|
Rozgrywka
May 15, 2023 10:44:03 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 10:44:03 GMT 1
Dalej gryzie mnie ten post. Przejrzałem 3 razy wątek i nie widzę żadnego posta, na którego mógłby odpowiadać Maruda. A to może sugerować, że to miało iść na mafijne. Niech ktoś wejdzie na stronę 139., przeczyta na spokojnie (może nawet od końcówki 138.) i sam oceni sytuację. Sam zainteresowany sie nie odniósł?
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 10:44:19 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 10:44:19 GMT 1
Kurwa sorry
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 10:49:27 GMT 1
Dalej gryzie mnie ten post. Przejrzałem 3 razy wątek i nie widzę żadnego posta, na którego mógłby odpowiadać Maruda. A to może sugerować, że to miało iść na mafijne. Niech ktoś wejdzie na stronę 139., przeczyta na spokojnie (może nawet od końcówki 138.) i sam oceni sytuację. Sam zainteresowany zie nie odniósł? Napisał, że nie pamięta i nie wie do czego to mogło być.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 10:49:53 GMT 1
Ale to dopiero jak się przypomniałem, najpierw pytanie olał.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 10:50:42 GMT 1
Skoro wiedziałeś, że Nazista = Squbi i że taka gra to u niego standard, na co wskazywał Kapitan, to czemu masz pretensje do współtowarzyszy o brak kredytu zaufania, kiedy sam go nie udzieliłeś. Zdajesz sobie chyba sprawę, że przedwczoraj też byłeś w grupie najmniej uniewinnionych Akurat to jest nieprawda, że Nazista grał tak zawsze, właśnie grał inaczej niż zwykle i dlatego odjebany został głosami osób, które grają z nim od lat i zwykle uniewinniają za tożsamość. A dziwnym trafem wytyka to Kapitan, jakiegoś bąka na ten temat puścił też McCoy, ale tak, żeby ni chuja go nie obronić. Z takich osób, które obecnie mam za niewinne to bronił go chyba tylko Szelestowski. Prostuję to tylko tak gwoli bycia precyzyjnym jak coś. Nie znam tej mety, więc mogę kręcić, ale tak sobie czytam wczesne strony i ten temat z linczem Nazisty, nasz mafijny kolega rzuca tutaj dwa posty: Mój stosunek do gry Mannsteina jest taki, że gra on zajebiście mafijnie i rozumiem każdego, kto ma odruch by na niego zagłosowac, z jednym wyjątkiem - ci, którzy go kojarzą powinni my byc skłonni dac chociaż jeden dodatkowy dzień na "potwierdzenie" się. Pierwszy raz widziałem go pobieżnie obserwując edycję z Influencerem Inaczej. Dałbym sobie wtedy rękę uciąc, że jest w mafii, ale było wystarczająco dużo osób, które z wielką pewnością twierdziły, że jest to niewinna wersja tego gracza. Tak więc w kolejnej edycji już zdawałem się na osąd innych po jego zidentyfikowaniu, cho choc początkowo dałbym sobie rękę uciąc, że był w mafii. Dlatego dziś uważam, że każdy z tzw. etatowych wjebańców powinien był wykazac się większą cierpliwością wobec niego. McCoy atakuje wjebańców, którzy nie chcieli uniewinnić naziste za tożsamość, a kto chciał? Na pewno Cieniutki, Murlok też coś pobrzękiwał o jeszcze jednym dniu
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 10:53:38 GMT 1
Jeszcze mnie naszło, że jak rolni są w grupie typu Bolec, Pixel czy Łasuch, to mogą się po prostu ujawnić, bo to nam zdejmie naprawdę spory ciężar z rozważań. Znaczy ja Łasucha mam za niewinnego, ale rozumiem, że są co do niego wątpliwości. Np. taki barman Klakier to naprawdę srogi chuj w dupę mafii, bo do claima był u mnie na liście podejrzanych, do sprawdzenia prędzej czy później, mafia mogła liczyć, że padnie, a teraz to im się lista osób do wepchnięcia na lincz zawęziła. Jeszcze ze 2 mordy nie w rolnych i matematycznie nie będą mieli szans, bo zostaną sami uniewinnieni i rolni oraz mafia. I wydaje mi się, że mord w Makłowicza mógł być celowany też pod tym kątem - mogli podejrzewać go o rolę i stąd strzał.
