|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 1:46:42 GMT 1
A jeśli Bitten jest niewinny to cała gra Szejkomatu stanie się mocno karykaturalna Mógłbyś rozwinąć, na jakiej podstawie to od siebie uzależniasz?
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 1:50:00 GMT 1
A jeśli Bitten jest niewinny to cała gra Szejkomatu stanie się mocno karykaturalna Mógłbyś rozwinąć, na jakiej podstawie to od siebie uzależniasz? no bo jego gra po tym jak padli Magnusen i Riquelme sprowadzała się do tego, że: - Zmarzlik ma własne przemyślenia - podejrzani są Bitten i Ye (niewinny) - ataku na Pijo, który był bardzo sensowny, ale to był zagubiony i dla mafiozy byłby dość łatwy nie wiem co dałoby się więcej wycisnąć z jego gry, raczej brak ostrych konfrontacji.
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 1:51:29 GMT 1
A no i oczywiście Zmarzlik dla niego najpierw był bardzo naturalny z typami, a potem na niego głosował xD
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 1:54:07 GMT 1
I moim zdaniem po stracie Riquelme takie bronienie Zmarzlika by przeżył jakiś czas plus ataka w Pijo (nie mógł wiedzieć, że jest zagubionym) było dość sensowne, jeśli był w mafii.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 1:54:15 GMT 1
Andrzej, pisałeś o Jacku i braku jego podejrzeń pod Twoim adresem. A czemu Ty nie podejrzewasz mnie ani Karety?
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 1:56:01 GMT 1
Nooo, inaczej? Dwójką czy nawet trójką w Zmarzlika, jeden głos w powietrze/nieoddany. Musiałbym zobaczyć, jak się rozkładały głosy w czasie + zmiany. Prosze pokoloruj to tak jak uważasz, dopiero wtedy mogę przejść do kolejnego etapu xD Na razie tego nie zrobię, bo jestem w robocie. Po robocie nie wiem, czy mi się będzie chciało myśleć o mafii jeszcze, jeśli tak, to podrzucę tutaj jakie trójki uważam za prawdopodobne. Kolorowanie sobie odpuszczę
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 1:57:01 GMT 1
Bo mam sobie was za niewinnych, Ciebie trochę mniej, bo się zajmujesz głównie zadawaniem pytań, ale powiedzmy, że mam wrażenie, że jako mafia rozegrałbyś tę edycję po takim a nie innym wejściu w nią inaczej. A Karetka za dużo kombinuje, jakieś teorie mafii bezplebsowej czy tam bezplejsowej. Po co to komu będąc w mafii.
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 1:59:45 GMT 1
Ale jednak za coś na swojej ostatniej liście wymieniłeś Guimo jako mafiozę. Jakiś konkretny powód, dla którego on, nie pozostała dwójka? Względem stężenia mafii w glonach - widziałbyś mafię, w której nie ma ani jednego glona z tej trójki? Jest jeszcze trzech mafiozów do złapania, poza Zmarzlikiem. Czy uważasz, posiłkując się dotychczasową grą, że w poniższym gronie trzy mafie są równie prawdopodbne jak zero mafii? Andrzej Stankiewicz Wojskowa Karetka Jacek Jaworek Shakeomat Biedronki Taco Hemingway Wiadomo, niewinny Jill Bitten Anastazja Spóźnialski Jasiu Janie Ewangielianie, odpisz proszę, to ważne Jan Ewangelista czemu nie chcesz mi odpisać?
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 2:01:22 GMT 1
Odpisałem już, przeoczyłeś.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 2:02:05 GMT 1
Ale powtórzę. W tym zestawieniu jest - moim zdaniem - dwóch mafiozów. Wśród glonów jeden.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 2:02:49 GMT 1
Gdybym miał teraz obstawiać konkrety, to Szejk, Anastazja/ogar i Guimo.
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 2:03:01 GMT 1
A to przepraszam i dziękuję za odpowiedź
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 2:03:41 GMT 1
Spoko. Coś jeszcze?
