Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 11:07:23 GMT 1
Ja obstawiam mafię Aragorn-Glorfindel z kilku powodów, pierwszy to to, że Monti studził emocje wszystkich, że Aragorn gra tomusiowo (jakby to miało jakies znaczenie), drugie to ta odkrywcza analiza że Kacper nie może być w mafii, która moim zdaniem miała ukryty cel w tym, by bron boze Kacper nie podał się już za księdza, obstawiam, że Glorfindel ma taki plan, a trzecie to jego zachowanie wczoraj tuż przed wynikami linczu. To jest trochę tak że wczoraj Monti wyraźnie robił coraz większe podchody pod to by na mnie głosować, ale zintensyfikował to pod koniec dnia. Moim zdaniem mogło to być spowodowane tym, że wiedząc o tym, że poleci niewinny Gimli i da sie mnie o to obwinić, będzie mógł robić jakas wieksza krucjate przeciwko mnie. Oczywiscie z Montim nie da sie normalnie dyskutowac, bo zaraz wyjedzie z 5 stronami A4 argumentów. A mnie się nie chce przeszukiwać tematu by znalezc dowody na jego winę, tym bardziej, ze zwyczajnie znow moge sie mylic, tak jak z Gimlim. Ale no jakbym mial powiedziec czyje zachowanie mi wczoraj najbardziej smierdzialo, to wlasnie Glorfindela. Ale zdaje sobie sprawe z tego, ze i tak prawdopodobnie to mnie wypada sprawdzic przed nim. Nawet z czystej uczciwosci co do tego jakie mam typy w tej edycji.Jaki normalny miastowy pisze takie rzeczy w momencie gdy miasto jest na granicy porażki i każdy lincz w plecy to tragedia. No żaden, tak pisze tylko manipulujący mafiozo. Dodajcie sobie to, do jego desperackiego ataku na Boromira wczoraj, szkodliwości wszystkich jego działań na przestrzeni gry, ignorowania kompletnego Theodena, gdy dla coraz większej liczby graczy stawało się coraz bardziej jasne, że Theoden może być winny i do tego co napisał Boromir o jego początku gry. No ja specjalnie nie uniewinniałem Boromira od razu, żeby zobaczyć, kto go zaatakuje i dla mnie niewątpliwie najgorzej wypadł tu egze (albo najlepiej, jeśli Boromir zrobił mnie w chuja), który szybko podbił testament Aragorna. Dlatego ja uważam, że trzeba zacząć od Trolla. Zwłaszcza, że on upierał się przy winie Glonfindera, Glonfinder przy jego - nie wierzę, że 2 tak dobrych graczy mogłoby się mylić. Dla mnie w tej parze musi być mafia.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 11, 2023 11:08:04 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 11, 2023 11:08:04 GMT 1
Poprawił swoją grę od d1, imo progresja jest na tyle duża, że nie pasuje to do mafiozy, który miałby jakiś plan na gierkę, może co najwyżej na takiego mafiozę grającego solo, który żyje swoim życiem. Ale skoro Gimli i Aragorn umarli jako zieloni to nie wierzę, że Theoden pozwoliłby na taki setup, dlatego imo WP może być faktycznie niewinny i ufam mu na tyle żeby go wjebać na tej granicy do zielonych
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 11:13:08 GMT 1
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 11, 2023 11:14:56 GMT 1
No dla mnie to jest podejrzane, ale dla mnie i tak jego muszę wepchnąć w kolejkę przed siebie, jeżeli, któryś z dwójki Troll, Glorfindel jest niewinny, żeby miasto mogło to wygrać, więc nie jestem najobiektywniejszy.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 11:21:20 GMT 1
Kurwa no, niby Bolec poszedł w bold move i zaczął na końcu podejrzewać Murloka, ale potem w automatyzowanej niewinny Rudy też się odpalał w stronę Kawalca czy Gołoty, nie pamiętam już i jemu też to wyciągnęli wtedy jako mafijne dużo zależy od tego, kto jest mafiozą numer 3, ale na moje mafiozo-WP miałby lepszą drogę do uniewinnienia się/powrotu do grupy uniewinnionych, niż atakowanie Golluma
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 11:46:40 GMT 1
Dobrze i szybko mi odpowiedział z tym postem, więc odpuściłem.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 11:53:27 GMT 1
Kurwa no, niby Bolec poszedł w bold move i zaczął na końcu podejrzewać Murloka, ale potem w automatyzowanej niewinny Rudy też się odpalał w stronę Kawalca czy Gołoty, nie pamiętam już i jemu też to wyciągnęli wtedy jako mafijne dużo zależy od tego, kto jest mafiozą numer 3, ale na moje mafiozo-WP miałby lepszą drogę do uniewinnienia się/powrotu do grupy uniewinnionych, niż atakowanie Golluma No ja pomyślałem dokładnie tak samo - mafiozo, którego raczej uniewinniam, ale coś o nim bąknąłem w jednym z postów raczej schowałby się do nory, licząc, że to tylko na chwilę i zaraz o nim zapomnę, zamiast jeszcze mnie atakować. Zwłaszcza mafiozo początkujący. Dla mnie takich postów mafiozi co do zasady nie piszą w takich momentach, moim zdaniem WP zdał kolejny test.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 12:04:16 GMT 1
no raczej się zgadzamy, ale pamiętaj, że mafiozo-wp ma volva i egze/pshema/montiego do pomocy xdd
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 12:09:50 GMT 1
