|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 14:09:15 GMT 1
Jadę do żłobka, it's Jaca time! Jezu ale presję tworzysz a potem i tak będzie, że chuja zagrałem. Weź się.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 14:10:12 GMT 1
Spróbowałem podzielić wszystkich graczy na grupy. Jest jedna, największa zresztą grupa graczy nielinczowalnych dzisiaj. Nie będę jej przedstawiał, każdy dojdzie drogą eliminacji.
Jest grupa glonów absolutnych. Są to:
- Wiadomo, niewinny - Nunu
Ich bym nie ruszał w ogóle, bo może odpadną sami za punkty karne. Szkoda linczu.
Są zawodnicy, którzy nie wyszli jeszcze z kreacji:
- Mucha bez ucha - Windmill - Capibara - Goloniarz - Guimo
TU MAMY ZNAKOMITY CEL DLA SNAJPERA! Oczywiście każdy z tych graczy ma jeszcze siedem godzin na opuszczenie tej grupy, największy potencjał przejawia chyba Capibara, ale tu zdaję się na innych.
Jest oczywiście grupa brzydkich, o której mówiłem.
Ale najważniejsza w kontekście linczu dzisiejszego jest grupa ostatnia. Główni podejrzani kandydaci, którzy spełniają kryteria linczu w dniu pierwszym.
Podaję nicki.
Oceniacz Akrobacji Ojciec Pijo Karlos Magnusen Ye
Na 100% zagłosuję na kogoś z tej czwórki. Teraz muszę tylko zacząć szukać kompromitacji i przypadków słabości ludzkich u tych graczy, jednocześnie pamiętając o moim motto numer 1 i motto numer 2. Uczciwość intelektualna i poszukiwanie prawdy, a także podział pracy.
|
|
|
Post by ye on Mar 10, 2023 14:10:27 GMT 1
Bo jaką masz szansę na trafienie teraz? Miałabym snajpera to bym się nie wychylała, nie dała zlinczować i czekała na więcej danych, żeby w późnych fazach gry strzelać przy mniejszej ilości graczy i większej ilości przesłanek. Ja bym strzelił w kogoś, kto nie daje przesłanek ku uniewinnieniu się w najbliższej przyszłości. Dla mnie nawet niecelny strzał, ale w kogoś, kto niedługo i tak byłby pewnie do zlinczowania jest strzałem dobrym. Wymień mi jakieś postaci które Twoim zdaniem nie dają przesłanek ku uniewinnieniu w najbliższej przyszłości
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 14:10:59 GMT 1
I ty promocję chciałeś... Duch Trójmiasta to nie ja. W sumie to Duch Trójmiasta jak na osobę stanowczo niezainteresowaną mafią zastanawiająco śledzi te nowożytne edycje.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 14:11:03 GMT 1
Dobra inaczej, bo nie o to mi chodziło. Plusy z jebania po glonach są oczywiste. Minusy też, tj. 1) szansa na rolnego, 2) konieczność przeprowadzenia losowania w którego jebiemy. Na tym etapie gry suma minusów przewyższa sumę plusów i nie warto w ogóle tego jakoś sensowniej rozważać, dlatego przy braku lepszych kandydatów do linczu rozwiązaniem może być: 1) pójście o piętro w górę do kategorii ojców pijo (jeden minus odpada), 2) faktycznie szukanie tego zagubionego, ja sam bym w tak oczywisty sposób tego nie zagrał, bo i po chuj, ale ja bym nie zrobił wielu rzeczy, które już się w tej edycji wydarzyły. A w ogóle skąd założenie, że zagubiony chce zostać znaleziony? Bo w sytuacji, gdy mafia nie może go zajebać przez przypadek mordem lub snajperem, to ja bym nie chciał zostać znaleziony tak długo jak się da, bo bez wiedzy, kto jest w mafii byłbym w stanie bardziej naturalnie atakować. Ale to jest założenie, że mafiozi przyjmują długoterminowy plan. Co z tego, że naturalnie atakujesz, jeśli jesteś mocnym graczem i masz szansę na zrobienie wajchy, a przy tych wajchach przypadkowo odpalisz dwóch swoich? Póki co Ana jest wręcz przeciwieństwem naturalności w tym kontekście, nie ma w tym momencie szansy na zyskanie posłuchu. Dlatego IMO moje założenie może być bliżej prawdy.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 14:12:24 GMT 1
Jak chcecie znać powody, dla których poszczególni gracze znaleźli się w grupie nielinczowalnej, a więc nie zostali wymienieni, proszę o pytania. Jestem transparentny.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 14:12:53 GMT 1
Jakaś dziewczyna mi zagląda do laptopa.
