Red
Gracz
|
Ogólny
Sept 25, 2023 19:53:53 GMT 1
Post by Red on Sept 25, 2023 19:53:53 GMT 1
Liczę od mafiacorner (XXII). Bo sięgając już Łukasza czy wcześniej, to jednak tych kreacji bylo sporo i by trzeba tu zrobić co najmniej plebiscyt xD
|
|
|
Ogólny
Sept 25, 2023 19:56:19 GMT 1
Post by Volverin on Sept 25, 2023 19:56:19 GMT 1
Na reanimacji pewnie Kurski, Macierewicz, mafioza lowrider nie pamiętam kreacji. Lubicz też.
|
|
|
Ogólny
Sept 25, 2023 19:57:37 GMT 1
Post by lowrider on Sept 25, 2023 19:57:37 GMT 1
mafioza lowrider nie został zlinczowany 8)
|
|
|
Ogólny
Sept 25, 2023 19:59:24 GMT 1
Post by Volverin on Sept 25, 2023 19:59:24 GMT 1
Nie no, chyba zostałeś, mafia Red-lowrider-Squbi, Squbaniec sam dojechał.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Ogólny
Sept 25, 2023 20:02:10 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 25, 2023 20:02:10 GMT 1
jestem zdruzgotany
wyginam
trzymajcie się kshaq i njay
"zagrałeś pod MVP Firefoxik, nie tędy droga"
ja pierdolę eh
|
|
|
Ogólny
Sept 25, 2023 20:02:21 GMT 1
Post by lowrider on Sept 25, 2023 20:02:21 GMT 1
a to o innej edycji rozmawiamy, wtedy byłem
|
|
|
Ogólny
Sept 25, 2023 21:24:01 GMT 1
Post by Adam Smasher on Sept 25, 2023 21:24:01 GMT 1
spokojnie, za rok i Karasiów będziemy jechać, wszystko jest do wyłapania tylko trzeba więcej silnych miastowych, jakbym miał więcej ludzi jak Sowa, tylko mniej stojących z boku, to byśmy pokminili więcej i mooooże dla mnie spora nauczka, bo naprawdę chciałem pograć z Garym w mieście i nawet nie patrzyłem w tamtą stronę tylko Volv, musiałbyś przemyśleć swoją poradę o zawiązywaniu sojuszy w mieście, bo nagle jak tam mi wejdą dwie "Karetki" na pięć osób, to mogą zrobić, co chcą z towncorem, wystarczy, że jeden ma silniejszy autorytet *** ogólnie jak kshaq niewinny a Gary winny to kshaq is my new mafijny ziomal, bo razem będziemy potrzebowali terapii, tak samo nas urobili xD pozdro
|
|
|
Ogólny
Sept 25, 2023 23:44:24 GMT 1
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 25, 2023 23:44:24 GMT 1
Większość wariantów mafijnych trójek z tych sześciu graczy chyba się nie wyklucza, wy jesteście w stanie stwierdzić lepiej, bo czytaliście całość edycji. Jedyne wykluczenie jakie widzę, ale też nie na 100% to Gump - Felietonistka, po ich interakcji, gdzie Gump zaczął od przyciśnięcia jej, a z tego wynikło, że Felietonistka nazwała go mafią, "nie gadam z nim" i nie odpuszcza. Jak Gump winny, to Felietonistka niewinna. Były w tej edycji jeszcze jakieś inne grube antagonizmy w tej szóstce? Nie zdziwi mnie prawie żadna kombinacja tutaj. Zdziwi mnie brak w mafii Tasiemca, bo to by oznaczało totalny zjazd i niezrozumiałe podejście względem jego generalnie rzecz biorąc świetnej gry w tym roku. Więc zaczynałbym budowanie składu mafii od Tasiemca, a potem to już może być Gump z Firefoxem, ale jak zamiast nich wstawimy tam Cenariusa/Don Kichota to chyba żadnym szokiem dla nikogo to nie będzie. o jednak nienajgorzej przyaktorzyliśmy z Montim xD
|
|
|
Ogólny
Sept 25, 2023 23:47:27 GMT 1
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 25, 2023 23:47:27 GMT 1
Sowa wspaniale gra. Lewkoń bardzo błyskotliwie zestawia fakty. Strasznie mi się też teraz podoba podejście Felietonistki. Może to dlatego, że on chce szukać mafii tam gdzie ja chciałem. Ale tak na czutke tam siedzi niewinny Egze, który jest trochę sfrustrowany. mafiacorner.boards.net/post/68861Przez takie posty mi się wydaje, że Felietonistka niewinna. Bo to jest tak zupełnie pozbawiony bullshitu styl bez jakiejkolwiek chęci wzbudzania sympatii. To jest przeciwieństwo Gumpa z tej edycji. Hah Pshemo trafiony zatopiony ;p To rzeczywiście jeden z lepszych moich postów tej edycji. Jedyny nie bałem się podważać świętości Karasia.
