|
Post by Antura on Aug 4, 2023 13:28:36 GMT 1
Helou
|
|
|
Post by Antura on Aug 4, 2023 13:33:55 GMT 1
Obliczyłem mete pod snajpera matematyczna na tym setupie: 1 dzień - nic nie robić, ginie 2 miastowych raczej (lincz i mord) 2 dzień - nic nie robić, ginie 2 miastowych raczej (lincz i mord) 17 graczy, 4 nie żyje - 13 graczy, usunąć mnie snajpera, 12 graczy Jak strzelam losowo z 12 graczy w 4 mafie - to 33% szans na trafienie mafiozy. aleMogę wyoutować rolę w 3 dniu i na 100% wtedy nie zginąć, wtedy mafia nie ma mordu, odpada nastepny gracz podczas linczu, założmy ze miastowy. Mamy do wyboru 11 graczy. To już 36% szans na trafienie mafii w calkowicie losowym strzale. Załóżmy ze trafiam niewinnego, mafia nie może mnie zamordowac bo nie ma mordu day3! 10 graczy, w linczu ginie znowu niewinny, to mamy 9 graczy. Wyoutowany jestem, bezpieczny, mafia ma mord już w trakcie 4 dnia, ale i tak mój strzał jest przed mordem. Skoro snajper dziala przed mafią, wiec 4 dnia mogę strzelić (znowu po linczu) i to mamy 9 graczy do wyboru 4/9 = 44% szans, bez możliwości obrony mafii, nawet jeżeli pierwszy strzał nie trafię. A wszystko liczone bez outu księdza (bo wtedy 50% w drugi strzał) i core niewinnych. Zakladajac ze się wśród winnych = jeszcze lepiej. Wariant suboptymalny z snajperem na świeczniku: Outuje w linczu day2 na kilkanaście minut przed linczem. Ksiadz mnie ratuje przed mordem, bo nie moze ksiadz ratować tylko snajpera co snajper strzeli w niewinnego - a ksiadz ratuje w momencie strzalu I nadal mam 2 strzały jezeli to zrobie dnia 2, wiec wystarczy snajperowi przeżyć zaledwie dzien 1 2 dzień, obrona księdza, 3 dzień, brak mordu mafii i na 100% w edycji bedzie mial dwa strzaly Wiec: snajper przezywa 1 dzien Ma dwa strzały (dzien 2 i dzien 3) Albo DWA IDEALNE STRZAŁY - dzien 3 i dzien 4 Jedyny problem - mord na ksiedzu i tyle Snajper - rola ktora zadecyduje o trudnosci całego setupu, w zaledwie rękach 1 osoby
|
|
|
Post by Antura on Aug 5, 2023 0:28:54 GMT 1
Witam pierwszych bywalców
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 5:30:43 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 5, 2023 5:30:43 GMT 1
Elrond mafia
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 7:48:07 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 7:48:07 GMT 1
Boromir mafia
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 8:01:43 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 8:01:43 GMT 1
eh, kurwa, żeby mnie odjebać bezceremonialnie tak
uważam, że nie zagrałem jakoś źle, na pewno lepiej niż Pracuś
jeszcze troll zrobił ze mnie jakiegoś mózga operacji mafijnej, co buduje długofalową strategię na nadwiedzy
strach komuś miłe słowo powiedzieć, pochwaliłem atak Różyczki na pierwszej stronie - mafijna podczepka! chciałem współpracować z Elrondem - mafijne szukanie kolegów!
jak troll jest w mieście, to naprawdę coraz bardziej rozchwiany ten jego playstyle, Stankiewicz wróć pls
no nic, liczę na fajny performance Gary'ego i Montiego w sobotę
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 8:03:39 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 8:03:39 GMT 1
jak Boromir jest w mafii, a moim zdaniem jest, to moja śmierć na plus, tańczył wczoraj wokół mnie i Hobbita jak porąbany, jakby badał nastroje
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 8:14:03 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 8:14:03 GMT 1
a Mordor, kurwa, strasznie, strasznie zaczął klocuchować
na teraz sobie strzelę czwórkę
Boromir, Mordor, Aragorn, Theoden
z założeniem, że ksiądz tam siedzi, najprędzej w Aragornie i Theodenie
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 8:16:16 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 5, 2023 8:16:16 GMT 1
Swojej śmierci się spodziewałem, prawdopodobnie zbyt mocno się uniewinniłem i jednocześnie nie zdążyłem mocno docisnąć swojej opinii, a wyglądałem dodatkowo na bezrolnego, no po prostu idealny cel na pierwszy mord.
Druga opcja, to że głosowanie rozłożyło układ 3 wjebańców i 1 nie-wjebaniec (jest nim Hobbit) i mafii zaczęła dupa się palić, że będę teraz mocno grillował śmietankę, tj. Elronda, Różyczkę, Trolla czy Glorfindela. To też byłby idealny moment, żeby mnie ubić, zanim wejdę na drugi bieg, bo o ile się uniewinnić potrafiłem, to wciąż posłuchu u ludu brak.