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 14:13:30 GMT 1
Ja jako zagubiony bym się w ogóle nie martwiła, że przypadkiem odstrzeliłam swojego. Jego wina, że się dał xD
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 14:14:36 GMT 1
Duch Trójmiasta to nie ja. W sumie to Duch Trójmiasta jak na osobę stanowczo niezainteresowaną mafią zastanawiająco śledzi te nowożytne edycje. Brawo dla Jacka! Mam nadzieję, że wyjaśniłem Twoje wątpliwości w sprawie niekonsekwentnego przyporządkowania Shakeomatu Biedronki.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Post by parabole on Mar 10, 2023 14:16:13 GMT 1
Parabolicznym przykładem do Any jest Taco, który też nic nie robi poza pierdami i gra o dziwnych porach, ale dwie różnice diametralnie zmieniają obraz sytuacji w jego kontekście:
a) Wiemy kim jest i nawet z najszczerszymi chęciami nie da się go zaliczyć do grupy: Stary wiarus; b) Nie podpada pod klasyfikację Przemycony Zagubiony.
I oczywiście zgadzam się, że pomysły na grę Zagubionym mogą być różne i ile ludzi tyle koncepcji, ale chyba o to chodzi, żeby zminimalizować ryzyko.
|
|
|
Post by Jacek Jaworek on Mar 10, 2023 14:17:11 GMT 1
Parabolicznym przykładem do Any jest Taco, który też nic nie robi poza pierdami i gra o dziwnych porach, ale dwie różnice diametralnie zmieniają obraz sytuacji w jego kontekście: a) Wiemy kim jest i nawet z najszczerszymi chęciami nie da się go zaliczyć do grupy: Stary wiarus; b) Nie podpada pod klasyfikację Przemycony Zagubiony. I oczywiście zgadzam się, że pomysły na grę Zagubionym mogą być różne i ile ludzi tyle koncepcji, ale chyba o to chodzi, żeby zminimalizować ryzyko. Ye czuje się pominięty.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 14:19:02 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 10, 2023 14:19:02 GMT 1
Duch Trójmiasta mówi mi, by nie ufać graczom: Shakeomat Biedronka Young Leosia Karlos Magnusen Jill Bitten Windmill Anastazja Zobaczę co zrobię z tą informacją. dlaczego leosia
|
|
|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 14:19:12 GMT 1
Ja jako zagubiony bym się w ogóle nie martwiła, że przypadkiem odstrzeliłam swojego. Jego wina, że się dał xD Mam tak samo, napierdalałbym w kogo uważam i ewentualnie liczył, że jak zajebię swojego, to mnie to uniewinni.
|
|
|
Post by Ebenezer Rojt on Mar 10, 2023 14:20:47 GMT 1
Ebenezer, w kogo waliłbyś ogółem? Jak widzisz tego Magnusa i JRRa? Zwłaszcza pod kątem drugiego motta: "Takie malownicze przykłady oznaczają również, że nikomu nie można już ufać przez sam wzgląd na jego profesję. Nie zmieniła się za to największa ambicja spektakularności zintegrowanej: z mafiozów uczynić miastowych, a z miastowych – mafiozów. " Karlos Magnusen kompromituje się. Szachista staje się zagubionym chaotykiem. Riquelme wypada nieco lepiej, ale przewiduję, że jak wróci, to będzie narzekał na to, że napisaliśmy milion postów. Enganche staje się forstoperem.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 14:20:51 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 10, 2023 14:20:51 GMT 1
Bolą mnie oczy i zęby, gdy czytam posty Taco. Jest to uwaga stricte językowa i nie ma żadnego odniesienia do jego winy lub niewinności. L+ratio
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 14:21:55 GMT 1
Dla mnie teoria, żeby kombinować jakoś dookoła szukania zagubionego to jest na ten moment ślepa uliczka. Najprawdopodobniej taki gracz po prostu na czilku sobie gra i szczerymi chęciami szuka mafii i sobie typuje, żeby wyglądać możliwie najbardziej naturalnie.
