|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 14:55:10 GMT 1
Jak dla mnie to jest niemożliwe, aby to był Red. Parabole proponowała szukanie mafii w inny sposób niż ten który kojarzy mi sie z Redem
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 14:56:57 GMT 1
Nie rozmawiajmy o tożsamościach, bo i tak straciliśmy dużo miastowych niepotrzebnie.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 15:01:40 GMT 1
Warto spojrzeć na to kto ma jaką progresję myśli i do tego przełożyć najmocniejszy inny argument do uniewinnienia lub uwinnienia tego gracza.
Anastazję najbardziej uniewinnia rant wczoraj. Progresja myśli zerowa (do zweryfikowania). Najbardziej uwinnia ją zlinczowanie Windmilla w zestawieniu z faktem, że na Zmarźlika raczej głosował ktoś z mafii poza samym Zmarźlikiem.
Gracz Wiadomo, uniewinnia go nic, progresja myśli zerowa (do zweryfikowania). Najbardziej uwinnia go głos na Windmilla.
Jacek Jaworek, najbardziej uniewinnia go przewidzenie, że Zmarźlik zrobi to, co zrobiłz głosowaniem o 20.59, progresja myśli chyba bardzo spoko (do zweryfikowania), najbardziej uwinnia go w sumie nawet nie wiem co. Chyba tylko potencjalna możliwość, że w mafii jest ktoś mocny.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 15:07:53 GMT 1
Jacek Jaworek, najbardziej uniewinnia go przewidzenie, że Zmarźlik zrobi to, co zrobiłz głosowaniem o 20.59, progresja myśli chyba bardzo spoko (do zweryfikowania), najbardziej uwinnia go w sumie nawet nie wiem co. Chyba tylko potencjalna możliwość, że w mafii jest ktoś mocny. Ja właśnie mam zupełnie odwrotne przeczucia akurat co do tego. Nawet pamiętam jak w myślach sobie powiedziałem, no jak Zmarzlik wyjebie o 20:59 to Jaworek perfidnie wyłoni się jako rycerz na białym koniu. Nie zapominajmy też, że mafia wiedziała, co Zmarzlik zrobi i przy takim stanie głosowania na Ye - Zmarzlik mogłaby dawać głosem w swojego. Muszę tutaj dodać jedno ale i dlaczego nie atakuję za to Jaworka, ponieważ Jaworek ma też inne plusy i celne ataki Oprócz tego jeżeli cofniemy się do początku gry zobaczymy tez, że Riquelme nazywał Zmarzlika winnym... Dlaczego mielibyśmy w takim całkowicie porzucać ideę, że mafia budowała swój image na zlinczowaniu współmafiozy Zmarzlika.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 15:09:56 GMT 1
Taco Hemingway, Najbardziej uniewinnia go chyba nic, może poza okazjonalną agresją i naturalnością. Progresja myśli ciężka do ocenienia bo bardziej pisze wnioski/tezy niż przemyślenia i argumentacje (trzeba by było sprawdzić na ile te wnioski są zgodne z wydarzeniami w grze i ze sobą nawzajem). Najbardziej uwinnia go w sumie też nie wiem co, ale kilka osób, które padały miały go bliżej lub dalej w kolejce do linczowania oraz nie oddał głosu ani na Zmarźlika ani na Windmilla w d2. Ogólnie gracz enigma ze względu na specyficzny styl gry, nie mamy pojęcia jakby grał mafię ani jakby grał miasto.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 15:15:12 GMT 1
Jacek Jaworek, najbardziej uniewinnia go przewidzenie, że Zmarźlik zrobi to, co zrobiłz głosowaniem o 20.59, progresja myśli chyba bardzo spoko (do zweryfikowania), najbardziej uwinnia go w sumie nawet nie wiem co. Chyba tylko potencjalna możliwość, że w mafii jest ktoś mocny. Ja właśnie mam zupełnie odwrotne przeczucia akurat co do tego. Nawet pamiętam jak w myślach sobie powiedziałem, no jak Zmarzlik wyjebie o 20:59 to Jaworek perfidnie wyłoni się jako rycerz na białym koniu. Nie zapominajmy też, że mafia wiedziała, co Zmarzlik zrobi i przy takim stanie głosowania na Ye - Zmarzlik mogłaby dawać głosem w swojego. Muszę tutaj dodać jedno ale i dlaczego nie atakuję za to Jaworka, ponieważ Jaworek ma też inne plusy i celne ataki Oprócz tego jeżeli cofniemy się do początku gry zobaczymy tez, że Riquelme nazywał Zmarzlika winnym... Dlaczego mielibyśmy w takim całkowicie porzucać ideę, że mafia budowała swój image na zlinczowaniu współmafiozy Zmarzlika. Dla mnie to działa analogicznie do rantu Anastazji, zagranie jak najbardziej do wykonania jako mafia, ale jest na tyle trudne, że jest bardziej prawdopodobne, że gracz nie zdecydował się tego zrobić.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 15:15:18 GMT 1
Zresztą jeżeli jakimś dziwnym fortelem dwie mafie siedzą w trójce Karetka, Stankiewicz i Jaworek to już możemy wpisywać gg, a cała obecna nasza dyskusja to syzyfowa praca. Anyway dopuszczania takiej myśli jest głupie i paranoiczne, więc lepiej myślmy prosto i zlinczujmy dziś kogoś kto siedzi na świeczniku za więcej grzechów
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 15:17:11 GMT 1
