|
Rozgrywka
Aug 11, 2023 10:29:14 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 11, 2023 10:29:14 GMT 1
W sumie wydaje mi się, że kluczem do gierki może teraz być stosunek do niewinnego, który dopiero padnie przykładowo: troll (winny) -> elrond (niewinny) -> wybór między glorfindelem a władcą przy uwzględnieniu ich stosunku do elronda nicki podstawcie dowolne Już ostatnio mówiłem, że Glorfindel mi się nie wpasowuje jakoś w rozgrywkę, mam złe przeczucie. Gdzie ten Cieniutki vibe
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 11, 2023 10:30:36 GMT 1
A Troll skądinąd tyle razy mówił, że jest w stanie położyć głowę pod topór, ale jak przychodzi co do czego to wypierdala niewinnego za niewinnym.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 10:31:44 GMT 1
Z tego mi wychodzi, że w parze Elrond-WP powinien być mafioza Generalnie powyższe zdanie jest prawdziwe, jeżeli nie trafiła się super silna mafia egze/monti/volv tylko, że kurwa z koncepcją super silnej mafii wyszła różyczka i poleciała w drugim mordzie Znaczy kurwa, w zasadzie to mafia z elrondem i nie-władcą w składzie też jest super silną mafią
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 10:36:08 GMT 1
Generalnie ja uważam, że grono podejrzanych niewiele może już zrobić, żeby pomóc w tym wszystkim, piłka jest po stronie nierozpatrywanych. Bo jak doceniam teraz starania miejskiego Elronda, tak spokojnie jestem w stanie uwierzyć, że mafijny Elrond razem z mafią przeczytali z tematu, że ja mogę być na tym etapie nielinczowalny, więc lepiej skupić się na podkarmianiu paranoi co do tego trzeciego niewinnego w tym wszystkim.
Odpowiedzi powinny być w temacie, trzeba tylko je znaleźć.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 10:40:03 GMT 1
Za to ten niewinny z grona troll/glorfindel/elrond/wp, który poleci, no mógłby pośmiertnie nam pomóc coś wyłuskać jeszcze z tej sytuacji
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 10:40:23 GMT 1
Co ty gadasz Elrond z tym Trollem, kiedy ja nawet w przedostatnim lińczu miałem na nim głos i przyznałem się do tego o 20:55, w fazie wajchy. Ja mogę iść w Trolla, ale nie jestem przekonany do niczyjej niewinności prócz Tuka. znaczy no jak mam być adwokatem diabła, to w sumie on całkiem sensownie teraz rozumuje ze swojej perspektywy nie umiem ocenić kogo łatwiej jest wpierdolić do linczu, mnie czy WP, no ale logiki mu odmówić nie można Gollum, ułóż sobie w głowie jedną rzecz przez noc, tak samo Tuk i Legolas. Czy WP ma być podejrzewany, czy nie, tak samo ze mną. W sensie, WP chyba stosunkowo najłatwiej ocenić (nie mówię, że nie można się naciąć, ale jedziemy w tym razem xD) Ja bym chciał kwestię WP omówić z Tobą, Legolasem i Tukiem, w sensie żebyście się wypowiedzieli. Ja mam go za niewinnego, ale nie czuję się alfą i omegą, nie grałem w 2 edycjach, 3 jeśli liczyć discordową, więc jakieś zmiany w mecie mogły mi umknąć. Natomiast uważam, że Ty nie powinieneś być elementem dyskusji. Czuję tę więź co z Greenem i z końcowym Agcą. Najwyżej się okaże, że zjebałem, miałem dobre przeczucie na początku, gdy mi nie grałeś i uniewinniłem mafiozę. Przyjmę wtedy Złotą Amebę i wezmę winę za porażkę na siebie. Natomiast mojego głosu na Ciebie w tej grze na pewno nie będzie i tuta się raczej Tukowi i Legolasowi przekonać nie dam, choćby nie wiem jak to argumentowali. Nawet takie posty mi śmierdzą, jak Ty mogłeś czuć więź z końcowym Agcą, jak wyleciałeś z gry cztery dni przed końcem?
