|
Post by Antura on Apr 23, 2023 21:50:30 GMT 1
Start gry opóźniony o 24h, do wtorku rano, z powodu braku kreacji jednego gracza
|
|
|
Post by Antura on Apr 27, 2023 23:51:44 GMT 1
Kwestia odpadnięcia Rurom Tusk
Dlaczego Rurom Tusk nie odpadł natychmiastowo za ten haniebny post?
Gramy w edycję zapoznawczą, więc podejście do reguł jest ciut luźniejsze. Aczkolwiek w normalnej sytuacji za napisanie takiego posta (jak jego z zastępstwem) otrzymuje się natychmiastowy wylot z miasta. Pod żadnym pozorem nie można publicznie zdradzać komunikacji z Mistrzem Gry, a zwłaszcza szczegółów tej komunikacji. Tutaj nie ma nawet myśli o ostrzeżeniu.
Jednakże Rurom Tusk w PW napisał między innymi, że bez zastępstwa będzie mógł grać tylko 2h dziennie. Jako, że po jego haniebnym poście nie było możliwości znalezienie mu zastępstwa, postanowiłem pozostawić sprawę na ostrzeżeniu w wiadomości prywatnej i sugestii, by grał tylko te 2h dziennie i tyle. Najmniejsze zło.
Dlaczego nie można było znaleźć mu zastępstwa?
Gdyby sprawa zakończyła się na PW do MG, bez publicznego posta, pewnie bym powiedział Rurom Tusk by zasymulował nieaktywność, a po dniu faktycznie mu dał zastępstwo. Jeżeli jednak publicznie o tym napisał i dostałby zastępstwo - to by dało zbyt dużo meta-gry i całkiem mocne uniewinnienie dla jego następcy. Postanowiłem tak nie komplikować, a skoro Rurom Tusk ostatecznie całkiem zrezygnował - stąd zabicie go bez zastępstwa.
Dlaczego nie dostał publicznego ostrzeżenia?
Publiczne ostrzeżenie mocno by go uniewinniało (albo mogłoby), a dodatkowo byłby kazus - czemu nie odpadł? A po jego poście i odmowie zastępstwa na priw (bo publiczny post) ciągle była szansa, że będzie grał 2h dziennie.
Dlaczego Rurom Tusk nie dostał odpowiedzi przez trochę godzin od MG?
Pracuję akurat na nocki. Od ranka do późnego południa śpię. Gdy wysłał publiczny post, to akurat w tych okolicach zaczynałem ogarniać forum.
Proszę tego nie komentować w temacie z rozgrywką. Piszę to by wszyscy wiedzieli co się wydarzyło, czemu się wydarzyło i jaka jest tutaj interpretacja reguł.
|
|