|
Post by Antura on Aug 5, 2023 8:53:18 GMT 1
Lista graczy alfabetycznie: Boromir Chad Aragorn - lincz 4, niewinny Drzewiec Fangorn - mord 1, niewinny Elrond - lincz 7, winny Gandalf - strzał 1 snajpera, niewinny Gimli - lincz 3, niewinny Glorfindel - lincz 6, winny Gollum - mord 5, niewinny Hobbit - lincz 1, winny Legolas - mord 6, niewinny Mordor - lincz 2, niewinny Peregrin Tuk Powrót Króla - mord 4, niewinny Różyczka Cotton - mord 2, niewinna Theoden z ekipą - strzał 2 snajpera, winny Troll - lincz 5, niewinny Władca Pierścieni
|
|
|
Post by Antura on Aug 5, 2023 8:55:34 GMT 1
1 lincz:8 głosów:
Hobbit - Chad Aragorn , Gollum , Powrót Króla , Władca Pierścieni , Gimli , Gandalf , Glorfindel , Legolas 4 głosy:
Władca Pierścieni - Hobbit , Peregrin Tuk , Theoden z ekipą , Boromir 2 głosy:
Gandalf - troll , Drzewiec Fangorn 1 głos:
Mordor - Różyczka Cotton Peregrin Tuk - Mordor Chad Aragorn - Elrond
Zlinczowany: Hobbit, winny
Brak testamentu.
|
|
|
Post by Antura on Aug 5, 2023 8:58:25 GMT 1
1 strzał Snajpera: Gandalf - niewinny
Testament:Zmarzlik, dobrze się bawiłem xD
Niewinni: Gollum (pozdro Gary, znowu mnie odjebali xD), Różyczka, Elrond
Monti miał KATASTROFALNIE mafijne wejście w d0, prześledzćie je, potem wyciągnął, ale Volv uczył, żeby nie zapominać o tych wejściach
Winny w chuj: Boromir - prześledzćie, jak się pod czepiał zgrabnie pod trolla, jakie piłeczki wystawiał, jakie bezsensowne pytania zadawał, typowe chodzenie "pod rękę" miastu[/quote] [b]Tożsamość Snajpera, który zabił niewinnego:[/b] [font size="5" color="#61a533"][b]Peregrin Tuk - niewinny snajper[/b]
|
|
|
Post by Antura on Aug 5, 2023 9:01:39 GMT 1
1 mord: Drzewiec Fangorn - niewinny
Opis mordu:Testament:Skoro padłem, to znaczy, że moja analiza była błędna, ale pierwsza czutka właściwa. Pamiętajcie o Elrondzie, wszakże to półelf. Różyczka też jak typowa kobieta w uniwersum Tolkiena - nie pasuje.
|
|
|
Post by Antura on Aug 5, 2023 9:05:33 GMT 1
Nowe limity postów do końca fazy w niedzielę: Troll - do 200 Glorfindel The Balrog Slayer - do 200 Różyczka Cotton - do 200 Elrond - do 200 Boromir - do 192 Powrót Króla - do 168 Peregrin Tuk - do 165 Legolas - do 153 Gollum - do 153 Chad Aragorn - do 150 Gimli - do 147 Władca Pierścieni - do 147 Mordord - do 138 Theoden z Ekipą - do 136
Każdemu z żyjących graczy dodałem tytuł z napisanym limitem postów. Będzie to zwiększało czytelność w trakcie gry ile każdy ma jeszcze pozostałych postów, i każdy to będzie na bieżąco widział. Nie można tego pod żadnym pozorem zmieniać! A w następnym cyklu sami to sobie będziecie aktualizować zapewne.
|
|
|
Post by Antura on Aug 6, 2023 21:50:40 GMT 1
2 lincz:9 głosów:
Mordor - Gollum , Legolas , Chad Aragorn , Glorfindel , Boromir , Powrót Króla , Władca Pierścieni , Elrond , Theoden z ekipą 3 głosy:
Gimli - troll , Różyczka Cotton , Peregrin Tuk 2 głosy:
Theoden z ekipą - Mordor , Gimli
Zlinczowany: Mordor, niewinny
Brak testamentu.