Mamy 3 lincze na trafienie przed meczówką, czyli 4 z meczówką. 13 graczy.
Ja niewinny, Klakier niewinny bo barman. Zostaje 11. Murlok niewinny, robił tyle miastowych, pożytecznych rzeczy przy linczu na Douglasie, że nie ma chuja, żeby był w mafii. Agca dla mnie niewinny. Szelestowski też moim zdaniem nie do ruszenia. Gdynianin też gra fajnie i zdecydowanie może być w kategorii plot twista. Zostaje 7.
Pistona mam za raczej niewinnego, no niby nie grałem z nim, czasem pisze rzeczy, z którymi się nie zgadzam, ale raczej traktuję to jako inny punkt widzenia niż szkodliwość czy mafijność. Nie umiem uniewinnić na 100%, ale też nie byłbym w stanie go oskarżyć Zostaje 6.
Łasuch Denholm Pixel Bolec Maruda Kapitan
Jeśli się nie jebnąłem nigdzie, to mamy 4 lincze na trafienie mafiozy i w tym gronie jest 3 niewinnych. Czyli bez twista gra jest wygrana, a jak jeszcze w tej szóstce jest rolny lub 2, to w ogóle.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 15, 2023 10:55:20 GMT 1
Tak w ogóle Erich, mam nadzieję że wszystko się ułoży i w żyćku będzie gituwa. Chcesz to dowieźć do końca w takim kształcie? Jeżeli jest niewinny to już lepiej żeby za nieaktywność odpadł czy coś Otóż to! Widzę, że osoby z tytułami naukowymi rozumuja podobnie. No kurwa, ale jak sobie porównacie ostatnie gry Squbiego, to tak słabo to nie wyglądało nawet w ostatniej edycji, gdzie już ludzie pisali, że jego gra śmierdzi w porównaniu z tym jak zwykle gra w mieście. Gdzie jest granica tego uniewinniania za tożsamość?
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 10:57:13 GMT 1
via mobile
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 10:57:13 GMT 1
Obawiam się ze jak mnie w końcu wylosują to zawiodę oczekiwania, bo macie za wysokie 😆
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 11:05:59 GMT 1
via mobile
Post by Denholm Reynholm on May 15, 2023 11:05:59 GMT 1
I mimo wszystko czułbym się bardziej komfortowo, gdyby Denholm starał się wkładać więcej w tę rozgrywkę, żebym nie myślał sobie w chwilach paranoi, że się nie odzywa, bo się boi wjebać, bo jednak Krówka to była jedna edycja, mniejsza i wciąż trauma nie została w pełni przełamana. XD Wkładam serio tyle ile mogę, taka specyfika mojej pracy, że jedyne przerwy to gdy prowadzę auto jadąc z placówki do placówki i jak debil czasem zaglądam wtedy na telefon zamiast skupić się na drodze. Będę o 18 przy kompie. Na tę chwilę mógłbym zrobić kopiuj/wklej od Agcy jeśli chodzi o podejrzanych. Wydaje mi się, że gra powinna się zakończyć na grupie greenpixel, Łasuch, Bolec, Cieniutki, może Maruda.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 11:06:48 GMT 1
via mobile
Post by Kapitan Cieniutki on May 15, 2023 11:06:48 GMT 1
Kto według Was pasuje na OC? To pytanie do Podsumowania Reda, Klakiera i Murloka (głównie). A do Kapitana Cieniutkiego mam pytanie, kto według niego gra edycję imienia Szóstego Bękarta? Piston
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 11:10:05 GMT 1
I mimo wszystko czułbym się bardziej komfortowo, gdyby Denholm starał się wkładać więcej w tę rozgrywkę, żebym nie myślał sobie w chwilach paranoi, że się nie odzywa, bo się boi wjebać, bo jednak Krówka to była jedna edycja, mniejsza i wciąż trauma nie została w pełni przełamana. XD Wkładam serio tyle ile mogę, taka specyfika mojej pracy, że jedyne przerwy to gdy prowadzę auto jadąc z placówki do placówki i jak debil czasem zaglądam wtedy na telefon zamiast skupić się na drodze. Będę o 18 przy kompie. Na tę chwilę mógłbym zrobić kopiuj/wklej od Agcy jeśli chodzi o podejrzanych. Wydaje mi się, że gra powinna się zakończyć na grupie greenpixel, Łasuch, Bolec, Cieniutki, może Maruda. mi się wydaje, że uwagi do Twojej osoby nie tycza się zaangażowania czy włożonego czasu. Ty nas po prostu nie prowadzisz jak bandy przedszkolaków i stąd wynikają pewne obawy
