|
Cmentarz
Apr 26, 2023 0:55:39 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 0:55:39 GMT 1
albo się bardzo stara
weź napisz egze kiedyś, jak łapiesz takich jak Polly i Hayha w D1, bo dla mnie to trudna sztuka, zawsze szukam kwadratowych jaj i wyrafinowanych zagrywek
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 26, 2023 1:06:04 GMT 1
Hayha był prosty, grając sobie pisał ze mną tak, że w niczym nie czułem presji z jego strony. Ot wypisywał coś, niby się czepiał, ale nie czułem takiego podświadomego strachu że wskaże mnie jako mafiozę (mimo że byłem niewinny), Ty jak napisałeś od razu, że na tej stronie jest mafijny post, to padł blady strach, czuć było pressing, podobnie Hunter, a Hayha sobie grał na wyjebce mafijnej. No to się po prostu czuje.
A u Polly to coś podobnego jak Kofola w jednej z poprzednich edycji. Ktoś może grać mafijnie jak Gary na początku tej edycji i w miarę wszyscy to widzą, ale diabeł tkwi w szczegółach. Jeśli jakiś gracz nie potrafi stworzyć nic sensownego prócz dość rozbudowanej analizy na najbardziej mafijnie grającego do tej pory gracza, to jest duża szansa, że jest w mafii. To takie pomieszanie nadwiedzy z graniem po linii najmniejszego oporu.
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 26, 2023 1:15:26 GMT 1
Ciekawie Pshemo mocno wali w Kshaqa od dłuższego czasu. Oczywiście metodologicznie działa błędnie - wybrał sobie cel i szuka potwierdzenia, no ale nie widziałem chyba mafiozy grającego w taki sposób. A jeśli Tabaluga okaże się winny (a może, bo miał w tej edycji różne momenty) to Pshemo będzie tryumfował.
Ja bym mimo wszystko mocniej przycisnął Donalda. I Fileta pogrillował.
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 1:44:22 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 1:44:22 GMT 1
Hayha był prosty, grając sobie pisał ze mną tak, że w niczym nie czułem presji z jego strony. Ot wypisywał coś, niby się czepiał, ale nie czułem takiego podświadomego strachu że wskaże mnie jako mafiozę (mimo że byłem niewinny), Ty jak napisałeś od razu, że na tej stronie jest mafijny post, to padł blady strach, czuć było pressing, podobnie Hunter, a Hayha sobie grał na wyjebce mafijnej. No to się po prostu czuje. A u Polly to coś podobnego jak Kofola w jednej z poprzednich edycji. Ktoś może grać mafijnie jak Gary na początku tej edycji i w miarę wszyscy to widzą, ale diabeł tkwi w szczegółach. Jeśli jakiś gracz nie potrafi stworzyć nic sensownego prócz dość rozbudowanej analizy na najbardziej mafijnie grającego do tej pory gracza, to jest duża szansa, że jest w mafii. To takie pomieszanie nadwiedzy z graniem po linii najmniejszego oporu. fajne, wartościowe @antura, w sumie tam już w Zapoznawczej nikt nie odpadnie za pasywność, to możesz nas dorzucić na Cmentarz
|
|
Joker
Edycja#31
|
Post by Joker on Apr 26, 2023 1:46:04 GMT 1
Tabaluga to równy gość.
|
|
|
Post by Antura on Apr 26, 2023 1:49:05 GMT 1
Hayha był prosty, grając sobie pisał ze mną tak, że w niczym nie czułem presji z jego strony. Ot wypisywał coś, niby się czepiał, ale nie czułem takiego podświadomego strachu że wskaże mnie jako mafiozę (mimo że byłem niewinny), Ty jak napisałeś od razu, że na tej stronie jest mafijny post, to padł blady strach, czuć było pressing, podobnie Hunter, a Hayha sobie grał na wyjebce mafijnej. No to się po prostu czuje. A u Polly to coś podobnego jak Kofola w jednej z poprzednich edycji. Ktoś może grać mafijnie jak Gary na początku tej edycji i w miarę wszyscy to widzą, ale diabeł tkwi w szczegółach. Jeśli jakiś gracz nie potrafi stworzyć nic sensownego prócz dość rozbudowanej analizy na najbardziej mafijnie grającego do tej pory gracza, to jest duża szansa, że jest w mafii. To takie pomieszanie nadwiedzy z graniem po linii najmniejszego oporu. fajne, wartościowe @antura, w sumie tam już w Zapoznawczej nikt nie odpadnie za pasywność, to możesz nas dorzucić na Cmentarz Dobrze, dodałem Ciebie Pamiętajcie że tutaj jest na cmentarzu Szekspir więc tutaj nie komentujcie zapoznawczej
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 26, 2023 1:52:11 GMT 1
Joker a Ty to kto? Kacper?
|
|
|
Post by Antura on Apr 26, 2023 2:58:34 GMT 1
Cóż, dlatego właśnie chciałem super sprofilowane grupy tożsamości, a nie ogólne I jak widziałbyś taką przykładową sprofilowaną grupę? Starożytny Rzym Zresztą, ja mam pomysł na całkowicie immersyjną mafię, z mniejszym naciskiem na techniczne szukanie mafii, a więcej na roleplayowy luz i zabawe grą w tej nowej formie: Specjalne role (nazwy i działania) dopasowane do tematyki Zestaw tożsamości dopasowany do tematyki Zakaz wychodzenia z tożsamości (!) Random events (albo całkowicie losowo albo na bazie warunków) Immersjonujący MG w opisy (każdego dnia) Na 100% kiedyś coś takiego odpalę, chociaż to plan nieprędki i musiałaby się zebrać ekipa, co by chciała na wczutkę ale na pewno spróbuję
|
|
Joker
Edycja#31
|
Post by Joker on Apr 26, 2023 4:52:03 GMT 1
Jamniczek to nie Volverin?
