|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 9:19:46 GMT 1
Dalej jest jednoosobowa grupa, Jego Nieskazitelność, sumienie miasta, jeden z najlepszych miastowych w tej edycji - Piston Postrach Wsi. Nie wiem, to jest jakaś zaczepka, żart?
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 14, 2023 9:26:28 GMT 1
Nieeeee. Wiadomo, że lekko podkoloryzowałem, ale zasadniczo podoba mi się Twoja gra, jesteś oazą niewinności.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 9:32:54 GMT 1
Kurwa, nie wyspałem się przez to nocne mafiowanie.
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 14, 2023 9:38:07 GMT 1
Dawniej pisałem, że w gronie graczy, którzy pozytywnie się do mnie odnoszą, na pewno jest co najmniej jeden mafiozo. Wtedy wymieniłem trzy nazwiska: McCoy, Denholm Reynholm i Kapitan Cieniutki. Teraz mogę dodać jeszcze Klakiera i Marudę. Wciąż uważam, że tu jest ktoś z mafii (1-2 graczy). Wydaje mi się, że mafia nie chciała mnie wepchnąć na świecznik i zlinczować całą swoją siłą. W jej interesie było, aby któryś mafiozo się za mną wstawił i zdobył moje zaufanie. Dalej jest jednoosobowa grupa, Jego Nieskazitelność, sumienie miasta, jeden z najlepszych miastowych w tej edycji - Piston Postrach Wsi. Kolejno można wyróżnić kółeczko wzajemnej adoracji, w skład którego wchodzą Murlok, Ali Agca i Młody Gdynianin, a także niech będzie, że Podsumowanie Reda, bo ciężko mi go dorzucić do każdej innej grupy. Tutaj może znajdować się mózg mafii, Ojciec Chrzestny, osoba, która kieruje całym tym zgromadzeniem, choć nie musi. Murlok i Podsumowanie Reda obecnie są dość zieloni, z kolei na wizerunkach Młodego Gdynianina i Aliego Agcy znajduje się wiele rys. Zostają: Robert Makłowicz greenpixel Łasuch Bolec Pierdolec Gracze, o których grze mogę powiedzieć niewiele, zasadniczo ten sam przypadek, co Douglas Reynholm. Z pewnością to nie jest pozostała czwórka (ale bym się zdziwił, że tak śmiesznie się wylosowało), ale być może tutaj znajduje sie kandydat na dzisiejszy lincz. Tak bym uporządkował rozgrywkę na ten moment. Spokojnie, ja nie mam takiego problemu, bo ze mną się nie spouchwala nikt. Mafia mogła się odciąć od takiego Douglasa bo dla niego już ratunku nie było, ale na więcej takich odcinek sobie nie może pozwolić ja Cię chętnie pospouchwalę
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 9:42:08 GMT 1
Jeszcze zanim zacznę czytać na spokojnie, to trzy szybkie przemyślenia, z czego wartościowe dla gry będzie tylko to drugie, no ale mafia to zabawka: 1) mafiacorner.boards.net/post/45314/threadpatrz Pracuś, może dwóch mafiozów w 71 minut to nie jest, ale ali pierwszy wyczuł sztuczność nosem 2) mafiacorner.boards.net/post/45920/threadmafiacorner.boards.net/post/45923/threadto jest wg mnie średniej wielkości kamyczek go ogródka denholma, tzn. ja sam wcześniej zabawiłem się w niego i jak pisałem wytypowałem sobie cele na lincz idąc drogą eliminacji, bo tak to się chyba powinno robić no i mi wyszło douglas, bolec, pixel a jemu wyszło młody, bolec, pixel ja wiem że belmondo jeszcze wtedy się nie rozkręcił, no ale historia pokazała, że trochę niefortunnie przeoczył tego douglasa warte odnotowania póki co, a mój krótkoterminowy mafiaplan to przeczytać właśne denholma i mccoya 3) nie mogę teraz posta znaleźć, jak wrócę do początków rozgrywki to mi gdzieś to śmignie, ale ktoś to napisał - co to jest kurwa za uniwersum, w którym drugą edycję z rzędu mam jakąś wymianę z mafiozą szarlejem, a potem ktoś z boku pisze, że on mnie wyjaśnia w jakiejśtam kwestii xD
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 14, 2023 9:42:34 GMT 1