|
|
|
Post by Antura on Aug 6, 2023 21:52:00 GMT 1
2 strzał Snajpera: Theoden z ekipą - winny
Brak testamentu.
|
|
|
Post by Antura on Aug 6, 2023 21:52:53 GMT 1
2 mord: Różyczka Cotton - niewinna
Opis mordu:Testament:elo, w mafii jest co najmniej jedna osoba z pary Theoden - Gimli, a najprawdopodobniej dwie, trzeci prawdopodobnie Aragorn
jeżeli będzie gdzieś pudło, ostatniej osoby szukajcie w trójce WP - Boromir - PK
troll raczej niewinny
plot twistowo zerknijcie na możliwość Montiego w mafii
pozdro i z fartem
|
|
|
Post by Antura on Aug 7, 2023 9:33:52 GMT 1
Nowe limity postów do końca fazy we wtorek: Troll - 300 Elrond - 295 Glorfindel - 281 Boromir - 273 Powrót Króla - 258 Chad Aragorn - 250 Gollum - 227 Legolas - 219 Władca Pierścieni - 215 Gimli - 209 Peregrin Tuk - 197
Zaktualizowałem tytuły.
|
|
|
Post by Antura on Aug 8, 2023 20:03:29 GMT 1
3 lincz:5 głosów:
Gimli - troll , Legolas , Chad Aragorn , Elrond , Boromir 3 głosy:
troll - Gimli , Glorfindel , Władca Pierścieni Chad Aragorn - Gollum , Powrót Króla , Peregrin Tuk
Zlinczowany: Gimli, niewinny
Brak testamentu.
|
|
|
Post by Antura on Aug 8, 2023 21:47:51 GMT 1
3 mord: Mechaniczny brak mordu z powodu setupowego balansu.
|
|
|
Post by Antura on Aug 9, 2023 14:38:44 GMT 1
Nowe limity postów do końca fazy w czwartek: Troll - 393 Glorfindel - 381 Elrond - 373 Boromir - 356 Chad Aragorn - 350 Powrót Króla - 326 Gollum - 295 Legolas - 281 Władca Pierścieni - 246 Peregrin Tuk - 220
Zaktualizowałem tytuły.
|
|
|
Post by Antura on Aug 11, 2023 9:29:41 GMT 1
4 lincz:8 głosów:
Chad Aragorn - Boromir , Legolas , Gollum , Elrond , troll , Władca Pierścieni , Powrót Króla , Glorfindel 1 głos:
Boromir - Chad Aragorn Brak oddanego głosu: Peregrin Tuk
Zlinczowany: Chad Aragorn
Testament:Ok, dojebałem z tą wajchą. Słusznie dzisiaj poleciałem, przepraszam.
Będę jednak próbował.
No co ja mam wam powiedzieć Panowie. Ten Boromir jest w mafii i moim zdaniem absolutnie powinniście zlinczować go po mnie
1. On przede wszystkim jest kompletnie świadomy tego, że ja jestem niewinny.
Tutaj wysypał się z tej wiedzy, sugerując, że zrobiłem Łasucha (niewinnego Łasucha, zamiast zinterpretować to 'prawidłowo' z perspektywy miasta i sugerowac zmarzlika). mafiacorner.boards.net/post/64376
Tutaj sugeruje, że zrobiłem najbardziej antymiastową rzecz, ale czemu miałby rozliczać mafiozę z robienia antymiastowych rzeczy, skoro powinno być oczywiste, że jestem mafiozą: mafiacorner.boards.net/post/64567
Następnie mamy zaś przejście do dyskredytowania mnie. Po jaką cholerę niewinny Boromir miałby tracić czas i energię na dyskredytowanie winnego Aragorna. Przecież Aragorn padnie, będzie winny i nie będzie to miało znaczenia. No chyba, że ktoś wie, że Aragorn winny jednak nie padnie.
mafiacorner.boards.net/post/64613 - takich postów jak ten jest kilka. 'Chujowo zagrałeś'. Czy jako ewentualny mafiozo zagrałem w tej edycji tak chujowo? Moim zdaniem nie. Jako miastowy tak. Dlatego Boromir tak w tym poście jak i w kilku innych prawidłowo interpretuje, że chujowo zagrałem. On przecież idzie w tych próbach dyskredytacji tak daleko, że wbija na MU, żeby sprawdzić, czy mnie rzeczywiście wyjebali z gierki, bo może będzie się do czego przypierdolić: mafiacorner.boards.net/post/64579
2. Wiele szkodliwych zagrań
a) Obrona Hobbita - o tym już wiele zostało napisane. Dość jawnie bronił go, dość silnie działał w tym, żeby utrzymać go przy życiu. I ktoś powie, ale po chuj miałby bronić takiego Mafiozę jak Hobbit? A po chuj Shrek bronił Lipszyca?
