|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 16:29:04 GMT 1
Kurwa Glorfinder. Zamiast poświęcić czas i poszukać kto potencjalnie robi w chuje to sobie wszedłeś na spacyfikowanie jakichkolwiek podejrzeń.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 16:29:43 GMT 1
via mobile
Post by Gollum on Aug 9, 2023 16:29:43 GMT 1
Mam propozycję do wszystkich z racji tego, że Elrond odpalił "dlaczego jestem niewinny", no ja też odpalałem, ale szukam dobra w człowieku: zamiast "dlaczego jestem niewinny" i "dlaczego x jest winny", skupmy się na "dlaczego x jest niewinny". Po Aragornie mamy z tego co liczyłem wczoraj trzy lincze i przy hujni max mamy meczówkę w składzie ja-glorfindel-powrót króla, a tego bym nie chciał, bo to się skończy źle dla kogoś z paczki. W potencjalnej meczówce chyba będą 4 osoby, więc Tuk, Legolas lub ksiądz, ewentualnie ja, ale wątpię, będzie rozjemcą tej walki. Mam nadzieję, że ten Aragorn jest winny, bo jak nie, to zrobi się nerwowo.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 16:31:49 GMT 1
via mobile
Post by Gollum on Aug 9, 2023 16:31:49 GMT 1
I to co robi teraz Glonfinder też mi się nie podoba. Tylko nie wiem, czy przy najmniejszym zarzucie zaczyna się drzeć, bo jest mafiozą, czy bo jest Montim. Będę myślał.
Jadę do Olsztyna grać w piłkę, jak wrócę to będę.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 16:32:01 GMT 1
I dobrze wiesz, że to pytanie moje było do ogółu na ile prawdopodobne jest twoje mafiowanie z Aragornem. Jedynym który na razie bezpośrednio odpowiedział był sam Troll.
Boromir umieścił ciebie pod Trollem pod względem niewinności. Reszta jeszcze zdania nie wyraziła, a ty już dusić chcesz atak w zarodku.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 16:35:23 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 9, 2023 16:35:23 GMT 1
ja uważam że w mafii jest Troll, uważam że jest w niej Aragorn, co jeszcze mam zrobić poza tym co wczoraj napisałem?
i tak, jestem wkurwiony, bo wymyka się mojemu rozumowaniu jak można stać przy egze przy grze która uskutecznia, pisałem o tym, wskazywałem, jak grochem o ścianę
jak ochłonę to pogadamy
i naprawdę uważacie, że jakbym był w mafii to pozwoliłbym sobie na tak emocjonalne reakcje i wręcz podkopywanie swojej pozycji kolejny raz kiedy nie jest to potrzebne?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 9, 2023 16:39:50 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 9, 2023 16:39:50 GMT 1
Kurwa mieliście nie panikować
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 9, 2023 16:45:13 GMT 1
Spokojnie. W mafii jest Aragorn+ktoś(Elrond?). W przypadku winy Aragorna Troll staje się niewinny. O tym dlaczego jestem niewinny. Po pierwsze w mafii nie jestem i proszę o otwartość, chłodną głowę i uważne przeczytanie tego posta. Po prostu uczciwie rozważenie mojej sprawy i dialog, bez zagotowywania się, bez biasu. Pomyliłem się co do Aragorna, dla mnie zagrał zbyt dziwnie na mafię, dlatego na niego nie głosowałem, na koniec oddał jednak głos, żeby się uratować i to jeszcze na gracza, którego cały dzień miał za niewinnego. No bywa. To znaczy miałem też inne powody, uważałem, że serio Aragorn się wozi po powrocie z Ameryki i chce nas pouczać jak grać i że nie jest to odgrywane. Dla mnie jego gra przypominała to co zrobił Eneldo jako Wittgenstein, zbyt chaotyczne i głupie na mafię, zbyt grubymi nićmi szyte. Nadal zakładam, że on mógł tak odwalić i jest niewinny, ale po pierwsze daję na to jakieś 5-10% szans, po drugie wtedy jest sam sobie winien i zadziałał na jawną szkodę miasta. Miałem go też za niewinnego bo w przeciwieństwie do was wiedziałem, że akcja z notatkami to nie ustawka. Ale już te notatki zostawmy. Moje