Red
Gracz
|
Post by Red on Aug 5, 2023 14:27:21 GMT 1
Trochę sobie poczytałem (jestem na ok. 30 stronie, spróbuję nadrobić jeszcze) i ale szok, Ze Gandalf to był Zmarzlik. Stawiałem, że Volv i że gra zajebiście niewinną partię Strzał w Gandalfa to jakieś kuriozum. Niesamowity progres uczyniłeś piernik. O typy mnie nie pytajcie, nie skupiałem się jakoś bardzo. Chociaż winnego Lewkonia trafiłem xD No ale Lewkoniowa meta to mój konik w sumie, to tam
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 14:41:41 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 14:41:41 GMT 1
Dzięki! Żałuję, że więcej nie pograłem z Garym w temacie. Przez chwilę miałem z nim taki wajb, że staliśmy jakby plecami do siebie i napierdalaliśmy i drążyliśmy dookoła. Mogłoby być tego więcej dzisiaj. Ale cóż, liczę na niego
|
|
|
Cmentarz
Aug 5, 2023 17:31:32 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 5, 2023 17:31:32 GMT 1
Ale buńczucznie gra WP, podoba mi się, duża odwaga. Niewinny dla mnie.
Cieszę się, że się nie zraził do gierki po freakowej edycji i odnajduje swój styl. Fajny zawadiaka z niego.
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 7:43:43 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 6, 2023 7:43:43 GMT 1
Nadal nie podoba mi się Boromir. On dosłownie całą sobotę spędził na pisaniu o sobie i odpowiadaniu na zarzuty. 95% pisanie o sobie, a 5% pchanie rozgrywki do przodu i to jakimiś jednolinijkowcami w stylu "zlinczujmy Mordor" albo "troll co ty dajesz". Nie widzę tam chęci rozwiązania zagadki, tylko głównie gaszenia ogniska pod sobą.
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 11:48:55 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 6, 2023 11:48:55 GMT 1
a Mordor, kurwa, strasznie, strasznie zaczął klocuchować na teraz sobie strzelę czwórkę Boromir, Mordor, Aragorn, Theoden z założeniem, że ksiądz tam siedzi, najprędzej w Aragornie i Theodenie podtrzymuję z d1 ale jeszcze myślę, co zrobić z informacją od Antury o intensywności mafijnego jeszcze kwestia strzału we mnie 1. Czuek zachował się tak, jak prawdopodobnie ja bym się zachował mając pierwszy raz w życiu miejską rolę - posłuchał starszych (stażem) i mądrzejszych. Do strzału we mnie namawiał nie tylko troll, ale też Glorfindel. Bał się też, że będzie musiał claimować. Nerwy, niedoświadczenie, możliwe, że podobnie się bym zachował. 2. Strzał kiepski. Można było poczekać. Jeśli jutro by musiał wyjść z rolą, to ksiądz by się za niego pomodlił (albo mafia by to brała pod uwagę) i by mógł strzelić jeszcze dwa razy.
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 14:39:21 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 6, 2023 14:39:21 GMT 1
ale jeszcze myślę, co zrobić z informacją od Antury o intensywności mafijnego Teoria mafii merytorycznej i aktywnej dalej się potwierdza
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 15:10:31 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 6, 2023 15:10:31 GMT 1
Chciałem to napisać dopiero po mordzie, ale z przyczyn oczywistych nie zdążyłem. Limit postów działa mocno na korzyść mafii, nastukanie wcześnie dużej ich liczby może być taktyką mafijną, żeby później w naturalny sposób ograniczyć aktywność w najbardziej kluczowych momentach. Jako mafiozo wyobrażałbym sobie nastukać z 70 postów do 18, 30 pozostałych to rozsądny bufor jakby dupa się zaczynała palić, a jednocześnie można już ograniczać aktywność i tym tłumaczyć wycofanie.
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 16:50:35 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 6, 2023 16:50:35 GMT 1
mieliśmy w międzyczasie taką śmieszną edycję freakową, i tam wytknęliśmy jednemu graczowi (pozdro Monti), że przepala posty (coś w stylu, o którym piszesz) oczywiście okazał się niewinny xd musimy się nauczyć na większej próbie gier, jak wokół tego limitu grać i jak on wpływa na grę i dla której frakcji jest korzystny, ale fajne spostrzeżenia, njay
w ogóle ciekawi mnie, jak byś grał w mafii xd bo Twoją grę miejską coraz lepiej rozumiem i rozpoznaję, masz podejście bardzo takie, hm, usystematyzowane, jakby mniej emocji, więcej logiki, analizy zdarzeń, mordów, głosowań
|
|
|
Post by Antura on Aug 6, 2023 17:06:06 GMT 1
Chciałem to napisać dopiero po mordzie, ale z przyczyn oczywistych nie zdążyłem. Limit postów działa mocno na korzyść mafii, nastukanie wcześnie dużej ich liczby może być taktyką mafijną, żeby później w naturalny sposób ograniczyć aktywność w najbardziej kluczowych momentach. Jako mafiozo wyobrażałbym sobie nastukać z 70 postów do 18, 30 pozostałych to rozsądny bufor jakby dupa się zaczynała palić, a jednocześnie można już ograniczać aktywność i tym tłumaczyć wycofanie. Na dwoje babka wróżyła. Z drugiej strony masz w ogóle szanse to wszystko przeczytać, odczytać, sprawdzić, przemyśleć i sobie ułożyć. Masz szanse jakkolwiek "złamać" szyfr grania, bo masz w ogóle możliwość obcować z wszystkimi postami. Wcześniej to nie było możliwe. Jeżeli mafia wypstryka sie marnie z postów albo bez jakichś ważnych tez/analiz/zagrań/fragmentów, a potem wejdzie w tryb reaktywny i nisko-energetyczny - to chyba wchodzi pod kurwidołek. Miastowi jak pstrykają się z postów, to na pewno są bardziej intensywniejsi i esencjonalniejsi niż mafia imho.