|
|
|
Post by Bolec Pierdolec on May 15, 2023 11:17:22 GMT 1
Ten wjazd Bolca w Agcę wczoraj bardzo brawurowy ale dziwny, szczególnie w momencie gdzie nie było żadnych szans na przepchnięcie tej kandydatury. Ja bym się temu przyjrzał To wybieg ktorego sie nauczylem od sidora w zapoznawczej. Nie kazdy atak jest po to, zeby zlinczowac cel. Mozesz w kogos wleciec, zeby zobaczyc czy pojda podczepki albo przeciwnie, ktos wleci z obrona. Wczoraj ewidentnie oczko puscil maruda. Moze w przeciwienstwie do Sidora, nie robilbym takich ruchow jako jedna z najzielenszych postaci, zeby nie burzyc grupy zaufania. Z racji ze sie nie wyzielenilem, to moge chociaz uzyc mojej pozycji, zeby zgromadzic wiecej danych. Jak spadne na calkowicie czerwone to za duzej straty dla miasta nie ma - i tak jestem do zrobienia przed meczowka.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 15, 2023 11:19:43 GMT 1
Cieniutki, ręce do góry.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 11:21:59 GMT 1
XD Wkładam serio tyle ile mogę, taka specyfika mojej pracy, że jedyne przerwy to gdy prowadzę auto jadąc z placówki do placówki i jak debil czasem zaglądam wtedy na telefon zamiast skupić się na drodze. Będę o 18 przy kompie. Na tę chwilę mógłbym zrobić kopiuj/wklej od Agcy jeśli chodzi o podejrzanych. Wydaje mi się, że gra powinna się zakończyć na grupie greenpixel, Łasuch, Bolec, Cieniutki, może Maruda. mi się wydaje, że uwagi do Twojej osoby nie tycza się zaangażowania czy włożonego czasu. Ty nas po prostu nie prowadzisz jak bandy przedszkolaków i stąd wynikają pewne obawy Otóż to, naprawdę często myślimy w tej edycji to samo i nie chciałbym, żeby się okazało, że mnie wychujałeś.
|
|
|
Post by Podsumowanie Reda on May 15, 2023 11:24:51 GMT 1
Akurat to jest nieprawda, że Nazista grał tak zawsze, właśnie grał inaczej niż zwykle i dlatego odjebany został głosami osób, które grają z nim od lat i zwykle uniewinniają za tożsamość. A dziwnym trafem wytyka to Kapitan, jakiegoś bąka na ten temat puścił też McCoy, ale tak, żeby ni chuja go nie obronić. Z takich osób, które obecnie mam za niewinne to bronił go chyba tylko Szelestowski. Prostuję to tylko tak gwoli bycia precyzyjnym jak coś. Nie znam tej mety, więc mogę kręcić, ale tak sobie czytam wczesne strony i ten temat z linczem Nazisty, nasz mafijny kolega rzuca tutaj dwa posty: Mój stosunek do gry Mannsteina jest taki, że gra on zajebiście mafijnie i rozumiem każdego, kto ma odruch by na niego zagłosowac, z jednym wyjątkiem - ci, którzy go kojarzą powinni my byc skłonni dac chociaż jeden dodatkowy dzień na "potwierdzenie" się. Pierwszy raz widziałem go pobieżnie obserwując edycję z Influencerem Inaczej. Dałbym sobie wtedy rękę uciąc, że jest w mafii, ale było wystarczająco dużo osób, które z wielką pewnością twierdziły, że jest to niewinna wersja tego gracza. Tak więc w kolejnej edycji już zdawałem się na osąd innych po jego zidentyfikowaniu, cho choc początkowo dałbym sobie rękę uciąc, że był w mafii. Dlatego dziś uważam, że każdy z tzw. etatowych wjebańców powinien był wykazac się większą cierpliwością wobec niego. McCoy atakuje wjebańców, którzy nie chcieli uniewinnić naziste za tożsamość, a kto chciał? Na pewno Cieniutki, Murlok też coś