Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 3, 2023 17:05:21 GMT 1
Gollum pisze słusznie. Po tych 7 stronach na miejscu mafii mordowałbym w gronie troll-gollum.
Elrond albo trolluje, albo jest kimś kogo nazwy ze względu na regulamin nie mogę napisać, albo nie doczytał o co Hobbit oskarżał Aragorna. Lub bardzej - o jaką nieścisłość.
Jest jeszcze czwarta ewentualnosć. Elrond chce bym odpowiedzią na to się wypostował. Ale Elrond to Elrond. Stary, dużo w życiu widział, ale mało dostrzegał.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 17:07:24 GMT 1
Ten post Trolla wydaje mi się trollerskim nawiązaniem do pewnego poradnika, mnie generalnie rozbawił, zastanawiałem się też, kto złapie się na haczyk. A co do osób do odjebania, to ja bym w pierwszej kolejności zlinczował Gandalfa to pochwalenie Cotton za zaczepkę do Aragorna fatalne, reszta postów też miałka. To ja poproszę o modlitwę, bo jak mnie tak będziecie uniewinniać, to mnie mafia odjebie. Ale w sumie to i tak przecież miałem obiecaną obronę przed linczami i mordami, tylko zostałem oszukany w sprawie testamentów, miały być pośmiertne! To był żart? Bo jeśli nie, to odważnym jest proszenie o modlitwę po 13 postach. Co jest w tym odważnego? Bo to nie był żart. To ja poproszę o modlitwę, bo jak mnie tak będziecie uniewinniać, to mnie mafia odjebie. Ale w sumie to i tak przecież miałem obiecaną obronę przed linczami i mordami, tylko zostałem oszukany w sprawie testamentów, miały być pośmiertne! Dlaczego to napisałeś? Pytam absolutnie serio. Serio się boisz, że cię mafia zabije? Zawsze boję się, że mnie mafia zabije.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:08:08 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 17:08:08 GMT 1
Panie Elrond, hipoteza bardzo ciekawa ale chuj wie z czego wynika
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 17:09:38 GMT 1
Panie Elrond, hipoteza bardzo ciekawa ale chuj wie z czego wynika 2 mafiozów by nie postanowiło, że obaj wchodzą temat postami pisanymi przez chatgpt. To co robi Boromir jest w istocie szkodliwe.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:09:40 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 17:09:40 GMT 1
A to cofnięcie się Aragorna do pierwszych stron żeby tylko zacytować podejrzanego posta Gandalfa bardzo zabawne
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:10:27 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 3, 2023 17:10:27 GMT 1
A to cofnięcie się Aragorna do pierwszych stron żeby tylko zacytować podejrzanego posta Gandalfa bardzo zabawne Czemu?
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 3, 2023 17:10:33 GMT 1
Ależ to sztuczne. Elrond, Aragorn a oprócz tego Gandalf - jak na razie trójka śmierdziuszków. Czemu sztuczne? Nie wiem, nie siedzę Ci w głowie, ale pewnie z powodu spinki spowodowanej rolą: mafijną lub nie.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:10:41 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 17:10:41 GMT 1
Panie Elrond, hipoteza bardzo ciekawa ale chuj wie z czego wynika 2 mafiozów by nie postanowiło, że obaj wchodzą temat postami pisanymi przez chatgpt. To co robi Boromir jest w istocie szkodliwe. Ale kto powiedział że Pippin to pisał czatem? Ja sobie tak żartowałam tylko a ty podchwyciłeś z jakiegoś powodu.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 3, 2023 17:10:43 GMT 1
Witam, w grze mam tylko jeden cel, żeby zabić więcej mafiosów niż Legolas, żaden spiczastouchy elf mnie nie pobije
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:12:01 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 17:12:01 GMT 1
A to cofnięcie się Aragorna do pierwszych stron żeby tylko zacytować podejrzanego posta Gandalfa bardzo zabawne Czemu? No bo wszyscy wiedzą o co chodzi, więc dla mnie to miało taki wajb "patrzcie, tu jest mafijny post a mi dajcie spokój", panie Aragornie.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 3, 2023 17:12:28 GMT 1
Jeszcze jedno co jest chyba ważne, mafiozów jest czterech. Prawdopodobnie staną przynajmniej w częsci po różnych stronach barykady. Ktoś się do czyichś poglądow przylepi. Więc kurwa jeśli jesteście niewinni - patrzcie za siebie. Nawet bardziej niz na przylepców do głównego nurtu. Zawsze patrzcie za siebie! Ten najmniej niewinny pewnie będzie winny.
