|
Post by Cogito ergo SUM on Apr 3, 2023 16:11:23 GMT 1
Niech linczuja już tego egze i kończymy.
Ciekawostka po spojrzeniu na posty fińskiego strzelca - egze sam właściwie nie miał interakcji z mafiosem, o co oskarżał sam Musila. Co zabawne fiński strzelec odpowiadal prawie kazdemu kto o nim wspomniał a rimbauda pominął. Wywleklbym to gdybym był na miejscu Pinsy.
Gra Egze jest jak ta ryba i gość w domu, trzeciego dnia cuchnie.
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 16:17:12 GMT 1
Jeszcze jedno znając perspektywę cmentarzową oraz perspektywę grową widać wyraźnie różnicę jak na cmentarzu jesteś odcięty od emocji i bycia uczestnikiem wydarzeń. Można spokojnie analizować wiedząc że nikt się do tego nie dopierdoli lub ci wyjaśnią swój punkt bez ciśnienia. W grze masz emocje i zastanawiasz się czy faktycznie dobry czy zły ruch robisz i jak to wpłynie na rozgrywkę.
Zapomniałem o istotnym elemencie który wskazuje w 99% na winę egzego czyli EMOCJONALNOŚĆ. Egze jest całkowicie wyparty w tej edycji z emocji. On swoje emocje ukrywa. Dopiero teraz pokazuje ten wkurw i to mafijny. Coraz bardziej jest zestresowany tymi atakami Kacpra. W momencie kiedy miasto wpadło w euforię i marazm to egze sobie przepycha kolejne osoby które znalazły się po niewłaściwej stronie prócz Huntera.
Kacper gra na takiej emocjonalności niemożliwej do osiągnięcia dla mafiozy. On w tym momencie nie kalkuluje tylko z impetem wjeżdża w egzego wiedząc że to dla niego być albo nie być. Egze to wkurwia że ktoś tak mocno w niego wjeżdża ale nie okazuje tego do końca w temacie. Kieruje nim strach że coś pójdzie nie po jego myśli w czasie finału. On wie że Kacper się go nie boi.
|
|
|
Post by Reinmar z Bielawy on Apr 3, 2023 17:01:01 GMT 1
Ech, tam by chyba musiał wbić Influencer, chwycić Thompsona za jaja, wziąć odpowiedzialność i kazać mu głosować na Rimbauda, Pitsa sam tego nie zrobi, a wygląda, że to Influencer ufa mu bardziej niż Hunter
Wczorajsze zachowanie Pitsy kompletnie nie ma sensu z perspektywy jego bycia w mafii, po jaką cholerę miałbym chcieć kłaść głowę pod topór xD Przecież wprost pisał, że wie, że jest niewinny, sądzi, że Musil jest niewinny, na winnego ma Rimbauda, a jakby jakimś cudem to nie był on, to Thompson. To, że tam wtedy po raz kolejny pojawił się temat Musila "do sprawdzenia" to tylko dowód na to, jak prosto można miastem manipulować (ewentualnie jak dobrzy mafiozo prosto mogą nim manipulować) - wystarczy powtarzać dany nick, a ktoś w końcu chwyci, ktoś sobie przypomni, że przecież WCZORAJ TEN NICK TEN POWTARZANO, ktoś nie będzie miał zdania, więc trzeba sprawdzić i elo.
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 17:03:50 GMT 1
Egze musi mieć w dupie analizę mordów bo go obciążają mocno To dla niego jest bardzo niewygodny temat. Egze jako mafia miał tak naprawdę dwie opcje do mordu mnie lub Influencera. Huntera nie mógł zamordować bo mu sprzyjał mocno. Tylko Kacper by mógł go zamordować jakby był w mafii.
