|
Post by Chad Aragorn on Aug 9, 2023 17:21:02 GMT 1
Aragorn pisząc otwarcie, że dzisiaj leci a potem głosując na Gimliego zrobił Łasucha i teraz może wkleić screena z openmafii, a dalej będzie trzeba go sprawdzić Ja znowu jestem głupkiem zmieniając głos, no ale jakoś nie mam sobie za złe Mówiłem, że Gimli niewinny kurwa Aragorn ? Gimli 5 troll , Legolas , Chad Aragorn , Elrond , Boromir czy ty zrobiles zmarzlika? [/div]
Czytając w pracy, jedna kwestia rzuciła mi się w oczy. Czemu jeden z graczy uznał, że zrobiłem Łasucha a drugi, że dojebałem Zmarzlika? Skoro ta dwójka miała inne kolory? Założenie, że zrobiłem Zmarzlika wydaje mi się naturalne. Z waszej perspektywy sytuacja wygląda tak, że no jaki miastowy by czymś takim dojebał.
A z jakiejś przyczyny Boromir założył, że zrobiłem Łasucha, który był niewinny, który pomógł mafii. 'i teraz może nawet wkleić screena z openmafii'. Tak jakby wiedział, że w tym screenie jest jednak napisane niewinny. Wróćcie do tego tematu po mojej śmierci.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 9, 2023 17:22:06 GMT 1
Aragorn pisząc otwarcie, że dzisiaj leci a potem głosując na Gimliego zrobił Łasucha i teraz może wkleić screena z openmafii, a dalej będzie trzeba go sprawdzić Ja znowu jestem głupkiem zmieniając głos, no ale jakoś nie mam sobie za złe czy ty zrobiles zmarzlika? Dobre.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 17:23:17 GMT 1
zrobił łasucha = zrobił najbardziej antymiastową rzecz, jaką można było zrobić
mam nadzieję, że pomogłem bez uszanowania
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 17:25:46 GMT 1
a chodzi o to, że niewinny aragorn MA KURWA DOSKONAŁĄ ŚWIADOMOŚĆ, że musi zostać zlinczowany, bo odpierdolił poza skalą a co robi nasz aragorn? Witajcie. Dojebałem wczoraj potężnie, bo dojebałem nie jednemu miastu, ale dwóm różnym miastom. Nie tylko odjebałem z tą zmianą głosu w ostatniej chwili ale także napisałem na MafiaUniverse, że mnie nie było, bo grałem w innej rozgrywce (sugerując tym samym, że mafiacorner ważniejsza ) i wyjebali mnie z rozgrywki, bo okazało się, że nie można tłumaczyć swojej nieaktywności graniem w innej rozgrywce. Także no, najgorszy dzień w mojej mafijnej karierze? Rozumiem, że dzisiaj lecę i rozumiem, że mogę zrobić trzy rzeczy: 1. Dać do zrozumienia, że założenie, że jestem winny jest błędne i utrzymywać was w myśleniu o teoriach, według których jestem niewinny.2. Postarać się znaleźć mafię. 3. Być aktywnym w temacie. Podpowiadać, pomagać przy rozkminachpkt 1 i 3 są znowu jawnie antymiastowe i nastawione na zrobienie jeszcze większego zamętu jeżeli wydarzył się ten 1% i faktycznie odjebałeś blackout roku, to po prostu zamilknij i obserwuj, będziesz miał testament bez odbioru
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 9, 2023 17:28:16 GMT 1
Boromir złomuje Aragorna.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 9, 2023 17:35:31 GMT 1
zrobił łasucha = zrobił najbardziej antymiastową rzecz, jaką można było zrobić mam nadzieję, że pomogłem bez uszanowania No ale jednak bardziej naturalnym skojarzeniem powinien być zmarzlik a nie łasuch, ponieważ jeśli jestem w mafii, zrobiłem antymiastową rzecz, no wielkie mi mecyje, nie pierwszą i nie ostatnią. To jest wyjątkowo dziwne tylko, jeśli jestem miastem. I Ty z jakiejś przyczyny pojawiłeś się ze swoim postem sugerując, że zrobiłem coś, co odjebał miastowy.