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 2:04:42 GMT 1
Stankiewicz, pisałeś, że Kareta jest dla Ciebie najczystsza z pozostałych przy życiu graczy. Ja - mimo że z samej gry Karetę lokuję gdzieś po środku - mam do dorzucenia kolejny mocny punkt na jego korzyść:
zajebiście szybko dziś zmienił głos na Zmarzlika. Tuż po parabolach, a przede mną, a ja naprawdę co chwilę odświeżałem temat linczowy z gotową zmianą głosu w drugiej zakładce. Aż się spociłem z nerwów. Czyli Kareta musiała robić co najmniej to samo, co ja, naprawdę podeszła do tematu poważnie, była bardzo czujna. Wiadomo, że będąc w mafii też mogłaby to zrobić, nie ma w tym przecież nic niewykonalnego, tylko to wszystko jest dużo trudniejsze - znajdź w sobie motywację, żeby jak pojebany odświeżać temat z wynikami, w drugiej zakładce miej przygotowany głos, żeby tylko być pierwszym/drugim, który przeskoczy na Zmarzlika. No nie to, że nie można, ale czy akurat Karetka jest aż takim geniuszem zła?
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 2:07:07 GMT 1
Na razie nie, dziękuję
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 2:11:38 GMT 1
Wstępnie oprócz Stankiewicza i Faworka na chwilę obecną byłbym skłonny dać kredyt zaufania jeszcze poniższym graczom - bo komuś trzeba. Kolejność nieprzypadkowa:
Wojskowa Karetka Spóźnialski Jasiu Wiadomo, niewinny/Capibara
a bardzo uważnie przyjrzałbym się:
Shakeomat Taco Anastazja Guimo
No i nie wiem co w takim układzie z Janem Ewangelistą, ale może po prostu z pewnych powodów mam lekką paranoję, bo teraz zdaje się wymieniać z grubsza tych samych podejrzanych co ja. Więc o ile nie jest w mafii z Faworkiem czy Stankiewiczem to być może jest niewinny, a wtedy możemy się jeszcze dogadać.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 2:19:59 GMT 1
Jak to dlaczego? Ze strachu. Rozumiem XD. Jeśli chcecie jutro uderzać w grupę glonów, to może lepiej nie oddam głosu? Będę mógł jutro w razie czego olać w zależności od dzisiejszych wyników, bo bez sensu tracić 2-3 dni na sprawdzanie grupy mucha/capibara/ja. Taką sprawę trzeba wyjaśnić szybciej, a bez sensu walczyć o uniewinnienie mając tak mało czasu. Jak to widzicie?
2 graczy z jednej 6-cio osobowej mafii decydowałoby się na taką zagrywkę (symulowanie odpadnięcia za punkty, by następnie oddać głos w ostatniej chwili) i to niemal dzień po dniu? Nie za dużo by tego dobrego było? Poza tym przejrzałem Guimo, no za dużo to tego nie ma, ale jednak lekkim raczkiem wycofuję się z tych bad vibesów, o których wspominałem wyżej. Mnie te posty wyglądają całkiem ok.
|
|
|
Post by Andrzej Stankiewicz on Mar 14, 2023 2:21:15 GMT 1
pokazuję mój testament sprzed kilkunastu godzin
Szukać winnych w gronie: Wiadomo,niewinny, Ye, Taco, Capibara, Anastazja Obserwować: Szejkomat, Parabole Raczej niewinni: Faworek, Ewangelista, Karetka, Leosia, Bitten, Jasiu, Guimo
czekam na cmentarz
xxxx
nie uwzględniłem specjalnie Zmarzlika jako żywego trupa i Muchy jako niegracza. Co do Guima mogłem się mylić. Taco bym na teraz zamienił miejscami z Szejkomatem.
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 14, 2023 2:22:22 GMT 1
Ja wysyłam głos na Żużlowca i chyba kończę na dziś. Może będę monitorować, a może nie. Gdyby się paliło, dajcie znać przez ER, może uda się poratować Was radą. Ukłony, powodzenia! Uwaga kochani, zabawa dla całego forum: zagadka. Co jest nie tak z tym postem? Zwycięzca otrzyma trzynaście żappsów!
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 2:26:11 GMT 1
Poza delikatnym, niegroźnym naruszeniem regulaminu - nic.
|
|