|
Post by Jan Ewangelista on Mar 15, 2023 18:53:11 GMT 1
Nie zmniejsza, bo mamy aktywnych niewinnych w ich miejsce. Na przyklad pierwszego księdza. Albo Parabole. No tak, ale nie wiem, czy gdyby Magnus żył, to by był uznany masowo za niewinnego. Akcje Paraboli stałyby niewątpliwie wyżej, ale też bywał podejrzewany.
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 15, 2023 18:53:50 GMT 1
A może taka mafia Taco, Spóźnialski i glon?
Jakbyś to widział, panie Janie? Rozważ na chwilę moją niewinność, jeśli łaska, na chwilę oczywiście
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 18:53:53 GMT 1
A teraz mamy wszystkich miastowych, wszyscy (oprócz 2-3) podejrzani i w sumie nie wiadomo na kogo głosować, a wajchują glony
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 15, 2023 18:54:28 GMT 1
Nie zmniejsza, bo mamy aktywnych niewinnych w ich miejsce. Na przyklad pierwszego księdza. Albo Parabole. No tak, ale nie wiem, czy gdyby Magnus żył, to by był uznany masowo za niewinnego. Akcje Paraboli stałyby niewątpliwie wyżej, ale też bywał podejrzewany. Może by sobie przypomniał, że jest księdzem xD
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 15, 2023 18:59:40 GMT 1
Ktoś rozważał, jak w momencie odglonowania powinien zachowywać się snajper-glon? Zakładając, że linczujemy jednego z trójki, mamy 33% na snajpera, 33% na mafię, 33% na niewinnego (przy wiadomo jakich założeniach). Jeśli wybierzemy snajpera, on się przyznaje, my wybieramy kogoś z pozostałej dwójki, mafia morduje snajpera, my jutro mordujemy drugiego glona, teoretycznie sukces. Jeśli wybierzemy snajpera, on się przyznaje, my wybieramy kogoś z pozostałej dwójki, wchodzi counterclaim od mafiozo. Liczujemy trzeciego glona, patrzymy kogo morduje mafia - jeśli nie snajpera, to on ma swój strzał w fałszywego snajpera. Jeśli snajpera, to my jutro linczujemy fałszywego snajpera.
Ma to sens?
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 15, 2023 19:02:08 GMT 1
Natomiast jeśli snajpera wśród glonów nie ma, to możemy być w dupie, zdaje mi się. Bo wtedy my linczowalibyśmy jednego glona, licząc, że snajper strzeli w drugiego, a trzeci poleci jutro. Ale jeśli tymczasem mafia odstrzeli nam dziś snajpera w mordzie, to zostawalibyśmy z dwoma glonami na jutro.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 19:04:14 GMT 1
No cóż snajperze. Posłuchales sie wczoraj Ewangelisty i widzisz jak wyszło... Dzisiaj posłuchaj sie mnie. Rozwal jakiegoś glona. Jeżeli sam jesteś glonem = to przyznasz sie do swojej roli, i mamy odglonowienie zrobione w 1 dzień, z jednym potwierdzonym niewinnym, ktorego mafia musi zamordowac. W przypadku gdy glon jest snajperem: 1 glon lincz, 2 glon strzal, 3 glon = nasz niewinny Wtedy mafia musi mordowac glona i odlonowienie skonczone, a mafia traci mord, traci mafioze, i jest cudowna sytuacja w miescie. W przypadku gdy glon nie jest snajperem: Cóż, jesteśmy 1 mord do tyłu (bo mafia zabija aktywnego) i jeden 1 lincz do tyłu (bo musimy zliczować tego glona).
Oba przypadki są maksymalnie pozytywne dla miasta.
See ya later, zdania do Odglonowienia nie zmieniam rozpisane
|
|
|
Rozgrywka
Mar 15, 2023 19:05:09 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Jaworek on Mar 15, 2023 19:05:09 GMT 1
Ktoś rozważał, jak w momencie odglonowania powinien zachowywać się snajper-glon? Zakładając, że linczujemy jednego z trójki, mamy 33% na snajpera, 33% na mafię, 33% na niewinnego (przy wiadomo jakich założeniach). Jeśli wybierzemy snajpera, on się przyznaje, my wybieramy kogoś z pozostałej dwójki, mafia morduje snajpera, my jutro mordujemy drugiego glona, teoretycznie sukces. Jeśli wybierzemy snajpera, on się przyznaje, my wybieramy kogoś z pozostałej dwójki, wchodzi counterclaim od mafiozo. Liczujemy trzeciego glona, patrzymy kogo morduje mafia - jeśli nie snajpera, to on ma swój strzał w fałszywego snajpera. Jeśli snajpera, to my jutro linczujemy fałszywego snajpera. Ma to sens? Zacząłem to liczyć w południe ale doszedł jeszcze czynnik kamizelki i doszedłem do wniosku, że wezmę się za pracę. Ale snajper powinien mieć to policzone tak czy inaczej. Jeżeli snajper jest glonem, to strzelenie w innego glona ma chyba sens, ale zależy jeszcze jaki będzie wynik linczu. Serio nie ma chętnych na Jasia?
