Moi niewinni, wiadomo coś się może zmienić, ale na ten moment to jest mój jakiś core:
1. Peregrin Tuk - rolny
2. Gimli – biorę go za Jaga, gra tak jak się spodziewam od Jaga, wpierdala się jak krasnolud we mnie czy w Różyczkę bez pardonu, bardzo bold taktyka by to była dla mafizoy. Co prawda jednego już uniewinniłem bardziej kruchej, ale podobnej przesłance, no ale bez jajec. Jak przejrzałem interakcje z Hobbitem to raczej był po właściwej stronie.
3. Gollum – z całości dotychczasowej gry bardzo mi podreda przypomina. To nie jest uniewinnienie na wieki wieków, ale na ten moment ma u mnie swobodę, niech gra, będziemy obserwować co się dzieje dalej
4. Legolas – no chyba jest git, tym bardziej patrząc przez pryzmat tożsamości. Z Hobbitem po właściwej stronie, rzuca te obserwacje swoje, no chyba spoko. Podobnie jak wyżej, spokojnie można go puścić i zobaczyć co się dzieje,
5. Powrót Króla – wrzucam go do niewinnych, więc napiszę tylko jeden paranoiczny scenariusz, dla którego mógłby niewinny nie być, natomiast na ten moment to jest plot twist plot twista i wybiegamy za daleko, natomiast skoro już pojawiła mi się taka myśl, to niech padnie w temacie: czysto teoretycznie jestem w stanie sobie wyobrazić, że jako mafioza mógłby specjalnie mnie „dla równowagi” uniewinniać, skoro byłem raczej-nieuniewinniany, a błądziłem np. z Hobbitem – tym bardziej w tym kontekście, jak zaczął podbijać moją „analizę” na (jak się okazało) niewinnego Gandalfa. No widzę tutaj potencjał na 300 iq mafia play, natomiast na ten moment traktuję to w charakterze sci-fi i tak jak pan Ockham powiedział, uznaję, że na ten moment jest czysty, tym bardziej że rozgrywkę czyta podobnie do mnie.
Pozostali, kolejność losowa:
6. Mordor
7. Władca
8. Elrond
9. Aragorn
10. Różyczka
11. Teoden
12. Glorfindel
13. Troll
Teraz z tego grona wyciągam Trolla, Glorfindela i Różyczkę, no ruszanie ich teraz jest głupie. Mój dalszy tok rozumowania będzie miał sens, jeżeli w tej trójce jest max 1 mafiak, a pewnie jest (instytut danych z dupy, skoro ja nie jestem, PK oczyszczam, Tuk ma rolę a Drzewiec zleciał w mordzie* no ktoś by kurwa pasował, co?) Jeżeli jest dwóch, to musimy się spiąć z clearowaniem reszty.
*odczytuję Drzewca za wolwa, teoretycznie wolwem mógłby być jeszcze Theoden. W ogóle to może być ciekawe. Ludzie dobrej woli napiszcie, gdzie szukaliście wolwa – bo jeżeli więcej osób widziałoby go u Theodena, a Drzewiec poleciał moim zdaniem za możliwość bycia wolwem, to czy to nie świadczy źle o Theodenie? Na zasadzie, że Theoden-niewolw jest w mafii, więc go nie biorą pod uwagę i strzał w Drzewca. W wersji Theoden-wolw w mafii, strzał w Drzewca byłby czym? Szukaniem rolnego? No może, ale wtedy za drzewcem musiałby stać, nwm, Tomus, którego BARDZO cenię jako gracza, ale nie wiem czy bym go mordował pierwszego dnia.
Zostają:
1. Mordor
2. Władca
3. Elrond
4. Aragorn
5. Theoden
No i to jest dla mnie wyjściowa piątka, w której należałoby teraz szukać, przy czym raczej szukałbym tutaj uniewinnień, niż linczów.