Zrobił to oczywiście w sposób dobry, na pierwszy rzut oka wyglądało to na pomyłkę miastowego. Ale zarówno 'zlinczowałbym se mordor' czy pisanie, że po co mafiozo miałby tak zagrać wygląda jak wygląda. I powiecie mi, że trzech mafiozów by nie broniło Hobbita. Otóż trzech mafiozów broniło też Lipszyca.
b) Wajcha na Gimliego - Boromir oczywiście wie, że lincz na mnie wczoraj był najlepszym rozwiązaniem, ponieważ mój zielony kolor wylałby wiadro zimnej wody i zmusił miasto do myślenia, pomimo iż temu oczywiście zaprzecza mafiacorner.boards.net/post/64405.
Boromir wie, że nikt go o to na poważnie nie oskarży, ponieważ jeszcze przed powstaniem argumentu już to zostało wyjaśnione. 'Wajcha, która okazała się korzystna zrobiona przez gracza znanego z wajchowania'. Nie zapomnijcie jednak o niej po mojej śmierci.
3. Jest jeszcze kilka mniejszych rzeczy, jak:
-Regularne rozmijanie się z emocjami miasta (nadmierna pracowitość, podczas gdy miasto czuje wyjebkę po zabiciu dwóch mafiozów, nadmierna agresja kiedy miasto spokojnie musi sprawdzić Aragorna) -Wykorzystywanie wielu sytuacji do nabicia townpoitsów (i to zarówno podczas ataków, jak i podczas obrony) -Defensywny mindset
Moim zdaniem absolutnie następny powinien polecieć Boromir
Moja układanka:
Tuk - jest vigilante, nie do ruszenia
Legolas - oczywiście jest niewinny, nie chce mi się wierzyć, że zrobił taki progres w mafii. Jeśli jest w tej mafii, to prawdopodobnie jest to jakiś podszyw, ale kto by zrobił w tej edycji podszywa pod Legolasa? Fantasy
Gollum - tutaj mam większe wątpliwości, jest kilka rzeczy, które nie do końca mi się podobają, aczkolwiek nie sądzę, byśmy w tej edycji mieli okazję go sprawdzić. Do tego jego bardzo dobre wejście i konieczność zagrania w mafii tak dobrze po raz pierwszy? Sci-fi
Władca Pierścieni - pomimo iż jego gra jest dosyć łatwa do zagrania dla mafiozy, uważam że zdecydowanie jest niewinny. To byłby jego debiut w mafii, a gra pewnie i naturalnie. Klasycznie narzekanie na postowanie jest w naszej społeczności objawem niewinności, a także nie chce mi się wierzyć, że nie rozpoznał Mordoru, mając w mafii Volva, który ten Mordor rozpoznał. Do tego ufam Gollumowi a on go bardzo mocno uniewinnia.
Troll - za dużo tego panowie. Troll absolutnie zbyt mocno pcha się w gips, żeby być w tej mafii. Jego dyskusja na temat strzału ze mną była bardzo trudna do podjęcia dla mafii, był bardzo naturalnie zacietrzewiony i bronił swojego zdania. Jego taniec dookoła Hobbita składam na nadmierną pewność siebie. Do tego późno rozpoznał moją tożsamość. Niewinny
Zostają Glorfindel, Elrond, Powrót Króla i Boromir. Boromir jest w mafii, kto jest drugim? No i tu właśnie pojawia sie problem, bo chyba nie wiem.
Ponieważ po śmierci mojej i Boromira będziecie mieli tylko dwa lincze, to nie będziemy w stanie sprawdzić jednego z nich i dlatego wydaje mi się, że to nie jest:
Glorfindel - pisałem jakiś czas temu na niego analizę, więc powtarzał się nie będę, a dzisiejsza emocjonalna reakcja w konflikcie z Legolasem tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że drugim raczej nie będzie Glorfindel.