a chodzi o to, że niewinny aragorn MA KURWA DOSKONAŁĄ ŚWIADOMOŚĆ, że musi zostać zlinczowany, bo odpierdolił poza skalą a co robi nasz aragorn? Witajcie. Dojebałem wczoraj potężnie, bo dojebałem nie jednemu miastu, ale dwóm różnym miastom. Nie tylko odjebałem z tą zmianą głosu w ostatniej chwili ale także napisałem na MafiaUniverse, że mnie nie było, bo grałem w innej rozgrywce (sugerując tym samym, że mafiacorner ważniejsza ) i wyjebali mnie z rozgrywki, bo okazało się, że nie można tłumaczyć swojej nieaktywności graniem w innej rozgrywce. Także no, najgorszy dzień w mojej mafijnej karierze? Rozumiem, że dzisiaj lecę i rozumiem, że mogę zrobić trzy rzeczy: 1. Dać do zrozumienia, że założenie, że jestem winny jest błędne i utrzymywać was w myśleniu o teoriach, według których jestem niewinny.2. Postarać się znaleźć mafię. 3. Być aktywnym w temacie. Podpowiadać, pomagać przy rozkminachpkt 1 i 3 są znowu jawnie antymiastowe i nastawione na zrobienie jeszcze większego zamętu jeżeli wydarzył się ten 1% i faktycznie odjebałeś blackout roku, to po prostu zamilknij i obserwuj, będziesz miał testament bez odbioru Trzeba było na mnie wczoraj głosować jak chciałeś mnie wyjebać z rozgrywki. Żyję, jestem w mieście, więc całe dwa dni tutaj będę. I co to w ogóle za argument, że będę tylko robił zamęt, przecież więcej interakcji i postów jest lepsze. Z perspektywy niewinnego właśnie powinno Ci zależeć, żebym jako mafia pisał. Zostawiał interakcje i ślady.
I mam świadomość, że muszę zostać zlinczowany. Mam świadomość tego, że zjebałem i mam świadomość, że to moja wina. Mam również świadomość, że bez tego rozgrywka nie ruszy do przodu. Ale to nie oznacza, że teraz wyjebię jajca i będę leżał i się przyglądał, tylko zostawię po sobie jak najwięcej.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 9, 2023 18:06:52 GMT 1
a chodzi o to, że niewinny aragorn MA KURWA DOSKONAŁĄ ŚWIADOMOŚĆ, że musi zostać zlinczowany, bo odpierdolił poza skalą a co robi nasz aragorn? Witajcie. Dojebałem wczoraj potężnie, bo dojebałem nie jednemu miastu, ale dwóm różnym miastom. Nie tylko odjebałem z tą zmianą głosu w ostatniej chwili ale także napisałem na MafiaUniverse, że mnie nie było, bo grałem w innej rozgrywce (sugerując tym samym, że mafiacorner ważniejsza ) i wyjebali mnie z rozgrywki, bo okazało się, że nie można tłumaczyć swojej nieaktywności graniem w innej rozgrywce. Także no, najgorszy dzień w mojej mafijnej karierze? Rozumiem, że dzisiaj lecę i rozumiem, że mogę zrobić trzy rzeczy: 1. Dać do zrozumienia, że założenie, że jestem winny jest błędne i utrzymywać was w myśleniu o teoriach, według których jestem niewinny.2. Postarać się znaleźć mafię. 3. Być aktywnym w temacie. Podpowiadać, pomagać przy rozkminachpkt 1 i 3 są znowu jawnie antymiastowe i nastawione na zrobienie jeszcze większego zamętu jeżeli wydarzył się ten 1% i faktycznie odjebałeś blackout roku, to po prostu zamilknij i obserwuj, będziesz miał testament bez odbioru Nie no, jeżeli jest niewinny to akurat pressingu może robić ile chce. Teoria że Troll jest w mafii miała dla mnie sens tylko jeśli grał na kamikadze pod kogoś z lepszą pozycją, żeby dograł. Więc jeśli Aragorn winny to Troll raczej niewinny.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 9, 2023 18:25:43 GMT 1
No musiałbym być mega debilem by pierwszego dnia wjebać teorię, że hobbit-aragorn nie mogą być razem w mafii, a później samemu ją obalić i wystawić aragorna. a debilem być nie mogę, bo w tej edycji nikogo tak nie można nazywać. ergo jestem niewinny.
poza tym do wszystkich którzy w jakiś sposób widzą moją niewinność, nie wydaje wam się dziwne, że w momencie w którym wy wykluczacie winę obu Aragorn-Troll, bo to się zwyczajnie nie dodaje, Glorfindel tę właśnie dwójkę forsuje?