interakcje z Aragornem można przejrzeć, pressowałem go już w D1, miałem na nim głos. No i ktoś może powiedzieć, że ja mający głos na współmafiozie w D1 to klasyka, bo na Riquelme i na Aldonie też miałem głos w D1. No okej, ale to w takim razie czemu nie miałem go na Hobbicie? Co, tak grającego Lewkonia wolałem ratować kosztem siebie? Myślałem wtedy, że to Sentence o czym pisałem w temacie i dla mnie ewidentnie nie grał jak miejski Sentence, tylko widziałem w nim Bolca v2, który pojawia się tylko jak jest zagrożony i stosuje manipulacje, że nie chce mu się grać i dlatego gra słabiej, ale jednak zawsze jak coś mu grozi to się pojawia i szarpie. Ta tendencja zresztą się Aragornowi jeszcze nasiliła pomimo, że nie jest Sentencem. Po trzecie spojrzyjcie na to z perspektywy potencjalnie mafijnego mnie. No widzę, że jest ciężko, wylosowało mi Lewkonia, Volva i Tomusia. Każdy z nich zaliczył słaby d1, miasto gra dobrze, jestem jedynym gościem, który ma jakieś szanse to dociągnąć. I co ja robię, po pierwsze nie próbuję nabić creditsów na Hobbicie. Po drugie pressuje Volva i namawiam snajpera do strzału, gdzie wiem, że prawdopodobieństwo oberwania przez jednego z moich jest duże. A potem radośnie jakby nigdy nic bronię sobie ostatniego kolegi z mafii, który mi został w sytuacji gdzie widzę, że jest wjebany i już nie dożyje do końca, robię z niego wajchę na 10 minut przed linczem. Jeszcze ustawiam się z nim wcześniej na jakąś akcję z notatkami. Jeżeli już bym próbował wyratować Aragorna w taki sposób, że ma prosić o lincz, a ja mam z niego wajchować, to przecież bym mu zabronił nie głosować na siebie, bo taki ruch ma sens tylko wtedy kiedy chcesz konsekwentnie potem trzymać się tej narracji, że on chciał umrzeć w tym linczu i że dalej dacie mu szanse. W każdym innym wypadku, to nie ma sensu, bo pozwala wepchnąć przed niego tylko jednego niewinnego kosztem totalnego zrujnowania pozycji ostatniego mafiozy. W JAKIM ŚWIECIE BĘDĄC OSTATNIĄ NADZIEJĄ MAFII MIAŁBYM WIERZYĆ, ŻE WIĘKSZE SZANSE NA WYGRANĄ MAM WAJCHUJĄC Z TOMUSIA 10 MINUT PRZED LINCZEM W SYTUACJI GDY ON ROBI ZMARŹLIKA I I TAK JEST PEWNE, ŻE POLECI W NASTĘPNYM LINCZU, NIŻ PO PROSTU WALĄC W NIEGO JAK W BĘBEN, ALBO PRZYNAJMNIEJ PO PROSTU DOŁĄCZAJĄC DO WAS GDY GO LINCZUJECIE? Bo to jest kluczowe pytanie dla was. Realizacja takiego planu to byłoby ewidentne wywalenie się na ryj jako ostatnia nadzieja mafii i mam nadzieję, że wczoraj to była wasza frustracja na mnie, że tego Aragorna wybroniłem, a nie, że naprawdę uważacie, że bym się tak wpierdolił jako mafia, dla Aragorna, który i tak jest chodzącym trupem. Ostatnim argumentem może mniej znaczącym, ale to już od was i waszego szacunku do typów pozostałych graczy zależy. Gandalf miał mnie w swoim top2 niewinnych, o czym napisał w testamencie, a miałem z nim dużo interakcji w D1, a jemu się naprawdę poprawiło wyczucie co do mnie. W edycji freakowej uniewinnił mnie celnie w sytuacji gdy byłem na świeczniku i grałem dość antypatycznie. Oto jego testament: mafiacorner.boards.net/post/62452Poprawnie uniewinnia Różyczkę i najprawdopoboniej Golluma, otóż mnie też miał poprawnie. Rożyczka, też ma mnie w topie niewinnych, nie jestem tam wymieniony z nicku, ale ewidentnie widać, że nie rozważała mnie nawet jako plottwist. A akurat Różyczka, to gracz, który dobrze mnie zna i jest z natury nieufny dla mnie. Oto jej testament: mafiacorner.boards.net/post/63627Dalej zamierzałem czytać grę od nowa i rozkminiać, ale zdążyłem w robocie już tylko zacząć. Ten post jest dla mnie mega sztywny.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 9, 2023 16:45:36 GMT 1
Gościu xD Na merytoryce się skup, a nie mnie próbujesz po naturalności łapać.