|
|
|
Ogólny
Sept 25, 2023 23:48:29 GMT 1
Post by Volverin on Sept 25, 2023 23:48:29 GMT 1
Większość wariantów mafijnych trójek z tych sześciu graczy chyba się nie wyklucza, wy jesteście w stanie stwierdzić lepiej, bo czytaliście całość edycji. Jedyne wykluczenie jakie widzę, ale też nie na 100% to Gump - Felietonistka, po ich interakcji, gdzie Gump zaczął od przyciśnięcia jej, a z tego wynikło, że Felietonistka nazwała go mafią, "nie gadam z nim" i nie odpuszcza. Jak Gump winny, to Felietonistka niewinna. Były w tej edycji jeszcze jakieś inne grube antagonizmy w tej szóstce? Nie zdziwi mnie prawie żadna kombinacja tutaj. Zdziwi mnie brak w mafii Tasiemca, bo to by oznaczało totalny zjazd i niezrozumiałe podejście względem jego generalnie rzecz biorąc świetnej gry w tym roku. Więc zaczynałbym budowanie składu mafii od Tasiemca, a potem to już może być Gump z Firefoxem, ale jak zamiast nich wstawimy tam Cenariusa/Don Kichota to chyba żadnym szokiem dla nikogo to nie będzie. o jednak nienajgorzej przyaktorzyliśmy z Montim xD A to akurat nie do końca, dość szybko się z tego wycofałem. To spojrzenie wynikało z tego, że mocno podejrzewałem Gumpa, a Ty go atakowałeś, więc miałem na Ciebie delikatny bias na niewinność. Kiedy jednak wyskoczyłeś jako winny to szybko zdałem sobie sprawę, że te interakcje w ogóle was nie wykluczają.
|
|
|
Ogólny
Sept 25, 2023 23:49:27 GMT 1
Post by Volverin on Sept 25, 2023 23:49:27 GMT 1
Sowa wspaniale gra. Lewkoń bardzo błyskotliwie zestawia fakty. Strasznie mi się też teraz podoba podejście Felietonistki. Może to dlatego, że on chce szukać mafii tam gdzie ja chciałem. Ale tak na czutke tam siedzi niewinny Egze, który jest trochę sfrustrowany. mafiacorner.boards.net/post/68861Przez takie posty mi się wydaje, że Felietonistka niewinna. Bo to jest tak zupełnie pozbawiony bullshitu styl bez jakiejkolwiek chęci wzbudzania sympatii. To jest przeciwieństwo Gumpa z tej edycji. Hah Pshemo trafiony zatopiony ;p To rzeczywiście jeden z lepszych moich postów tej edycji. Jedyny nie bałem się podważać świętości Karasia. Tak, ten post dobry, między innymi to dawało mi wajby niewinnego Wojtka, który może kitra się z jakimś detem, albo rzeczywiście gra edycję "na trzeźwo" i stąd taki wyważony xD
|
|
|
Ogólny
Sept 26, 2023 0:10:02 GMT 1
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 26, 2023 0:10:02 GMT 1
a mi się gra firefoxa bardzo podoba mnie też, obok Lewkonia najlepszy miastowy, Zmarzlik przejąłby od Lewkonia pewność siebie, a Lewkoń od Zmarzlika umiejętności interpersonalne i wyszedłby miastowy idealny.
