|
Post by Sam Losco on Mar 10, 2023 13:31:08 GMT 1
No i jeszcze apel przed linczem żeby odpuścić sobie linczowanie graczy z pewnym zasobem interakcji z innymi graczami. Fajny materiał na poźniejsze analizy gdy będzie więcej czasu i wysyp postów się trochę uspokoi.
Moja lista nie do ruszenia na ten moment: parabole Jaworek Shakeomat Leosia Karlos Karetka Zagubiony Anastazja
Jeśli kogoś pominąłem to dopiszcie w cytacie.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 13:32:09 GMT 1
Sprawa jest nadzwyczajnie prosta. Wyjaśniałem ją już. Listę, którą podałem, stworzył Duch Trójmiasta. Ja nim nie jestem. Jest nim ktoś inny. Nieprzypadkowo liczy ona sześć nazwisk. Zapytałem przed chwilą Ducha Trójmiasta o wytypowanie mafii. Tutaj już to wyjaśniałem: mafiacorner.boards.net/post/29346/threadA także pisałem od początku, że "nie wiem co zrobię z tą informacją".
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 13:33:02 GMT 1
via mobile
Post by Shakeomat Biedronki on Mar 10, 2023 13:33:02 GMT 1
Nie mam pytania, chciałem zdobyć waszą uwagę. Udało się ale takie analizowanie list to imo droga do nikąd.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:33:06 GMT 1
btw Anastazja to idiotka ale miastowa jak coś
żeby się tam Zagubiony nie zapędzał za bardzo w jej stronę, bo skończymy jak w poprzedniej edycji
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 13:34:19 GMT 1
Dziwne, że nikt nie zapytał czemu zagłosowałem na Young Leosię, mimo że nie miałem z nią żadnych interakcji i nigdy niczego jej nie zarzucałem.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 13:35:54 GMT 1
Mam teraz chwilę, żeby skompletować mapę gry.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:35:56 GMT 1
Dziwne, że nikt nie zapytał czemu zagłosowałem na Young Leosię, mimo że nie miałem z nią żadnych interakcji i nigdy niczego jej nie zarzucałem. To przecież bardzo proste, ale pozwolę ci się wytłumaczyć i zobaczymy, co ciekawego powiesz :3
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 13:35:58 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:35:58 GMT 1
btw Anastazja to idiotka ale miastowa jak coś żeby się tam Zagubiony nie zapędzał za bardzo w jej stronę, bo skończymy jak w poprzedniej edycji Dlaczego miastowa? W poprzedniej edycji właśnie osoba która grała jak Anastazja i wjechała w nocy D0 po raz pierwszy przetrwała do samego końca i wygrała grę mafii. A miasto samo wyperswadowało sobie lincz na niej w D1 i już do tego nie wróciło. Dodałyście już siebie na IG, czy czekacie na po linczu?
|
|
|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 13:36:57 GMT 1
No i jeszcze apel przed linczem żeby odpuścić sobie linczowanie graczy z pewnym zasobem interakcji z innymi graczami. Fajny materiał na poźniejsze analizy gdy będzie więcej czasu i wysyp postów się trochę uspokoi. Moja lista nie do ruszenia na ten moment: parabole Jaworek Shakeomat Leosia Karlos Karetka Zagubiony Anastazja Jeśli kogoś pominąłem to dopiszcie w cytacie. Ciekawe czy Anastazja Cię za tę listę opierdoli, czy skoro ją też uwzględniłeś, to pochwali.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 13:37:25 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:37:25 GMT 1
Nie wiem czy jest jakieś poparcie do mojej tezy o Zagubionym szukającym słów kluczowych, ale uważam że jeśli nie lincz to snajper powinien tę Anastazję przyszpilić.