Kacpra nie mógł zamordować bo to jego arcywróg od początku i chce go pokonać w meczówce. Mordując go w dowolnym momencie strzela sobie w kolano. Zostały dwa cele ja i Influencer. Ja za siebie nie moglem się modlić także to był bardzo bezpieczny mord dla egzego plus był jednak po linczu mocniej podejrzewany przeze mnie. Przez Influencera też był podejrzewany ale tutaj potencjalnie jakby zaryzykował to by miał automatyczną przegraną bo ostatnią modlitwą był Influencer.
|
|
|
Post by Reinmar z Bielawy on Apr 3, 2023 17:39:51 GMT 1
Co za bzdura xd
Ja to wręcz chciałbym wierzyć, że to jednak Kacper jest w mafii, bo średnio w co drugim/trzecim poście Rimbauda jest coś, co głośno i mafijnie zgrzyta i nie rozumiem czemu miasto tego nie widzi, nie chce zauważyć. Strasznie frustrujące, tym bardziej, że nie mam żadnego dowodu, że sam bym się nie dał nabrać na Rimbauda, gdybym to ja jeszcze żył xD
|
|
|
Post by Volverin on Apr 3, 2023 17:44:11 GMT 1
No i proszę państwa, statystyki: 1. Obecna edycja potrwa 5 dni. Napisane zostało, uwaga, ponad 2400 postów. Mieliśmy 12 graczy, głosowanie tajne i start w godzinach porannych. 2. Edycja 25 - trwała 6 dni, 13 graczy, głosowania jawne, a postów 1700. 3. Edycja 28 - trwała 4 dni, 11 graczy, głosowanie jawne, 2100 postów. Można powiedzieć, że byłoby postów około 2600~ gdyby potrwała 5 dni. Głosowanie tajne + start rano miały pomóc w kwestii liczby postów. Różnica względem edycji 28 marginalna, względem edycji 25 o wiele wyższa intensywność. Tamta edycja grana była już na zmęczeniu 3 lata temu i potem przez 3 lata w mafię nie graliśmy. Moim zdaniem po prostu styl grania cały czas idzie w kierunku krótkich wymian zdań. Postów więcej, ale czy proporcjonalnie więcej słów do przeczytania? To już nie jest takie oczywiste. Start rano oceniam na plus, bo pozwala spokojniej wejść graczom w rozgrywkę, nie ma tak, że jeśli w dzień startu wieczorem akurat nie masz za dużo czasu, to potem trudno jest nadrobić zaległości. Głosy tajne specjalnie nie pomogły w spowolnieniu rozgrywki, ponieważ gracze dalej jako tako wyczuwają między kim lincz się rozgrywa i rozmowa/zmiana zdania/wajchowanie wciąż są obecne. Będę walczył o te jawne do końca! Jak się miasto nauczy z nich korzystać, to mogą być poważną bronią dla obu stron konfliktu, a nie tak jak niektórzy twierdzą, jedynie pro-mafijne.
|
|
|
Post by lowrider on Apr 3, 2023 17:46:22 GMT 1
teraz pół godziny mnie nie było i doszło chyba 3,5 strony, bo zrobili sobie shoutbox na końcu, wcześniej było względnie spoko
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 17:47:23 GMT 1
Jeszcze jedna sprawa Volv dlaczego tyle postów się pojawiło. Dwa ostatnie dni o tym zdecydowały kiedy każdy wiedział że zbliża się koniec edycji i nie można sobie pozwolić na luz. W momencie wejścia w tą fazę rozgrywki zostało napisane ponad 50 stron postów.
|
|
|
Post by Volverin on Apr 3, 2023 17:48:26 GMT 1
Jeszcze jedna sprawa Volv dlaczego tyle postów się pojawiło. Dwa ostatnie dni o tym zdecydowały kiedy każdy wiedział że zbliża się koniec edycji i nie można sobie pozwolić na luz. W momencie wejścia w tą fazę rozgrywki zostało napisane ponad 50 stron postów. Na luz nie można sobie pozwolić nigdy!