dwa razy co do intencji gracza w jednej edycji pomylić się nie mogę. jeśli Gimli był Rudym tej edycji, to Glorfindel musi być kurwa Wiśniewskim tej mafii.
ps podczas grillowania uszkodziłem laptopa i nie wiem ile mi pochodzi, nowy ma do mnie dotrzeć najwcześniej w piątek, a może później, więc możecie mnie śmiało po Aragornie linczować, bo z telefonu pewnie mi się nie będzie chciało produkować
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 18:32:54 GMT 1
Przy czym, jakbym miał szeregować od ludzi, którzy dali mi najwięcej powodów, żeby brać ich za niewinnych, to miałbym Legolas/Gollum PK Troll Glorfindel/WP Elrond niech się ksiądz dobrze ułoży i jest spory margines błędu No hujem tu wieje trochę. Post raczej typu notatka z rozgrywki niż jakieś większe rozkminy, ja tak sobie spróbuję podsumować czynniki stanowiące plusy dla graczy Legolas i Gollum: - niepowtórzona dotychczas w mafii zgodność gry z miejską metą - brak większych wad - poziom zaangażowania/rozkminy jednostajny przez całą edycję PK: - no wajbuje mi ten kurwiarz - broni Borowika (oho, wjeżdża overthinking mi właśnie) - zazwyczaj stał tam, gdzie stało miasto, chociaż pierwszego dnia chyba bronił Theodena - rozkmina Glorfindela z księdzem też raczej na plus mu się pisze - wyłuskał i wygłosił niewinność władcy Troll: - poziom zaangażowania Rimbauda/Czesia, a nie Aldony (we freakowej widziałem, że wjeżdżał mocno, ale tam nie grałem i tylko mniej więcej wiem jak to tam było), - no w momencie jako-takiego wyklarowania się rozgrywki (Theoden+Różyczka), wrócił z takimi wnioskami jak moje -> brzytwa ockhama, nie mam przemyślanego scenariusza, w którym Różyczka pada za podejrzewanie aragorna (no chyba fakt), troll-mafioza podpina się pod jego typy, a ja wjeżdżam tam przypadkiem i robię robotę, wiem że Gollum to rozkminiał, muszę wrócić do tego, no ale przy moim stanie wiedzy teraz, wyjście z czerwoną parą gimli+aragorn musze mu na plus zaliczyć - chyba nie ma punktu trzeciego, w sumie obaj mafiozi mu poszli bokiem, w sumie wczoraj akcja Gimli, no coś wysoko się gościu znalazłeś, nie wiem (napisałem to przed dopisaniem poprzedniego myślnika) Glorfindel: - no czuję czasem tę nić porozumienia - no czuję częściej niż czasem jakieś jego procesy myślowe i rozkminy - starał się wyłuskać tę niewinność Kacpra, jak już padnie Aragorn z napisem winny to ten plus rośnie, bo wtedy szukamy jednego, a nie pary - trochę mnie kupił tym postem z odwoływaniem się do naszych rozmów przed grą Władca: - nie mamy doświadczenia z nim w mafii (w zapoznawczych też go nie było, prawda?), no ale miejski panasiuk a mafijny władca to byłby postęp gigant - kurde trochę nie wiem co napisać, dołożył więcej niż cegiełkę do hobbita Elrond: - miły, uczynny, dzień dobry na klatce mówi, pobronił Boromira i popodbijał moje rozkminy ws. Golluma, co prawda ten drugi był niewinny a ja nie miałem racji - no vibe check mi przechodzi, ale to tylko tyle - przy założeniu Aragorna w mafii ten mój plus za bycie atakowanym przez Theodena chyba się pasuje przez to, że próba trzech mafiozów pokazuje mafię agresywną względem siebie No jak sobie tak to wypisałem, to chyba najmniej u Trolla i Elronda tych plusów jednak
|
|
|
Post by Legolas on Aug 9, 2023 18:34:42 GMT 1
No musiałbym być mega debilem by pierwszego dnia wjebać teorię, że hobbit-aragorn nie mogą być razem w mafii, a później samemu ją obalić i wystawić aragorna. a debilem być nie mogę, bo w tej edycji nikogo tak nie można nazywać. ergo jestem niewinny. poza tym do wszystkich którzy w jakiś sposób widzą moją niewinność, nie wydaje wam się dziwne, że w momencie w którym wy wykluczacie winę obu Aragorn-Troll, bo to się zwyczajnie nie dodaje, Glorfindel tę właśnie dwójkę forsuje?dwa razy co do intencji gracza w jednej edycji pomylić się nie mogę. jeśli Gimli był Rudym tej edycji, to Glorfindel musi być kurwa Wiśniewskim tej mafii. ps podczas grillowania uszkodziłem laptopa i nie wiem ile mi pochodzi, nowy ma do mnie dotrzeć najwcześniej w piątek, a może później, więc możecie mnie śmiało po Aragornie linczować, bo z telefonu pewnie mi się nie będzie chciało produkować Kurwa co ty z tym laptopem zrobiłeś?
