|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 18:02:49 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 18:02:49 GMT 1
moim zdaniem Sidor nie gra.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 18:03:07 GMT 1
Jeśli Troll jest niewinny, to mafii powinno być na rękę to, że w niego wale Prawdopodobnie ktoś by się pode mnie podczepił, żeby wyeliminować rękami miasta dobrego, niewinnego gracza. Kilka osób próbuje mnie jednak temperować i wśród nich może być jakiś jego mafijny kolega. a to ciekawe, bo gdybym miał z przeszłości wskazywać przykłady myślenia tunelowego, to wskazałbym zdecydowanie częściej je u miastowych (najbardziej jaskrawy przykład to konflikt Pinsa-Rimbaud) podnieconych tym, że odnaleźli mafiozę i walą w niego jak w bęben. Wcześniej to samo było choćby w edycji z MVP i Generałem Raymundem, gdzie gracze tak zafiksowali się na swój temat, że nie widzieli mafii. Z drugiej strony nie przypominam sobie by którykolwiek mafiozo w ostatnich grach zagrał tak mocno tunelowo w stosunku do innego gracza. Tym bardziej na tym etapie rozgrywki. Myślenie tunelowe jest więc raczej miastowe co juz chyba ustaliliśmy. Chcecie wiedzieć co jest mafijne? Mogę pokazać na przykładzie Gandalfa i Hobbita. Dwóch mafiozów. W sumie chyba pora to napisać. Skoro Gandalf jest niewinny. Ja jestem niewinny. Pippin jest niewinny. To serio tego Władcę Pierścieni trzeba sprawdzić. Tym bardziej jeśli jego jedynym sposobem na grę ma być obrażenie się na cały świat i walenie we mnie jak w bęben. Boromir - żółtozielony Chad Aragorn - zielony Drzewiec Fangorn - zielony Elrond - zielony Gandalf - niestety zielony Gimli - żółtoczerwony Glorfindel - zielony Gollum - żółtozielony Hobbit - czerwony Legolas - żółty! Mordor - zielony Peregrin Tuk - zielony Powrót Króla - zielony Różyczka Cotton - żółtoczerwona Theoden z ekipą - czerwony Troll - zielony Władca Pierścieni - żółtoczerwony tak to u mnie wygląda na ten moment. Troll ignoruje potężne strzały z mojej strony, wrzuca jakąś losową listę, a kiedy kilka osób się o to czepia: Ale ok, jutro może się wreszcie porządnie wyśpię i na spokojnie przy herbatce przeczytam jeszcze raz temat, szczególnie do tej 30-35 strony, bo de facto tam było najciekawiej. A czytając to z jakimiś tam poprawkami na tożsamości i winę/niewinność pewnych graczy, pewnie wyciągnę lepsze wnioski. A póki co nie będę się wywalał z postów, bo jutro mogą się przydać. Więc miłego wieczoru panowie. Do jutra. Chowa się do nory, jak Hobbit wczoraj Zlinczowanie mnie przed nim będzie miejskim skandalem.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 5, 2023 18:03:15 GMT 1
Troll jak na siebie za mało daje. Wyszedł jedynie z dwoma błędnymi tejkami: wina moja, wina Gandalfa. Akceptuję ten argument, ale nie uważasz, że on nie miał po co tak wielkiego ryzyka podejmować wczoraj, żeby obronić wjebanego Hobbita? Przecież on miał dobrą pozycję, wystarczało to kontynuować. Gra dziwnie, ale po co miał to robić, czy umiesz znaleźć racjonalne wytłumaczenie? To znaczy rozumiem takie wytłumaczenie, że chciał się tym uniewinnić na zasadzie, że mafiozo by tak nie zrobił, no ale nie miał łatwiejszych, bardziej bezpiecznych i pewniejszych metod? No to tak, zacznijmy od rzeczy miłych. Niewinni... - Gollum - imo klasyczny Gary, jakiego chce się mieć po swojej stronie w mieście - Theoden - jeżeli to Volv, to nieco wycofany, ale na razie nie wyczuwam tam wajbów z mafijnych edycji, jestem w stanie dać mu kredyt zaufania, ale chciałbym, żeby ze