|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 13:43:49 GMT 1
I właśnie przyszpilenie Anastazji byłoby wyciąganiem wniosków z poprzednich edycji, do czego Pani Różowa nawołuje. No spoko, ja uważam wręcz przeciwnie na moment obecny. Ta edycja jest dużo większa, jest więcej celów które wywołają mniejsze szkody w razie pudła. Aktywny mafiozo prędzej czy później czymś się wsypie, a Anastazja wręcz nawołuje do nierobienia grup nielinczowalnych, co było zgubą miasta w poprzedniej edycji. Ale przecież w zeszłej edycji problemem było błędne uniewinnienie, a nie zrobienie jakiejś grupy nielinczowalnej dnia pierwszego. To znaczy ja na przykład nie mówię, żeby takich PAraboli, Jaworka, Karetki itp. nie tykać nigdy, tylko żeby nie odjebywać ich dziś, skoro mafia ma średnio półtora mordu, więc sama wybije nam co aktywniejszych, inteligentniejszych, mających większy autorytet i posłuch. A ona się o to spruła, nie wiedzieć czemu. I to jeszcze zrobiła to nielogicznie.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 13:43:51 GMT 1
Nieeeeee, ja nie zamierzam raczej głosować dzisiaj na Young Leosię. To był głos niewiążący.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 13:44:18 GMT 1
I właśnie przyszpilenie Anastazji byłoby wyciąganiem wniosków z poprzednich edycji, do czego Pani Różowa nawołuje. No spoko, ja uważam wręcz przeciwnie na moment obecny. Ta edycja jest dużo większa, jest więcej celów które wywołają mniejsze szkody w razie pudła. Aktywny mafiozo prędzej czy później czymś się wsypie, a Anastazja wręcz nawołuje do nierobienia grup nielinczowalnych, co było zgubą miasta w poprzedniej edycji. Psst. Chcesz kupić blachotrapez? Policz jej posty pod kątem tworzenia powiązań z graczami i powiedz mi ile palców było ci potrzebne. Cała aktywność sprowadza się do pisania postów, które mógłbyś wkleić w następnej edycji i też by pasowały, bo są o rzeczach uniwersalnych (sposób głosowania, glony, nielinczowalne grupy).
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 13:44:28 GMT 1
Zamierzam przedstawić swoją koncepcję na dzisiaj, jak skompletuję mapę gry.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:45:30 GMT 1
Dlatego pytanie, czy chcemy pozwolić na to, żeby trzymać długo osobę z którą ciężko będzie wejść w intensywną interakcję, nie próbowała niczym się przysłużyć jak już się pojawiła a jednocześnie jest jedną z dwóch osób - obok Ebenezera która gdzieś przemyciła prośbę o kontakt. Rola Zagubionego jest nowa i nie w mecie, więc nie byłbym zdziwiony, gdyby ktoś się z tego wysypał już w D0 uważając że półsłówka są inteligentne i tylko ktoś kto naprawdę mocno skupia się na tej roli (mafia na podforum) wyłapie takie niuanse. Ej gościu, ale to przecież nie była prośba o kontakt XD Ja wrzuciłam instagrama osoby, którą Nastka ma na avku, ale przecież to nie ta sama osoba, która gra. Come on
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:46:33 GMT 1
No spoko, ja uważam wręcz przeciwnie na moment obecny. Ta edycja jest dużo większa, jest więcej celów które wywołają mniejsze szkody w razie pudła. Aktywny mafiozo prędzej czy później czymś się wsypie, a Anastazja wręcz nawołuje do nierobienia grup nielinczowalnych, co było zgubą miasta w poprzedniej edycji. Psst. Chcesz kupić blachotrapez? Policz jej posty pod kątem tworzenia powiązań z graczami i powiedz mi ile palców było ci potrzebne. Cała aktywność sprowadza się do pisania postów, które mógłbyś wkleić w następnej edycji i też by pasowały, bo są o rzeczach uniwersalnych (sposób głosowania, glony, nielinczowalne grupy). No tak na oko to trzy, ale nie wiem, czy to dostateczny powód do linczu w d1. Jeszcze jest sporo czasu, może się uaktywnić na innych frontach.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 13:47:00 GMT 1
Kurczę a myślałam, że taki fajny lachon z nami gra.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 13:47:43 GMT 1
Nieeeeee, ja nie zamierzam raczej głosować dzisiaj na Young Leosię. To był głos niewiążący. Young Leosia jest niestety najprawdopodobniej niewinna.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 13:48:19 GMT 1
Nieeeeee, ja nie zamierzam raczej głosować dzisiaj na Young Leosię. To był głos niewiążący. Young Leosia jest niestety najprawdopodobniej niewinna. No to zostaje Jacuś.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:50:07 GMT 1
Ja myślę, że umiejętności snajpera będzie można ocenić dopiero po paru dniach, więc teoretycznie taka Anastazja jest idealnym celem dla niego, ale z drugiej strony - skoro mógłby nim zostać ktoś kto się nie zgadza z powyższą wykładnią (Losco, Leosia), to czy nie prościej celować w linczu w Anę, jeśli nie będzie celu, który czymś ewidentnie podpadnie?