|
|
|
Post by Zagubiony on Mar 10, 2023 14:22:02 GMT 1
Ja bym strzelił w kogoś, kto nie daje przesłanek ku uniewinnieniu się w najbliższej przyszłości. Dla mnie nawet niecelny strzał, ale w kogoś, kto niedługo i tak byłby pewnie do zlinczowania jest strzałem dobrym. Wymień mi jakieś postaci które Twoim zdaniem nie dają przesłanek ku uniewinnieniu w najbliższej przyszłości Goloniarz, Ojciec Pijo, Windmill, Mucha bez ucha. To tylko przykłady i to przykłady opierające się na wiedzy z tej chwili. Gdybym był snajperem, to decydowałbym po linczu, a nie teraz, więc sytuacja może się diametralnie zmienić.
|
|
|
Rozgrywka
Mar 10, 2023 14:22:08 GMT 1
via mobile
Post by Taco Hemingway on Mar 10, 2023 14:22:08 GMT 1
Parabolicznym przykładem do Any jest Taco, który też nic nie robi poza pierdami i gra o dziwnych porach, ale dwie różnice diametralnie zmieniają obraz sytuacji w jego kontekście: a) Wiemy kim jest i nawet z najszczerszymi chęciami nie da się go zaliczyć do grupy: Stary wiarus; b) Nie podpada pod klasyfikację Przemycony Zagubiony. I oczywiście zgadzam się, że pomysły na grę Zagubionym mogą być różne i ile ludzi tyle koncepcji, ale chyba o to chodzi, żeby zminimalizować ryzyko. sorry zapytam szefa czy by mógł grać mafie zamiast pracować
|
|
|
Post by Sam Losco on Mar 10, 2023 14:22:14 GMT 1
Ja myślę, że umiejętności snajpera będzie można ocenić dopiero po paru dniach, więc teoretycznie taka Anastazja jest idealnym celem dla niego, ale z drugiej strony - skoro mógłby nim zostać ktoś kto się nie zgadza z powyższą wykładnią (Losco, Leosia), to czy nie prościej celować w linczu w Anę, jeśli nie będzie celu, który czymś ewidentnie podpadnie? Przyznam, że z mojego punktu widzenia taki strzał snajperski (w Anę) byłby idealny, skoro najlepszą miarą snajpera jest odsiewanie szarówki, przemykających i glonów ALBO właśnie w D1 próba wystrzału w stronę potencjalnego Zagubionego. Więc skoro mamy Ebenezera i Anastazję, to zdecydowanie lepszym celem na teraz jest Anastazja, bo Ebebenge coś gra, a Ana siłą rzeczy zawsze będzie drugorzędna. Ale właśnie - czy snajper podzielałby taki punkt widzenia? Bo musimy założyć że nie, a wtedy z celu snajperskiego ląduje w kategorii cel linczowy. Ja bym nie naciskał na snajpera w pierwszych dniach rozgrywki. I nie zgadzam się z tym żeby w Anę celować. W sensie w ebenezera też bym nie celował. Dzisiaj wolałbym się skupić na tych co pisali ale nie stworzyli większych powiązań. Moim zdaniem Ana pomimo tajemniczości dała kilka interakcji z Zagubionym czy Leosią.
Wolałbym sprawdzić na przykład takiego Taco. Przynajmniej na ten moment. Chociaż Riquelme też powinien coś popracować zanim dojdzie do linczu.
Przez brak licznika mam problemy z odróznieniem niezywych z tymi którzy napisali 2-3 posty. Ktoś ma jakąs listę takich nazwisk?
|
|
|
Post by Wojskowa Karetka on Mar 10, 2023 14:23:16 GMT 1
Moim zdaniem Ojciec Pijo dobrze rokuje, za szybko byście chcieli wszystko.
|
|