Dlatego trzeba sprawdzić parę Elrond i Powrót Króla. Nie jestem pewien, którego bardziej. Wydaje mi się, że mafiozo Elrond zagrałby bardziej spektakularnie i nie miałby tego bardzo naiwnego podejścia do mnie w d3, tylko robiłby to co miasto - linczował mnie. Dlatego w tej sytuacji postawię delikatnie na Powrót Króla.
Jeszcze raz przepraszam za to, że przyczyniłem się do prawdopodobnie przegrania tej rozgrywki przez miasto. Więcej pewnie napiszę wam już po edycji, co myślę i myślałem na temat tej rozgrywki. Mimo wszystko: Trzymam kciuki, że dowieziecie.
Wasz tomus
|
|
|
Post by Antura on Aug 11, 2023 9:56:31 GMT 1
4 mord: Powrót Króla - niewinny ksiądz
Opis mordu:Testament:jestem jednak tym księdzem i monti jest ostatnią pałą, że w ten sposób gra sobie z mafią w minigierke kosztem mordu na mnie, bo zdawałem sobie sprawe że w tracie drugiego dnia już się troche wkopuje i wtedy się za siebie pomodliłem kurwa więc teraz nie mogę. Niemiecka akcja na maksa. Jeżeli to istotne to modliłem się za glonfindera i za siebie.
MĘŻOWIE ZAUFANIA
Peregrin Tuk
Gollum
Legolas
Władca Pierścieni
NOWOŚĆ - WŁADCA PIERŚCIENI WŚRÓD MĘŻÓW ZAUFANIA! - no ja nie uwierzę w jego mafijność. Z całej reszty miałem dzisiaj ochotę poczytać tylko jego i tam wszystko jest spójne, ale absolutnie nic nie jest mafijnie uporządkowane. Jest spójne w nieuporządkowaniu. Są interakcje ze zdechłymi mafiozami na początku, są okazywane emocje i jest palenie głupa. Jest odwaga i luz jednoczesnie. Naszego sympatycznego kurwiszona nie stać jeszcze na taką rozgrywkę w mafii.
Boromir
Glorfindel
komentarz do tej pary - bo uważam że najłatwiej dla wygrania gierki tych zawodników ewentualnie sparować - zwykła czujka, jeżeli Glonfinder trafił do mafii[choć pewnie nie] to na takim poziomie sobie wyobrażam jego gierkę. Nie uważam żeby miał wyjście grać inaczej. No robi harmider, że ja piernicze, liczba nietypowych i wariackich zagrań jest ogromna i jest to gra na niesamowitym ryzyku.
Boromir z kolei za bardzo zwraca na siebie uwage, mocno sie pcha do przodu z bardzo niepotrzebnymi wyjaśnieniami na swój temat, zbyt bardzo chce stać w centrum. Nie pasuje mi to wcale do wyobrażenia jak Boromir musiałby zagrać w kolejnej edycji po Wiśniewskim. Byłby zdecydowanie bardziej zdystansowany. Na Glonfindera dam 80%, a na Borowika 90%.
Troll - no w porównaniu do reszty graczy zbyt dużo rzeczy tutaj nie gra. Nawet wina aragorna, która miała go wykluczać moim zdaniem nie ma prawa go wykluczyć bardziej niż powyższych. Zbyt dużo rzeczy nie gra, interakcje z pozostałymi mafiozami z mojego punktu widzenia pozostawiają dużo do życzenia. Gra jest mniej spójna niż pozostałych, w ostatnich dniach niepotrzebne z mojego punktu widzenia posty o tym, żeby go kolejkować wcześniej niż później, no takie w moich oczach podejrzane jak na ten typ pierdolenie. Absolutny brak podejrzeń w moją stronę a potem nawet w momentach niepotrzebnych dużo dobrych słów i spoufalenia co dla tego gracza w mieście byłoby nowością.
