|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 14:32:58 GMT 1
I jeszcze jedno: niech każdy miastowy zastanowi się, na ile jego aktywność pomaga, a na ile szkodzi. Przez lata przyjmowano, że praktycznie każda aktywność jest dobra dla miasta, stwarza pole do analiz, potknięcia się mafii itp. Ostatnie edycje pokazały, że nie do końca tak jest. Trzeba znaleźć złoty środek. Bądźmy aktywni, ale z umiarem. Pressujmy, wchodźmy w interakcje, ale nie twórzmy sztucznego tłumu, w którym mafii jest łatwiej, a nie trudniej. A więc mamy być aktywni raz na 12 godzin czy mamy pisać i być aktywni cały czas? xD coś tu sie nie zgadza Po raz kolejny prawdziwym okazuje się stare porzekadło: plenus venter non studet libenter (Gargamel Wam przetłumaczy). Czy sformułowania takie jak: "aktywni z umiarem" albo "złoty środek" naprawdę są tak trudne do zrozumienia? Ideały te można wcielić w życie na różne sposoby.
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 14:34:08 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 11, 2023 14:34:08 GMT 1
A więc mamy być aktywni raz na 12 godzin czy mamy pisać i być aktywni cały czas? xD coś tu sie nie zgadza Po raz kolejny prawdziwym okazuje się stare porzekadło: plenus venter non studet libenter (Gargamel Wam przetłumaczy). Czy sformułowania takie jak: "aktywni z umiarem" albo "złoty środek" naprawdę są tak trudne do zrozumienia? Ideały te można wcielić w życie na różne sposoby. Aaaa rozumiem, no dobra, to ja też będę wieczorem
|
|
|
Post by Ali Agca on May 11, 2023 14:36:47 GMT 1
A więc mamy być aktywni raz na 12 godzin czy mamy pisać i być aktywni cały czas? xD coś tu sie nie zgadza Po raz kolejny prawdziwym okazuje się stare porzekadło: plenus venter non studet libenter (Gargamel Wam przetłumaczy). Czy sformułowania takie jak: "aktywni z umiarem" albo "złoty środek" naprawdę są tak trudne do zrozumienia? Ideały te można wcielić w życie na różne sposoby. Czasem ślepy los z nieba zsyła ci Dobre myśli, a potem gorzkie łzy Czasem mówisz więc, tym to łatwiej żyć Ale swój masz los to twój własny film
Więc jeśli nic, nic już nie cieszy cię, nie chce się nic Wstań zrób coś z tym, wszystkie tęsknoty zmień W resztę szczerozłotych chwil
Złoty środek znajdź, tylko jeszcze dziś Złoty środek tak jak my Złoty środek potem powiesz, czy Czy nowym losem będzie twój film Czy twoim nowym losem Złotym losem będzie ten film
teraz wszyscy razem
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 14:41:27 GMT 1
Reasumując: głównym zarzutem Pracusia do mnie jest to, że piszę książkowo miastowe posty. Ja mam akurat dość sceptyczny stosunek do tych Waszych strategii i poradników, ale hmm... Może po prostu jestem miastowym?
Nie odrzucam Twojej teorii o karykaturalności, Twojego wrażenia. Może brać się ono stąd, że w poprzednich edycjach byłem niemal stuprocentowym trollem, a teraz gram jednak troszeczkę poważniej (do czasu pewnie 😉). Sam się w tym jeszcze do końca nie odnajduję. Nie ma w sumie nic śmieszniejszego niż grać w tę grę na poważnie. 😉
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 11, 2023 14:41:58 GMT 1
Gargamel trzeźwo ocenił rozgrywkę, nie napisał nic odkrywczego ani głupiego, ciężko mieć co do niego podejrzenia
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 14:42:49 GMT 1
Brawo, Ali.
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 14:44:53 GMT 1
Po raz kolejny prawdziwym okazuje się stare porzekadło: plenus venter non studet libenter (Gargamel Wam przetłumaczy). Czy sformułowania takie jak: "aktywni z umiarem" albo "złoty środek" naprawdę są tak trudne do zrozumienia? Ideały te można wcielić w życie na różne sposoby. Aaaa rozumiem, no dobra, to ja też będę wieczorem To się raczej nie spotkamy. Liga Europy, jogging... No chyba, że zdążę pobiegać przed meczami.
