NJay
Gracz
|
Post by NJay on Jul 1, 2023 20:43:47 GMT 1
Witajcie w świecie polskiego show-biznesu na przełomie wieków, gdzie światło reflektorów i blask kamery ukrywają tajemnice, intrygi i zdrady dziejące się tuż obok. Tutaj, za kulisami, gdzie plotki są częścią codzienności, rodzi się historia, której oblicza niekoniecznie są takie, jakie widzimy na ekranie. To tu, w warszawskim budynku telewizji publicznej, już zaraz odbyć się miał wywiad z jednym z najbardziej doświadczonych i utytułowanych działaczy antykomunistycznych, walczącym z korupcją i usadzającym w więzieniu wielu prominentnych polityków minionego wieku, mecenasem Rolskim. Tuż przed wywiadem, w pokoju charakteryzacji, mecenas Rolski znaleziony został jednak leżący na podłodze, w kałuży własnej krwi i sztyletem w piersi. Jego wywiad miał zmienić wszystko, tymczasem wszystko zmieniło się w zupełnie inny sposób. Policja ma związane ręce. Brak monitoringu, brak świadków, brak poszlak... Jedynie grono 15 showbiznezmenów tamtych czasów, którzy znajdowali się akurat wtedy w budynku studia, może rozwikłać tą tajemnicę. Obława trwa. Policja nie wypuszcza podejrzanych z kraju. Ich wszystkich imiona są teraz zszargane. Muszą działać razem, by odzyskać dobre imię i lukratywne posady w państwowych spółkach. To w ich rękach znajduje się teraz znalezienie winnych śmierci mecenasa Rolskiego. Ja, starszy aspirant Tadeusz Cojamoge zrobię wszystko, by im pomóc.
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Jul 2, 2023 17:00:02 GMT 1
Otwieram temat. Czas start!
|
|
|
Post by Krzysztof Cugowski on Jul 2, 2023 17:01:28 GMT 1
Znowu szary, pusty dom... Gdzie schroniłem się. I najmilsza z wszystkich, z wszystkich mi. Na witraża szkleeee! Znowu w drogę, w drogę... TRZEBA IŚĆ! W mafię się zanurzyć... Chociaż w ręce jeszcze tkwi... LEKKO ZWIĘDŁA RÓŻA. ----- Szanowni Państwo. Śpiewam na estradach krajowych i zagranicznych od 30 lat. Budka Suflera to fenomen na wielką skalę. Pragnę podkreślić, że przyczyniłem się do jej sukcesu w równym stopniu, co Romuald Lipko. Dziękuję też Felkowi Andrzejczakowi za godne zastępstwo. Mam nadzieję, że nikt nie ma wątpliwości, że czynu tak haniebnego jak morderstwo lustrującego mecenasa Rolskiego, nie mogłem dopuścić się ja. Zachęcam do przyjrzenia się tym kolegom z branży, których kariera zadziała się nieorganicznie - wskazuje to prawdopodobnie na powiązania z systemem słusznie minionym. Ja jestem orędownikiem wolnej Polski i planuję nawet start w wyborach do Senatu. Proszę przyjrzeć się Broniewskiemu. Czyż to nie on był jednym z krzewicieli socrealizmu na powojennych ziemiach polskich? Z pewnością przeszkadzała mu zmiana systemu i wszelkie z nim powiązania. Na litość Boską, on pisał peany na cześć Stalina! Apeluję również o zwrócenie uwagi na Służby. Nie jest tajemnicą, że w III RP najbardziej wpływowymi instytucjami okazują się być mafie (!), służby (!) i loże. Pewien ceniony bałucki artysta, Adam Ostrowski, niegdyś rzekł: "komu oddałeś władzę, tajnym służbom? nie widzisz, że te służby w sposób jawny się kurwią?" Służbo, czy powiązania nomenklaturalne ze Służbą Bezpieczeństwa i cytat Pana Adama wystarczą, czy mam o tym nagrać utwór? Nie ma wątpliwości, że jest Pan tu służbowo: youtu.be/i9kL_42WdOg Panowie ze służby i panie Broniewski - jak to jest zrobić mafijną kreację i trafić do mafii? Może w następnej edycji się uda. Dwóch już jest. You're welcome. Buenos Aires.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 2, 2023 17:02:21 GMT 1
serwus
|
|
|
Post by Michał Wiśniewski on Jul 2, 2023 17:03:00 GMT 1
mam niemałe doświadczenie w rozpierdalaniu składu ich troje liczę, że się przyda
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 2, 2023 17:05:45 GMT 1
w koncu dostalem sie do mafii
|
|
|
Post by Piotr Panasiuk on Jul 2, 2023 17:06:23 GMT 1
Polski Ruch Antywojenny organizuje w Lublinie 11 lipca 2023 roku Marsz Pamięci, Pokoju i Zgody. g.18.00 przy pomniku wołyńskim Przyjdź, pamiętaj o męczennikach.