Elrond - dla mnie cały poprzedni dzień i sytuacja z Aragornem to w jego wypadku zakłamywanie rzeczywistości. Dodatkowo nie podobał mi się początek tego gracza, a ostatnio doszliśmy do wniosku że mafiozów najłatwiej znaleźć na początku. Dużo kija w dupie, dużo też spokoju i rozsądku co dla tego gracza nowe i z czego się też w trakcie rozgrywki tłumaczył. Pasuje mi na ostatniego mafioze.
Chad Aragorn - pisze ten testament zanim padł w linczu. SZKODA GADAĆ.
testament jakiego można się po takiej gierce spodziewać. Sama czutka i wajby, z małymi wyjątkami rozgrywka czytania tylko na bieżąco i raz. Ale grając w ten sposób wcale nie czuje się od wielu z was gorszy ;) trzymam kciuki
|
|
|
Post by Antura on Aug 11, 2023 10:03:00 GMT 1
Nowe limity postów do końca fazy w piątek: Glorfindel - 480 Troll - 468 Elrond - 442 Boromir - 436 Gollum - 353 Legolas - 335 Władca Pierścieni - 280 Peregrin Tuk - 221
Zaktualizowałem tytuły.
|
|
|
Post by Antura on Aug 11, 2023 20:02:51 GMT 1
5 lincz:5 głosów:
troll - Gollum , Legolas , Peregrin Tuk , Boromir , Elrond 1 głos:
Peregrin Tuk - Władca Pierścieni Władca Pierścieni - troll Glorfindel - Glorfindel
Zlinczowany: Troll
Testament:Było ich trzech. W każdym z nich inna krew. Jeden przyświecał im cel.
Co prawda każdy z nich nieco inaczej definiował pojęcie sprawiedliwości, jednak żaden nie miał wątpliwości co do tego, że powinni to zrobić.
Gandalf pragnął zemsty. Zdawał sobie sprawę, że odszedł zbyt wcześnie. Gimli był przekony o winie Trolla i chciał dokończyć, to czego nie mógł zrealizować za życia. Łazikowi było wszystko jedno. Czuł, że nie powinien tu być, a dzisiejsza ofiara mocno się do tego przyczyniła.
Różyczka ze smutkiem nalewała piwo obserwując rozpalanego grilla. Czuła, że nic dobrego z tego nie wyniknie. Nie mogła już jednak odwrócić kolei rzeczy.
Troll jest winny - krzyczał Gimli wymachując siekierą. Ewidentnie chciał zrobić z Trolla szaszłyka. Gandalf go uspakajał: - Dajmy mu mówić.
Troll wreszcie mógł poczuć czym jest ruchanie go w dupę przez mafię. Ruszt ładowany w odbyt nie był niczym przyjemnym. Czuł jednak, że śmierć jest blisko, a jego cierpienia wkrótce dobiegną końca. Uspokoił się. Misja dobiegała końca.
- Mów kto jest z Tobą w mafii - nawoływał Gandalf.
- Nikt - cicho wyszeptał wyraźnie zadowolony z siebie Troll.
Robota wykonana. Miasto strollowane. Grill skończony.
Władca Pierścieni dał znak Boromirowi. The game is over. Elrond zaniemówił. Glorfindel wiedział, że wkrótce zniknie. Nawet Fundacja Itaka go nie odnajdzie.
Cała nadzieja w Legolasie - cicho westchnęła Różyczka.
Cała nadzieja w Legolasie.