Przyznam, że z mojego punktu widzenia taki strzał snajperski (w Anę) byłby idealny, skoro najlepszą miarą snajpera jest odsiewanie szarówki, przemykających i glonów ALBO właśnie w D1 próba wystrzału w stronę potencjalnego Zagubionego.
Więc skoro mamy Ebenezera i Anastazję, to zdecydowanie lepszym celem na teraz jest Anastazja, bo Ebebenge coś gra, a Ana siłą rzeczy zawsze będzie drugorzędna.
Ale właśnie - czy snajper podzielałby taki punkt widzenia? Bo musimy założyć że nie, a wtedy z celu snajperskiego ląduje w kategorii cel linczowy.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 13:50:17 GMT 1
Taco Hemingway, plusy: - zauważa niewinność Jacusia - zaczepia Parabole
Taco Hemingway, minusy: - reszta
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:50:39 GMT 1
No spoko, ja uważam wręcz przeciwnie na moment obecny. Ta edycja jest dużo większa, jest więcej celów które wywołają mniejsze szkody w razie pudła. Aktywny mafiozo prędzej czy później czymś się wsypie, a Anastazja wręcz nawołuje do nierobienia grup nielinczowalnych, co było zgubą miasta w poprzedniej edycji. Ale przecież w zeszłej edycji problemem było błędne uniewinnienie, a nie zrobienie jakiejś grupy nielinczowalnej dnia pierwszego. To znaczy ja na przykład nie mówię, żeby takich PAraboli, Jaworka, Karetki itp. nie tykać nigdy, tylko żeby nie odjebywać ich dziś, skoro mafia ma średnio półtora mordu, więc sama wybije nam co aktywniejszych, inteligentniejszych, mających większy autorytet i posłuch. A ona się o to spruła, nie wiedzieć czemu. I to jeszcze zrobiła to nielogicznie. Imo różnica między błędnym uniewinnieniem i grupą nielinczowalną jest jedynie semantyczna. Jedno i drugie pomaga uniewinnionemu zacząć budować mocniejszą pozycję w mieście, a to procentuje i do takiej grupy jest wrzucany coraz częściej albo na stale. I jasne, ja nie mówię, żeby nie uniewinniać w ogóle, bo na którymś etapie gry trzeba to zrobić. Ale chyba trochę na to za wcześnie. Zresztą, Nastka to chyba świeżak w naszych edycjach, nie zna podejścia ani poszczególnych graczy, ani ogólnego. Różnica w koncepcji co do podejścia do linczu to dla mnie słaby argument do wyjebania gracza.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 13:51:14 GMT 1
Ja to będąc snajperem bym nie strzelała dzisiaj.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:52:10 GMT 1
Ja to będąc snajperem bym nie strzelała dzisiaj. Dlaczego?