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 10:42:47 GMT 1
Gollum, który całą gre ma mnie za niewinnego nagle subtelnie szykuje grunt pod jutrzejszy lincz. Halo?
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 11, 2023 10:42:55 GMT 1
Co ty gadasz Elrond z tym Trollem, kiedy ja nawet w przedostatnim lińczu miałem na nim głos i przyznałem się do tego o 20:55, w fazie wajchy. Ja mogę iść w Trolla, ale nie jestem przekonany do niczyjej niewinności prócz Tuka. Ja bym chciał kwestię WP omówić z Tobą, Legolasem i Tukiem, w sensie żebyście się wypowiedzieli. Ja mam go za niewinnego, ale nie czuję się alfą i omegą, nie grałem w 2 edycjach, 3 jeśli liczyć discordową, więc jakieś zmiany w mecie mogły mi umknąć. Natomiast uważam, że Ty nie powinieneś być elementem dyskusji. Czuję tę więź co z Greenem i z końcowym Agcą. Najwyżej się okaże, że zjebałem, miałem dobre przeczucie na początku, gdy mi nie grałeś i uniewinniłem mafiozę. Przyjmę wtedy Złotą Amebę i wezmę winę za porażkę na siebie. Natomiast mojego głosu na Ciebie w tej grze na pewno nie będzie i tuta się raczej Tukowi i Legolasowi przekonać nie dam, choćby nie wiem jak to argumentowali. Nawet takie posty mi śmierdzą, jak Ty mogłeś czuć więź z końcowym Agcą, jak wyleciałeś z gry cztery dni przed końcem? Skupiłem się nie na głosowaniach, tylko na aktywności w temacie.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 10:46:09 GMT 1
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 10:47:05 GMT 1
Co ty gadasz Elrond z tym Trollem, kiedy ja nawet w przedostatnim lińczu miałem na nim głos i przyznałem się do tego o 20:55, w fazie wajchy. Ja mogę iść w Trolla, ale nie jestem przekonany do niczyjej niewinności prócz Tuka. Ja bym chciał kwestię WP omówić z Tobą, Legolasem i Tukiem, w sensie żebyście się wypowiedzieli. Ja mam go za niewinnego, ale nie czuję się alfą i omegą, nie grałem w 2 edycjach, 3 jeśli liczyć discordową, więc jakieś zmiany w mecie mogły mi umknąć. Natomiast uważam, że Ty nie powinieneś być elementem dyskusji. Czuję tę więź co z Greenem i z końcowym Agcą. Najwyżej się okaże, że zjebałem, miałem dobre przeczucie na początku, gdy mi nie grałeś i uniewinniłem mafiozę. Przyjmę wtedy Złotą Amebę i wezmę winę za porażkę na siebie. Natomiast mojego głosu na Ciebie w tej grze na pewno nie będzie i tuta się raczej Tukowi i Legolasowi przekonać nie dam, choćby nie wiem jak to argumentowali. Nawet takie posty mi śmierdzą, jak Ty mogłeś czuć więź z końcowym Agcą, jak wyleciałeś z gry cztery dni przed końcem? Z końcowym dla mnie. Przecież ja go na początku podgryzałem, pisałem, że mi nie gra, z Klakierem o tym dyskutowałem. A potem już czułem więź. Dlatego jak przeczytałem na cmentarzu, że Red typuje Agcę na winnego, to się zdziwiłem i napisałem nawet do lowa na Discordzie, że mam nadzieję, że nie jest winny, a na cmentarzu napisałem takie coś: mafiacorner.boards.net/post/51311
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 10:48:36 GMT 1
Fajnie, że to szybko wyjaśniłeś.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 10:52:34 GMT 1
Nie no jak Gollum wyskakuje z takim postem przygotowanym to odpuszczam ten twist. Mamy czwórkę niewinnych. Mafia: Elrond, Troll, Glonfield, Boromir.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 11, 2023 10:54:06 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 11, 2023 10:54:06 GMT 1
Dobra, jeśli nie ty to Zieloni: Tuk Gollum Legolas WP Potencjalnie czerwoni: Troll Boromir Glorfindel Elrond Tak to wygląda z mojej strony na ten moment. Moja kolejka: Troll -> Glorfindel -> Elrond -> Boromir Jeśli wieczorem po nadrobieniu coś mi się zmieni to napiszę
|
|
|
Rozgrywka
Aug 11, 2023 10:56:52 GMT 1
via mobile
Post by Peregrin Tuk on Aug 11, 2023 10:56:52 GMT 1
Ale tak czy siak moim zdaniem wygrana miasta to kwestia czasu
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 10:57:37 GMT 1
Tuk, na ile ufasz WP?