jak Douglas jest w mafii, to Makłowicz też lekko/średnio podejrzewam Młodego G wówczas jedynym powodemm za braku głosu na Douglasa u mnie jest fakt, że zagłosował na niego Murlok, który gra bardzo dobrze, ale właśnie, kółeczko wzajemnej adoracji.. zobaczymy. jak Douglas jest w mafii, to Podsumowania Reda też mogą być z dużym prawdopodobieństwem Rozwiniesz to? W ogóle Podsumowanie Reda to jest dla mnie totalne przeciwieństwo Marudy, bardzo spokojna i zrównoważona gra - w taki sposób łatwo mnie kupić
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 10:04:22 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 10:04:22 GMT 1
Mam do wszystkich żyjących miastowych pytanie i proszę każdego o odpowiedź bo jest to istotne do moich dalszych rozmyśleń. Kto według was ma największą progresję myśli w tej grze? A tak swoją drogą to myślę, że mafia mogła z łatwością wykorzystać okazję, że jest masa ludzi w tej edycji i przez pierwszy dzień - dwa robić specjalny sajgon i spam na forum, żebyśmy potem ciężej nam było odkopać pewne rzeczy. Kilku graczy zwróciło na to uwagę, a przecież mafii na rękę taki spam, więc na pewno nie przyszło im do głowy, żeby na to ponarzekać, dlatego wśród takich osób bym szukał miastowych. To ja poproszę o odpowiedź na tego posta W poprzednich edycjach nadmierny spam raczej uprawiali miastowi. Teorii wykluczyć oczywiście nie można, aczkolwiek u nas to jest raczej problem miastowych, że są za bardzo wjebańcami przez co przegrywają rozgrywkę.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 10:16:23 GMT 1
via mobile
Post by Podsumowanie Reda on May 14, 2023 10:16:23 GMT 1
Klakier prezentuje już trzecią osobowość w ciągu tej gry A Podsumowanie Reda w końcu chce być jak Tommy Lee Jones w Ściganym i mnie to radujeNo właśnie, czemu dopiero teraz? Panowie, przeczytałem tę naszą kronikę cierpienia od pierwszej strony i jeszcze oglądałem Eurowizję. Myślałem, że nigdy tego nie powiem, ale tempo w tej rozgrywce jest pojebane i chętnie pyknąłbym sobie jakąś spokojniejszą. A jestem po dwóch grach z rzędu zakończonych na D1. Już to tłumaczyłem, nie miałem czasu z powodów zawodowo-prywatnych. Biorąc pod uwagę, że Ty też z półtora dnia nie grałeś, tłumacząc to rodziną i innymi sprawami, to uszanuj moje tłumaczenia, inaczej pomyślę, że ze złej woli podkopujesz moją pozycję.
|
|
|
Post by Murlok on May 14, 2023 10:17:07 GMT 1
Dzisiaj na spokojnie sobie rozpisałem od rana, jak w mojej głowie się kształtuje pozycja reszty graczy, no i na moment obecny przedstawia się to tak: Grupa zaufania - Młody G, Piston, Szelestowski Raczej niewinni - Agca, Maruda, Denholm, Makłowicz, Podsumowanie Reda
To nam zostawia 4 mafie w gronie - Bolec, McCoy, Pixel, Cieniutki, Klakier, Łasuch. Z powyższej grupy na moment obecny najlepiej imo prezentuje się Cieniutki i Bolec, tak że przetasowania po dzisiejszym dniu jak najbardziej możliwe. Łasuch w tej grupie jest bardziej z braku innych możliwości na moment obecny, niż z czegoś konkretnego.
Być może zajebałem tu jakiegoś miscleara, szczególnie że w grupie "Raczej niewinni" mam czterech kurwa kozaków i typa z którym nigdy nie grałem, no ale to trzeba weryfikować na bieżąco. Wyobrażam sobie np. sytuację, w której Klakier jest mimo wszystko niewinny, a ta wpierdolka PodReda wczoraj w nocy w niego wynikała z tego, że był po prostu łatwym celem, z którego łatwo się potem wytłumaczyć. Wyobrażam sobie też sytuację, że Denholm po raz kolejny nas robi w wała, bo mimo że te jego długie posty w sporym stopniu mnie uspokoiły (i były trafne), to miałem tam po drodze parę zgrzytów. A mafię ma skubany na świeżo obcykaną. Maruda to Maruda, Agca to Agca, ewentualne wątpliwości mamy chyba wszyscy te same.
Wychodzi na to, że idąc tym tropem, dając więcej czasu na rozkręcenie się Cieniutkiemu, odpuszczając na razie Bolcowi, który nie pęka przy takiej presji, zostajemy w gronie McCoy, Pixel, Klakier, Łasuch.