|
|
|
Rozgrywka
Mar 15, 2023 19:06:19 GMT 1
via mobile
Post by capibara on Mar 15, 2023 19:06:19 GMT 1
Interesujące, że nawet w zbiorze glonów mucha leci pod prąd i głosuje odmiennie niż kapibara i guimo. Nie zamierzam głosować tak samo jak Mucha.
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 19:07:16 GMT 1
Nie dziwie sie, ze nikt z calego miasta, ani razu nie zrobileduzej analizy, podsumowania, wypisania swoich mysli - kto by chcial na to tracic czas, gdy glony decyduja albo są clue rozggrywki. W poprzedniej edycji albo dwie edycje do tylu albo trzy edycje do tyłu, no cóż, tam dobry kontent juz istnial - tutaj nikt go nie tworzy, bo tylko szaleniec by tworzyl ;d
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 15, 2023 19:07:33 GMT 1
Ktoś rozważał, jak w momencie odglonowania powinien zachowywać się snajper-glon? Zakładając, że linczujemy jednego z trójki, mamy 33% na snajpera, 33% na mafię, 33% na niewinnego (przy wiadomo jakich założeniach). Jeśli wybierzemy snajpera, on się przyznaje, my wybieramy kogoś z pozostałej dwójki, mafia morduje snajpera, my jutro mordujemy drugiego glona, teoretycznie sukces. Jeśli wybierzemy snajpera, on się przyznaje, my wybieramy kogoś z pozostałej dwójki, wchodzi counterclaim od mafiozo. Liczujemy trzeciego glona, patrzymy kogo morduje mafia - jeśli nie snajpera, to on ma swój strzał w fałszywego snajpera. Jeśli snajpera, to my jutro linczujemy fałszywego snajpera. Ma to sens? Zacząłem to liczyć w południe ale doszedł jeszcze czynnik kamizelki i doszedłem do wniosku, że wezmę się za pracę. Ale snajper powinien mieć to policzone tak czy inaczej. Jeżeli snajper jest glonem, to strzelenie w innego glona ma chyba sens, ale zależy jeszcze jaki będzie wynik linczu. Serio nie ma chętnych na Jasia? Ja nawet zapraszam, odpocznę sobie od tej gry, jedyny ból będzie taki, że miasto zwiększa szanse na przegraną, chociaż ta edycja i tak odejdzie szybko w niepamięć tak mi się wydaję
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 19:07:55 GMT 1
Tak w ramach wspólnych vibes miasta, bo to akurat wychodzi oddolnie, a emanuje na kazdego ;p
[byl jeden plejs na zabicie ksiedza, jakby co, wyjatek potwierdzjaacy regule]
|
|
|
Rozgrywka
Mar 15, 2023 19:09:08 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Jaworek on Mar 15, 2023 19:09:08 GMT 1
No i dokonało się. Trzy wskazane cele, każdy godzi się na swoje zlinczowanie. Wszyscy w mafii raczej nie jesteście, więc pytam niewinnych: pojebało was kurwa?
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 19:09:56 GMT 1
No i dokonało się. Trzy wskazane cele, każdy godzi się na swoje zlinczowanie. Wszyscy w mafii raczej nie jesteście, więc pytam niewinnych: pojebało was kurwa? a kto nie chce umrzec? Glony
zreszta, Ye pisal ze w tym miescie optymalną metą są płakliwe posty
|
|
|
Post by Anastazja on Mar 15, 2023 19:10:11 GMT 1
Ja też moge umrzec za miasto od reki xd nawet samobójem
Wszak gramy dla miasta! Jak mnie uczyli starsi koledzy
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 15, 2023 19:11:30 GMT 1
No i dokonało się. Trzy wskazane cele, każdy godzi się na swoje zlinczowanie. Wszyscy w mafii raczej nie jesteście, więc pytam niewinnych: pojebało was kurwa? A Ciebie? ryzykować tak czyimś życiem?