|
|
|
Post by Krzysztof Cugowski on Jul 2, 2023 17:06:42 GMT 1
mam niemałe doświadczenie w rozpierdalaniu składu ich troje liczę, że się przyda Czyli będziesz walił w swoich?
|
|
|
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 2, 2023 17:07:03 GMT 1
pozwolę sobie zacząć piosenką
|
|
|
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 2, 2023 17:09:01 GMT 1
|
|
|
Post by Michał Wiśniewski on Jul 2, 2023 17:09:25 GMT 1
mam niemałe doświadczenie w rozpierdalaniu składu ich troje liczę, że się przyda Czyli będziesz walił w swoich? historia pokazuje, że faktycznie często zdarza mi się walić z aktualną wokalistką albo byłą
|
|
|
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 2, 2023 17:09:27 GMT 1
wszyscy mnie znają bo jestem sołtysem
|
|
|
Post by Fernando Santos on Jul 2, 2023 17:11:06 GMT 1
To jest po mojemu kozackie, żeby nie zawracać ludziom dupy.
Cristiano robi to za mnie.
|
|
|
Post by Michał Wiśniewski on Jul 2, 2023 17:14:48 GMT 1
ten pierwszy post cugowskiego mafijny w sumie
|
|
|
Post by Fernando Santos on Jul 2, 2023 17:15:23 GMT 1
Cugowski postaranko z postem wjazdowym, a potem już sprawdzał z komórki.
Nic to nie znaczy, ale zaznaczam na mapie taktycznej. Kryjcie tych psubratów z Mołdawii.
|
|
|
Post by Fernando Santos on Jul 2, 2023 17:16:03 GMT 1
Wiśniewski idzie tropem Fernando Santosa.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 2, 2023 17:16:19 GMT 1
wszyscy mnie znają bo jestem sołtysem ha ha ha morda w kubel dziadu splesnialy ja jestem mlodzian, ty chyba szybciej umarniesz mozemy sie nawet zalozyc kto szybciej jak chcesz
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 2, 2023 17:17:53 GMT 1
CZTERY RAZY CZTERY RAZY
|
|
|
Post by Michał Wiśniewski on Jul 2, 2023 17:18:22 GMT 1
sprawa jest prosta, za trzy rzuty musi wpaść 1, 2 albo 3 na trzy rzuty dwa razy od jednego do trzech i dostajecie 2000 złotych albo wskazuję wam mafiozę jak nie wypadnie - zabieram wasz kibel
gracie?
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 2, 2023 17:19:22 GMT 1
Przywitajmy naszych dzisiejszych kandydatów w Randce w Ciemno! Kandydat numer jeden - Krzysztof Cugowski. Kandydat numer dwa - Dionizy Złotopolski. Kandydat numer trzy (na razie z braku laku) - klocuch.
Pytanie do kandydata numer jeden - gdyby mógłbyś powiedzieć, czego żałujesz z twojego pierwszego posta w tej rozgrywce, co by to było?
Kandydacie nr dwa - czy sraczka postowa to twój styl, a jeżeli tak, to czy należy do twojej mafijnej mety?
Kandydacie nr 3 - co tam?
|
|