A jeśli dzięki moim słowom nie będą się przylepiać, to tym kurwa lepiej.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 17:13:21 GMT 1
Dlaczego to napisałeś? Pytam absolutnie serio. Serio się boisz, że cię mafia zabije? Zawsze boję się, że mnie mafia zabije. Czyli tak: 1. Jesteś Gollumem 2. Zawsze boisz się, że mafia cię zabije 3. Ktoś cię uniewinnia, ty prosisz o modlitwę księdza, bo mafia cię zabije jako uniewinnianego 4. ?? 5. W trzecim poście w rozgrywce jednoznacznie sugerujesz swoją tożsamość, a potem robisz to jeszcze raz. Podsumowując: no tak kurwa, wiem że z tym księdzem to był taki TROCHĘ ŻART, tylko kurwa ja tu widzę dwie możliwości: albo mnie nie rozbawił, albo ten żart nie miał należytego oparcia w rozgrywce. Bo skoro świadomie sugerowałeś tożsamość przed pisaniem tego posta, to musiałeś też spodziewać się, że jak cię mafia za coś odpali, to za to - a nie za uniewinnienie przez Aragorna, którego kilka postów później wrzucasz do szufladki średnich graczy. Więc no, wg mojego mindsetu miastowy-ja by takiego posta nigdy nie napisał. Czy miastowy-ty? Zobaczymy. Ty kurwa, faktycznie. Chad Aragorn : daj sobie spokój małolat, za dwa dni ci napiszę, dlaczego No to ja podrążę, skoro Aragorn ma dać spokój. Postanowiłeś dać Aragornowi immunitet na 2 dni. Zazwyczaj takowy daje się dobrym graczom, bo szkoda odjebać kogoś mocnego na samym początku gry. Tymczasem Aragorn, z całym szacunkiem dla niego, bo nie mam pojęcia, kto to jest i czy nie mylę się w ocenie jego postów, nie wygląda na starego wygę: -nie wiedział jak wystartować, więc wrzucał posty z bota. -został przyparty do muru i na początku tłumaczył się dość niezgrabnie. Albo więc uznamy, że zrobił to celowo, żeby zagrać jako świadomy lep na mafię i jest doświadczonym graczem, albo to ktoś relatywnie świeży, jest graczem nie ze ścisłego topu. Ja na obecną chwilę nie widzę przesłanek ku temu pierwszego, stąd nie widzę też powodu do dawania mu immunitetu i chciałbym, żebyś to jednak wyjaśnił. A ja wychodzę z założenia, że warto dawać immunitet nie "dobrym" graczom, bo ci go nie potrzebują, tylko graczom, na których ktoś mógłby chcieć wjebać na świecznik d1 i potem w d1-2-3 z braku laku zostałby zlinczowany (case Panasiuk w ostatniej edycji), a Aragorn przejawia potencjał na bycie takim graczem, o którym w d3-4 będzie można sporo powiedzieć, biorąc pod uwagę ilość pracy, jaką wkłada w posty i to, że dysponujemy jakimś materiałem porównawczym. === Bonus, w ramach oszczędzania licznika: Wstyd, że nikt się nie dojebał do tego, że Elrond pozoruje aktywność, nie widzę jakiegokolwiek powodu, żeby tworzyć hipotezy "nie ma więcej niż jednego mafiozy w gronie graczy którzy się odnoszą to chata gpt", innego niż "no tak mi się wydaje, że raczej by za dużo było", poziom mafii okularowej.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:15:01 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 3, 2023 17:15:01 GMT 1
No bo wszyscy wiedzą o co chodzi, więc dla mnie to miało taki wajb "patrzcie, tu jest mafijny post a mi dajcie spokój", panie Aragornie. No nie do końca. Wbiłem w posty Gandalfa, bo szukałem jego odpowiedzi na oskarżenie ze strony Golluma (który, pewnie sobie tym zaszkodzę, ale mylnie ocenia mnie jako nowicjusza). Scrollowałem aż do tego postu, żeby ją znaleźć, nie znalazłem, więc przypomnialem się z pytaniem. A że post był akurat pod ręką to go zacytowalem. Słabo Różyczko
|
|
|
Post by Legolas on Aug 3, 2023 17:17:42 GMT 1
Gollum pisze słusznie. Po tych 7 stronach na miejscu mafii mordowałbym w gronie troll-gollum. Elrond albo trolluje, albo jest kimś kogo nazwy ze względu na regulamin nie mogę napisać, albo nie doczytał o co Hobbit oskarżał Aragorna. Lub bardzej - o jaką nieścisłość. Jest jeszcze czwarta ewentualnosć. Elrond chce bym odpowiedzią na to się wypostował. Ale Elrond to Elrond. Stary, dużo w życiu widział, ale mało dostrzegał.Ten ten pierwszy pogrubiony fragment brzmi dla mnie jakbyś w Elrondzie rozpoznał kogoś kogo imienia nie wolno wymieniać lub kogoś podobnego z charakterystyką gry. A co do drugiego fragmentu czy masz już na celowniku potencjalną tożsamość jegomościa?
