|
Post by Antura on Apr 14, 2020 2:18:31 GMT 1
- Gregory House ma rację: Polityk nie powinien był mu zabrać głosu, tylko jakiemuś glonowi. Jeżeli nawet Polityk zakłada, ze Gregory to doswiadczony i ryzykowny gracz, to jego głos nam duzo daje do gry, a głosy glonów tylko mogą zrobić problem albo namieszać. Uważam, że słabo użyty polityk. - Decyzja Burmistrza to derp, ale to oczywiste. - Afk Pegazusa mnie wkurwił. Pisalem mu priwy na innym forum, przeczytał, nic. Musiałem go zabić, bo miał rolę, i jakby rolny miastowy odpadł za afk, to byloby z dupy. Ale ktos powie: czemu musiales go zabic? Mogl sie pojawic jutro i normalnie grać. Nie mialem pewności ze sie pojawi (+ nienawidze jak ktos celowo chce sie slizgac bez głosowania 1 dnia i nawet jakiegokolwiek posta). A rola musi byc obsadzona. Dlatego zabiłem go i w ostatnim momencie wylosowałem rolę barmana dla innego miastowego.
|
|
|
Post by Antura on Apr 14, 2020 14:32:19 GMT 1
Wyjście Kontantinusa, derp czy nie derp? Myśle, że nie do końca derp, bo skoro gra delikatnie mówiąc słabo, to miasto ma przynajmniej pewność. A czy mafii opłaca się go teraz zabijać? Chyba nie, bo inni miastowi mogliby wyjść i mieć 48h immunitetu od zabójstwa, a potem mafia musiałaby na nich polować przez 6 (!) dni. A mafia zabijając Konstantinusa ma tylko większy % udzial głosów w linczach, ale Konstantinus raczej miesza miastu i mafia świadoma tego pewnie go nie zabije.
To się rzecz jasna może zemscić (wyjscie Konstantinusa) potem, jeżeli będzie mniej graczy, a mafia będzie mogła robić obliczoną masówkę na miastowego + zgadniecie Pana Zagadki: wszyscy mafiozi w danym kluczowym linczu glosuja na X + dobijają Panem Zagadką i wygrywają.
Co do samej gry to niektórzy fajnie myślą, ale GigaChad wchodzi tak OSTRO, ze mam wrazenie, ze zabija wszystkie inne ciągli myślowe + niejako sam sie wypierdala na świecznik (a tak moglby zostac cofniety przez X ludzi). Zobaczymy co z resztą dnia.
|
|
|
Post by Madrisso on Apr 14, 2020 16:03:24 GMT 1
Biorąc pod uwagę, jak lubią się zmieniać głosy na minuty przed linczem, to pewnie takie wyjście wyjdzie mu na dobre. Ale muszę się zgodzić z Housem, że dzisiaj się jakiś dramat dzieje w temacie.
|
|
|
Post by Antura on Apr 14, 2020 16:32:04 GMT 1
Biorąc pod uwagę, jak lubią się zmieniać głosy na minuty przed linczem, to pewnie takie wyjście wyjdzie mu na dobre. Ale muszę się zgodzić z Housem, że dzisiaj się jakiś dramat dzieje w temacie. Zgadzam się. Może to wpłynie na fajność i długość gry, bo jak mafia daje radę w early-game, to tworzy to fajniejsze gry, a nie jakieś rozdeptywanie karaluchów (mafiozów), gdy się plączą pod butami.
|
|
|
Post by Antura on Apr 14, 2020 19:34:31 GMT 1
No ale ja to Housea szanuje. Jako jedyny tutaj ciągnie poziomem w górę.
|
|
|
Post by Antura on Apr 14, 2020 22:20:59 GMT 1
Na mafijnym dyskusje czy zabijać rolnych czy Housa! NO OCZYWIŚCIE ZE ROLNYCH. Propsuje temu, kto tam cisnie w ten temat i nie poddaje - bo to nobrainer opcja. Jak rolni wyjdą wszyscy (zwlaszcza po mordzie) to nawet z Panem Zagadką zabicie ich zabierze... 6 dni. A łatwe udawanie (contr-claim) można robić tylko pod detektywa, ale wtedy kosztem 50/50 (bo nie wiadomo kogo miasto wybierze), traci się 1 mafioza.
