|
Ogólny
Jul 6, 2023 0:38:33 GMT 1
Post by Volverin on Jul 6, 2023 0:38:33 GMT 1
Porównując z edycją Ślepi vs Kulawi: Pracuś - 2 dni gry, 260 postów -> mógłby max 140 Ali Agca - 9 dni gry, 720 postów -> mógłby max 630 Cieniutki - 8 dni gry, 1000 postów (xD) -> mógłby maks 560. Maruda - 5 dni gry, 590 postów -> mógłby 350 Murlok - 9 dni gry, 770 postów -> mógłby 630
Myślę więc, że różnica będzie mocno zauważalna.
Koniec rantu.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 0:58:30 GMT 1
Post by Volverin on Jul 6, 2023 0:58:30 GMT 1
Dobra, jeszcze ostatnie porównanie z edycją obecną. Gry właściwiej było około 55 godzin, czyli około max 160 postów powinno być według limitu 70 postów na 24h. A co mamy? Rudy 235 Broniewski 303 Gołota 326 Santos 371 Dionizy 244 Kawalec 300
Potężne różnice. Klocuch 159 i Czesio 135. Przyjmijmy założenie na chwilę, że to dwie mafie. Mają takie statsy po 55 godzinach, a wyglądają w tej grze na przemykaczy, szczególnie Czesio. Kilka edycji wstecz to byłaby aktywność do top3 prostujących. Myślę, że zobrazowałem dobitnie sytuację xD
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 8:08:55 GMT 1
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 6, 2023 8:08:55 GMT 1
Dla zobrazowania, taki limit 70 postów w trybie 23/1 cofnąłby nas do około intensywności edycji Kreskówkowej czyli wciąż wysokie tempo, ale już grywalne. Więc tu już odbędzie się dyskusja po edycji co jest bardziej pożądane. Czy chcemy bardziej skondensowanych rozgrywek, czy może jednak rozciągniętych żeby gracze nie odczuwali takiej presji, że jak nie zajrzą w temat co chwilę to nie zdążą nadrobić zaległości do linczu. I też po ludzku zaczynam myśleć, że szkoda mi graczy, którzy wylosują mafię i będą "wyniszczani" przez miasto tempem gry i aktywnością. Nie tędy droga, nie na tym ta gra polega. ogólnie bardzo propsuje pomysł z Twoimi zmianami, ale nie zgadzam się, żeby mafia w ostatnich edycjach była wielce wyniszczana, jednak dotrzymywali kroku i wygrywali wszystko oprócz discordowej [które de fakto przez antyflood nie miała spamu!] a jeżeli będziemy mieli możliwość samemu postawienia tego wszystkiego na bocie to limit 100 postów na dobę + 2min antyfloodu między postami moim zdaniem załatwi sprawe i uczyni rozgrywkę bardziej przyjazną
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 9:16:33 GMT 1
Post by Volverin on Jul 6, 2023 9:16:33 GMT 1
Z tymi mafiami to właściwie mówię o edycji poprzedniej i obecnej (chyba że się okaże że mafia to Gołota i Santos to cofam i propsy xD) gdzie robi się już gra na wyniszczenie i mafia musi masę czasu poświęcić żeby być gdzieś w górnej połowie tabeli aktywności.
Antyflood jak najbardziej, gdy już będzie w pełni funkcjonalny bot.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 9:40:40 GMT 1
Post by Volverin on Jul 6, 2023 9:40:40 GMT 1
O 20:30 nagrywka drugiego odcinka, tym razem Volv + kacperek, będzie reakcja live na wyniki linczu, do odsłuchu pewnie około 21:30-22:00.
|
|
NJay
Gracz
|
Ogólny
Jul 6, 2023 9:54:50 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Jul 6, 2023 9:54:50 GMT 1
Super wiadomość!
A nie chcecie jako transmisja na YouTube?
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 10:24:38 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 6, 2023 10:24:38 GMT 1
Dobra trochę poczytałem sobie profile moich potencjalnych mafiozów i postaram się je teraz przedstawić. Czesio: 1. Bardzo mocne d0/d1 miał. Dość szybko sobie zrobił pozycję pod płaszczykiem kreacji nie linczować go na razie. Ładnie wykorzystał tutaj starą dobrą regułę, że są okoliczności w których danego gracza nie należy ruszać dopóki się o nim więcej nie dowie w następnych dniach. Drugi dzień to już ma dużo słabszy jakby z niego para uciekła i wchodzi jedynie by podkopać tych słabszych. 2. Nawiązując do punktu pierwszego to pośrednio chciał się wpychać do grupy zaufania jaka się zaczęła wytwarzać. Atakował dodatkowo najsłabszy punkt tej grupy czyli Dionizego. Chciał podkopywać delikatnie jego pozycję, by reszcie zapaliła się lampka pt. Dionizy w mafii. Tak samo zrobił przecież z Anturażem jako Aldona, czyli podkopał pozycję Anturaża jako tego najsłabszego ogniwa i Szuwarek dobił wtedy Anturaża, a Aldonka uzyskała uniewinnienie. Tutaj na skutek dziwnej sytuacji Czesiowi nie udało się tego osiągnąć i dodatkowo jego pozycja jest coraz śmielej podważana. Dodatkowo w dniu pierwszym dał siebie do grupy wątpiących, aby zbudzić autorytet u pozostałych i podbudować swoja pozycję.