pobrzękiwał o jeszcze jednym dniu Murlok gra dla mnie tak zielono, że jego wina jest poza dyskusją. No a zachowanie Cieniutkiego było dziwne, dla mnie przeszarżowane, bo jak miał przekonanie, to mógł postawić twarde weto i forsować innego kandydata. A on mimo 30 minut do linczu (przecież wajchy czasem idą w 3-5 minut) nie zrobił nic, tylko zaczął rozdzierać szaty. Moim zdaniem lincz na Erichu to w ogóle ciekawa sprawa. Bo to jest lincz ryzykowny dla mafii i moim zdaniem nie chcieli przy nim stać. Bo właśnie zawsze ktoś może powiedzieć "no kurwa, to Squbi był, przecież on zawsze tak gra* powinniście dać mu pograć 1 dzień dłużej, tam musi być mafia." Ja tak sądziłem w edycji kuleszowej, że tam mafia się wjebała trzema głosami z 4 i to tylko dlatego, że Szrek nie mógł. Tymczasem Kulesza od początku bronił Messiego, bo tak mu było łatwiej, zrobić sobie kredyt na bronieniu Squbańca. A ja wtedy chciałem odjebać większość z linczujących Messiego. Dlatego teraz moim zdaniem tam stoi maksymalnie 1 mafiozo i będzie to w takim układzie Maruda. 8 Erich von Manstein: Ali Agca - dla mnie zielonyPiston Postrach Wsi - raczej zielony, ale nie koloruję Klakier - barmanMurlok - najczystszy graczMłody Gdynianin - no dla mnie czystyPodsumowanie Reda - wspaniały, czysty gracz, zlinczował 2 mafiozów a jednemu jeszcze napluł w twarzRobert Makłowicz - czysty, zamordowanyMaruda 3
Bolec Pierdolec:
Pracuś
Denholm Reynholm Douglas Reynholm greenpixel: Jakub Szelestowski - no dla mnie niewinnyDr Leonard H. McCoy
Kapitan Cieniutki 2
Jakub Szelestowski: Gargamel
Łasuch 1
Pracuś: Leszek Kaźmierczak
Łasuch: greenpixel Douglas Reynholm:
Bolec Pierdolec *tak to akurat nie gra, w tym problem
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2023 11:25:06 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 15, 2023 11:25:06 GMT 1
Ależ bym dziś chciał zobaczyć Hunger Games między Marudą i Kapitanem. +1 nie znam Kapitana jako gracza więc ciężko mi coś powiedzieć o jego grze, ale czuje od niego dziwno-czerwony vajb
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 11:30:52 GMT 1
był w sobotę ten duel Maruda-Makłowicz i Maruda całkiem szybko dostał wtedy spory bagaż głosów, przed linczem bodajże 6? trzeba sprawdzić kto tam był taki prędki
jeżeli Maruda byłby niewinny to te głosy mogą coś znaczyć
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 11:41:52 GMT 1
był w sobotę ten duel Maruda-Makłowicz i Maruda całkiem szybko dostał wtedy spory bagaż głosów, przed linczem bodajże 6? trzeba sprawdzić kto tam był taki prędki jeżeli Maruda byłby niewinny to te głosy mogą coś znaczyć okej, te ewentualnie podejrzane głosy to: Cieniutki Pistong Bolec warte rozpatrywania tylko jeśli Maruda niewinny
|
|
|
Post by Ali Agca on May 15, 2023 11:44:52 GMT 1
Np. taki barman Klakier to naprawdę srogi chuj w dupę mafii, bo do claima był u mnie na liście podejrzanych, do sprawdzenia prędzej czy później, mafia mogła liczyć, że padnie, a teraz to im się lista osób do wepchnięcia na lincz zawęziła. ojjj tak byczq +1 Generalnie im dłużej o tym myślę, to zaczynam się zastanawiać: jaki miał być gameplan mafii w dniu wczorajszym. Uważam, że tak jak lincz na Simo w drugiej wjebańcowej był linczem logicznym/oczywistym z braku lepszego kandydata/plejsa, tak wczoraj gra szła wg mnie w tym kierunku, że takim linczem byłby lincz na McCoyu, do czego zresztą doszło. W związku z tym zakładając, że mafia nie była całkowicie pasywna, gameplanem mogło być wpierdolenie klakiera pod autobus, który miał wcześniej trochę słabą prasę i było