mną współpracował w dalszej części tego, co napiszę, bo mieliśmy na początku gry podobne spostrzeżenia - Powrót Króla - no wajbowo daje mi typowego kacperka, ta nieufność do pewnych zagrąń też typowa, ale mam nadzieję, że jakieś punkty wspólne znajdziemy - Legolas - nic się od wczoraj nie zmieniło, więc ciekawych odsyłam tam - Pippin - no snajper, ta? Ale ja nie wierzę, w to, co Pshemo odpierdala w tej edycji. Strasznie słaba ta gra i ja się nie dziwię, że Boromir chciał zerkać w tramtą stronę, dodatkowo słaby strzał, a teraz jeszcze rozważania na mój temat. Znaczy no zapraszam, ale po edycji będziemy mieli zastępstwo w roli mema za Reda. Nie wiem, czy komuś dla beki przekazałeś klawiaturę, czy o co chodzi, ale jak na razie to jest 2/10. Dajesz się manipulować, nie widzisz rzeczy, które zwykle widzisz. Gdyby nie to, że jesteś rolnym to bym stwierdził, że to jakiś twój master plan z Egze xD ...oraz raczej niewinni, ale mam pewne obiekcje: - Elrond - no imo najlepsza jak do tej pory gierka Czueka w mieście, ten początek był po prostu Czuekowy. Natomiast jest pytanie - czy dalsza część nie jest, bo Czuek progresuje, czy bo ktoś na mafijnym mu podpowiada co pisać? xD Do rozważenia, ale na pewno nie do linczu na teraz- Mordor - no siema xD kurwa nie wiem, z perspektywy czasu bardzo swobodnie zniósł ten pressing z mojej strony, co niby nie jest ostatecznie uniewinniającym argumentem, ale jeżeli rzeczywiście to Szarlej, to ja tam nie widzę winy. Chciałbym jednak więcej aktywności zobaczyć, bo znowu posiadanie takiego typa bliżej meczówki mnie się nie podobaTo pozostawia nas z grupą: - WP - Gimli - Glorfindel - troll - Aragorn - Boromir I teraz do rzeczy. Zastanawiałem się, na czym polega to całe szambo, które się tu wylało w związku z graniem od linijki i kurwa wręcz cytowaniem poradników naszych szanownych kolegów. I to absolutnie nie jest strzał w poradniki, bo są bardzo dobre, ale problem jest taki, że wasza umiejętność interpretacji tekstu czytanego i dostosowania go do danej sytuacji jest nijaka xD Jeżeli będziemy od teraz z góry wysokie zaangażowanie traktować jako coś mafijnego, to szkoda strzępić ryja. Po drugie nie było nic prostszego, niż trochę przyglonować (pozdro Drzewiec, kłodo). CO ZA TYM IDZIE Bardzo mnie martwi nieumiejętność niezauważenia pewnych rzeczy przez śmietankę naszego mafijnego towarzystwa, szczególnie że nawet taki Czuek, który zagrał ze mną 3 edycje na krzyż, je widzi. Głównie mam na myśli trolla, Boromira (choć on nic wprost nie powiedział, ale rzucał takie pytanka, to tu do PK, to tu poddał w wątpliwość intencje jakichś moich postów zaraz przed linczem) i Gimliego (no dobra, tutaj przyświrowałem z tą śmietanką bo nie wiem kto to xD ale niech będzie mu też miło). I teraz moja hipoteza jest taka - wylosowała się w tej edycji bardzo silna mafia, dlatego są w stanie resztę miasta wodzić za nos, forsować swoje typy i przekonywać nawet graczy z górnych stanów. W związku z tym, spokojnie może siedzieć w tej trójce ze dwóch mafiozów. NIE MAM POJĘCIA, na jakiej zasadzie uniewinniacie Gimliego. Spójrzcie sobie na jego posting, nawet na kłótnię ze mną. TO JEST DEFINICJA TEGO MAFIJNEGO ZACIETRZEWIENIA. Nie będę nic tłumaczył, ale ty się tłumacz. To nie jest odbicie argumentów, które przeciw niemu wytaczałem (chociaż sam w pewnym momencie przyznał, że były słuszne) - to jest zignorowanie ich i wytoczenie własnych dział w adwersarza. To jest definicja mafijnej pychy, jego posting poza tym w Boromira jest