Bo trochę mało wyciągnąłeś z tego posta, jak sztywny to cały komentarz na jaki cię stać.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 9, 2023 16:46:00 GMT 1
W sensie mnie w mieście nie chciałoby się pisać czegoś tak długiego, bo dwie osoby mnie o coś podejrzewały. To wygląda jak praca na ocenę.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 9, 2023 16:48:21 GMT 1
W sensie mnie w mieście nie chciałoby się pisać czegoś tak długiego, bo dwie osoby mnie o coś podejrzewały. To wygląda jak praca na ocenę. Nie no ja odebrałem zakończenie wczorajszego dnia tak, że po Aragornie mam lecieć następny. Wiem, że jestem niewinny i zakładam, że winny jest Aragorn. No to próbuję zrobić tak, żebym po Aragornie nie leciał następny, bo jednak wolę, żeby miasto miało więcej strzałów na znalezienie ostatniego mafiozy niż mniej. Poza tym pchanie mnie po Aragornie jest dla mafii na rękę, więc to jak ludzie będą reagować na moją obronę też jest dla mnie istotnym czynnikiem w szukaniu mafii.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 9, 2023 16:50:52 GMT 1
Kolega Aragorn źle wszedł w rozgrywkę, prawdopodobnie nie miał pomysłu jak poprowadzić swoją kreację, wyszło przeciętnie. Śledzę dalej i liczę na poprawę, kol. Hobbit też wypada przeciętnie w tej interakcji, mniej dopieprzania się do głupot, więcej grindu. Ja już w trzecim poście podczepka pod Hobbita i Aragorna.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 16:59:39 GMT 1
Mi ten post Elronda przypomina pewien post Jacka z kreskówkowej. Też tam pisał swoje ropzrawy i się tłumaczył dlaczego zrobił pewne ruchy oraz starał się wyjaśnić dlaczego postąpił tak a nie inaczej.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 16:59:42 GMT 1
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 17:01:36 GMT 1
Dzięki za link Boromir. Idę sobie poczytać przy kawie te interakcje wskazane przez ciebie.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 9, 2023 17:02:19 GMT 1
Mi ten post Elronda przypomina pewien post Jacka z kreskówkowej. Też tam pisał swoje ropzrawy i się tłumaczył dlaczego zrobił pewne ruchy oraz starał się wyjaśnić dlaczego postąpił tak a nie inaczej. To jak nie Elrond to ja już nie wiem, muszę się jeszcze raz nad teorią Aragorn-Troll zastanowić.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 17:03:26 GMT 1
kurwa czaicie, zamówiłem jakieś itemy na wyprzedaży w newbalance i po trzech godzinach się zorientowałem, że wrzuciłem damskie dresiwo zamiast męskiego
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 9, 2023 17:11:45 GMT 1
Armor dla Female Gimliego z idziemyexpić mi się przypomniał.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 9, 2023 17:14:20 GMT 1
Witajcie. Dojebałem wczoraj potężnie, bo dojebałem nie jednemu miastu, ale dwóm różnym miastom. Nie tylko odjebałem z tą zmianą głosu w ostatniej chwili ale także napisałem na MafiaUniverse, że mnie nie było, bo grałem w innej rozgrywce (sugerując tym samym, że mafiacorner ważniejsza ) i wyjebali mnie z rozgrywki, bo okazało się, że nie można tłumaczyć swojej nieaktywności graniem w innej rozgrywce. Także no, najgorszy dzień w mojej mafijnej karierze? Rozumiem, że dzisiaj lecę i rozumiem, że mogę zrobić trzy rzeczy: 1. Dać do zrozumienia, że założenie, że jestem winny jest błędne i utrzymywać was w myśleniu o teoriach, według których jestem niewinny. 2. Postarać się znaleźć mafię. 3. Być aktywnym w temacie. Podpowiadać, pomagać przy rozkminach
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 17:15:08 GMT 1
aha
no to fajnie
|
|
|