3. Urabianie graczy to jest po prostu żywcem powtarzanie manewru z Aldony. Pierwsza próba już pod koniec pierwszego dnia nastąpiła. Rozpoznał Gołotę i zaczął go chwalić, że samodzielnie myśli i chce się z nim zaprzyjaźnić. Na jego nieszczęście Gołota szybko wyczuł tutaj, że coś tutaj jest nie tak. Pośrednio chciał urobić innych próbując się wbić do grupy zaufania i to mu się nie za bardzo udało. 4. Typy a raczej brak zastanowienia się nad nimi. Atakuje najprostsze cele czyli Panasiuk i Cugowski bo tak jako niewinny by robił przy trochę przycisnąć, aby coś mafijnego napisali. Oczywiście nie stara się forsować ich tylko dyskredytuje. Nie ma nawet chwili zatrzymania, co jeśli któryś z nich jest faktycznie niewinny. Lekko zaczepiał rudego, ale go nie docisnął. Oczywiście najlepiej mu idzie opisywanie służby. Wie jak go atakować, ale w taki sposób by służba przypadkiem nie odpadł. Podobnie na początku to robił z Despero i wymieniał go w typach, ale nie przebijał się z tym. W pewnym momencie prawdopodobnie wymienił swoich kolegów z mafii w typach mafiacorner.boards.net/post/55823 przy czym Gołota jest niewinny. To już jest mafijny klasyk egzego, który jednak dostosowuje do warunków, aby nie walić w swoich zbyt mocno tylko subtelnie ich dawać w typach tak by nie padli. 5. Niestety co dodatkowo charakteryzuje grę Czesia to zbyt duża pewność siebie. Nawet na chwilę się nie zastanowi czy Panasiuk i Cugowski są w mafii czy jednak niewinni. On uważa że w mafii i koniec kropka. Nie ma do tego żadnych wątpliwości. 6. Ta podświadomość mafiozy, że zaczyna mu się palić pod dupą i musi trochę mięsa dorzucić, aby próbować w jakikolwiek sposób zrzucić z siebie podejrzenia.
Niestety jeśli Czesio niewinny to cały post powyżej jest do wywalenia.
C.D.N
Osobno opiszę Klocucha,służbę i rudego, bo Broniewski w tym momencie wygląda na zielonego po prostu.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 10:44:25 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 6, 2023 10:44:25 GMT 1
Klocuch vel Eneldo.
1. Oczywiście na początku ukryta walka tożsamościowa z Broniewskim. Klocucha to mocno obruszyło wręcz, że został rozpoznany przez Broniewskiego zanim napisał pierwszego posta. Oczywiście Broniewskiego będzie podejrzewał nie na podstawie gry, ale na podstawie tożsamości po prostu i jak szybko rozpoznany został. 2. Oczywiście bardzo szybko chciał podkopać pozycję Wiśniewskiego. mafiacorner.boards.net/post/54864 Argument dał taki, po którym można za głowę się chwycić. To było subtelne zagranie, aby reszta mogła zacząć Wiśniewskiego podejrzewać. 3. mafiacorner.boards.net/post/55008 pochwalił tutaj Santosa za chwilowy kierunek sprzyjający mafii, ale czemu on tam służbę pochwalił i za co? Tego w ogóle nie rozumiem. To wygląda na próbę budowania pozycji dla służby. Chce szybko by służba dołączył do grupy zaufania i był nielinczowany. 4. To co już pisałem w przypadku Czesia to Klocuch też miał d0/d1 dobre, ale dzień drugi to już słabszy.
5. Bardzo szybko uniewinnił rudego dodatkowo by zrobił podobnie co z Santosem, czyli mieć sojuszników w mieście.
6. Jego gra bardzo dużo dziur tak dużych jakie ma ser szwajcarski. Dodatkowo niefortunny post mafiacorner.boards.net/post/56131. Został on napisany po prostu z perspektywy mafii. Mafia wiedziała, że musi jakoś w linczu się pozbyć Dionizego inaczej im coś może nie wyjść i zabraknie im takich graczy do zlinczowania. Kolejny post pisany z perspektywy mafii mafiacorner.boards.net/post/56561.
O ile jeszcze za d0/d1 byłem go wstanie uniewinnić roboczo to za wczorajszy dzień daję go do kategorii mafia i odjebać jak najszybciej. Dzień drugi Klocuch ma wręcz fatalny i pisze tak jakby w to wszystko wierzył.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 10:57:18 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 6, 2023 10:57:18 GMT 1
Służba to akurat klasyczna mafia, co woli się po ukrywać i dać jak najmniej śladów. Miał też parę niefortunnych postów jak: -https://mafiacorner.boards.net/post/54926 -https://mafiacorner.boards.net/post/55085
-https://mafiacorner.boards.net/post/56349 Ten trzeci post jest na tyle niefortunny, gdyż jakby jednak znalazło się zastępstwo to jego plan praktycznie by legł w gruzach i nie wystarczyłoby im linczów na wywaleniu paru miastowych.