definicją bezpiecznych strzałów. Przeczytaj ktoś go kurwa, na litość boską - ty Theoden widziałeś coś w nim na początku, pliska. Co do Boromira, to tu bezczelnie się podczepię pod to, co pisał Gandalf w testamencie, co mi się nie podoba w jego grze, to też pisałem. Poza tym ładnie by się zgrywał z Gimlim - ten antagonizm spokojnie może być wyreżyserowany, ma w końcu w tym doświadczenie xD troll - z trollem mam największy problem, bo z jednej stromy jedzie tak po bandzie, że no powinienem go uniewinnić, a z drugiej to się kurwa nie dodaje od strony merytorycznej. Ma FATALNĄ czutkę w tej grze, zdążył już cudzymi rękami wypierdolić niewinnego Gandalfa, chce to samo zrobić ze mną. W poprzednich edycjach też bywał chaotyczny - jako Czesio np., ale to się broniło typami. Tej obecnej gry nie broni chwilowo nic. Jest agresywny, nie uzasadnia swoich ataków, nie widzi rzeczy, które zwykle widzi. I jak w poprzedniej edycji byłem w stanie dostrzec jego niewinność, teraz jest ciężko. Dodatkowo na niekorzyść tu gra konieczność zmiany mety po dwóch przegranych wcześniej. Jeszcze jedna rzecz, która bardzo mocno siedzi mi w głowie, to kumpel GLORFINDEL. Popatrzcie sobie na jego grę. Niby go wciąż sporo w temacie, ale czy gdzieś mocno zaznaczył swoją obecność? Czy próbował forsować któryś ze swoich typów, czy płynął z prądem? Jest mega spolegliwy jak na siebie, nie szuka zwady, chyba jako jedyny z żyjących nie poddał mojej niewinności w wątpliwość, wręcz w pewnym momencie wyglądał jakby był jej pewien. Nie dodaje mi się to z Montim, który w każdej sytuacji umie znaleźć dziurę w całym i drążyć, a jak widzi cel, to idzie w niego jak w taran. Spokojnie tam może siedzieć mafiozo. WP i Aragorn mogą być niewinni, ale chuj ich wie, musiałbym przeczytać ich od początku. Tyle wiem, że WP był sfrustrowany, a Aragorn nieźle się bronił. Dziękuję za uwagę i zapraszam do dyskusji. Dzięki, czytałem poprzednie edycje od ostatniej, w której grałem i też zautomatyzowaną. Staram się grać mniej chaotycznie i bardziej rozsądnie. Mam nadzieję, że Gollum doceni. Mordor to moim zdaniem Sidor a nie Szarlej, można zobaczyć liczne żarty, cytat z Dostojewskiego, lekkość językową i teatralne zapowiedzi samego siebie, przypomina trochę Słowackiego i dlatego napisałem w moim długim poście, to co napisałem. Czytałeś? Czytałem, jeżeli to Sidor to wrzucam go w limbo ale i tak jest bardziej niewinny, niż myślałem wczoraj.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 18:03:46 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 18:03:46 GMT 1
moim zdaniem Sidor nie gra. A już sugerowanie, że Sidor, prawdopodobnie największy fan Władcy Pierścieni w naszej społeczności gra mordorem wydaje mi się niepoważne.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 18:04:37 GMT 1
No to jeśli nie Sidor to Eneldo naśladujący Sidora.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 18:05:25 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 18:05:25 GMT 1
No to jeśli nie Sidor to Eneldo naśladujący Sidora. Tak i mi się wydaje. I do tego w mafii. Dlatego bym go dzisiaj zlinczował
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 18:07:43 GMT 1
A może tak: Lincz Hobbit -> jeśli winny strzał w Mordor/Boromir -> jeśli niewinny strzał w WP
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 18:10:30 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 18:10:30 GMT 1
A może tak: Lincz Hobbit -> jeśli winny strzał w Mordor/Boromir -> jeśli niewinny strzał w WP Jaki hobbit?