|
|
|
Post by Peregrin Tuk on Aug 3, 2023 17:19:46 GMT 1
Och, przepraszam bardzo, moja droga, że naruszyłem Twoje dobre serce poprzez moje zachowanie, jestem pod wpływem napojów. Jestem jak burza nad jeziorem, niekontrolowany i nieświadomy konsekwencji. Proszę zaakceptujcie moje skruchę i obiecuję, że stawię czoło moim słabościom, by być lepszym hobbitem, który szanuje i szanowany jest przez innych. Niech Pan mi lepiej powie, dlaczego poczuł potrzebę wyrzucenia z siebie kreacyjnego posta rodem z czatu gpt od Aragorna, poprzedzając je dość agresywnymi postami, niewiele mającymi wspólnego z kreacją. Och, zapewniam Cię, jak i również Was, drodzy towarzysze, że każde słowo w moich postach pochodzi z własnej wyobraźni, a szatańskie narzędzia nie mają tu żadnego miejsca. Postanowiłem także powstrzymać tempo mojej rozgrywki, by pielęgnować przyjazną atmosferę wśród naszej drużyny Pierścienia i innych towarzyszy podróży. Dla mnie szacunek i lojalność wobec Was są najważniejsze, a chcę, by nasza przygoda była pełna radości i współpracy. Niech ta wspólna wyprawa w stylu Peregrina Tuka przyniesie nam wiele wspaniałych chwil i wyzwoli nasze najszlachetniejsze cechy. Dziękuję za wsparcie i zaufanie. Wspólnie stanęmy przed każdym wyzwaniem, gotowi jako drużyna zwyciężyć wszelkie przeciwności. Niech nasza odwaga i życzliwość nieustannie nas prowadzą ku wspaniałemu celowi. Przysięgam, że będę dążył do tego, by nasza wspólnota była silniejsza każdego dnia. Wszystkim życzę powodzenia i niezapomnianych chwil w naszej niesamowitej wyprawie!
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:21:01 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 17:21:01 GMT 1
No bo wszyscy wiedzą o co chodzi, więc dla mnie to miało taki wajb "patrzcie, tu jest mafijny post a mi dajcie spokój", panie Aragornie. No nie do końca. Wbiłem w posty Gandalfa, bo szukałem jego odpowiedzi na oskarżenie ze strony Golluma (który, pewnie sobie tym zaszkodzę, ale mylnie ocenia mnie jako nowicjusza). Scrollowałem aż do tego postu, żeby ją znaleźć, nie znalazłem, więc przypomnialem się z pytaniem. A że post był akurat pod ręką to go zacytowalem. Słabo Różyczko Słabo że wyrażam swoje zdanie, bo jest niekorzystne dla ciebie?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:22:59 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 17:22:59 GMT 1
Zawsze boję się, że mnie mafia zabije. Czyli tak: 1. Jesteś Gollumem 2. Zawsze boisz się, że mafia cię zabije 3. Ktoś cię uniewinnia, ty prosisz o modlitwę księdza, bo mafia cię zabije jako uniewinnianego 4. ?? 5. W trzecim poście w rozgrywce jednoznacznie sugerujesz swoją tożsamość, a potem robisz to jeszcze raz. Podsumowując: no tak kurwa, wiem że z tym księdzem to był taki TROCHĘ ŻART, tylko kurwa ja tu widzę dwie możliwości: albo mnie nie rozbawił, albo ten żart nie miał należytego oparcia w rozgrywce. Bo skoro świadomie sugerowałeś tożsamość przed pisaniem tego posta, to musiałeś też spodziewać się, że jak cię mafia za coś odpali, to za to - a nie za uniewinnienie przez Aragorna, którego kilka postów później wrzucasz do szufladki średnich graczy. Więc no, wg mojego mindsetu miastowy-ja by takiego posta nigdy nie napisał. Czy miastowy-ty? Zobaczymy. No to ja podrążę, skoro Aragorn ma dać spokój. Postanowiłeś dać Aragornowi immunitet na 2 dni. Zazwyczaj takowy daje się dobrym graczom, bo szkoda odjebać kogoś mocnego na samym początku gry. Tymczasem Aragorn, z całym szacunkiem