Co do pogrubionego to nie łatwiej ci po linczu na Aragornie by było ci forsować Glorfindela i potencjalnie zakończyć w ten sposób grę jeśli obydwoje są w mafii? Chyba że chcesz po prostu maksymalizować szanse miasta oddając się do linczu jak to Mellerem zrobiłeś jak jesteś niewinny.
|
|
|
Post by Chad Aragorn on Aug 9, 2023 18:39:16 GMT 1
Podbijam to, co pisał Elrond. Jeśli bylibyśmy razem w mafii, nasze zachowanie wczoraj to 'rzucenie rękawicy'. Jawne pokazanie, że się jest w mafii. Jeśli byłbym w mafii, to jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że próbuję zrobić chain lynch na niego. Bo żebyśmy byli razem w mafii to trzeba założyć, że:
a) mafia Aragorn-Elrond uważa, że nie ma szans na wygraną i jawnie się odkrywa.
albo
b) jesteśmy tak słabi, że uważamy, że to kupicie.
Przy czym to i tak nie ma znaczenia, po tym jak zobaczycie mój kolor
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 9, 2023 18:39:36 GMT 1
Jakby co, to sprawdziłem mafia universe i faktycznie go wyjebali z tej rozgrywki.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 9, 2023 18:55:16 GMT 1
No musiałbym być mega debilem by pierwszego dnia wjebać teorię, że hobbit-aragorn nie mogą być razem w mafii, a później samemu ją obalić i wystawić aragorna. a debilem być nie mogę, bo w tej edycji nikogo tak nie można nazywać. ergo jestem niewinny. poza tym do wszystkich którzy w jakiś sposób widzą moją niewinność, nie wydaje wam się dziwne, że w momencie w którym wy wykluczacie winę obu Aragorn-Troll, bo to się zwyczajnie nie dodaje, Glorfindel tę właśnie dwójkę forsuje?dwa razy co do intencji gracza w jednej edycji pomylić się nie mogę. jeśli Gimli był Rudym tej edycji, to Glorfindel musi być kurwa Wiśniewskim tej mafii. ps podczas grillowania uszkodziłem laptopa i nie wiem ile mi pochodzi, nowy ma do mnie dotrzeć najwcześniej w piątek, a może później, więc możecie mnie śmiało po Aragornie linczować, bo z telefonu pewnie mi się nie będzie chciało produkować Tak, to jest dziwne faktycznie.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 9, 2023 19:02:47 GMT 1
Ja tu widzę podchody, ale nie pozwole Wam go jutro ruszać. Jutro leci Aragorn.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 9, 2023 19:06:19 GMT 1
Aragorn i Erlond w jednym stali domu
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 9, 2023 19:08:15 GMT 1
żartuje, nie wiem tego
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 9, 2023 19:11:06 GMT 1
dobrze, podobała mi się sama akcja pokaż notatki. Miała ona swoją genezę dlatego, że miałeś Aragorna za winnego. Na bieżąco wyglądało to efektownie, ja zareagowałem optymistycznie, Ty na tej podstawie z całkowitej winy poszedłeś w całkowitą niewinność. Wystarczyła chwila. Im dalej w las tym więcej dobrych i celnych argumentów w stronę tych notatek szło. W trakcie dnia dałeś mu drugie życie. Podbijałeś jego posty i szedłeś w jego niewinność wiedząc, że skończy się to linczem na Gimlim. No kurwa nie czarowałeś się chyba, że dzisiaj padnie troll. Nie przejawiłeś żadnej wątpliwości w kwestii gościa, którego chwile wcześniej miałeś za winnego. Nie uważam tego za naturalną kolej rzeczy. Grałeś dzisiaj z Aragornem w jednej drużynie. Byłeś świadomy kto padnie w linczu, ostatnie godziny przed linczem mnie nie było więc zobaczę sobie jak obrazowałeś sobie jego wyniki i kolor gimlego. Każdy w trakcie tej przerwy może zerknąć na Twoje ostatnie 50 postów i będzie jasne, że bardzo mu pomogłeś. Dlatego myślę, że jego wina Cię pogrąża. Bo bez akcji notatki nie byłoby ani twojego uniewinnienia na tomusiu, ani argumentów przeciwko. Elrond wiem, że na to odpowiadałeś ale uważam, że nie odpowiedziałeś do końca. Nie wytłumaczyłeś mi wcale Twojej trwałej zmiany zdania z top winnych na "drugą linie" a tego, że pod nawałem argumentów przeciw notatkom ani przez moment nie zwątpiłeś w to, że aragorn niewinny. Opowiedz trochę o tym co Ci w głowie siedziało pliska
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 9, 2023 19:13:49 GMT 1
przecież to, że dałeś się zbałamucić na tak mierny performance zasługuje na chwilę dyskusji
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 9, 2023 19:36:17 GMT 1
Wieje chujem. Mnie ciężko uwierzyć, że tak doświadczony Aragorn robi takie rzeczy. Trzeba go zlinczować i potem się zastanawiać. Peregrin Tuk co uważasz przyjacielu?