Warto spojrzeć na to kto ma jaką progresję myśli i do tego przełożyć najmocniejszy inny argument do uniewinnienia lub uwinnienia tego gracza. Anastazję najbardziej uniewinnia rant wczoraj. Progresja myśli zerowa (do zweryfikowania). Najbardziej uwinnia ją zlinczowanie Windmilla w zestawieniu z faktem, że na Zmarźlika raczej głosował ktoś z mafii poza samym Zmarźlikiem. Gracz Wiadomo, uniewinnia go nic, progresja myśli zerowa (do zweryfikowania). Najbardziej uwinnia go głos na Windmilla. Jacek Jaworek, najbardziej uniewinnia go przewidzenie, że Zmarźlik zrobi to, co zrobiłz głosowaniem o 20.59, progresja myśli chyba bardzo spoko (do zweryfikowania), najbardziej uwinnia go w sumie nawet nie wiem co. Chyba tylko potencjalna możliwość, że w mafii jest ktoś mocny. Serio? A gdyby ktoś zadzwonił do redakcji New York Timesa, żeby byli w pogotowiu, tak na wszelki wypadek, bo - cholera wie - za kilka godzin może się coś zadziać przy World Trade Center, to go to uniewinnienia czy uwinnia? Ja tam w ogóle nie brałem pod uwagę powrotu Zmarzlika. Zagrałem z kilkanaście edycji przez ostatnie kilkanaście lat i nie przypominam sobie tak prymitywnego, bezczelnego i w sumie długofalowo nic nie dającego numeru ze strony mafii. Cóż, może Jaworek jest rozważnejszy, może naczytał się Taleba i widzi wszędzie czarne łabędzie, możliwe... To nie jest ironia jakby co, ale pełne zaufanie też nie.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 15:18:15 GMT 1
Jak nic nie dającego jak kupił mafii mord więcej i wepchnął Ye w kolejke.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 15:20:59 GMT 1
btw, jak widzicie mordy? bo jak tak, że Parabole padł od miastowego strzelca a Young z rąk mafii. Idę poczytać co w ostatnich dniach pisała Young, że to ona została wybrana
|
|
|
Rozgrywka
Mar 14, 2023 15:24:12 GMT 1
via mobile
Post by capibara on Mar 14, 2023 15:24:12 GMT 1
Zresztą jeżeli jakimś dziwnym fortelem dwie mafie siedzą w trójce Karetka, Stankiewicz i Jaworek to już możemy wpisywać gg, a cała obecna nasza dyskusja to syzyfowa praca. Anyway dopuszczania takiej myśli jest głupie i paranoiczne, więc lepiej myślmy prosto i zlinczujmy dziś kogoś kto siedzi na świeczniku za więcej grzechów Myśle że przy 4 mafiach (w tym 1 glon) jest prawdopodobieństwo, że ktoś z nich jest mafią, ale 2 to już nie uwierze. Jedynie czasem jak czytałem Jaworka to czasem wydawało mi się to mafijne i bronił kogoś kto potem okazał się mafią. A Stankiewicz to buc ale chce dobrze
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 15:26:06 GMT 1
Trochę nie wiem co wy macie z tym Stankiewiczem bucem XDD Najbardziej promiastowy gracz chyba w tej edycji.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 14, 2023 15:27:13 GMT 1
via mobile
Post by capibara on Mar 14, 2023 15:27:13 GMT 1
Trochę nie wiem co wy macie z tym Stankiewiczem bucem XDD Sam mówił, że zawsze jak jest miastowym to uważają go za buca. Uważam go za buca = miasto
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 15:27:34 GMT 1
Też tak uważam. Z Paraboli to się nawet ucieszyłem, bo zafiksował się na złe cele i mógłby pociągnąć miasto ku przepaści. Nie ufał mu też Stankiewicz. No, z nim na pokładzie mógłby się zrobić kompletny rozpierdol.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 15:30:33 GMT 1
W ogóle co to jest jakieś kuriozum, Że Jaworek piszący, aby być gotowy na zmianę głosu nie wyrabia się w czasie...
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 15:30:34 GMT 1
Jak nic nie dającego jak kupił mafii mord więcej i wepchnął Ye w kolejke. Jak to kupił mord? No wepchnął Ye w kolejkę, ale on i tak by pewnie padł. Za dużo ludzi mu nie ufało.
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 14, 2023 15:31:36 GMT 1
Jak on się nie wyrobił, to każdy inny powinien być ułaskawiony
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 15:32:44 GMT 1
W ogóle co to jest jakieś kuriozum, Że Jaworek piszący, aby być gotowy na zmianę głosu nie wyrabia się w czasie... Cóż, Stalin powiadał podobno, że tak się dziwnie składa, że żaden drogowskaz nie podąża drogą, którą wskazuje.
|
|
|
Post by Jan Ewangelista on Mar 14, 2023 15:37:38 GMT 1
Nie no, gdyby Faworek zaplanował całą akcję, to sam chyba by jednak zdążył.
No chyba, że przestraszył się skuteczności swojej odezwy i refleksu miastowch. I swojego głosu wolał już nie zmieniać.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 14, 2023 15:38:36 GMT 1
A co do tego, że podejrzanym by było jakby Stankiewicz ani Jaworek nie padli z rąk mafii to ja prawilnie przypominam, że mafia nadal szuka snajpera.
|
|