no raczej się zgadzamy, ale pamiętaj, że mafiozo-wp ma volva i egze/pshema/montiego do pomocy xdd No wiem, ale to kolejny plusik na jego konto. Natomiast minusik jest taki, że się jebaniec uaktywnia głównie jak się go wspomni a to mafijne.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 11, 2023 12:14:46 GMT 1
Zapachniało mi trochę jakiś Bolcem w takim cwaniackim stylu. Wiedział kiedy się wycofać aby tylko nie oberwać przypadkiem. Jeśli będzie wolny lincz to tego WP na wszelki wypadek trzeba by było sprawdzić.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 12:19:13 GMT 1
No nie będzie wolnego linczu, chyba że kogoś z trójki troll-glorfindel-elrond potrafisz teraz uniewinnić ja nie potrafię, jeśli trafimy trzeciego, będę próbować
|
|
|
Post by Legolas on Aug 11, 2023 12:20:48 GMT 1
Dzisiaj bym wolał mieć rozwiązaną kwestię Troll-Glorfindel. W tej parze jakoś nie chce mi się wierzyć by nie było chociaż jednego mafiozy.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 11, 2023 12:22:17 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 11, 2023 12:22:17 GMT 1
Dzisiaj bym wolał mieć rozwiązaną kwestię Troll-Glorfindel. W tej parze jakoś nie chce mi się wierzyć by nie było chociaż jednego mafiozy. Mamy jeszcze 2 lincze
|
|
|
Rozgrywka
Aug 11, 2023 12:23:01 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 11, 2023 12:23:01 GMT 1
Mam nadzieję że mój osąd się nie myli i faktycznie tam jest mafia
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 12:37:35 GMT 1
Czy ktoś uważa, że nie należy zacząć od Trolla? Moim zdaniem to jest najlepszy "wytrych" do tej mafii. Już wcześniej pisałem, że w parze Troll-Glonfinder musi być mafioza, bo przecież obaj mają wielką pewność co do winy drugiego a są zbyt dobrymi graczami, żeby mylili się obaj.
Do tego Troll zrobił zbyt dużo antymiejskich rzeczy i trzeba sprawdzić, czy to trolling czy celowe działanie, parafrazując jednego typa ode mnie z pracy. Ale uważam, że to było celowe działanie i że Troll robi to, co ja miałem w planach jako Randomowy Pet, ale by mi nie wyszło (na szczęście edycja została przerwana, więc moje oficjalne stanowisko jest takie, że bym rozjebał).
Troll bardzo zgrabnie unikał oskarżeń na początku gry, nawet moją analizę najpierw olał, komentując, że nie będzie ze mną gadał, bo nie warto. Dopiero potem, mocniej przyciśnięty, gdy więcej osób widziało go jako cel linczu lub snajpera, zaczął pisać naturalnie i normalnie, nieszkodliwie.
No i jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju. Głos w pierwszym linczu. W słuchowisku, w części 4.2 Red mówi o edycji na BVB, tej na prawdziwe nicki. Wiem, że egze uważnie wysłuchał słuchowiska i gdzieś komentował, że pomoże mu to w grze. Jestem więc pewien, że zwrócił uwagę na fragment o Piotrku Cyferki i o tym, czemu w tamtym momencie Red zaczął mieć pewność co do mafijności egze. Mianowicie w/w Piotrek wjebał się tak, że szła na niego masówka. Egze jakoś skomentował, że chuj wie, czy faktycznie winny czy nie, ale głosem w niego przywalił. I że miastowy Wojciech by takiego typa totalnie olał i uderzyłby w kogoś innego. Czyli niby wszystko się zgadza? Miastowy Wojciech jakby nie miał zdania, to by walnął w swojego podejrzanego, choćby ten nie miał szans polecieć. Mnie się wydaje, że po pierwsze sytuacje nie są takie same, jednak o Hobbicie zdanie miał, co więcej na bazie winy Hobbita doszedł do winy Gandalfa. Dla mnie to jest próba oszukania tego, co zauważył Red, odegrania komedii. I wpisuje mi się to w to, jak Trolla postrzegam w tej edycji: on odgrywa coś, nie gra w grę.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 11, 2023 12:48:09 GMT 1
Z czystej przyzwoitości też dziś bym zaczął jednak od Trolla.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 12:51:55 GMT 1
No Troll git, ale mnie jednak niepokoi trochę ta jednomyślność. Mafia spokojnie mogłaby delikatnie go bronić i forsować kogoś innego. Chyba, że Troll jest w mafii z jakąś silnie uniewinnioną osob, typu Legolas czy Gollum, ale nie widzę tego.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 11, 2023 12:53:55 GMT 1
No Troll git, ale mnie jednak niepokoi trochę ta jednomyślność. Mafia spokojnie mogłaby delikatnie go bronić i forsować kogoś innego. Chyba, że Troll jest w mafii z jakąś silnie uniewinnioną osob, typu Legolas czy Gollum, ale nie widzę tego. Troll wcale nie musi być w mafii ze mną czy z Gollumem.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 12:55:56 GMT 1
No ale jeśli jest w mafii np z Boromirem to czemu nie popchną dzisiaj Elronda? Tu jest taki pierdolnik, że jak ktoś włoży odpowiednio effortu luźno można przepchnąć kogoś samym effortem.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 12:57:15 GMT 1
Z drugiej strony Troll będzie później. Unleashed. Ciasto na pizzę rośnie, ja skoczę po Żywiec Biały 0% oraz bucha i czekam na show.
|
|