Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 23:11:20 GMT 1
kurwa chciałbym kiedyś w mafii taki stunt odjebać, że w tym momencie rozgrywki wszyscy idą w moją niewinność xD, nie pomagasz.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 23:12:05 GMT 1
kurwa chciałbym kiedyś w mafii taki stunt odjebać, że w tym momencie rozgrywki wszyscy idą w moją niewinność xD, nie pomagasz. xD no co ja ci mam powiedzieć wynik może tak, ale kurwa nie w tej formie
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 23:14:17 GMT 1
władca, to co to w tej mecie było uniewinniające cię w oczach tuka?
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Rozgrywka
Aug 10, 2023 23:16:27 GMT 1
via mobile
Post by Gollum on Aug 10, 2023 23:16:27 GMT 1
Elrond wie, że ktoś z pary Troll-Glonfinder jest niewinny i próbuje wjebać kogoś w kolejkę. No jeśli założysz, że każda moja próba obrony siebie, jest próbą wjebania kogoś w kolejkę to tak jakbyś już założył, że jestem w mafii. Edit: A ja skądinąd wiem, że jak założę niewinność Boromira, a do tego wybronię siebie to miasto wygra. To znaczy jak trafnie założę niewinność Boromira. Ale Ty się nie bronisz, tylko właśnie wpierdalasz kogoś w kolejkę. W winę którego z pary Troll-Glonfinder nie wierzysz? Bo jeśli nie wierzysz, to nas przekonaj.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 23:17:36 GMT 1
Nie wierzę w winę Boromira. Wychodzi mi więc po prostu, że mam 3 graczy, 3 strzały, tyle. Mogę się podjąć próby napisania traktatu o tym, dlaczego uważam założenie niewinności Boromira za najbezpieczniejszy bet.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 23:19:25 GMT 1
A potem jak już to przejdzie to pozostaje mi tylko bronić siebie i atakować kontrkandydatów.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 23:22:40 GMT 1
No jeśli założysz, że każda moja próba obrony siebie, jest próbą wjebania kogoś w kolejkę to tak jakbyś już założył, że jestem w mafii. Edit: A ja skądinąd wiem, że jak założę niewinność Boromira, a do tego wybronię siebie to miasto wygra. To znaczy jak trafnie założę niewinność Boromira. Ale Ty się nie bronisz, tylko właśnie wpierdalasz kogoś w kolejkę. W winę którego z pary Troll-Glonfinder nie wierzysz? Bo jeśli nie wierzysz, to nas przekonaj. znaczy no jak mam być adwokatem diabła, to w sumie on całkiem sensownie teraz rozumuje ze swojej perspektywy nie umiem ocenić kogo łatwiej jest wpierdolić do linczu, mnie czy WP, no ale logiki mu odmówić nie można Gollum, ułóż sobie w głowie jedną rzecz przez noc, tak samo Tuk i Legolas. Czy WP ma być podejrzewany, czy nie, tak samo ze mną. W sensie, WP chyba stosunkowo najłatwiej ocenić (nie mówię, że nie można się naciąć, ale jedziemy w tym razem xD)
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 23:26:28 GMT 1
No bo ja wiem, że jak sie nie mylę i Boromir faktycznie jest niewinny. To to już nie ma znaczenia kto kiedy będzie zlinczowany. Po prostu muszę dobronić do końca i mam gwarancję, że zostanie zlinczowanych dwóch mafiozów. To powinno być proste dla was zrozumieć.
No i teraz rozumiem, że możecie mieć obawę, że jestem w mafii i chcę tak dograć, ale właśnie dlatego zachęcam do zadawania pytań, atakowania i tak dalej i tak dalej. Chcę wzbudzić to zaufanie.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 10, 2023 23:28:18 GMT 1
No bo ja wiem, że jak sie nie mylę i Boromir faktycznie jest niewinny. To to już nie ma znaczenia kto kiedy będzie zlinczowany. Po prostu muszę dobronić do końca i mam gwarancję, że zostanie zlinczowanych dwóch mafiozów. To powinno być proste dla was zrozumieć. W takim układzie niewinny Elrond ma rozwiązaną zagadkę, a jego win condition jest doprowadzić do sytuacji, w której mafia pada, zanim kolejka dochodzi do niego. Podział pracy, szukaj mafii.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 23:28:59 GMT 1
Bo jak ktoś ode mnie oczekuje, że powiem kto z trójki WP, Glorfindel, Troll jest niewinny, to odpowiadam, nie wiem.