Ja dzisiaj postaram się zagrać trochę bardziej z tylnego siedzenia, niż poprzednie dni, bo mnie czeka podróż i muszę ogarnąć życie w międzyczasie, ale postaram się trzymać rękę na pulsie i w miarę regularnie zaglądać. Przed linczem na pewno będę, jbc to mnie oznaczajcie.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 10:27:20 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 10:27:20 GMT 1
Dzisiaj na spokojnie sobie rozpisałem od rana, jak w mojej głowie się kształtuje pozycja reszty graczy, no i na moment obecny przedstawia się to tak: Grupa zaufania - Młody G, Piston, Szelestowski Raczej niewinni - Agca, Maruda, Denholm, Makłowicz, Podsumowanie Reda To nam zostawia 4 mafie w gronie - Bolec, McCoy, Pixel, Cieniutki, Klakier, Łasuch. Z powyższej grupy na moment obecny najlepiej imo prezentuje się Cieniutki i Bolec, tak że przetasowania po dzisiejszym dniu jak najbardziej możliwe. Łasuch w tej grupie jest bardziej z braku innych możliwości na moment obecny, niż z czegoś konkretnego. Być może zajebałem tu jakiegoś miscleara, szczególnie że w grupie "Raczej niewinni" mam czterech kurwa kozaków i typa z którym nigdy nie grałem, no ale to trzeba weryfikować na bieżąco. Wyobrażam sobie np. sytuację, w której Klakier jest mimo wszystko niewinny, a ta wpierdolka PodReda wczoraj w nocy w niego wynikała z tego, że był po prostu łatwym celem, z którego łatwo się potem wytłumaczyć. Wyobrażam sobie też sytuację, że Denholm po raz kolejny nas robi w wała, bo mimo że te jego długie posty w sporym stopniu mnie uspokoiły (i były trafne), to miałem tam po drodze parę zgrzytów. A mafię ma skubany na świeżo obcykaną. Maruda to Maruda, Agca to Agca, ewentualne wątpliwości mamy chyba wszyscy te same. Wychodzi na to, że idąc tym tropem, dając więcej czasu na rozkręcenie się Cieniutkiemu, odpuszczając na razie Bolcowi, który nie pęka przy takiej presji, zostajemy w gronie McCoy, Pixel, Klakier, Łasuch. Ja dzisiaj postaram się zagrać trochę bardziej z tylnego siedzenia, niż poprzednie dni, bo mnie czeka podróż i muszę ogarnąć życie w międzyczasie, ale postaram się trzymać rękę na pulsie i w miarę regularnie zaglądać. Przed linczem na pewno będę, jbc to mnie oznaczajcie. A kto wg. ciebie ma najlepszą progresję myśli w tej grze na ten moment?
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 14, 2023 10:27:55 GMT 1
Chciałbym, żebyście się wypowiedzieli czy moje wczorajsze prowokacje sprzed linczu, mianowicie fejkowa próba przewajchowania z Douglasa Reynholma na Aliego Agcę, z której to wyszło, że Douglas Reynholm woli paść przed Alim Agcą, coś nam mówią czy należy spuścić nad nimi zasłonę milczenia i wolałbym, żeby zrobił to ktoś inny niż Ali Agca, gdyż nemo iudex in causa sua (Gargamel Wam przetłumaczy).
|
|
|
Post by Murlok on May 14, 2023 10:29:21 GMT 1
Chciałbym, żebyście się wypowiedzieli czy moje wczorajsze prowokacje sprzed linczu, mianowicie fejkowa próba przewajchowania z Douglasa Reynholma na Aliego Agcę, z której to wyszło, że Douglas Reynholm woli paść przed Alim Agcą, coś nam mówią czy należy spuścić nad nimi zasłonę milczenia i wolałbym, żeby zrobił to ktoś inny niż Ali Agca, gdyż nemo iudex in causa sua (Gargamel Wam przetłumaczy). Kurde nie wiem, mam wrażenie że low w mafii za samo rzucenie takiego pomysłu by Szarlejowi urwał od internetu kabel
|
|
|
Post by Ali Agca on May 14, 2023 10:29:25 GMT 1
Douglasa pamietam z poczatkow tej edycji jako dosc agresywnego, choc teraz w sumie gdzies to powietrze ulecialo. No, ale jak czytalem poczatek, to wydawal mi sie byc jednym z glownych aktorow i to takich raczej pozytywnych, proaktywnych. Jak to się stało, że twój jedyny post o douglasie jest na godzinę przed linczem i jeśłi cokolwiek, to go broni, a o 20:57 na niego jednak głosujesz?