|
|
|
Ogólny
Sept 26, 2023 0:42:36 GMT 1
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 26, 2023 0:42:36 GMT 1
Ale na ile zrozumiałem grę egze w tej edycji i jego "klucz" jaki stosował, to interakcje Gump - Felietonistka to jest mafia - mafia i jednak dałbym te 85%, że tu się nie mylę. Wtedy siłą rzeczy z grona Smasher/Karaś winny jest jeden, bo brakuje miejsca no tak, to był klucz na grę mafia-mafia, gdzie przy zlinczowaniu mnie Monti ma raczej stabilną pozycję, a gracze których brałem pod lekki płaszczyk (jak Cenarius, Iau czy Tasiemiec w późniejszym etapie) zaczynają mieć pod górkę. Ihmo to trochę przekombinowane było o tyle, że nikt tych tropów jakie zostawiałem na pozostałych graczy dobrze nie odczytał, ale takie były moje intencje. To plus podważanie Karasia, gdzie nawet Smasher napisał, że może dobrze by mnie było zostawić dla przeciwwagi.
|
|
|
Ogólny
Sept 26, 2023 0:47:12 GMT 1
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 26, 2023 0:47:12 GMT 1
I jeszcze od razu dodam, bo to jest kluczowe, a trochę tego nie brałem na gorąco pod uwagę jak grałem, gdyby za dużo niewinnych wsadzić w kolejkę przede mną, to plot twist na koniec mógłby się nie udać, ktoś by to bardziej pociągnął. A tak? Padłem i była autostrada na zlinczowanie tych "przygarniętych" przeze mnie. Gdyby miasto lepiej czytało taktykę gry mafii, to może by skumało, ale po to najlepszych odpierdala się w mordach, by na koniec było w miarę łatwo.
Ale też gdybyśmy zagrali typowo pod zlinczowanie mnie, to by to nie wyszło tak naturalnie, więc ihmo Zmarzlik zrobił nam przysługę tym, że mnie tak mocno wskazał, a przypadek sprawił, że z niej odpowiednio skorzystaliśmy.
Ale szczęściu trzeba pomagać.
|
|
|
Ogólny
Sept 26, 2023 0:50:29 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 26, 2023 0:50:29 GMT 1
Czyli jednak ten Karaś nas w chuja robił, a wyczułem tą nić łączącą go z Gumpem i dobroć Centaura
|
|
|
Ogólny
Sept 26, 2023 0:51:30 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 26, 2023 0:51:30 GMT 1
I to że Karaś se próbował mnie mentalnie urobić
|
|
|
Ogólny
Sept 26, 2023 1:01:33 GMT 1
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 26, 2023 1:01:33 GMT 1
Nie poddałem się z szukaniem mafiozy, przecież napisałem, że raczej Smasher. A Karasia nie będę podejrzewał właśnie dlatego, że wszystko czego doświadczyłem do tej pory w tej grze każe mi twierdzić, że gra Karasia jest grą niewinnego. Tak więc nie wiem co w tym śmiesznego, no masz rację, nie pasuje do moich wyobrażeń jak gra mafia, więc go uniewinniam, na tym ta gra polega. Ty squbi brzmisz jakbyś dostał info od lowridera, że Karaś w mafii Skąd nagle takie przekonanie? Z tą sumą doświadczeń to jest ciekawe spostrzeżenie, problem w tym, że mafiozi też czerpią na bazie doświadczeń i za każdym razem jeśli są dobrzy starają się znaleźć nowy klucz do tego by oszukać miasto. Jak dla mnie dużo ważniejszą rzeczą w szukaniu dobrych mafiozów są INTENCJE każdego gracza. Na tej zasadzie wychwyciłem Wiśniewskiego, myślę, że na tej zasadzie miałbym spore szanse będąc w mieście wychwycić Karasia. Czy bym przekonał do niego innych? Pewnie nie. Ale tych najlepszych mafiozów trzeba rozpatrywać właśnie pod takim kątem. Powiedziałbym, że czekam, aż kiedyś mafiozo zagra na poziomie Sowy z tej edycji. Ale był już taki jeden, który skutecznie naśladował Lewkonia.