Ja jestem w stanie uznać niewinność Boromira za safest bet i bronić samego siebie jak tylko umiem.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 23:31:03 GMT 1
Ja nie lubię jak tacy gracze jak WP dochodzą tak daleko na takiej grze, bo dla mnie to jest nie do oceny. Ja bym tak mógł was ograć bardzo łatwo i zresztą łatwo was ograłem jak jeszcze nie mieliście oczekiwań względem mnie.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 23:32:22 GMT 1
A tak to nie wiem, czy para Troll, Glorfindel jest razem, czy po prostu WP faktycznie fajnie siadł debiut. Z mojej perspektywy mógł siąść.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 10, 2023 23:39:11 GMT 1
Jakby ktoś mi nie powiedział ilu zostało mafiozów i mieszkańców i pokazał grę każdego z tych graczy to bym uznał, że Glorfindel niewinny, bo Monti raczej nie odwzoruje tak dobrze tak trudnej w mieście mety. Byłem przekonany, że jak go dolosuje do mafii, to będzie łatwo widać, że to nie ten sam zawodnik.
Troll bym uznał, że raczej niewinny, bo za odważnie wchodzi, za mało kalkulacji jest w tej grze.
WP bym może chciał zlinczować jako dobre oczyszczenie przedpola.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 8:14:03 GMT 1
Ale Ty się nie bronisz, tylko właśnie wpierdalasz kogoś w kolejkę. W winę którego z pary Troll-Glonfinder nie wierzysz? Bo jeśli nie wierzysz, to nas przekonaj. znaczy no jak mam być adwokatem diabła, to w sumie on całkiem sensownie teraz rozumuje ze swojej perspektywy nie umiem ocenić kogo łatwiej jest wpierdolić do linczu, mnie czy WP, no ale logiki mu odmówić nie można Gollum, ułóż sobie w głowie jedną rzecz przez noc, tak samo Tuk i Legolas. Czy WP ma być podejrzewany, czy nie, tak samo ze mną. W sensie, WP chyba stosunkowo najłatwiej ocenić (nie mówię, że nie można się naciąć, ale jedziemy w tym razem xD) Ja bym chciał kwestię WP omówić z Tobą, Legolasem i Tukiem, w sensie żebyście się wypowiedzieli. Ja mam go za niewinnego, ale nie czuję się alfą i omegą, nie grałem w 2 edycjach, 3 jeśli liczyć discordową, więc jakieś zmiany w mecie mogły mi umknąć. Natomiast uważam, że Ty nie powinieneś być elementem dyskusji. Czuję tę więź co z Greenem i z końcowym Agcą. Najwyżej się okaże, że zjebałem, miałem dobre przeczucie na początku, gdy mi nie grałeś i uniewinniłem mafiozę. Przyjmę wtedy Złotą Amebę i wezmę winę za porażkę na siebie. Natomiast mojego głosu na Ciebie w tej grze na pewno nie będzie i tuta się raczej Tukowi i Legolasowi przekonać nie dam, choćby nie wiem jak to argumentowali.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 8:18:29 GMT 1
dojadę do roboty i się wezmę za to
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 8:19:52 GMT 1
ale mój mózg teraz jest jak: jeżeli, przykładowo, liczujemy trolla pierwszego, to winny troll daje nam komfort dalszego zastanawiania się nad WP, przy niewinnym trollu chyba po prostu trzeba wziąć jego uniewinnienie na klatę i linczować glorfindel/elrond
|
|
|
Rozgrywka
Aug 11, 2023 8:20:12 GMT 1
via mobile
Post by Legolas on Aug 11, 2023 8:20:12 GMT 1
Gollum akurat Boromira też jakoś mam nadal dość wysoko na liście niewinnych więc też jakoś nie widzę linczu na nim zwłaszcza że PK był pewien niewinności Boromira i jego sojusznikiem.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 11, 2023 8:26:19 GMT 1
via mobile
Post by Legolas on Aug 11, 2023 8:26:19 GMT 1
Co do kwestii WP to też sobie go przeczytam.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 8:34:19 GMT 1
WP - to jest ten moment, w którym Twoja aktywność rośnie i swoimi przemyśleniami udowadniasz mnie/nam, że nie zrobiłeś nas w chuja.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 8:38:10 GMT 1
Nie mam zamiaru krytykować tu Tuka, natomiast bardzo żałuję strzału w Gandalfa. Niefortunnie wyszło (czy tam to obiektywnie po prostu zły strzał). Uważam, że do tego momentu już by się uniewinnił. A w ogóle bardzo lubię tego gracza, widać, że to autentyczny pasjonat tej gry, szkoda, że nie dane było mi z nim dłużej pograć.
|
|