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 18:11:42 GMT 1
O Trolla chodziło oczywiście.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 5, 2023 18:11:56 GMT 1
Pewnie dlatego, że dosłownie post wcześniej napisałem, jak od restartu rozgrywki widzę twoją grę. Ale mi nie chodzi o to, czy Ty myślisz, że gram spoko czy nie. Mi chodzi o to, że napisałeś tego posta z mindsetem 'jak tu wyglądać bardziej niewinnie' i z całym szacunkiem ale ja Twojego tłumaczenia nie kupuję. No ale co ja mam kurwa powiedzieć, skoro widzę co się dzieje. Jeżeli w przeciągu max 2 linczów nie trafimy mafiozy, to patrząc po aktualnym stanie rozgrywki, za 3 dni buki na lincz na mnie nie będą nawet zakładów przyjmowały. I dlatego próbuję ten stan zmienić, swój aktualny tok myślenia przedstawiłem i teraz od dwóch godzin staram się przede wszystkim wyjaśnić innym swoją sytuację, żeby 1) oszczędzić miastu konieczność linczowania mnie, 2) umożliwić miastu przekierowanie energii, jaką zużyłoby na analizowanie mojej osoby, na analizowanie innych. Czyli tak, jest to defensywa, tak się mi gra ułożyła. A skoro już mamy określać mindset, to nie było to "jak tu wyglądać bardziej niewinnie", tylko "hej Aragorn, który zaczyna wyglądać niewinnie, jako kolejny wrzuca mnie do wora potencjalnie winnych, a chyba nie dostrzega, że na większość spraw patrzymy tak samo - a jak to zobaczy, to może będzie wiedział co ze mną zrobić". Na koniec dnia efekt jest ten sam, ale różnica imo diametralna. ty weź się lepiej do mojego posta odnieś, a nie mi kolejną edycję z rzędu na psychę wjeżdżasz chyba ze na mafijnym jeszcze taktyki nie ustaliliście No ale co ja mam ci powiedzieć, podział zieloni-czerwony raczej w miarę sensowny, ja bym nie zaryzykował z tak jasnym określeniem Theodena i Mordora, ty to zrobiłeś, spoko. O Gimlim swoje zdanie wyraziłem, twoje przyjmuję do wiadomości, w toku dnia będę musiał sobie jeszcze wyrobić opinię. Na ten moment, wciąż będę trzymał się tego porównania do Hobbita, bo to w sumie podobne przypadki. W obu widzę jakąś rzecz, która każe mi dawać kredyt zaufania, bo mi to nie pasuje do gry mafiozy. Na początek gry uznaję, że mi to wystarcza. Jeżeli w takim d3 ta jedna rzecz będzie dalej jedyną rzeczą, która będzie przeczyć temu, że gość nie jest w mafii, to taryfa ulgowa się skończy. Wajbowo ogólnie post na plus.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 18:13:30 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 18:13:30 GMT 1
Wiesz co skopiowałem je bez komentarza dlatego, że moim zdaniem posty same z siebie obrazują ewolucje podejrzeń. Tekst o wartym grillowania, a nie wartym linczowania jest u mnie naturalny, nie lubię ferować wyroków na starcie. A hobbit grillowany wjebal się doszczętnie. Podważanie jakości argumentu o dziwnych winnych Hobbita jest niewłaściwe, bo każdy którego wymienił po kolei był z innej parafii. Byłem w stanie wyobrazić sobie podstawy na jakich winił mnie, ale totalnie nie pasowały one do jego kolejnego winnego i tak było z każdym winnym po kolei. Była to swego rodzaju mafijna schizofrenia. I see. Nie kupuję tego i fruwasz u mnie gdzieś trochę ponad grupą do linczowania na ten moment
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 5, 2023 18:15:48 GMT 1
Idę ponapierdalać w baldura, kto się pojawi to niech zerknie na mojego długiego posta i powie, co o tym sądzi pls. Theoden na ciebie patrzę głównie, i na Golluma.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 18:16:00 GMT 1
Mordor wierzysz w moją niewinność?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 18:17:08 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 18:17:08 GMT 1