|
|
|
Post by Murlok on May 14, 2023 10:30:43 GMT 1
Dzisiaj na spokojnie sobie rozpisałem od rana, jak w mojej głowie się kształtuje pozycja reszty graczy, no i na moment obecny przedstawia się to tak: Grupa zaufania - Młody G, Piston, Szelestowski Raczej niewinni - Agca, Maruda, Denholm, Makłowicz, Podsumowanie Reda To nam zostawia 4 mafie w gronie - Bolec, McCoy, Pixel, Cieniutki, Klakier, Łasuch. Z powyższej grupy na moment obecny najlepiej imo prezentuje się Cieniutki i Bolec, tak że przetasowania po dzisiejszym dniu jak najbardziej możliwe. Łasuch w tej grupie jest bardziej z braku innych możliwości na moment obecny, niż z czegoś konkretnego. Być może zajebałem tu jakiegoś miscleara, szczególnie że w grupie "Raczej niewinni" mam czterech kurwa kozaków i typa z którym nigdy nie grałem, no ale to trzeba weryfikować na bieżąco. Wyobrażam sobie np. sytuację, w której Klakier jest mimo wszystko niewinny, a ta wpierdolka PodReda wczoraj w nocy w niego wynikała z tego, że był po prostu łatwym celem, z którego łatwo się potem wytłumaczyć. Wyobrażam sobie też sytuację, że Denholm po raz kolejny nas robi w wała, bo mimo że te jego długie posty w sporym stopniu mnie uspokoiły (i były trafne), to miałem tam po drodze parę zgrzytów. A mafię ma skubany na świeżo obcykaną. Maruda to Maruda, Agca to Agca, ewentualne wątpliwości mamy chyba wszyscy te same. Wychodzi na to, że idąc tym tropem, dając więcej czasu na rozkręcenie się Cieniutkiemu, odpuszczając na razie Bolcowi, który nie pęka przy takiej presji, zostajemy w gronie McCoy, Pixel, Klakier, Łasuch. Ja dzisiaj postaram się zagrać trochę bardziej z tylnego siedzenia, niż poprzednie dni, bo mnie czeka podróż i muszę ogarnąć życie w międzyczasie, ale postaram się trzymać rękę na pulsie i w miarę regularnie zaglądać. Przed linczem na pewno będę, jbc to mnie oznaczajcie. A kto wg. ciebie ma najlepszą progresję myśli w tej grze na ten moment? No ja oczywiście xD A tak serio to nie wiem, to nie jest pytanie na które można odpowiedzieć od ręki, to by wymagało jakiejś kolejnej większej analizy rozgrywki.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 10:42:00 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 14, 2023 10:42:00 GMT 1
A kto wg. ciebie ma najlepszą progresję myśli w tej grze na ten moment? No ja oczywiście xD A tak serio to nie wiem, to nie jest pytanie na które można odpowiedzieć od ręki, to by wymagało jakiejś kolejnej większej analizy rozgrywki. No dobra, to zapytam inaczej. Kto (zaraz po tobie oczywiście) pisze najlogiczniej? Pierwsza osoba, która ci przyjdzie do głowy jak o tym pomyślisz
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 10:44:24 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 14, 2023 10:44:24 GMT 1
No ja oczywiście xD A tak serio to nie wiem, to nie jest pytanie na które można odpowiedzieć od ręki, to by wymagało jakiejś kolejnej większej analizy rozgrywki. No dobra, to zapytam inaczej. Kto (zaraz po tobie oczywiście) pisze najlogiczniej? Pierwsza osoba, która ci przyjdzie do głowy jak o tym pomyślisz Denholm np. bardzo metodycznie podszedł do tej swojej dużej rozpiski, jego sugestia co do tego, jak ugryźć wczorajszy lincz też miała dużo sensu, mimo że ostatecznie ułożyło się inaczej
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 10:51:07 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 10:51:07 GMT 1
No ja oczywiście xD A tak serio to nie wiem, to nie jest pytanie na które można odpowiedzieć od ręki, to by wymagało jakiejś kolejnej większej analizy rozgrywki. No dobra, to zapytam inaczej. Kto (zaraz po tobie oczywiście) pisze najlogiczniej? Pierwsza osoba, która ci przyjdzie do głowy jak o tym pomyślisz W tej kategorii to ja jestem ostatni. Moim zdaniem najlogiczniej, najbardziej od linijki pisze Cieniutki
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 11:01:55 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 11:01:55 GMT 1
Odpowiem Kapitanowi, ale zacznę od tego, że miasto popełnia standardowy błąd. Szukacie mafiozów wśród tych, którzy szli w niewinnych, wśród tych, którzy nie wiedzieli. Powinno się robić odwrotnie i szukać mafii wśród tych, którzy wiedzieli, którzy domyślali się, którzy się niby zastanawiali a na koniec i tak wiedzieli co zrobić.
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 11:03:20 GMT 1
via mobile
Post by Klakier on May 14, 2023 11:03:20 GMT 1
Kapitan - pytałeś kim jestem pod świeczką, domyślam się, że dlatego, że znam to, archaiczne określenie z IFQ. Ja po prostu czytałem tamte edycje
|
|
|
Rozgrywka
May 14, 2023 11:04:04 GMT 1
via mobile
Post by Murlok on May 14, 2023 11:04:04 GMT 1
Łasuch a weź mi jeszcze powiedz, jaki był cel tego pytania
|
|