, mogą być przecież zaczepki i interakcje). Jeśli nie, koniec. I jedno głosowanie do opuszczenia. Przynajmniej 2 kreacyjne i 1 śmieszny, bo inaczej punkty karny
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 1:29:42 GMT 1
Jeśli w mafii byłbyś Ty, Kareta czy ja, opłacałoby się zostawić Jaworka, żeby kłuł miastowych po oczach. Taki dobry, taki niewinny, a cały czas gra. Stary, klasyczny numer. Pamiętam, że Jaworek zwracał uwagę na możliwość ogara w mafii, pisząc, że wyłapanie roli Rojta było zagraniem z wyższej półki. no ja wolałbym pozostać sam na koniec na placu boju i wmawiać miastu, że mafia się wylosowała bez klasycznego lidera niż na koniec tłuc się na argumenty z graczem, który bardzo dobrze grał całą grę i zyskał sobie sprzymierzeńców, a poza tym myśli samodzielnie. Inteligencję trzeba wybijać. No widzisz, jeden rabin powie tak, drugi inaczej. Ja wolę odwrotnie.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 1:30:32 GMT 1
To w jaki sposób widziałbyś winnych w tym głosowaniu: Windmill [8] – Young Leosia, ye, Anastazja, Wiadomo niewinny, Oceniacz Akrobacji, Bartek Zmarzlik, Sam Losco, Wojskowa Karetka Bartek Zmarzlik [6] – parabole, Shakeomat Biedronki, Ojciec Pijo, Jill Bitten, Jacek Jaworek, Spóźnialski Jasiu Anastazja [2] – Mucha Bez Ucha, windmill
Ebenezer Rojt [1] – Andrzej Stankiewicz Ojciec Pijo [1] – Ebenezer Rojt Capibara [1] – Taco Hemingway Cyclop [1] – Guimo ?? Nooo, inaczej? Dwójką czy nawet trójką w Zmarzlika, jeden głos w powietrze/nieoddany. Musiałbym zobaczyć, jak się rozkładały głosy w czasie + zmiany. Prosze pokoloruj to tak jak uważasz, dopiero wtedy mogę przejść do kolejnego etapu
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 1:31:57 GMT 1
Czytam sobie od około godziny, przeglądam głosowania i mam wrażenie, że coraz mniej rozumiem. Dość zagmatwana nam się zrobiła ta edycja.
Najbardziej ufam obecnie poniższej dwójce, ze standardowym zastrzeżeniem, że żaden z nich nie ma prawa dożyć do meczówki - w szczególności Jaworek.
Jacek Jaworek Andrzej Stankiewicz
---
Wojskowa Karetka* Shakeomat Taco Wiadomo, niewinny* Spóźnialski Jasiu Anastazja* Jan Ewangelista
*głosowali na windmilla razem ze Zmarzlikiem - zgadzam się z teorią Stankiewicza
Glony (bez urazy): Guimo Capibara Mucha bez ucha
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 1:34:09 GMT 1
Wiadomy, w tym Twoim zestawieniu są najprędzej dwie mafie: Szejk, Anastazja, a może większy ogar. Z tej trójki chyba.
No i jeden glon.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 1:41:35 GMT 1
Bliższe zapoznanie zacząłem od "glonów" i:
1) To jest chyba ten moment, w którym należy sobie powiedzieć otwarcie, że jeśli Mucha jest w mafii i zamierza tak dalej grać (a nic nie wskazuje, by nie zamierzała) to niech się pierdoli i sobie wygrywa, bo to jest antygra. Jestem coraz bliżej definitywnego stwierdzenia, że tego gracza zwyczajnie należy olać.
2) Capibara - jemu nawet byłbym w stanie dać pewien wstępny kredyt zaufania. Z dwóch powodów:
a) wysłał głos jako 4. na JRR, już w d0 o godz. 20:59. No szczerze mówiąc, trochę by to było ryzykowne, gdyby byli razem w mafii. Tym bardziej, że już i Karekta i Anastazja miały po 2 głosy, a do linczu były 24h, czyli wcale nic nie było zdecydowane na niekorzyść Riquelme. Po co tak szybko wysyłać głos na współmafiozę, który jeszcze wcale nie był spalony (co zresztą pokazał lincz, bo przecież padł szachista), z którego potem potencjalnie ciężko się już wyplątać? b) późniejsze posty i taki ogólny feeling jego gry, rzeczywiście wygląda na to, że na początku nie miał czasu (weekend), potem jako tako nadrobił ile mógł, trochę próbuje rzucać swoich przemyśleń, jedne bardziej sensowne, inne mniej, ale w tym wszystkim wydaje się być dosyć szczery. No i nie sprawia wrażenia jakiegoś mafijnego wymiatacza, a według mnie jego posty są całkiem naturalne - jeżeli tak potrafi, będąc w mafii, to całkiem niezła partia w jego wykonaniu.
3) Guimo - jeszcze nie przeczytałem, ale wyczuwam tu jakieś bad vibes i jakbym miał w kogoś z tej 3 ewentualnie walić to nie wiem czy nie w niego. Sam go spropsowałem na początku, że tak elegancko wszedł w temat i się wytłumaczył, spóźnienie, nieobecność 48h, wiadomo... ale jakoś tak aż za ładnie to wygląda na gracza, który musiał nadrabiać 100 stron rozgrywki.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 1:42:33 GMT 1
Ale wiecie, że nie chodzi o liczbę postów, tylko ich merytorykę. lepszym limitem byłoby 5 zdań odnoszących się do rozgrywki. Można napisać 5 nic niewnoszących postów. A można jeden, który zmieni całą grę. No tak, regulamin musi dawać jakąś przewidywalność, granicę, po której na pewno się wylatuje, natomiast MG powinien mieć sporą swobodę. Bo jeśli ktoś jest mega aktywny, ale przykładowo trzeciego dnia nie napisał nic, wyjątkowo, z tego czy innego powodu, to dla mnie nie jest to żaden problem. Ja też byłbym ciut bardziej liberalny dla rozmów poza forum. Wymiany haseł, screeny, bycie łącznikiem dla detektywa to oczywiście duże przegięcie, ale jakieś drobne rozmowy nikomu nie szkodzą. Temat na dłuższą dyskusję.
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 1:43:14 GMT 1
Bitten punktuje. To znaczy ja uważam, że jeśli Mucha nie jest miastowym snajperem to niech spierdala. A jesli nim jest to tym gorzej dla niej. Ale nie ma co marnować na nią linczu, bo jeśli w taki sposób wygra, to to chuj nie wygrana.
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 1:45:17 GMT 1
A jeśli Bitten jest niewinny to cała gra Szejkomatu stanie się mocno karykaturalna
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 1:45:50 GMT 1
Miałem nadzieję, że starczy mi pary na przeanalizowanie tej środkowej grupki i rozgniotę w nocy całą mafię jak robaki, ale chyba będziemy z tym musieli poczekać do rana. Dobrze, że jutro mam urlop.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 1:46:13 GMT 1
Czyli co? Szejk, Guimo, Anastazja/ogar?
I oczywiście Żużlowiec.
|
|