|
|
|
Ogólny
Sept 26, 2023 1:27:04 GMT 1
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 26, 2023 1:27:04 GMT 1
O jest jeszcze druga rzecz, którą należy brać pod uwagę przy potencjalnych dobrych mafiozach to niepewność i zmienność typów. Im większa pewność i niezmienność tym bardziej prawdopodobna mafia. Dobrzy mafiozi mimo wszystko jakoś tak kolejkują, kalkulują i każde oskarżenie mają w miarę poukładane w głowie. Tu widać różnicę pomiędzy Mozillą a Karasiem. Mozilla się wił, wpadł na dobry pomysł, ale go porzucił, za to Karaś nieprzejednany, jeśli zmieniał zdanie to w kwestii płotek. Grube ryby albo uniewinniał, albo miał je gdzieś na widelcu ale w trzecim rzędzie, by w odpowiednim momencie wystrzelić.
|
|
|
Ogólny
Sept 26, 2023 1:38:20 GMT 1
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 26, 2023 1:38:20 GMT 1
W sumie można by to nawet inaczej zdefiniować. Immanentną cechą ogarniętego mafiozy jest to, by robić to co mu lub mafii się opłaca. Przy czym częściej to co mu się opłaca. Bo przypadków, gdy dany gracz ewidentnie poświęcał swój los dla dobra drużyny nie było zdaje się aż tak dużo. Zatem cechą miastowego jest to, że czasem robi to, co mu się ewidentnie strategicznie pod kątem pozostania w grze nie opłaca. W tej grze takim grajkiem był Pshemo, poniekąd był Antura.
|
|
|
Ogólny
Sept 26, 2023 10:46:20 GMT 1
Post by Robert Karaś on Sept 26, 2023 10:46:20 GMT 1
Z przymrużeniem oka? To był post, przez który nie mogłem spać. Musiałem przemyśleć mocno, co mam zrobić, jak odpisać. Czułem, że 2 dni pograłem dobrze i potem chuj, już zostałem rozpracowany. Karaś w tej edycji robił sporo wjazdów na psychę, jakby chciał pokazać że potrafi też tak w mafii zrobić a nie tylko w mieście. W tym przypadku wyciągał takie rzeczy, które miały kogoś zdołować i wykorzystał to na swoją korzyść. tak, ale deklarował na cmentarzu śródziemnej, że tego nie robi nigdy w mafii stąd ja go uniewinniłem całkowicie w obliczu tego posta do Kichota, gdzie mu groził, że zrobi wszystko, żeby z nim więcej nie grać, jeśli ten popsuje meczówkę jeśli napisał tak w mafii, to jednak zachowanie podłe A to ja zupełnie tego posta nie traktowałem jako wjazd na psychę, de facto nie do Kichota go pisałem (w sensie zakładałem, że mnie oleje i tak), tylko pod publiczkę do Ciebie i Smashera. Nie chciałem w żaden sposób wjechać na psychikę Czueka, tylko oszukać Was. I byłem mega dumny z tego posta, a wymyśliłem go... siedząc na fotelu dentystycznym, w czasie kanałówki.
|
|