Frontalny atak w Dionizego by go dyskredytować i zrobił to w taki sposób, że to już tego naprawdę było za dużo. Nie zrobił tego na podstawie argumentów gry, ale to był już atak personalny mający na celu wytrącenie z równowagi. To już wygląda po prostu na jakieś problemy osobiste do Kacperka.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 10:57:59 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 6, 2023 10:57:59 GMT 1
Nad rudym się jeszcze zastanowię, bo w niego muszę jeszcze raz się wczytać.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 13:21:09 GMT 1
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 6, 2023 13:21:09 GMT 1
ehh bardzo bym bronił Panasa, boli mnie serducho jak po nim jeżdżą
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 13:43:58 GMT 1
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 6, 2023 13:43:58 GMT 1
CUGOŚ JAK TO PRZECZYTASZ TO SOBIE PRZYPOMNIJ JAK KRUCHE PODSTAWY MIAŁO MOJE UNIEWINNIENIE PANASIA
możemy napierdzielić 50 stron o tym czy ktoś wygląda bardziej jak niewinny czy bardziej jak mafijny debiut podstawa zawsze będzie miałka, pole do interpretacji zawsze będzie ogromne
a sytuacja w której piszesz analize na kogoś żeby podważyć jego niewinność, a w trakcie jej pisania wychodzi ci że ta osoba jest niewinna? Nie wiem, może historycy znajdą takiego posta w wykonaniu mafiozy, ja nie pamiętam żadnego. Z kolei jako miastowy miałem taką sytuacje raptem kilkukrotnie. Chciałem kogoś obsmarować a po zaznajomieniu się z twórczością w trakcie posta się z tego wycofałem. Rzadka sytuacja, ale konkretna.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 13:53:50 GMT 1
via mobile
Post by tomus on Jul 6, 2023 13:53:50 GMT 1
No ja w ostatniej edycji na MU jako mafiozo zrobiłem to dwa razy
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 13:55:29 GMT 1
via mobile
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 6, 2023 13:55:29 GMT 1
Dlatego wygrałeś grę 😆
To ja widzę Tomus, że Ty teraz już jesteś mafiozą nie do powstrzymania!
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 14:04:45 GMT 1
via mobile
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 6, 2023 14:04:45 GMT 1
A weź pokaz te posty
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 14:10:42 GMT 1
Post by Volverin on Jul 6, 2023 14:10:42 GMT 1
Tomuś już jest legendą, wszystko co uznajesz za miastowe, Tomuś w mafii już zagrał. Jedyny sposób żeby go złapać to zlinczować go, gdy jest zbyt niewinny.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 14:12:41 GMT 1
Post by Volverin on Jul 6, 2023 14:12:41 GMT 1
CUGOŚ JAK TO PRZECZYTASZ TO SOBIE PRZYPOMNIJ JAK KRUCHE PODSTAWY MIAŁO MOJE UNIEWINNIENIE PANASIA możemy napierdzielić 50 stron o tym czy ktoś wygląda bardziej jak niewinny czy bardziej jak mafijny debiut podstawa zawsze będzie miałka, pole do interpretacji zawsze będzie ogromne a sytuacja w której piszesz analize na kogoś żeby podważyć jego niewinność, a w trakcie jej pisania wychodzi ci że ta osoba jest niewinna? Nie wiem, może historycy znajdą takiego posta w wykonaniu mafiozy, ja nie pamiętam żadnego. Z kolei jako miastowy miałem taką sytuacje raptem kilkukrotnie. Chciałem kogoś obsmarować a po zaznajomieniu się z twórczością w trakcie posta się z tego wycofałem. Rzadka sytuacja, ale konkretna. Generalnie bardzo słuszna uwaga, do zagrania przez bardzo doświadczonego mafiozę, który złapał super flow i kreatywność, ale Panasiuk debiutujący w mafii, prawdopodobieństwo <1%.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 14:16:39 GMT 1
Post by Squbaniec on Jul 6, 2023 14:16:39 GMT 1
Oficjalnie powiem, że Panasiuk nawet jeśli jest teraz niewinny to gra jakby był czwartym mafiozą. Jedyny ratunek dla tego mościa to bycie potencjalnie detem.
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 14:24:14 GMT 1
via mobile
Post by Dionizy Złotopolski on Jul 6, 2023 14:24:14 GMT 1
A to już jest kwestia subiektywna jak ludzie reagują. Piernikowy tez napisał coś teoretycznie mafijnego co dawno temu pisałem ja, a może i za to kiedyś poleciałem pierwszego dnia ze edycja w mieście to jest walka o życie 😆 Każdy podchodzi inaczej i nasza głowa w tym żeby to zinterpretować
|
|
|
Ogólny
Jul 6, 2023 14:25:32 GMT 1
via mobile
Post by tomus on Jul 6, 2023 14:25:32 GMT 1
|
|