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 14:49:18 GMT 1
Wiejski Postrach to albo miastowy, albo ten mafioza, przez którego przegramy rozgrywkę.
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 14:52:27 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 11, 2023 14:52:27 GMT 1
Aaaa rozumiem, no dobra, to ja też będę wieczorem To się raczej nie spotkamy. Liga Europy, jogging... No chyba, że zdążę pobiegać przed meczami. Już 3-cią edycję z rzędu ktoś używa piłkę nożną jako wymówkę, to staje się już nudne
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 14:53:22 GMT 1
Zaczepiłbym kolegę z De Niro w awatarze, żeby podsumował jakoś dotychczasową rozgrywkę, ale nie chcę mu na razie wkładać kija w szprychy. 😉
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 14:55:01 GMT 1
To się raczej nie spotkamy. Liga Europy, jogging... No chyba, że zdążę pobiegać przed meczami. Już 3-cią edycję z rzędu ktoś używa piłkę nożną jako wymówkę, to staje się już nudne Jaką, kurwa, wymówkę? Nie sądzisz chyba, że gra w mafię jest dla mnie ważniejsza niż faza półfinałowa europejskich pucharów?
|
|
|
Rozgrywka
May 11, 2023 14:57:08 GMT 1
via mobile
Post by Łasuch on May 11, 2023 14:57:08 GMT 1
Już 3-cią edycję z rzędu ktoś używa piłkę nożną jako wymówkę, to staje się już nudne Jaką, kurwa, wymówkę? Nie sądzisz chyba, że gra w mafię jest dla mnie ważniejsza niż faza półfinałowa europejskich pucharów? Nie wiem czy jest czy nie, just saying facts
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 11, 2023 14:58:59 GMT 1
Wiejski Postrach to albo miastowy, albo ten mafioza, przez którego przegramy rozgrywkę. Jak na to wpadłeś bystrzaku
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 11, 2023 14:59:17 GMT 1
Gargamel trzeźwo ocenił rozgrywkę, nie napisał nic odkrywczego ani głupiego, ciężko mieć co do niego podejrzenia Ależ napisał głupiego, w moim przypadku przynajmniej. Gargamel to wzorowy przykład nieogarniętego miastowego, który jest tak zapatrzony w siebie i swoje szukanie mafii, że zapomina o prawdzie. Otóż Gargamel najpierw na mnie zagłosował, potem przedstawił swoje typy, zorientował się, że zapomniał w nich o mnie i dopisał "Szelestowski mafia". Nie podał ani jednego argumentu, zatem później próbował wymyślić go na siłę, pod tezę, zapominając o prawdzie. Jako argument wykorzystał zdarzenie, które miało miejsce po tym jak na mnie zagłosował! Chodziło mu o głos na Klakiera, twierdząc, że zagłosowałem na niego, bo się pogubił i chciałem to wykorzystać. (https://mafiacorner.boards.net/post/45423/thread). Otóż nie! Zagłosowałem na Klakiera, bo ten gracz jako pierwszy w tej edycji mnie zaczepił, a jako że domyślam się, kto może stać za tą kreacją, postanowiłem to zaczepienie odwzajemnić. Ot, cała filozofia. Gargamel to najprawdopodoniej miastowy, który przyrzekł sobie, że w tej edycji, ale to w tej edycji będzie dobrym, starannym graczem i na pewno złapie mafię.