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 15, 2023 19:20:58 GMT 1
No i dokonało się. Trzy wskazane cele, każdy godzi się na swoje zlinczowanie. Wszyscy w mafii raczej nie jesteście, więc pytam niewinnych: pojebało was kurwa? No to masz: ja się nie zgadzam na linczowanie mnie, jestem niewinny, wiadomo. Tylko ustalmy, że mi jutro Karetka czy Jasiu nie będą smędzić o tym nic nie znaczącym D2. Generalnie moje pogodzenie się z linczem to zwykła kalkulacja - grałem słabo, mało było u mnie szukania mafii, analiz nigdy nie robiłem. Jeśli zostanę do meczówki, to mafii łatwo będzie tych argumentów użyć. Ale przedmeczówka to prawie jak meczówka, a skoro już tu jestem to chuj. Najgorzej, że chyba będą musiał dzisiaj nie spać, żeby móc jutro siedzieć na forum (uprzedzając: nie, budziki nie mają nade mną władzy). No ale coś się wymyśli. Also, mogę w Jasia.
|
|
|
Post by Wiadomo, niewinny on Mar 15, 2023 19:23:39 GMT 1
No i dokonało się. Trzy wskazane cele, każdy godzi się na swoje zlinczowanie. Wszyscy w mafii raczej nie jesteście, więc pytam niewinnych: pojebało was kurwa? a kto nie chce umrzec? Glony
zreszta, Ye pisal ze w tym miescie optymalną metą są płakliwe posty
A to w sumie okazało się nieprawdą chyba już. Jeśli się nie mylę, zostały napisane dwa takie w tej edycji - jeden mój (wcale nie płakliwy, był po prostu szczery i od serca ) i Zmarzlika, na którego się zresztą nabrałem xD
|
|
|
Post by Spóżnialski Jasiu on Mar 15, 2023 19:28:02 GMT 1
Została jeszcze ponad godzina, wiec napiszę jak widzę dzisiejszy lincz.
gdyby poszedł Jan i okazał się winny, to za drugiego mafiozę uznano by mnie, a trzeci pewnie glon gdyby poszedł Wiadomo i okazał się winny, to za drugiego mafiozą uznano by Shakomat i trzecim moze być Anastazja lub glon gdybyśmy poszli w glona i wybrany zostałby winny to moim zdaniem akcję Anastazji rosną i jest niewinna tak samo prawie jak Jaworek i Karetka.
Także linczowanie mnie, Jana lub niewiadomego daje tylko powiązania względem winnych, a linczowanie daje powiązania względem niewinnych. Wiadome, że dalej może byc tak, że Anastazja winna albo Shakomat niewinny, ale tu chodzi o pewne zwiększania/zmniejszanie ufności do innych graczy.
Wiec póki mamy czas możemy przejść na plan Anastazji. Dajemy duze szanse na znalezienie mafii w glonach + przy słusznym wyborze zazieleniamy Nastkę
|
|
|
Rozgrywka
Mar 15, 2023 19:30:15 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Jaworek on Mar 15, 2023 19:30:15 GMT 1
Została jeszcze ponad godzina, wiec napiszę jak widzę dzisiejszy lincz. gdyby poszedł Jan i okazał się winny, to za drugiego mafiozę uznano by mnie, a trzeci pewnie glon gdyby poszedł Wiadomo i okazał się winny, to za drugiego mafiozą uznano by Shakomat i trzecim moze być Anastazja lub glon gdybyśmy poszli w glona i wybrany zostałby winny to moim zdaniem akcję Anastazji rosną i jest niewinna tak samo prawie jak Jaworek i Karetka. Także linczowanie mnie, Jana lub niewiadomego daje tylko powiązania względem winnych, a linczowanie daje powiązania względem niewinnych. Wiadome, że dalej może byc tak, że Anastazja winna albo Shakomat niewinny, ale tu chodzi o pewne zwiększania/zmniejszanie ufności do innych graczy. Wiec póki mamy czas możemy przejść na plan Anastazji. Dajemy duze szanse na znalezienie mafii w glonach + przy słusznym wyborze zazieleniamy Nastkę - co to za powiązanie shakeomat - wiadomo? - a co jak zabijemy glona i okaże się niewinny?
|
|