|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 14:09:00 GMT 1
Albo złośliwym miastowym. Forumowe mafie można trollować z klasą i bez klasy. W każdym razie imo wart odjebania Wg mnie to kolejny drobny plusik dla capibary. Jeżeli capibara jest w mafii i wie, że Mucha jest niewinny to sugerowanie jego zlinczowania ma mało sensu, bo zredukuje liczbę glonów, do których capibara chcąc nie chcąc też należy. Zaraz znowu przyjdzie jakaś Anastazja krzyczeć, że trzeba odglonowić miasto i mamy klops.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 14:14:55 GMT 1
Na jakiej podstawie niektórzy uniewinniają Taco? Gość do teraz ciągnie kreację co nie sprzyja grze miasta i patrząc wstecz to raczej cecha mafiozów, na dodatek głównie przemyka.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 14, 2023 14:20:35 GMT 1
via mobile
Post by capibara on Mar 14, 2023 14:20:35 GMT 1
W każdym razie imo wart odjebania Wg mnie to kolejny drobny plusik dla capibary. Jeżeli capibara jest w mafii i wie, że Mucha jest niewinny to sugerowanie jego zlinczowania ma mało sensu, bo zredukuje liczbę glonów, do których capibara chcąc nie chcąc też należy. Zaraz znowu przyjdzie jakaś Anastazja krzyczeć, że trzeba odglonowić miasto i mamy klops. yup, mucha nawet sie nie stara cokolwiek przeanalizować, nawet ja będąc glonem coś próbowałem zrobić
|
|
|
Rozgrywka
Mar 14, 2023 14:21:01 GMT 1
via mobile
Post by capibara on Mar 14, 2023 14:21:01 GMT 1
prawdziwy szkodnik z ciebie Mucha, tylko bzykać potrafisz
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 14:24:13 GMT 1
I tak, i nie, Jill. Czasem trudno mu pewnie rozwinąć się i precyzyjnie wyrazić swe myśli po polsku. Inna sprawa, że jak dla mnie, jeśli tak mu na szybko wygodniej, mógłby pisać po angielsku. Myślę, że każdy zna tu angielski na tyle, żeby zrozumieć, a byłoby przynajmniej więcej konkretnych treści z jego strony.
|
|
|
Post by Mucha Bez Ucha on Mar 14, 2023 14:26:12 GMT 1
prawdziwy szkodnik z ciebie Mucha, tylko bzykać potrafisz Uważaj bo na Tobie stane! BZ BZ
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 14:26:50 GMT 1
Na jakiej podstawie niektórzy uniewinniają Taco? Gość do teraz ciągnie kreację co nie sprzyja grze miasta i patrząc wstecz to raczej cecha mafiozów, na dodatek głównie przemyka. Ja właśnie wczoraj wieczorem przejrzałem posty Taco i moje odczucia co do jego gry są takie, że jest dla mnie zielonym na poziomie zbliżonym do Stankiewicza. Nie wydaję mi się, aby to była kreacja, tylko on faktycznie jest jakimś niepolakiem. W moim odczuciu nie broni go jedynie sposób w jaki podchodzi do gry, ale naturalność jaką wykazał się kiedy kręciłem na nim próbę linczu.
|
|
|
Post by Mucha Bez Ucha on Mar 14, 2023 14:29:32 GMT 1
Na jakiej podstawie niektórzy uniewinniają Taco? Gość do teraz ciągnie kreację co nie sprzyja grze miasta i patrząc wstecz to raczej cecha mafiozów, na dodatek głównie przemyka. Ja właśnie wczoraj wieczorem przejrzałem posty Taco i moje odczucia co do jego gry są takie, że jest dla mnie zielonym na poziomie zbliżonym do Stankiewicza. Nie wydaję mi się, aby to była kreacja, tylko on faktycznie jest jakimś niepolakiem. W moim odczuciu nie broni go jedynie sposób w jaki podchodzi do gry, ale naturalność jaką wykazał się kiedy kręciłem na nim próbę linczu. Dokładnie, taco sprawia wrażenie nowicjusza który nawet muchy by nie skrzywdził
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 14:30:38 GMT 1
Jeśli Anastazja jest w mafii, to wydaje mi się, że jednak któryś z glonów (bez urazy) w niej jest. W przeciwnym razie kampania "odglonowywania" miałaby niewspółmiernie koszty wizerunkowe względem korzyści. A gdyby wśród 3-4 glonów był mafioza, Anastazja by nie straciła, może nawet zaplusowała, zyskując jednocześnie czas na pozostałych glonach.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 14:32:31 GMT 1
Ja właśnie wczoraj wieczorem przejrzałem posty Taco i moje odczucia co do jego gry są takie, że jest dla mnie zielonym na poziomie zbliżonym do Stankiewicza. Nie wydaję mi się, aby to była kreacja, tylko on faktycznie jest jakimś niepolakiem. W moim odczuciu nie broni go jedynie sposób w jaki podchodzi do gry, ale naturalność jaką wykazał się kiedy kręciłem na nim próbę linczu. Dokładnie, taco sprawia wrażenie nowicjusza który nawet muchy by nie skrzywdził Oj nie, tego to akurat nie stwierdziłbym jako główny motyw jego stylu gry. W moim odczucia to bardziej wygląda tak, że on szuka mafii na sposób tylko, który on potrafi wyjaśnić. Brakuje mi go teraz, bo chciałbym, aby wyciągnął swoją listę miasto/mafia, ostatnie kilka dni mało z siebie daje
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 14:33:40 GMT 1
W moim umyśle w przeciwieństwie do wczoraj zaczęło błyskać, ale piszę z pracy, więc będę wam przekazywał swoje myśli na raty w ciężkim do przewidzenia tempie.