Szczególnie że już widać, że grać ona będzie tylko w określonych porach.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 13:37:32 GMT 1
Dziwne, że nikt nie zapytał czemu zagłosowałem na Young Leosię, mimo że nie miałem z nią żadnych interakcji i nigdy niczego jej nie zarzucałem. To przecież bardzo proste, ale pozwolę ci się wytłumaczyć i zobaczymy, co ciekawego powiesz :3 Zastosowałem kryterium estetyczne. Drogą eliminacji doszedłem do Jacka Jaworka i Young Leosi. Ostatecznie stwierdziłem, że Young Leosia jest brzydsza od Jacka Jaworka, dlatego głos na nią!
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 13:38:53 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:38:53 GMT 1
I właśnie przyszpilenie Anastazji byłoby wyciąganiem wniosków z poprzednich edycji, do czego Pani Różowa nawołuje.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:39:04 GMT 1
btw Anastazja to idiotka ale miastowa jak coś żeby się tam Zagubiony nie zapędzał za bardzo w jej stronę, bo skończymy jak w poprzedniej edycji Dlaczego miastowa? W poprzedniej edycji właśnie osoba która grała jak Anastazja i wjechała w nocy D0 po raz pierwszy przetrwała do samego końca i wygrała grę mafii. A miasto samo wyperswadowało sobie lincz na niej w D1 i już do tego nie wróciło. Dodałyście już siebie na IG, czy czekacie na po linczu? Nocny wjazd w poprzedniej edycji był zupełnie inny moim zdaniem, chaotyczny i to w sumie tyle. Tu też jest chaos, ale jest też sporo fajnych postów, prowadzących dokądś, w przeciwieństwie do wjazdu edycję wcześniej. Widać że Nastka myśli, może trochę zbyt emocjonalnie gdzie nie gdzie, ale moim zdaniem jest to szczere. Zaczęła grać, daje jakieś interakcje i powiązania ze swoją postacią, dlatego uważam, że ma potencjał na spoko grę.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 13:40:16 GMT 1
Czas rozpocząć grę na poważnie, dlatego też chciałbym zaprezentować Jacusiowykrywacz mafiozów. Plan działania jest bardzo prosty: mafia korzystając z niemiłych skojarzeń wywoływanych przez kreację Jacusia oraz z faktu, że sam Jacuś też jest niemiły i się przypierdalał, postanowiła przyłączyć się do podejrzeń, czy (używając języka młodzieżowego) wpaść jak śliwka w kompot. Poniżej przedstawiam listę pełnych podejrzeń w stronę osoby Jacusia: Taco Hemingway Brawo! Oto twoja dzisiejsza dedykowana superoferta SZTUCZNA ZAWADIADZKOŚĆ JACKA JAWORKA TYLKO 3,5zł przy zakupie dwóch sztuk Limit 2 szt na kartę Moja Biedronka Oferta obowiązuje do 20.59 10.03.2023 Jacuś jutro będzie miał pizdylion postów, żadnego potrzebnego. Już nie można nawet przyjśćc pół godziny po starcie, trzeba z penisem w ręku czekać na otwarcie tematu. Jacek jaka szybka podczepka, chapeau bas! Jacek Jaworek z wielkimi szansami na trafienie do panteonu najgorszych mafiozów Denerwuje mnie Jacek. Pisze jakby coś wiedział, a wie tyle ile można wiedzieć po godzinie rozgrywki czyli nic. No, chyba że dostał fajną PW od MG. Oddałbym wszystkie posty Jacusia za jeden Ewangelisty. Nie sądzę, by i tym razem jak muchy do gówna mafiozi zlecieli się do łatwego celu, ale należy przyznać, że grono jest zacne, jak na tak krótki czas trwania rozgrywki. Za pierwszy dobry cel jawi się nasz stary podejrzany Bartosz Zmarzlik, który przez Jacusia został zaczepiony już po bodaj pierwszym poście kreacyjnym, a potem gdy (jak się wydawało) temat ucichnie, mściwie wrócić ze zdwojoną siłą i zaatakować. Kogo jeszcze z tego grona należałoby wyeliminować? Najlepiej wszystkich, natomiast uwagę tutaj zwraca Shakeomat Biedronki oraz Magnus Karlssen którzy są wręcz zatrważająco nienaturalni, przy czym w przypadku pierwszego z osobników można to jeszcze tłumaczyć kreacją (z drugiej strony: na chuj mi ten kupon na daktyle?). Pewne zdziwienie budzi niemądry post Young Leosi, wymieniam też z nicka Ojca Pijo, żeby nie czuł się pominięty. Myślę, że lekko licząc trzy nicki z tej grupy wciąż zasługują na wyróżnienie.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 13:40:22 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:40:22 GMT 1
No dla mnie z kolei niczym się to nie różni, a gra jest asekuracyjna nawet po wyjściu z kreacji. Pomijając nieaktywnych i osoby które można zaklasyfikować do grupy 'dzbany' ja tam widzę największą bezpłciowość w tym momencie.