przebąkiwane często i gęsto na jego temat Ale zagrajmy w mafie Klakier ręce do góry To co głosujemy na Klakiera i jak padnie czerwony to na wszystkich z jego zielonej listy? Ciężko mi wydać zdecydowaną opinię nt. Klakiera. Jakbym miał go oceniać tylko po grze, to do odstrzału. Biorąc pod uwagę tożsamość? Nie wiem. Nie ma tej bezczelności z Kuleszy, który przecież głosował na wszystkich pozostałych mafiozów. Jest zagubienie jak u Wednesday, imo podobny poziom energii jak w poprzedniej edycji. Inna sprawa, że Wednesday taka była dużo bardziej zdecydowana co do swoich typów, nawet jeśli były błędne? Tu jest na zmianę Ali z Marudą, czyli typy które najprościej wybrać (przynajmniej będąc stałym bywalcem) i w nie naparzać, "bo prędzej czy później do odstrzału". Te uniewinnienia to zgadzam się z resztą, że też żart. Po co np. podkreślać, że wajchowałem z tobą w Ericha? Co to wnosi do tematu? Jak to wskazuje na mój kolor i co ważniejsze - jak to powiązanie wskazuje na twój? Bo mi pachnie to typowym zagraniem pt. "jeden zielony zrobił coś głupiego, to się podepnę, że zrobiłem to z nim". Im dłużej pisałem tego posta, tym więcej przekonania nabierałem, że Klakier po prostu chce sfingować swoją typową, miastową metę. No i potem Kapitan Cieniutki z buta wjeżdża, jednym strzałem wyłamuje zamek i idą potężne działa w Klakiera, notabene działa skuteczne, bo skutkujące wywindowaniem Klakiera do miana głównego faworyta do wyjebania w linczu, gdyby nie ten chytry i przebiegły Antura, który mu wylosował rolę mafiacorner.boards.net/thread/287/rozgrywka?page=180Zakładając, że jest to prawda, to szanse na wspólne mafiowanie Kapitana i Łasucha chyba maleją. To napisałem zanim doszedłem do tego na dole strony, gdzie losy Łasucha i Klakiera zostały połączone, do czego notabene też się przyczynił Kapitan. odnotowuję dla zachowania rzetelności, że temat Klakiera szybko podchwycił podsumowanie, w ogóle to jego stanowisko ws. Klakiera to jest takie dla mnie trochę miękkie, czasem odnoszę wrażenie że kręcił z tym uniewinnianiem za tożsamość/rozważaniem tej niewinności w tym kontekście, ale chyba overthinkuję teraz kurwa w ogóle zaczynam się zastanawiać czy po dwójce douglas-mccoy mi nie odpierdala i nie gwiazdorzę, teraz, no ale kuuurwa === W trójce Makłowicz, Lasuch, Klakier są co najmniej dwie mafie. Cokolwiek się stanie, traktujcie to jak testament. Do przejrzenia moje interakcje z nimi od początku rozgrywki. Ale jeszcze zdążę coś popisać po powrocie, Murlok, Gary, odpowiem Wam. wróćmy do tego po ew. winie Cieniutkiego, chociaż >analizowanie postów mafiozów === odnotowuję też trochę, chociaż tutaj już jadę pod tezę, że przed claimem Klakiera Cieniutki dość regularnie spoglądał na gierkę z telefonu (posty 18:37, 18:45, 18:52), co mniej więcej odpowiada temu co sam robię, jak np. oglądam meczyk (wyjebiście, że somsiad przejebał), natomiast po claimie kolejny post jest dopiero po 38 minutach (19:38) i brzmi on "McCoy niewinny, Klakier mafia", gdzie Arsenal już na dziurę dostał i jeżeli dobrze liczę mecz się skończył 10 minut wcześniej. A jak te kurwiarze z tottenhamu znowu odpierdalają kryminał w obronie, to ja często koło 70 minuty już więcej mafię odświeżam niż oglądam i wydaje mi się, że to naturalne. edit: tzn. piszę o tym jako o czasie potencjalnie spożytkowanym na mafijne na przemyślenie strategii === także no, Kapitan - ręce do góry
|
|
|
Post by Młody Gdynianin on May 15, 2023 11:51:18 GMT 1
czyli cieniutki
*dziwna reakcja w d1 *dziwna reakcja w d2 *dziwna reakcja w d3
ja piernicze
|
|