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 11, 2023 11:00:09 GMT 1
Kurwa, przejrzałem sobie Glorfindela, Elronda i Trolla pod kątem tej słynnej proaktywności. Od razu mówię, że to może być chuj nie argument, skoro autor poradnika sam był w mafii, natomiast wyszło mi coś takiego: / metodologia: wg mojej czutki, zasadniczo wychodziłem z założenia, że jak coś jest komentarzem/sformułowaniem wniosku, to ZAZWYCZAJ nie jest to proaktywne (chociaż np. post z debetami Glorfindela policzyłem, no ale tam była inna jakość postaranka), a raczej kwalifikowałem te posty, które zawierały niebzdurne pytanie (a nie bączka typu gollum co sądzisz o legolasie) czy były nastawione na POSZUKIWANIE a nie STWIERDZENE prawdy, w huj trudno to uchwycić, każemu wyjdzie inna matma, mi wyszła jakoś tak: Policzyłem póki co tylko d1: Glorfindel - +/- 13 postów Elrond - +/- 8 postów Troll - kurwa literalnie dwa posty mafiacorner.boards.net/post/61691mafiacorner.boards.net/post/61902start trolla jest wręcz podręcznikowym (poradnikowym) przykładem silnego mafiozy, jeżeli się tym w ogóle kierować albo czekajcie, przeliczę jeszcze swoje, pewnie wynik będzie trochę zawyżony w stosunku do tego, jak wy byście mi liczyli, bo ja wiem jaki zamysł stał za każdym postem a few moments later: no ja sobie naliczyłem 15, ale ktoś z boku pewnie 10-11 by mi policzył Zgadzam się z tezą, że Troll miał właśnie taki start w typie mocnego mafiozy. Nawet pisałem na niego analizę. Natomiast uważam, że mimo wszystko tych postów jakościowych miał trochę więcej. No chyba że nie liczyłeś D0, to mogę się od biedy zgodzić.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 11, 2023 11:01:33 GMT 1
Ja obstawiam mafię Aragorn-Glorfindel z kilku powodów, pierwszy to to, że Monti studził emocje wszystkich, że Aragorn gra tomusiowo (jakby to miało jakies znaczenie), drugie to ta odkrywcza analiza że Kacper nie może być w mafii, która moim zdaniem miała ukryty cel w tym, by bron boze Kacper nie podał się już za księdza, obstawiam, że Glorfindel ma taki plan, a trzecie to jego zachowanie wczoraj tuż przed wynikami linczu. To jest trochę tak że wczoraj Monti wyraźnie robił coraz większe podchody pod to by na mnie głosować, ale zintensyfikował to pod koniec dnia. Moim zdaniem mogło to być spowodowane tym, że wiedząc o tym, że poleci niewinny Gimli i da sie mnie o to obwinić, będzie mógł robić jakas wieksza krucjate przeciwko mnie. Oczywiscie z Montim nie da sie normalnie dyskutowac, bo zaraz wyjedzie z 5 stronami A4 argumentów. A mnie się nie chce przeszukiwać tematu by znalezc dowody na jego winę, tym bardziej, ze zwyczajnie znow moge sie mylic, tak jak z Gimlim. Ale no jakbym mial powiedziec czyje zachowanie mi wczoraj najbardziej smierdzialo, to wlasnie Glorfindela. Ale zdaje sobie sprawe z tego, ze i tak prawdopodobnie to mnie wypada sprawdzic przed nim. Nawet