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 10, 2023 13:41:01 GMT 1
Dziwne, że nikt nie zapytał czemu zagłosowałem na Young Leosię, mimo że nie miałem z nią żadnych interakcji i nigdy niczego jej nie zarzucałem. Dlaczego zagłosowałeś na Leosię?
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:41:07 GMT 1
I właśnie przyszpilenie Anastazji byłoby wyciąganiem wniosków z poprzednich edycji, do czego Pani Różowa nawołuje. No spoko, ja uważam wręcz przeciwnie na moment obecny. Ta edycja jest dużo większa, jest więcej celów które wywołają mniejsze szkody w razie pudła. Aktywny mafiozo prędzej czy później czymś się wsypie, a Anastazja wręcz nawołuje do nierobienia grup nielinczowalnych, co było zgubą miasta w poprzedniej edycji.
|
|
|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 13:41:11 GMT 1
To przecież bardzo proste, ale pozwolę ci się wytłumaczyć i zobaczymy, co ciekawego powiesz :3 Zastosowałem kryterium estetyczne. Drogą eliminacji doszedłem do Jacka Jaworka i Young Leosi. Ostatecznie stwierdziłem, że Young Leosia jest brzydsza od Jacka Jaworka, dlatego głos na nią! Ok, Ebeznezer, chcący zabijać za brzydki ryj a nie za mafijność, jest jednak do szybkiego wyjebania. Trochę szkoda.
|
|
|
Post by Young Leosia on Mar 10, 2023 13:42:44 GMT 1
To przecież bardzo proste, ale pozwolę ci się wytłumaczyć i zobaczymy, co ciekawego powiesz :3 Zastosowałem kryterium estetyczne. Drogą eliminacji doszedłem do Jacka Jaworka i Young Leosi. Ostatecznie stwierdziłem, że Young Leosia jest brzydsza od Jacka Jaworka, dlatego głos na nią! O, a co ty na taką teorię - twój mafijny kolega jest najbliżej wylotu, więc oddajesz głos we mnie, bo kilka też ich na mnie wisi, a łatwo się usprawiedliwisz, bo ja wcześniej też w ciebie uderzałam. Gdybyś mógł się odnieść pls Buźka!
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 13:43:15 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 10, 2023 13:43:15 GMT 1
Dlatego pytanie, czy chcemy pozwolić na to, żeby trzymać długo osobę z którą ciężko będzie wejść w intensywną interakcję, nie próbowała niczym się przysłużyć jak już się pojawiła a jednocześnie jest jedną z dwóch osób - obok Ebenezera która gdzieś przemyciła prośbę o kontakt.
Rola Zagubionego jest nowa i nie w mecie, więc nie byłbym zdziwiony, gdyby ktoś się z tego wysypał już w D0 uważając że półsłówka są inteligentne i tylko ktoś kto naprawdę mocno skupia się na tej roli (mafia na podforum) wyłapie takie niuanse.
|
|