|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:15:20 GMT 1
Ja głosuję w Wojtasa żeby nie musiał za dużo ciężarów podnosić więcej.
a to mój post który miał jednocześnie podburzyć Wojtasa (co do którego się zastanawiałem egze/Kacperek, ale wyszło, na to, że egze grał w ten sposób tylko kreacyjnie, co mnie trochę zdziwiło, nie spodziewałem się, że będzie to kontynuował tak długo), ale też wywołać Kacperka z nory.
jak Kacperek ostatnio był w mafii i wygraliśmy, to byłem z nim jako last standings. zostałem więc zajebany, bo uznał, że raz - coś podejrzewam (i miał trochę racji, target był zły, ale szukałem sznudzianowych wajbów, bo nie mogłem wykryć samego Kacperka grającego jak miastowy Kacperek), dwa - jestem dla niego zagrożeniem, bo byliśmy razem w mafii i mogę wyczuć pismo nosem
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:18:11 GMT 1
problem filemona polega na tym, że edycja jest mała, a on gra zupełnie bez swojej standardowej agresji i wajbów, to nie do końca jest Sznudzian, który dźwigał ciężary w newralgicznych momentach - dlatego myślę, że jak miasto pociągnie temat, który już się gdzieniegdzie przejawia, to nie będzie w stanie wygrać, bo zostawia za dużo przezroczystości, wszechwiedzy i wyczekiwania
ale dobra partia
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:19:22 GMT 1
jeszcze miałem w nocy rozkminę dlaczego akurat Koń Rafał poleciał i że to część większego Kacperkowego planu, ale mi już uleciało z głowy, bo mam 16-godzinną zmianę w hucie kruca
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 26, 2023 11:23:06 GMT 1
Mnie zawsze rozpierdala jak w takich zamieszaniach jak wczoraj ludzie szukają graczy, którzy wtedy wypadają najgorzej, kiedy mafiozo co do zasady stara się wypaść jak najlepiej (miastowy nie ma stuprocentowej pewności co do koloru Polly), więc mafii nalezy szukać wśród tych, którzy rozegrali to w miarę dobrze, a nie tych, którzy się pogubili.
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:23:27 GMT 1
no ale generalnie: mafiacorner.boards.net/user/270/recentnawet pierwsza strona (najnowsza) to jest jakieś miganie się od czegokolwiek mocnego CHYBA, MOŻE, BROŃ BOŻE, NIE JESTEM PEWIEN serio? przecież to jak wyciągnięta lekcja z edycji yeowej i pinsowej, gdzie grając po swojemu przez agresję i ułożenie rozgrywki szybko trafiał na listę linczową, m.in przez fakt, że miał dawać odpowiedzi tutaj żadnej odpowiedzi by nie dał, wnioski zostały wyciągnięte, ale to paradoksalnie największa jego słabość, bo miastowy Kacperek nie chciałby tylko przeżyć, ale napierdalałby Rimbauda memami do końca rozgrywki
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:27:19 GMT 1
Mnie zawsze rozpierdala jak w takich zamieszaniach jak wczoraj ludzie szukają graczy, którzy wtedy wypadają najgorzej, kiedy mafiozo co do zasady stara się wypaść jak najlepiej (miastowy nie ma stuprocentowej pewności co do koloru Polly), więc mafii nalezy szukać wśród tych, którzy rozegrali to w miarę dobrze, a nie tych, którzy się pogubili. to jest zmienne imo bo popatrz, Polly i Hayhę wyłapałeś właśnie na prostych rzeczach, a ja bym tam szukał kwadratowych jaj tutaj z kolei właśnie jest moment, że trzeba usiąść i przeanalizować szerszy obraz, ale ludzie już mają bias na pomyłki będące domeną mafiozy (jak Polly) problemem jest rozmiar edycji, nie pamiętam mafii gdzie 4-5 typa zagrało perfekcyjnie, zawsze to był rozkład 60-40/70-30 na niekorzyść plejsów mafijnych, więc siła rzeczy szukanie po najsłabszym ogniwie weszło w krew a tutaj został jeden ziom i właściwie mógłby robić wszystko, bo nie jest znany jego firepower, natomiast doskonale może próbować przystosować się do sytuacji - może grać najbardziej naturalnie jak tylko się da, bo nie ma już kompanów na których życiu mogłoby mu zależeć jak ktoś potrafi zmienić sposób myślenia i wczuć się w miastowego, to jest idealna sytuacja dla mafiozy pod kątem psychologicznym
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:32:47 GMT 1
20:55 Donald czemu nie joker?
20:59 za dużo na tym jokerze
21:28 i jestem w stanie sobie spokojnie wyobrazić, że Joker padł samymi niewinnymi
(4) Joker - Filoktet, Kaczor Donald, kres krówki, One-Punch Man
oczywiście, że tak
na ten moment rozgrywki stawiam chuja, że Kaczor, kres krówki i OPM nie padną od mafii
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 26, 2023 11:34:12 GMT 1
No ale właśnie w takiej edycji dwuosobowej drugi mafiozo nigdy nie ma zysku z bronienia swojego kolegi w takim momencie. A przecież że będzie takie zamieszanie musieli się spodziewać. Wprost zadeklarowałem, że jeśli nie dożyję do linczu to trzeba będzie linczować Polly. Moim zdaniem kalkulowali sobie tak, że skoro tak napisałem, to Polly się uniewinni, bo przecież nie mordowaliby mnie przed linczem, by wskazać swojego. Do tego ten przygotowany wcześniej post Polly, który miał ją dodatkowo uniewinnić tym, że nie zauważyła, że padłem. Jedyne czego nie mogli przewidzieć to mojego "testamentu", ale on koniec końców niewiele zmienił w ich optyce.