Stankiewicz ma rację, że w mafii powinien być ktoś kto głosował na Windmilla, a wiem, że nie jestem tam ja. Do tego pamiętajcie, że ja o 20:58 wtedy miałem jeszcze głos na Zmarzliku, który zmieniłem tylko po to żeby uniknąć remisu. I zastanówcie się, który normalny mieszkaniec widząc co się dzieje by nie zrobił tego co ja.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 14:38:48 GMT 1
Spoko, Karetka, wiemy, że jesteś niewinny.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 14:39:15 GMT 1
Kurwa no, ja bym chyba w tę Nastkę szedł.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 14:42:45 GMT 1
Ponadto kluczem do oceny sytuacji każdego gracza teraz jest dysproporcja w jego progresji myśli, a tym jak mało prawdopodobne zagrania musiałby zrobić, będąc w mafii. Na przykład u Anastazji w ogóle nie mamy progresji myśli, bo od początku do końca gry jest gadka o Glonach (muszę to jeszcze zweryfikować, ale pamięć mówi mi, że tak było). Za to Anastazja musiałaby zrobić ten mało prawdopodobny przy założeniu, że jest w mafii rant wczoraj.
Słowem szukamy gracza, który ma najmniej progresji przemyśleń, a jednocześnie ma najmniej nieprawdopodobne (przy założeniu, że jest w mafii) zagrania na koncie.
Szukamy też graczy, którzy nie są glonami, bo zakładam, że Zmarźlik nie ma roli snajpera, a skoro jej nie ma, to znaczy, że w mafii jest góra jeden glon, bo gdyby było więcej niż jeden glon, to Zmarźlik prawie na pewno dostałby rolę.
Ponadto szukamy graczy, których wczoraj nie było w temacie podczas dyskusji w okolicach 2giej w nocy, tam po prostu tak jak Ewangelista mówi, było, tak, że miasto w końcu stanęło mocno.
|
|
|
Post by Mucha Bez Ucha on Mar 14, 2023 14:44:33 GMT 1
W moim umyśle w przeciwieństwie do wczoraj zaczęło błyskać, ale piszę z pracy, więc będę wam przekazywał swoje myśli na raty w ciężkim do przewidzenia tempie. Stankiewicz ma rację, że w mafii powinien być ktoś kto głosował na Windmilla, a wiem, że nie jestem tam ja. Do tego pamiętajcie, że ja o 20:58 wtedy miałem jeszcze głos na Zmarzliku, który zmieniłem tylko po to żeby uniknąć remisu. I zastanówcie się, który normalny mieszkaniec widząc co się dzieje by nie zrobił tego co ja. Anastazja zainicjowała atak na windmilla, myśle, że ta niewinna słodzinka powinna dostać kulke
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 14:46:52 GMT 1
Ponadto szukamy graczy, których wczoraj nie było w temacie podczas dyskusji w okolicach 2giej w nocy, tam po prostu tak jak Ewangelista mówi, było, tak, że miasto w końcu stanęło mocno. No, do tego to akurat lupy i latarki nie potrzeba. xD
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 14:47:13 GMT 1
Jeżeli dobrze liczę, to w najgorszym scenariuszu dla miasta, mafia może wygrać grę w 2 najbliższych linczach, dlatego teraz musimy być coraz bardziej zgodni
Dlatego też np Mafia-nastka mogłaby proponować odglonowywanie będąc w mafii z innym glonem i liczyć, że z 2 pierwszy glonów z tej trójki wybierzemy błędnie.
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 14:48:51 GMT 1
co do Anastazji, to wykonała też niezły plejs z kołowaniem na windmilla, gdy zagrożony był Zmarzlik, co niestety jest punktem na + dla niej, CHYBA ŻE Zmarzlik okaże się być rolnym, który dzięki temu dostał dodatkowy dzień (a właściwie 2, bo jeszcze akcja z udawanym samobójstwem).
|
|
|
Post by Jill Bitten on Mar 14, 2023 14:50:20 GMT 1
Jeżeli parabole to Red to przepraszam, że byłem niemiły w niektórych miejscach edycji i zamierzam dokładniej wczytać się w jego testament. (:
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 14:52:35 GMT 1
Tak, jeżeli nie poprawimy matematyki to mamy poza Zmarźlikiem tylko dwa lincze przy założeniu, że nie utłuczemy snajpera i będziemy cały czas (poza Zmarźlikiem) nie trafiać.
|
|