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 17:16:06 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 6, 2023 17:16:06 GMT 1
W Aragornie widziałbym księdza na ten moment. Przeczekał pod kreacją d1, żeby potem, gdy wyklarowały się właściwie dwa cele do mordu - odsłonięty snajper i Gollum, ruszyć mocniej. Nawet analizy robi! Tomuś!
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 17:27:05 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 6, 2023 17:27:05 GMT 1
Fajne określenia Montiego na Tuka. "Straszak atomowy", "Chekhov's gun". W ogóle monti ma fajne porównania
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Aug 6, 2023 19:29:09 GMT 1
Chciałem to napisać dopiero po mordzie, ale z przyczyn oczywistych nie zdążyłem. Limit postów działa mocno na korzyść mafii, nastukanie wcześnie dużej ich liczby może być taktyką mafijną, żeby później w naturalny sposób ograniczyć aktywność w najbardziej kluczowych momentach. Jako mafiozo wyobrażałbym sobie nastukać z 70 postów do 18, 30 pozostałych to rozsądny bufor jakby dupa się zaczynała palić, a jednocześnie można już ograniczać aktywność i tym tłumaczyć wycofanie. Nie no, to przecież bardzo widać i - po dogłębnej analizie - raczej kurwi. Ale fakt, limit pomaga trochę mafiozom, bo 70 czy 100 postów to nie jest tak dużo i można nadgonić względem miasta.
Ale still, zostaje jeszcze merytoryka i "mięsistość" tych postów.
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Aug 6, 2023 19:31:34 GMT 1
Przeczytałem tylko d1, d2 nie ruszyłem i nie mam czasu, bo byłem na grubszym melo xD Jakbym miał strzelać po d1, to Hobbit, Mordor, jakiś Theoden, Glorfindel? Coś w ten deseń. Plus parę rezerwowych typów też może być, ale chuj, nie będę się zagłębiał jak cały dzień nowy jest do nadrobienia to się sporo wyklaruje XD
Kto w ogóle ma dzisiaj lecieć?
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 19:32:08 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 6, 2023 19:32:08 GMT 1
Dziś leci Mordor.
Moje typy: Mordor, Boromir i Theoden.
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 19:35:15 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 6, 2023 19:35:15 GMT 1
"Przeciętnie mi wychodzą tożsamości w tej edycji, ale zakładając ze volv to Theoden, to kim kurwa był drzewiec? Kurwiszonem który zjadł cały granulat dla miastowych?" ~Boromir Rozjebało mnie to
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 19:37:33 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 6, 2023 19:37:33 GMT 1
"Przeciętnie mi wychodzą tożsamości w tej edycji, ale zakładając ze volv to Theoden, to kim kurwa był drzewiec? Kurwiszonem który zjadł cały granulat dla miastowych?" ~Boromir Rozjebało mnie to Też z tego smiechłem
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Aug 6, 2023 19:38:08 GMT 1
Co do Hobbita - że jest sporo opinii na mieście, że grał w sumie słabo. No może i tak, ale chciałem mu pogratulować (jak to będzie czytał) wreszcie fajnego naśladowania swojej MIEJSKIEJ mety. Bo Lewkoń co do zasady miał tak - miał dwie mety, miejską i mafijną, więc jego przynależność zazwyczaj łatwo się odczytywało (chociaż przed odejściem od grania się mocno poprawił, Więzień i Hołk to był progres i progres, już zatarcie tych różnic doprawionych dobrą merytoryką, tak że Obserwatorka poleciała za dość podobną grę). Za to McCoy był regresem, bo sporo się różnił od Jokera już na etapie samych założeń.
Hobbit wreszcie postawił na to, żeby iść tą ścieżką miejską i spróbował zagrać to samo. Wpadł na tym, że wykonanie nie dojechało (strasznie koślawa część związana z typami i mapą gry, mniejsza intesywność), ale pierwsze koty za płoty, imo krok w dobrą stronę (chociaż się nie udało). McCoy to była ślepa uliczka, teraz tylko trzeba dodać większą "siłę" w takim graniu, większą zaczepność, wpływ na grę i lepsze typy i wyobraźnię w dopisywaniu oskarżeń. Jak się gracze przyzwyczają do wajbów Jokerowych, to może być niezły case na uniewinnianie się ala Squbaniec.
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Aug 6, 2023 19:42:47 GMT 1
To imo sporo szansa na mafię (widząc d1), ale dużo mniejszy pewniak niż Hobbit.
Poprawił grę w d2? (zakładam, że jesteś na bieżąco Piernik)
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 19:45:14 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 6, 2023 19:45:14 GMT 1
To imo sporo szansa na mafię (widząc d1), ale dużo mniejszy pewniak niż Hobbit.
Poprawił grę w d2? (zakładam, że jesteś na bieżąco Piernik)
IMO nie poprawił, jak jest, to stoi obok gry, niskie zaangażowanie, mało go było w tym cyklu. Myślę, że nie ma czasu i że faktycznie w tej mafii jest.
|
|
|
Cmentarz
Aug 6, 2023 20:01:26 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 6, 2023 20:01:26 GMT 1
O kurka. Niewinny. No nic, muszę przemyśleć rozgrywkę. Wybacz, Eneldo Czyli to był po prostu brak czasu. Na szybko Elrond.
|
|