A może tak: Lincz Troll -> jeśli winny strzał w Mordor/Boromir -> jeśli niewinny strzał w WP Nie podoba mi się, że coś takiego proponujesz
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 18:17:38 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 18:17:38 GMT 1
Idę ponapierdalać w baldura, kto się pojawi to niech zerknie na mojego długiego posta i powie, co o tym sądzi pls. Theoden na ciebie patrzę głównie, i na Golluma. Niedługo zerknę, trochę długi w chuj dlatego na razie zostawiłem xd
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 5, 2023 18:19:58 GMT 1
Wiesz co skopiowałem je bez komentarza dlatego, że moim zdaniem posty same z siebie obrazują ewolucje podejrzeń. Tekst o wartym grillowania, a nie wartym linczowania jest u mnie naturalny, nie lubię ferować wyroków na starcie. A hobbit grillowany wjebal się doszczętnie. Podważanie jakości argumentu o dziwnych winnych Hobbita jest niewłaściwe, bo każdy którego wymienił po kolei był z innej parafii. Byłem w stanie wyobrazić sobie podstawy na jakich winił mnie, ale totalnie nie pasowały one do jego kolejnego winnego i tak było z każdym winnym po kolei. Była to swego rodzaju mafijna schizofrenia. I see. Nie kupuję tego i fruwasz u mnie gdzieś trochę ponad grupą do linczowania na ten moment mordko ja wyciągam do Ciebie rękę żebyś miał łatwiej zacząć dobrze grać, mi dodatkowa osoba uniewinniająca nie jest potrzebna
|
|
|
Rozgrywka
Aug 5, 2023 18:21:50 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 5, 2023 18:21:50 GMT 1
I see. Nie kupuję tego i fruwasz u mnie gdzieś trochę ponad grupą do linczowania na ten moment mordko ja wyciągam do Ciebie rękę żebyś miał łatwiej zacząć dobrze grać, mi dodatkowa osoba uniewinniająca nie jest potrzebna Mordko, ja sobie bez Twojej ręki poradzę Co teraz uważasz na mój temat?
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 5, 2023 18:23:02 GMT 1
dobre wejście w d2
z pomocą keczupu
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 5, 2023 18:25:21 GMT 1
tylko się skup na obrazie całości, a nie tylko na wycinku o sobie Od tego obrazu całości aż się zapomniałem skupić na sobie, a tam karny kutas się należy xD Co do Boromira, to tu bezczelnie się podczepię pod to, co pisał Gandalf w testamencie, co mi się nie podoba w jego grze, to też pisałem. Poza tym ładnie by się zgrywał z Gimlim - ten antagonizm spokojnie może być wyreżyserowany, ma w końcu w tym doświadczenie xD Co mamy więc w testamencie Gandalfa: mafiacorner.boards.net/post/61932/threadTO jest podczepka? Troll nakierował na jakiś tok rozumowania, fakty, ja zacząłem to czytać, coś mi zaczęło kiełkować, zapytałem, przestawiłem cały ciąg mojego rozumowania, wpada Powrót Króla i idzie ze mną "pod rękę", pisze że zajebiste, ale ja się podczepiam. I jeszcze kurwa to, że skandalicznie po tym ataku nawet nie chciałem tego pierdolonego Gandalfa zlinczować, bo też pod rękę z PK obaj stwierdziliśmy, że byłoby to niezgodne ze sztuką. No ręce mi opadają. Bezsensowne pytania, jak rozumiem jest to nawiązanie do tego słynnego pytania o Peregryna Tuka, które jak już się okazało, zostało wyjaśnione i było chyba jednak całkiem sensowne. Także wracając do sedna: no akurat w moim przypadku, Różyczka, to popełniłeś co najmniej grzech lenistwa, bo mam przeczucie, że opierając się nawet na testamencie Gandalfa, nie zadałeś sobie tego minimum trudu, żeby przejrzeć te moje posty, do których to się odnosiło.
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 5, 2023 18:26:01 GMT 1
Ale wy pierdolicie. Ja od początku D2 jako jedyny się staram i wjeżdżam z konkretnymi strzałami w gościa. Gdzie ta miejska determinacja?
|
|