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:52:12 GMT 1
Dlatego pytanie, czy chcemy pozwolić na to, żeby trzymać długo osobę z którą ciężko będzie wejść w intensywną interakcję, nie próbowała niczym się przysłużyć jak już się pojawiła a jednocześnie jest jedną z dwóch osób - obok Ebenezera która gdzieś przemyciła prośbę o kontakt. Rola Zagubionego jest nowa i nie w mecie, więc nie byłbym zdziwiony, gdyby ktoś się z tego wysypał już w D0 uważając że półsłówka są inteligentne i tylko ktoś kto naprawdę mocno skupia się na tej roli (mafia na podforum) wyłapie takie niuanse. Ej gościu, ale to przecież nie była prośba o kontakt XD Ja wrzuciłam instagrama osoby, którą Nastka ma na avku, ale przecież to nie ta sama osoba, która gra. Come on Spokojnie, ja nie mówię, że to była Twoja prośba o kontakt. Ale zgodnie z tym co napisałem, tylko dwie osoby próbowały do tej pory iść w stronę DODANIA, KONTAKTU, WYSŁANIA. Zrobiłbym dokładnie to samo jakbym był Zagubionym. Wypierdolmy dziś tę Anastazję, co? W edycji z zagubionym trzeba być trochę ostrożniejszym pod kątem wszelkich 'dodań', 'dołączeń', 'rozszerzeń', blablabla. No i zero pożytku.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:53:35 GMT 1
Nie chcę się zaklinować na jej punkcie, ale uważam, że D1 to najlepszy możliwy moment, żeby taki odsiew zrobić, więc dobrze, że przynajmniej o tym rozmawiamy.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:54:32 GMT 1
Ale przecież w zeszłej edycji problemem było błędne uniewinnienie, a nie zrobienie jakiejś grupy nielinczowalnej dnia pierwszego. To znaczy ja na przykład nie mówię, żeby takich PAraboli, Jaworka, Karetki itp. nie tykać nigdy, tylko żeby nie odjebywać ich dziś, skoro mafia ma średnio półtora mordu, więc sama wybije nam co aktywniejszych, inteligentniejszych, mających większy autorytet i posłuch. A ona się o to spruła, nie wiedzieć czemu. I to jeszcze zrobiła to nielogicznie. Imo różnica między błędnym uniewinnieniem i grupą nielinczowalną jest jedynie semantyczna. Jedno i drugie pomaga uniewinnionemu zacząć budować mocniejszą pozycję w mieście, a to procentuje i do takiej grupy jest wrzucany coraz częściej albo na stale. I jasne, ja nie mówię, żeby nie uniewinniać w ogóle, bo na którymś etapie gry trzeba to zrobić. Ale chyba trochę na to za wcześnie. Zresztą, Nastka to chyba świeżak w naszych edycjach, nie zna podejścia ani poszczególnych graczy, ani ogólnego. Różnica w koncepcji co do podejścia do linczu to dla mnie słaby argument do wyjebania gracza. Wątpię, że to świeżak. Imo stary wiarus.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:54:51 GMT 1
Ej gościu, ale to przecież nie była prośba o kontakt XD Ja wrzuciłam instagrama osoby, którą Nastka ma na avku, ale przecież to nie ta sama osoba, która gra. Come on Spokojnie, ja nie mówię, że to była Twoja prośba o kontakt. Ale zgodnie z tym co napisałem, tylko dwie osoby próbowały do tej pory iść w stronę DODANIA, KONTAKTU, WYSŁANIA. Zrobiłbym dokładnie to samo jakbym był Zagubionym. Ok, to ma sens. Ale dalej jakbym miał wybierać, to tu próba Ebenezera była bardziej zuchwała. Anastazja zrobiła to tylko w odpowiedzi na mojego posta, to chciałam zaznaczyć, jeżeli już mamy to rozważać pod kątem potencjalnej mafijności gagatków.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:54:55 GMT 1
Taco Hemingway, plusy: - zauważa niewinność Jacusia - zaczepia Parabole Taco Hemingway, minusy: - reszta Jaca, mnie dziś pół dnia nie było bo same calle a ty chuja zrobiłeś. Więcej się spodziewałem.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 13:55:02 GMT 1
Ja to będąc snajperem bym nie strzelała dzisiaj. Dlaczego? Bo jaką masz szansę na trafienie teraz? Miałabym snajpera to bym się nie wychylała, nie dała zlinczować i czekała na więcej danych, żeby w późnych fazach gry strzelać przy mniejszej ilości graczy i większej ilości przesłanek.
|
|