Z tego wynika, że drugi mafiozo musiał być przygotowany, że jeśli coś się rypnie to nie można Polly bronić. Ot albo miasto ją uniewinni samo z siebie albo trzeba ją będzie dobić dla wyrobienia sobie pozycji.
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 11:35:37 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Apr 26, 2023 11:35:37 GMT 1
Mnie zawsze rozpierdala jak w takich zamieszaniach jak wczoraj ludzie szukają graczy, którzy wtedy wypadają najgorzej, kiedy mafiozo co do zasady stara się wypaść jak najlepiej (miastowy nie ma stuprocentowej pewności co do koloru Polly), więc mafii nalezy szukać wśród tych, którzy rozegrali to w miarę dobrze, a nie tych, którzy się pogubili. Zgadzam się
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:41:53 GMT 1
No ale właśnie w takiej edycji dwuosobowej drugi mafiozo nigdy nie ma zysku z bronienia swojego kolegi w takim momencie. A przecież że będzie takie zamieszanie musieli się spodziewać. Wprost zadeklarowałem, że jeśli nie dożyję do linczu to trzeba będzie linczować Polly. Moim zdaniem kalkulowali sobie tak, że skoro tak napisałem, to Polly się uniewinni, bo przecież nie mordowaliby mnie przed linczem, by wskazać swojego. Do tego ten przygotowany wcześniej post Polly, który miał ją dodatkowo uniewinnić tym, że nie zauważyła, że padłem. Jedyne czego nie mogli przewidzieć to mojego "testamentu", ale on koniec końców niewiele zmienił w ich optyce. Z tego wynika, że drugi mafiozo musiał być przygotowany, że jeśli coś się rypnie to nie można Polly bronić. Ot albo miasto ją uniewinni samo z siebie albo trzeba ją będzie dobić dla wyrobienia sobie pozycji.Oczywiście że tak było i własnie to analizuje. mafiacorner.boards.net/post/41478od tego momentu zaczelo sie badanie szans na polecenie Polly przez Kacperka pyk - mafiacorner.boards.net/post/41482cyk - mafiacorner.boards.net/post/41499' a patrzcie co było wcześniej: Kaczor Donald
Jack
Eustachy Motyka
filoktet
Tabaluga
Koń Rafał
kres krówki
Polly McShane
Wojtas
Le Petit Prince
Jamniczek
Joker
One-Punch Man
skalmar
mój ranking zaufania przed przeczytaniem rozgrywki. Punch niech będzie narazie poza rankingiem bo nie widziałem jak wszedł, kilka tamtych stron całkowicie mi umknęło
spróbuje troche nadrobić i zobaczymy czy coś sie przetasuje
orazodnośnie Polly, bo Koń pytał - moim zdaniem wczoraj bardzo dobrze wybrnęła z pressingu Kwaczora i był taki moment kiedy właśnie po tym zaczęła wchodzić na świecznik co w mojej opinii nie było zasadne
A oprócz tego pressingu zajebała trochę 50/50 odtwórczego streszczenia gry które było bardziej złe niż dobre. -0,5pkt+1pkt -> jest u mnie stopień ponad miastową średnią wyjściową
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:43:15 GMT 1
do tego brak deklaracji - co już zostało wytknięte, ale mimo tego głos na Polly
no i sama Polly też usytuowała bezpiecznie Kacperka w środku stawki w takim samym poście grupującym
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:44:22 GMT 1
no a tutaj mamy już creme de la creme i łamanie piątej ściany można zamykać
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:46:11 GMT 1
z perspektywy czasu żałuję dwóch rzeczy - że Cię wziąłem chwilowo za Kacperka bez kreacji, że podniosłem te ciężary i niepotrzebnie się odzywałem po powrocie, mogłem przeczekać jeszcze czas do mordu
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 11:49:55 GMT 1
via mobile
Post by Koń Rafał on Apr 26, 2023 11:49:55 GMT 1
Mnie się nie podobało jak wczoraj pytał o powiązania po czym wyjechał z postem jakby ignorującym to, co napisałem. Nie wiem czy bym do tego dzisiaj doszedł, ale jakbym czytał jeszcze raz te posty, to bym go pocisnął. Czyli ten mord ma sens, jeśli Filoktet jest w mafii.
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 26, 2023 11:58:57 GMT 1
Trzeba liczyć na to, że Low i Volv ogarną, że nieprzypadkowo nie leci nikt z linczu na Jokerze. I tym tropem dojdą do Kacpra.
|
|
|
Post by Eneldo on Apr 26, 2023 15:48:05 GMT 1
Ja też poproszę na cmentarz Zapoznawczej. Albo to wcale nie jest zapoznawcza dla większości, albo ludzie dobrze poczytali poprzednie edycje.
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 17:26:42 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 17:26:42 GMT 1
Volv na tropie jest w stanie to ogarnąć!
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 20:04:22 GMT 1
ja jebie, Kacperek co z nimi robi
już prawie poszedł twist
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 26, 2023 20:04:56 GMT 1
Kogo obstawiasz w mordzie?
|