z czystej uczciwosci co do tego jakie mam typy w tej edycji.Jaki normalny miastowy pisze takie rzeczy w momencie gdy miasto jest na granicy porażki i każdy lincz w plecy to tragedia. No żaden, tak pisze tylko manipulujący mafiozo. Dodajcie sobie to, do jego desperackiego ataku na Boromira wczoraj, szkodliwości wszystkich jego działań na przestrzeni gry, ignorowania kompletnego Theodena, gdy dla coraz większej liczby graczy stawało się coraz bardziej jasne, że Theoden może być winny i do tego co napisał Boromir o jego początku gry.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 11, 2023 11:01:34 GMT 1
No to trzeba sprawdzić Trolla.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 11, 2023 11:02:54 GMT 1
A jak będzie winny, to to udowodni moją niewinność i macie praktycznie zwycięską kolejkę o ile Boromir nie zrobił w chuja.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 11, 2023 11:04:54 GMT 1
Kurwa, przejrzałem sobie Glorfindela, Elronda i Trolla pod kątem tej słynnej proaktywności. Od razu mówię, że to może być chuj nie argument, skoro autor poradnika sam był w mafii, natomiast wyszło mi coś takiego: / metodologia: wg mojej czutki, zasadniczo wychodziłem z założenia, że jak coś jest komentarzem/sformułowaniem wniosku, to ZAZWYCZAJ nie jest to proaktywne (chociaż np. post z debetami Glorfindela policzyłem, no ale tam była inna jakość postaranka), a raczej kwalifikowałem te posty, które zawierały niebzdurne pytanie (a nie bączka typu gollum co sądzisz o legolasie) czy były nastawione na POSZUKIWANIE a nie STWIERDZENE prawdy, w huj trudno to uchwycić, każemu wyjdzie inna matma, mi wyszła jakoś tak: Policzyłem póki co tylko d1: Glorfindel - +/- 13 postów Elrond - +/- 8 postów Troll - kurwa literalnie dwa posty mafiacorner.boards.net/post/61691mafiacorner.boards.net/post/61902start trolla jest wręcz podręcznikowym (poradnikowym) przykładem silnego mafiozy, jeżeli się tym w ogóle kierować albo czekajcie, przeliczę jeszcze swoje, pewnie wynik będzie trochę zawyżony w stosunku do tego, jak wy byście mi liczyli, bo ja wiem jaki zamysł stał za każdym postem a few moments later: no ja sobie naliczyłem 15, ale ktoś z boku pewnie 10-11 by mi policzył Zgadzam się z tezą, że Troll miał właśnie taki start w typie mocnego mafiozy. Nawet pisałem na niego analizę. Natomiast uważam, że mimo wszystko tych postów jakościowych miał trochę więcej. No chyba że nie liczyłeś D0, to mogę się od biedy zgodzić. no właśnie do tego zmierzam, że kwestia metodologii. nie odbieram mu jakościowych postów, bo tam one są, to są dobre posty, ale z gatunku komentarza/podsumowania tego, co się stało dotychczas, a nie jakiegoś wielkiego rozgrywania do przodu w chuj mam problem, żeby to przekazać, bo każdy to zinterpretuje inaczej i posty też inaczej dobierze, ale no chodzi mi o ten fragment, który volv w erracie przedstawił
|
|