Te 1,5 mafii powinno tutaj być, przy czym wydaje mi się, że kluczowe dla miasta powinno być wyjaśnienie pary (nie kurwa, nie próbuję kolejkować ani nic, po prostu tak się gra ułożyła - patrz wyżej)
Theoden – ElrondPisząc to nie mam w sumie jakiegoś jasnego stanowiska w sprawie obu. Elronda uniewinniałem biorąc go za Legolasa, Legolasem nie jest, w d0 po Legolasowemu powtarzał rzeczy. Jednocześnie, Elrond zrobi dużo „spoko” rzeczy, które trzeba po prostu zauważyć i docenić. To trochę jak z Gandalfem, który grał spoko rozgrywkę i z perspektywy wyniku bardzo kurwa słusznie, że jedna dziwna/mafijna rzecz (z mojej perspektywy: moja „analiza” dot. Jego podejrzanych nie przysłoniła całokształtu), z Elrondem może być podobnie i dość łatwo mi uwierzyć w jego niewinność. W sumie, przypadek Elronda może być kolejną rzeczą karmiącą moją paranoję ws. PK, który akurat z Elrodem chce się napierdalać. Ale dobra, bo to dopisuję pod koniec, doczytam rozgrywkę i zobaczymy
Elrond jest przy tym głównym podejrzanym Theodena. Theodena, który odrzucając w ogóle treść postów, a patrząc tak bardzo bardzo bardzo z lotu ptaka, jest takim dla mnie „po stylu gry [aktywność, stosunek proaktywności do reaktywności, tematy w których zabiera głos] pasuje mi na stereotypową mafię”.
mafiacorner.boards.net/post/61778/thread Tutaj Theodon broni hobbita korzystając z tych samych argumentów co ja (no ja wiem, że przestrzeliłem, dlatego byłbym skończonym hujem, gdybym samo to teraz uznawał za mafijne – ale to tylko jeden z elementów gry, których u mnie jest naście, a u theodena kilka).
mafiacorner.boards.net/post/61992/threadchociaż patrząc przez pryzmat treści, to jest np. spoko post
mafiacorner.boards.net/post/62030/threadten w zasadzie też
Mamy więc dwóch gości, których temat należałoby jutro w jakiś sposób wyjaśnić chyba, nawet nie mówię, żeby linczować jednego/obu, ale na czuja jakieś zajęcie się tematem tej dwójki przez ogół i zajęcie stanowisk odbieram teraz za pomysł, który może dać najwięcej pozytywnego fermentu.
===
Zostają Władca, Aragorn i Mordor i to jest trzech typów "huj wie".
Mordor jest dla mnie gościem, który z taką grą z braku laku prędzej czy później zleci, jeżeli się nie uaktywni/wyskoczy z rolą/cokolwiek. Duża zmiana w stylu gry u Tuka była podyktowana rolą, tutaj mam nadzieje, że nie będzie to samo, bo to będzie kolejny kurwa dowód na to, że nie umiecie grać rolami xD
Władca mi TROCHĘ plusuje jak czytam jego posty dotychczasowe z wiedzą, że Hobbit był winny, ciekawe natomiast jest głosowanie:
Władca Pierścieni - Hobbit, Peregrin Tuk, Theoden z ekipą, BoromirJa czysty, Tuk czysty, Hobbit winny i zostaje ten Theoden nieszczęsny, dziwnie to wyląda.
mafiacorner.boards.net/post/62044/threaddobry post ws. WP
===
Co może świadczyć na niekorzyść WP (Może Aragorna? Elronda?), to stosunek Hobbita to niego, tj. Mccoyowi łatwo przychodziło atakowanie swoich, a trudno – atakowanie niewinnych
Mccoy:
mafiacorner.boards.net/post/47025/thread (Czerwoni: GreenPixel Bolec Denholm Podsumowanie Klakier)
mafiacorner.boards.net/post/48124/thread (W typach mam Pixela, Podsumowanie, Bolca, Denholma)
mafiacorner.boards.net/post/49413/thread (Bolec, Denholm, Pixel, Podsumowanie)
Hobbit:
Całą grę napierdala we władcę, wrzucam posty które zawierają coś innego
mafiacorner.boards.net/post/61945/thread (Władca + 2 z 3 PK, Elrond, Drzewiec)
mafiacorner.boards.net/post/61950/thread (Aragorn jest nr 2)
Z Aragornem to dla mnie teraz takie huj wie, myślałem, że to Zmarzlik, to nie jest Zmarzlik, taki typ z braku laku, który zostaje, bo sobie lata wesoło i zadaje pytania, ma spoko posty, ale nie daje na tyle dużo, żeby go można było uniewinnić.