|
|
|
Post by Antura on Apr 15, 2020 3:22:53 GMT 1
|
|
|
Post by Antura on Apr 16, 2020 2:08:13 GMT 1
Author: GigaCHAD Mój ulubiony cytat z tej edycji so far
|
|
|
Post by Antura on Apr 16, 2020 2:09:35 GMT 1
W kontekście dnia poprzedniego: Mega fart, z trafieniem na yolo Burmistrza. No ale to takie opłacalne ryzyko, bo bili w Geralta, który oczywisty miastowy, więc im się tylko profity zdublowały.
Myślałem, że ten dzien bedzie spoko, a był taki sobie. Khada jako glon faktycznie do odjechania, szkoda, żę się nie przyłożył do mafiji.
No i jako glon pojechał z najgorsza możliwa taktyką. Odpalenie skryptu na jednego gracza xD Tzn. nawet z perspektywy miasta to jest bezsens. Czytasz luźno posty. Myślisz ze jeden gracz jest winny (bo przeczucie). Odpalasz posty TYLKO tego gracza i żadnego innego by znaleźć na niego materiał pod z góry założoną teorię - miasto zawsze sie na to wkurwi.
[Ok, po głosach widze ze mimo wkurwienia spora część miasta nie wzięła tego na klate i z tym nie poszła. Propsuje, bo to oznacza że dzisiaj miasto pomyślało.]
Jak już glonować, to "true" glonować, ale jak wiemy - Włóczykij też poszedł tym kierunkiem i mu się udało. Toteż z mafia trzeba uważać i nie ma idealnego rozwiazania pod glony.
No i szkoda, że Madrisso i GigaChad poszli pod topór - zamiast jakichś glonów wtedy. To byloby pomocne.
Ale jak widze mafijne pod-forum, to mi sie humor poprawia, więc coś z tego dnia jest fajnego : D
|
|
|
Post by Antura on Apr 16, 2020 4:02:57 GMT 1
Ok, doczytałem cały dzień do końca. Jest nadzieja dla Miasta, widzę to. Zapowiada się (mam nadzieje) dobra końcówka.
|
|
|
Post by Antura on Apr 16, 2020 15:09:56 GMT 1
Jak ja Housea szanuje w tej rozgrywce. Muszę to powtórzyć, no ale trzeba chwalić normalność i ogarnietosc.
|
|
|
Post by geraltzrivii on Apr 16, 2020 15:16:27 GMT 1
Podał dziś najlepszą możliwą propozycję na dziś by każdy podał 2 typy, które by zabił dzień po dniu w linczu.
|
|
|
Post by Antura on Apr 16, 2020 15:19:37 GMT 1
Podał dziś najlepszą możliwą propozycję na dziś by każdy podał 2 typy, które by zabił dzień po dniu w linczu. Taak, to jest następny przejaw trzeźwości umysłu. To jest zagranie rodem z 2-3 dnia "każdy podaje swoje typy". A on tutaj to wywleka dopiero 4 dnia, gdy sytuacja jest prawie zero-jedynkowa. To pokazuje jak miasto ma ciężko w tej rozgrywce, skoro wszystko tak ciezko przechodzi.
|
|
|
Post by Antura on Apr 16, 2020 19:42:24 GMT 1
No ten hejt na Housea. Widzę mafia sie ostro uruchomiła, ciekawe ile miastowych pójdzie za mafiozami. Jak myślicie? No i mnie to mocno śmieszy, że miastowi nie mają świadomości, że przecież jest aż (!!!) 4 mafiozów, którzy mogą mocno sterować "atmosferą miasta".
Edit: Ok, mafia nie weszła w otwarty konflikt. Ale i tak profity z tego będą na dniach zapewne.
|
|
|
Post by geraltzrivii on Apr 16, 2020 19:59:40 GMT 1
Ja tam się nie zdziwię jak z 4 głosy na House'a pójdą. I jeszcze taka luźna uwaga, dziś po mordzie wszyscy żyjący roli powinni się ujawnić, by jeszcze coś dało się uratować.
|
|