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 26, 2023 7:42:51 GMT 1
Jamnik to Lewkoń.
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 7:51:56 GMT 1
via mobile
Post by Koń Rafał on Apr 26, 2023 7:51:56 GMT 1
Joker a Ty to kto? Kacper? Kacper to Filoktet.
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 8:10:16 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 8:10:16 GMT 1
Joker a Ty to kto? Kacper? Kacper to Filoktet. o chuj, no to mafia
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 8:13:04 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 8:13:04 GMT 1
mafiacorner.boards.net/user/270/recent?page=5zero konkretów pierwsze dwie strony, delikatne interakcje, ale jak pisał egze - gdzie tu zagrożenie? potem wjechał z rankingiem PRZED przeczytaniem rozgrywki cała rozgrywka to przemykanie i tasowanie grupy zaufania
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 8:13:44 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 8:13:44 GMT 1
i ta pozycja z dystansu, fajnie sobie radzicie, ja tu jestem na herbatkę
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 8:15:37 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 8:15:37 GMT 1
to najbardziej wycofany Kacperek jakiego widziałem
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 9:08:19 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 9:08:19 GMT 1
jeszcze ta nagminna trzecia osoba, jakby się pogodził, niewinny, że musi paść, mimo że łatwo go sobie wyobrazić w meczówce
no Kacperek na dwóch tonach valium i z zaciągniętym hamulcem
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 9:53:06 GMT 1
via mobile
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 9:53:06 GMT 1
co sądzicie? Pshemo widzę trochę też podlapał trop
|
|
|
Post by Wojtas on Apr 26, 2023 11:00:25 GMT 1
No jeśli Filoktet to Kacper to może być w mafii. Przede wszystkim może być w mafii drogą wykluczenia innych graczy.
|
|
|
Cmentarz
Apr 26, 2023 11:03:56 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Apr 26, 2023 11:03:56 GMT 1
Tak. Może być w mafii. Chwile myślałam, że może Tomus, ale jest dość pewny siebie. Pshemo pisze czasem niedorzeczności, ale widać, że szuka mafii 👻 Lowa mało widziałam, ale te 2 posty były niewinne. Krówkowy Volv tez niewinny. Kshaq niewinnie się broni.
|
|
|
Post by Le Petit Prince on Apr 26, 2023 11:10:49 GMT 1
już coś tam krąży
1. brak interakcji z Polly 2. tutaj zgrabna odpowiedź od Pshema:
No ale skąd ty możesz wiedzieć, kto jest w tym zestawieniu miejską dwójką i w jakiej konfiguracji się dogadają? Jaką masz predykcję w tej sprawie? Nie rozumiem zupełnie takiego kierunku rozważań.
3. wyczucie pisma nosem po Twoim i Garego wjeździe:
no ale wniosek wynikający z tego jest taki, że o ile założymy niewinność jacka, to wychodzi na to, że co najmniej od momentu testamentu wojtasa polly nie była broniona przez mafię. pytanie zatem czy mafia ten temat zignorowała, czy starała się coś ugrać tutaj dla siebie?
i
Deklarowane głosy wczoraj przed linczem:
Jamniczek: Rafał, Skalmar, OPM, Motyka, Polly, Kaczor (Kaczor raczej z kontekstu niż jasnych deklaracji)
Polly: Jamnik, Krówka, Taba (ta dwójka nie była taka 100%, raczej w obronie jamnika)
Tabaluga: Jack
Filoktet nie dawał jasnych deklaracji
Kacperek nie próbuje dodać czegoś nowego do rozgrywki, sytuuje się z boku i pełni rolę obserwatora, który nie ma teoretycznie szansy polecieć w najbliższym czasie. Pisanie przez niego o tym, że nie może być w meczówce z Kaczorem czy Jackiem to właściwie ograniczanie sobie przeciwników, wyprzedzające ustawienie toru gry w oczekiwanym schemacie, żeby w w newralgicznej sytuacji znowu to zacytować (ileż on siebie powtarza) i bazować na dobrych chęciach które zostały zadeklarowane właściwie dni przed ryzykowną dla siebie sytuacją. Ileż w tym jest wyrachowania i wszechwiedzy, jakaż to jest różnica względem emocjonalnego ye, który kurwił logikę niemożebnie, ale walczył, a tutaj mamy znowu perfekcyjnego OC niepodejmującego ryzyka.
Kacperek mafia.
|
|