dla niego, bo nie mam pojęcia, kto to jest i czy nie mylę się w ocenie jego postów, nie wygląda na starego wygę: -nie wiedział jak wystartować, więc wrzucał posty z bota. -został przyparty do muru i na początku tłumaczył się dość niezgrabnie. Albo więc uznamy, że zrobił to celowo, żeby zagrać jako świadomy lep na mafię i jest doświadczonym graczem, albo to ktoś relatywnie świeży, jest graczem nie ze ścisłego topu. Ja na obecną chwilę nie widzę przesłanek ku temu pierwszego, stąd nie widzę też powodu do dawania mu immunitetu i chciałbym, żebyś to jednak wyjaśnił. A ja wychodzę z założenia, że warto dawać immunitet nie "dobrym" graczom, bo ci go nie potrzebują, tylko graczom, na których ktoś mógłby chcieć wjebać na świecznik d1 i potem w d1-2-3 z braku laku zostałby zlinczowany (case Panasiuk w ostatniej edycji), a Aragorn przejawia potencjał na bycie takim graczem, o którym w d3-4 będzie można sporo powiedzieć, biorąc pod uwagę ilość pracy, jaką wkłada w posty i to, że dysponujemy jakimś materiałem porównawczym. === Bonus, w ramach oszczędzania licznika: Wstyd, że nikt się nie dojebał do tego, że Elrond pozoruje aktywność, nie widzę jakiegokolwiek powodu, żeby tworzyć hipotezy "nie ma więcej niż jednego mafiozy w gronie graczy którzy się odnoszą to chata gpt", innego niż "no tak mi się wydaje, że raczej by za dużo było", poziom mafii okularowej. Co do bonusu, co to znaczy "nikt"? Przecież właśnie zaczęłam go o to wypytywać, panie Boromir.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 3, 2023 17:25:57 GMT 1
2 mafiozów by nie postanowiło, że obaj wchodzą temat postami pisanymi przez chatgpt. To co robi Boromir jest w istocie szkodliwe. Ale kto powiedział że Pippin to pisał czatem? Ja sobie tak żartowałam tylko a ty podchwyciłeś z jakiegoś powodu. No ja mam dobre wyczucie tego, jak pisze chat GPT i że Aragorn ma tak pisane posty, wiedziałem jeszcze zanim to przyznał. Na ten moment wydaje mi się, że aż 3-4 graczy ma tak napisany przynajmniej jeden post. Gandalf, Aragorn, Glorfinder (przynajmniej częściowo), Peregrin (przynajmniej częściowo). Zdziwiłbym się, jakby tu było 2 mafiozów. Chyba że zrobili to przypadkiem bez konsultowania się nawzajem i nieświadomi, że kolega tak robi. Gollum pisze słusznie. Po tych 7 stronach na miejscu mafii mordowałbym w gronie troll-gollum. Elrond albo trolluje, albo jest kimś kogo nazwy ze względu na regulamin nie mogę napisać, albo nie doczytał o co Hobbit oskarżał Aragorna. Lub bardzej - o jaką nieścisłość. Jest jeszcze czwarta ewentualnosć. Elrond chce bym odpowiedzią na to się wypostował. Ale Elrond to Elrond. Stary, dużo w życiu widział, ale mało dostrzegał. No to mogę nie marnować postów jak masz tak odpowiadać gdy napisałem serio, że nie znalazłem. Nie bardzo obchodzi mnie też twój limit postów, fikuśny pomysł w ogóle. Spytałem właśnie dlatego, że to był potencjalnie najbardziej niewinny twój post w rozgrywce, no ale nie był skoro nie jesteś w stanie przytoczyć tego błędu językowego, który zauważyłeś.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 17:26:27 GMT 1
naprawdę mam zmarnować post z licznika na takie gówno, kiedy każdy zdrowo myślący człowiek by się domyślił, że jak zacząłem odpisywać to twojego posta jeszcze nie było? słabe to poszukiwanie prawdy
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 17:28:48 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 3, 2023 17:28:48 GMT 1
Boromir co ty dajesz matko boska
|
|