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 15:01:06 GMT 1
Ja piszę zawsze, jak jest. Nie zastanawiam się, jak to zostanie odebrane, kto potraktuje to jako wymówkę, a kto mnie uniewinni... Moim zdaniem, miastowy powinien to mieć gdzieś.
|
|
|
Post by Ali Agca on May 11, 2023 15:03:43 GMT 1
Gargamel trzeźwo ocenił rozgrywkę, nie napisał nic odkrywczego ani głupiego, ciężko mieć co do niego podejrzenia Ależ napisał głupiego, w moim przypadku przynajmniej. Gargamel to wzorowy przykład nieogarniętego miastowego, który jest tak zapatrzony w siebie i swoje szukanie mafii, że zapomina o prawdzie. Otóż Gargamel najpierw na mnie zagłosował, potem przedstawił swoje typy, zorientował się, że zapomniał w nich o mnie i dopisał "Szelestowski mafia". Nie podał ani jednego argumentu, zatem później próbował wymyślić go na siłę, pod tezę, zapominając o prawdzie. Jako argument wykorzystał zdarzenie, które miało miejsce po tym jak na mnie zagłosował! Chodziło mu o głos na Klakiera, twierdząc, że zagłosowałem na niego, bo się pogubił i chciałem to wykorzystać. (https://mafiacorner.boards.net/post/45423/thread). Otóż nie! Zagłosowałem na Klakiera, bo ten gracz jako pierwszy w tej edycji mnie zaczepił, a jako że domyślam się, kto może stać za tą kreacją, postanowiłem to zaczepienie odwzajemnić. Ot, cała filozofia. Gargamel to najprawdopodoniej miastowy, który przyrzekł sobie, że w tej edycji, ale to w tej edycji będzie dobrym, starannym graczem i na pewno złapie mafię. Jakbyś nie napisał ostatniego akapitu, to ten drugi byłby twoim najciekawszym wkładem w rozgrywkę, a tak to nie dość, że nie dajesz innym się nad tym zastanowić, to jeszcze od razu narzucasz narrację jak wg ciebie było.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 11, 2023 15:04:53 GMT 1
|
|
|
Post by Jakub Szelestowski on May 11, 2023 15:05:52 GMT 1
Ali Agca plusuje, choć nie ufałbym jego celności.
|
|
|
Post by Piston Postrach Wsi on May 11, 2023 15:06:15 GMT 1
Ależ napisał głupiego, w moim przypadku przynajmniej. Gargamel to wzorowy przykład nieogarniętego miastowego, który jest tak zapatrzony w siebie i swoje szukanie mafii, że zapomina o prawdzie. Otóż Gargamel najpierw na mnie zagłosował, potem przedstawił swoje typy, zorientował się, że zapomniał w nich o mnie i dopisał "Szelestowski mafia". Nie podał ani jednego argumentu, zatem później próbował wymyślić go na siłę, pod tezę, zapominając o prawdzie. Jako argument wykorzystał zdarzenie, które miało miejsce po tym jak na mnie zagłosował! Chodziło mu o głos na Klakiera, twierdząc, że zagłosowałem na niego, bo się pogubił i chciałem to wykorzystać. (https://mafiacorner.boards.net/post/45423/thread). Otóż nie! Zagłosowałem na Klakiera, bo ten gracz jako pierwszy w tej edycji mnie zaczepił, a jako że domyślam się, kto może stać za tą kreacją, postanowiłem to zaczepienie odwzajemnić. Ot, cała filozofia. Gargamel to najprawdopodoniej miastowy, który przyrzekł sobie, że w tej edycji, ale to w tej edycji będzie dobrym, starannym graczem i na pewno złapie mafię. Jakbyś nie napisał ostatniego akapitu, to ten drugi byłby twoim najciekawszym wkładem w rozgrywkę, a tak to nie dość, że nie dajesz innym się nad tym zastanowić, to jeszcze od razu narzucasz narrację jak wg ciebie było. Mocny miastowy post, kolega Agca zauważył coś, czego mafia by nie wychwyciła - ten post to najwięcej co dał nam Szelestowski w tej grze
|
|
|
Post by Leszek Kaźmierczak on May 11, 2023 15:06:16 GMT 1
Kolego Szelestowski, każdy tak robi. Pierwsze wskazania są intuicyjne. Też podejrzewam Cię z powodu bliżej nieokreślonej nienaturalności, ale pisząc Raport Eldoki, będę musiał dorobić do tego jakąś ideologię, żeby mądrzej to wyglądało. W przeciwnym razie nikt za tym nie pójdzie.
|
|