|
|
|
Post by Antura on Aug 11, 2023 21:06:46 GMT 1
5 mord: Gollum - niewinny
Opis mordu:Testament:Testament z dnia 11/08 z godziny 21.20: Gary, bezrolny. Dzięki wielkie za grę, fajna edycja niezależnie od wyniku. Ale no jednak wolałbym, żeby wynik był na korzyść miasta, więc postaram się Wam podpowiedzieć zwycięską ścieżkę: 1. Zamiast szukać winnych, poszukałem niewinnych:
a) Legolas - to powinno być brane za pewnik. Jeśli tak się poprawił, to brawa dla niego i zasłużył na wygraną. Ale moim zdaniem nie ma na to szans. Jest po prostu niewinny i kwestionowanie tego teraz może wyjść tylko na złe. b) Boromir – uważam, że to, co gra przez całą edycję jest zbyt skomplikowane, żeby zagrał tak mafiozo. Uważam, że ruch wrzucenia go do pewnych niewinnych jest kluczowy dla wygranej miasta. Jeśli mnie oszukał, to ukłonię mu się do samej ziemi i poproszę na PW o jakieś lekcje gry w mafii, bo wiem, że przy próbie takiej gry i pressingu ze strony kilku osób zwyczajnie bym się wyjebał na ryj. I jeżeli ktoś będzie chciał za uniewinnienie go dać mi Złotą Amebę, to trudno. Przyjmę ją z godnością. c) Władca Pierścieni – no ja dalej uważam, że debiutujący mafiozi tak nie grają i że jego autentyczność w reakcjach go broni. Po cichu liczyłem, że jest księdzem, ale i bez tego mam do niego dobre przeczucia. Nie wiem jak wielkie jaja musiałby mieć, żeby wjechać na godzinę przed linczem i napisać, że chce polecieć, bo czuje niewinność Trolla a nie chce paść w meczówce. 2. Winni
a) Glorfindel – uważam, że dał od siebie relatywnie mało. To i tak jest dużo, ale widziałem lepsze partie w jego wykonaniu pod kątem wkładu. Tutaj miałem wrażenie, że unika konfliktów z mocnymi graczami oprócz Trolla. Miał też słaby początek (D0 w sensie), taki mało konkretny – dużo jakichś takich lekkich zaczepek, z których się wycofywał, a tak to raczej komentował niż pressował. Jeśli on jest winny, to Boromir moim zdaniem jeszcze bardziej niewinny. W pewnym momencie Glorfindel oburzył się na Boromira, że ten nie pamięta, co przed edycją mu pisał na PW. Nie wyobrażam sobie w tym mafijnej ustawki, żeby 2 mafiozów się w ten sposób dogadało, żeby im to w ogóle przyszło do głowy. Bardzo mi się nie spodobało, gdy jednego dnia napisałem, że mafioza wie, że jest twist i dlatego już sobie robi podkładkę, to następnego dnia od razu pisał, że po Aragornie Troll do piachu i nie ma co dalej myśleć. Nie pasuje mi to do niewinnego Montiego. b) Elrond – cały czas mam wrażenie, że jego głównym celem jest przeżycie i jakby była szansa, to by wjebał pod lincz Boromira albo Legolasa, ale że nie ma na nich chętnych, to się uparł na WP. W postach pisze niby inaczej, ale tak odbieram go na czutkę. Może niesprawiedliwie, może on po prostu z racji niewinności swojej oraz uniewinnienia Boromira i Legolasa wie, jaka jest zwycięska kolejka. Natomiast faktem jest, że na początku to on pisał najbardziej spięte posty ze wszystkich żyjących graczy. No i za coś ten Njay vel Drzewiec poleciał. Nie za bycie Volvem, więc może za bycie Njayem, który miał czutkę do Pshema-mafiozy w dawnych czasach? No cóż, moje zdanie znacie, ja bym szedł twardo w Glorfindela i Elronda. Jeśli padłem, to uważam, że dlatego że wyglądam, jakby ciężko było mnie przekonać do zmiany zdania na WP i że ta ścieżka jest właściwa. Chyba zacząłbym od Glorfindela, bo druga meczówka z nim w składzie będzie po prostu za ciężka do udźwignięcia dla Tuka i WP, bo zakładam, że to oni tam się znajdą.
|
|
|
Post by Antura on Aug 12, 2023 12:52:18 GMT 1
+100 postów z tego:
|
|
|
Post by Antura on Aug 12, 2023 20:05:25 GMT 1
6 lincz:3 głosy:
Glorfindel - Legolas , Władca Pierścieni , Boromir 2 głosy:
Boromir - Peregrin Tuk , Glorfindel 1 głos:
Władca Pierścieni - Elrond Zlinczowany: Glorfindel, winny
Testament: Hehe. Brawo Squbi, wybiłeś mi granie z głowy. Ale gwarantuję Ci też, że będąc w mieście na większość rzeczy reagowałbym tak samo. :D
|
|
|
Post by Antura on Aug 12, 2023 22:38:56 GMT 1
6 mord: Legolas - niewinny
Opis mordu:Brak opisu mordu. Testament:Testament Legolasa: Niewinni: WP,Tuk,Boromir Winny w chuj: Elrond[/code
|
|