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 8:24:19 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 5, 2023 8:24:19 GMT 1
eh, kurwa, żeby mnie odjebać bezceremonialnie tak uważam, że nie zagrałem jakoś źle, na pewno lepiej niż Pracuś jeszcze troll zrobił ze mnie jakiegoś mózga operacji mafijnej, co buduje długofalową strategię na nadwiedzy strach komuś miłe słowo powiedzieć, pochwaliłem atak Różyczki na pierwszej stronie - mafijna podczepka! chciałem współpracować z Elrondem - mafijne szukanie kolegów! jak troll jest w mieście, to naprawdę coraz bardziej rozchwiany ten jego playstyle, Stankiewicz wróć pls no nic, liczę na fajny performance Gary'ego i Montiego w sobotę Dobrze zagrałeś Gandalfu, ja na ciebie głosowałem, bo pasowałeś po prostu do moich estymatorów, a gra ma to do siebie, że w podejrzanych zawsze więcej jest niewinnych niż winnych. Twój początek gry wydawał się mafijny, potem już były bardziej miastowe wajby, może się zbiasowałem, nie wiem. No i niektórych nagonek miejskich nie potrafię wytłumaczyć, jak tak teraz myślę, to albo ja nie rozumiem logiki miasta albo to mafia urządzała te nagonki, co by znów pasowało do teorii mafii merytorycznej, w tym przypadku pseudomerytorycznej.
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 8:26:43 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 5, 2023 8:26:43 GMT 1
Nie miałeś takiego wrażenia, że ktoś zarzuca temat i chuj, wszyscy jedziemy na tego kogoś, on jest winny na 100%, dojeźmy go. Mija kilkanaście minut, temat jest ucinany, bo teraz kolejny kozioł ofiarny wjeżdża. Pachnie patologią.
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 8:26:47 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 8:26:47 GMT 1
Ja nie zgadzam się z Twoimi założeniami, szczerze mówiąc. Twoja ostatnia analiza wyglądała mocno jak pisana pod tezę.
dużo postów = mafijne glonowanie = miastowe
Mocno się z tym nie zgadzam. Różyczkę czytałeś jako Jacka Kawalca (mistrzowałeś) - nie gra dla Ciebie tak samo?
|
|
|
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 8:28:01 GMT 1
Nie miałeś takiego wrażenia, że ktoś zarzuca temat i chuj, wszyscy jedziemy na tego kogoś, on jest winny na 100%, dojeźmy go. Mija kilkanaście minut, temat jest ucinany, bo teraz kolejny kozioł ofiarny wjeżdża. Pachnie patologią.
Tak, ale imo to dobrze - jest taki rotacyjny świecznik, mamy więcej kontentu i możemy ocenić, jak dany gracz zachowuje się pod presją.
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 8:32:35 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 5, 2023 8:32:35 GMT 1
Ja nie zgadzam się z Twoimi założeniami, szczerze mówiąc. Twoja ostatnia analiza wyglądała mocno jak pisana pod tezę. dużo postów = mafijne glonowanie = miastowe Mocno się z tym nie zgadzam. Różyczkę czytałeś jako Jacka Kawalca (mistrzowałeś) - nie gra dla Ciebie tak samo? Otóż nie do końca o to chodzi w moim założeniu. Ja skupiłem się nie tyle na ilości postów, co na ich jakości. Tym razem mocny wjazd pierwszego dnia, czyli cytaty, analizy, długie wywody, to była oznaka mafijności. Na tej podstawie uniewinniłem jednego aktywnego, Powrót Króla, bo pisał treściwe posty, ale krótkie, takie prosto z serducha. Różyczki niestety nie zdążyłem zanalizować. Jasne, że mogę się mylić, tak jak myliłem się co do ciebie, taki urok tej gry. Możliwe, że gdybym ją poczytał, to bym zmienił zdanie, tak jak zmieniłem co do Boromira, który intuicyjnie był zielony, ale po analizie mam wątpliwości.
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 8:33:56 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 5, 2023 8:33:56 GMT 1
Tak, ale imo to dobrze - jest taki rotacyjny świecznik, mamy więcej kontentu i możemy ocenić, jak dany gracz zachowuje się pod presją.
No widzisz, a mi to wyglądało bardziej jak latanie kurczaka bez głowy
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 8:43:22 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 8:43:22 GMT 1
To jeszcze uporządkuję tożsamości Glorfindel - Monti Legolas - squbaniec Boromir - lowrider Różyczka - kshaq Mordor - Eneldo Aragorn - Tomus Powrót Króla - Kacperek Władca Pierścieni - kurwiszon Troll - egze Gollum - Gary Gimli - Sienhal? Elrond - Pshemo Tuk - Mały Farciarz? Theoden - Volverin Hobbit - LewKoń może Antura potwierdzi!
|
|
|
Post by Antura on Aug 5, 2023 9:11:05 GMT 1
To jeszcze uporządkuję tożsamości może Antura potwierdzi! Lista graczy alfabetycznie:Czueku Egze Eneldo Gary Jag Kacperek Kshaq Lowrider Monti Pshemo Squbaniec Tomus Volverin kurwiszon
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 9:18:07 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 9:18:07 GMT 1
Haha, to Czuek nieźle styl zmienił.
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 9:23:45 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 9:23:45 GMT 1
Czyli Tuk - Czuek.
Jak żeś mógł mnie odjebać!!!
|
|
|
Post by Antura on Aug 5, 2023 14:23:46 GMT 1
Ile mafia napisała wiadomości na discordzie do teraz (prosze tego nie zdradzać niezainteresowanym) 4100
|
|