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 9, 2023 19:54:56 GMT 1
dobrze, podobała mi się sama akcja pokaż notatki. Miała ona swoją genezę dlatego, że miałeś Aragorna za winnego. Na bieżąco wyglądało to efektownie, ja zareagowałem optymistycznie, Ty na tej podstawie z całkowitej winy poszedłeś w całkowitą niewinność. Wystarczyła chwila. Im dalej w las tym więcej dobrych i celnych argumentów w stronę tych notatek szło. W trakcie dnia dałeś mu drugie życie. Podbijałeś jego posty i szedłeś w jego niewinność wiedząc, że skończy się to linczem na Gimlim. No kurwa nie czarowałeś się chyba, że dzisiaj padnie troll. Nie przejawiłeś żadnej wątpliwości w kwestii gościa, którego chwile wcześniej miałeś za winnego. Nie uważam tego za naturalną kolej rzeczy. Grałeś dzisiaj z Aragornem w jednej drużynie. Byłeś świadomy kto padnie w linczu, ostatnie godziny przed linczem mnie nie było więc zobaczę sobie jak obrazowałeś sobie jego wyniki i kolor gimlego. Każdy w trakcie tej przerwy może zerknąć na Twoje ostatnie 50 postów i będzie jasne, że bardzo mu pomogłeś. Dlatego myślę, że jego wina Cię pogrąża. Bo bez akcji notatki nie byłoby ani twojego uniewinnienia na tomusiu, ani argumentów przeciwko. Elrond wiem, że na to odpowiadałeś ale uważam, że nie odpowiedziałeś do końca. Nie wytłumaczyłeś mi wcale Twojej trwałej zmiany zdania z top winnych na "drugą linie" a tego, że pod nawałem argumentów przeciw notatkom ani przez moment nie zwątpiłeś w to, że aragorn niewinny. Opowiedz trochę o tym co Ci w głowie siedziało pliska To właśnie było inaczej. Bo ja go atakowałem i sypałem na niego argumentami a on się bronił, potem poszły notatki w ruch i mnie trochę kupił, ale potem właśnie doszło do bombardowania tych notatek merytorycznego i wtedy zwątpiłem i to widać w moich postach, że ja raczej mam go za mafijnego, ale się trochę cykam, bo widzę też niewinne rzeczy. No ale to jest widać, że on mi wrócił na świecznik. Tylko potem mnie kupił dużo bardziej tym proszeniem o lincz na sobie i tym w jaki sposób argumentował, dlaczego lincz na nim jest dobry, pomimo, że jest niewinny. No i też tym, że odmawiał jak mu podawałem dłoń i próbowałem wspomóc. No tylko potem doszło do wajchy z jego strony, Gimli okazał się niewinny i czar prysł. Ale to nie było wcale tak, że od momentu pokazania notatek do momentu jak zrobiłem wajchę z niego, to mój stosunek do niego był taki sam. Dodawało mi się też, że Tomuś w mafii by się chciał mniej wyróżniać, nie że glonować, ale bardziej tak konserwatywnie grać, a tutaj jakiś chaos zaserwował i proszenie o lincz na sobie.
|
|