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 17:50:35 GMT 1
Jeszcze jedna sprawa Volv dlaczego tyle postów się pojawiło. Dwa ostatnie dni o tym zdecydowały kiedy każdy wiedział że zbliża się koniec edycji i nie można sobie pozwolić na luz. W momencie wejścia w tą fazę rozgrywki zostało napisane ponad 50 stron postów. Na luz nie można sobie pozwolić nigdy! To jest akurat prawda. I tu wina jest nas większości co grali myśląc że mafia jest taka oczywista po I linczu.
|
|
|
Post by Volverin on Apr 3, 2023 17:50:51 GMT 1
Styl gry jest jaki jest i nie ma co z nim walczyć na siłę. Natomiast polemizuję z tezą, że to jawne głosowania tak "uchaotyczniły" (słowotwórstwo?) rozgrywkę. Jak widać edycja dalej potrafi być bardzo intensywna bez względu na system głosowania.
|
|
|
Post by Volverin on Apr 3, 2023 17:53:39 GMT 1
A to że gracze pisali po pierwszym linczu, że na jawnych Simo by nie padł, o wiele więcej mówi o problemach z jakimi musi się uporać miasto w swojej grze, niż jakimś problemie z systemem głosowania Natomiast start rano myślę, że większość się zgodzi, bardzo spoko rozwiązanie na dzień pierwszy.
|
|
|
Post by Reinmar z Bielawy on Apr 3, 2023 17:57:42 GMT 1
Mi się ta edycja wyjątkowo podobała, ilość postów w dużej mierze wzięła się z inb, które się odbyły (fałszywego księdza + de facto dwa dni meczowki Kacpra, bo wczoraj i dziś). Fakt, schodzi się z analiz, bo one przestają przekonywać. Dużo rzeczy się łapie na naturalność, luz, czy x by tak robił będąc w mafii/mieście; dobry gracz może walnąć sensowną analizę na każdego, kto będzie miał wystarczająco dużo postów. Oczywiście warto punktować rzeczy, które wzbudzają wątpliwości, warto je cytować i do nich wracać, ale koniec końców skończy się na wyłapywaniu (nie)naturalności w odpowiedziach oponenta.
I tu muszę bardzo Egze pochwalić, bo jeszcze zanim rozważałem jego winę, to już mi się podobał jego sposób obrony - "ja wszystkie swoje ruchy jestem w stanie wyjaśnić", chcesz to podejdź (wiem, że nie chcesz, bo się boisz - ale jakbyś chciał, to i tak cię wyjaśnię). Najs.
EDIT: A, no i jeszcze co do edycji, start rano to cudowny pomysł, będę już zawsze zwolennikiem
|
|
|
Post by Lewkoń: Pan i Władca on Apr 3, 2023 17:58:04 GMT 1
|
|
|
Post by Lewkoń: Pan i Władca on Apr 3, 2023 18:00:07 GMT 1
Bardzo mi się nie podobało granie tożsamościami. Jeśli będzie duża, łączona edycja, to mam nadzieję, że tego nie będzie.
"Przyznaj się, albo lecisz w linczu" padło w pewnym momencie.
|
|
|
Post by lowrider on Apr 3, 2023 18:03:31 GMT 1
Bardzo mi się nie podobało granie tożsamościami. Jeśli będzie duża, łączona edycja, to mam nadzieję, że tego nie będzie. "Przyznaj się, albo lecisz w linczu" padło w pewnym momencie. no ten aspekt gry egze w tej edycji był karykaturalny i przypomniał stare, niedobre czasy
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Apr 3, 2023 18:06:55 GMT 1
Ja się kompletnie nie zgadzam z opinią, że Simo na jawnych by nie padł. Czemu by nie padł? Nie sądzę, że to by jakoś zmieniło mocno jego sytuację. Może by się coś odjebało, i padłby zamiast dnia pierwszego faktycznie drugiego. Tyle że - czy to by coś faktycznie zmieniło?
|
|
|
Post by Jean Todt on Apr 3, 2023 18:10:58 GMT 1
Wszyscy gotowi na ostatnią rundę walki wieczoru?
|
|
|
Post by catherinazetajones on Apr 3, 2023 18:22:00 GMT 1
Czy mafijne będzie na discordzie? Wykończę się czytając to
|
|
|
Post by Lewkoń: Pan i Władca on Apr 3, 2023 18:24:03 GMT 1
Przynajmniej opanujesz sobie scrollowanie.
|
|