|
Post by lowrider on Sept 25, 2023 20:00:39 GMT 1
Ogłaszam wszem i wobec WYGRANĄ MAFII!Mafia: Robert Karaś - Gary Forrest Gump - Monti Prześliczna Felietonistka - egze mafijny Discord: discord.gg/98rPD92suBMiasto: Adam Smasher - Kshaq Sowa Mądra Głowa - Lewkoń Marcin Najman - Kacperek Firefox - Piernikowy Johnny Silverhand - Squbaniec - detektyw Sheogorath - Szarlej Tasiemiec Ubrojony - Łuczyk Don Kichot - Czueq Oh Dae-Su - Pshemo Cenarius - njay Iauctagnhy'otl - Antura
PODCASTY W TRAKCIE EDYCJI: Część 1., dzień drugi, przed linczem na Chińczyku:
Część 2., dzień czwarty, przed linczem na Kichocie:
Podsumowanie głosowe Edycji:
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 25, 2023 20:01:02 GMT 1
Nawet kurwa nie jestem zły
|
|
|
Post by Volverin on Sept 25, 2023 20:01:13 GMT 1
Brawa dla mafii, jest potęga!
ZAPRASZAM NA PODSUMOWANIE EDYCJI NA DISCORDZIE
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 25, 2023 20:01:32 GMT 1
dzień dobry
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 25, 2023 20:02:39 GMT 1
Wiedziałem że jamnik a nie Monti
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 25, 2023 20:04:19 GMT 1
Kurwa Monti zagrał 3 poziomy wyżej niż Glorfindel, wszystko kurwa poprawił co mi nie pasowało wtedy
Montiego i Garego ni chuj bym nie złapał, max jednego ale i tak bym nie linczował w pierwszej kolejności więc gg
|
|
|
Post by lowrider on Sept 25, 2023 20:10:07 GMT 1
|
|
|
Post by lowrider on Sept 25, 2023 20:55:07 GMT 1
Faza wajchy na egze:
Do zaatakowania Felietonistki przez Firefoxa: Kichot 4: Lau, Tasiemiec, Karaś, Firefox Tasiemiec 4: Sowa, Felietonistka, Cenarius, Kichot
20:00 Felietonistka 4: Firefox, Smasher, Gump, Kichot Kichot 4: lau, Felietonistka, Tasiemiec, Karaś Tasiemiec 2: Sowa, Cenarius
20:24: Felietonistka 3: Smasher, Gump, Kichot Kichot 3: lau, Tasiemiec, Karaś Tasiemiec 4: Sowa, Cenarius, Firefox, Felietonistka
20:32: Felietonistka 2: Gump, Kichot Kichot 4: lau, Tasiemiec, Karaś, Smasher, Felietonistka Tasiemiec 3: Sowa, Cenarius, Firefox
20:38: Felietonistka 3: Gump, Kichot, Firefox Kichot 4: lau, Tasiemiec, Karaś, Smasher, Felietonistka Tasiemiec 2: Sowa, Cenarius
20:39: Felietonistka 2: Gump, Kichot Kichot 4: lau, Tasiemiec, Karaś, Smasher, Felietonistka Tasiemiec 3: Sowa, Cenarius, Firefox
20:44: Felietonistka 3: Gump, Kichot, Firefox Kichot 4: lau, Tasiemiec, Karaś, Smasher, Felietonistka Tasiemiec 2: Sowa, Cenarius
20:48 (tak, Firefox w przeciągu 10 minut 4 razy zmienił głos w parze Felietonistka-Tasiemiec): Felietonistka 2: Gump, Kichot Kichot 4: lau, Tasiemiec, Karaś, Smasher, Felietonistka Tasiemiec 3: Sowa, Cenarius, Firefox
20:52 (Firefox jeszcze dwa razy sobie Tasiemca kliknął i wrócił): Felietonistka 5: Gump, Kichot, Firefox, Karaś, Smasher Kichot 4: lau, Tasiemiec, Felietonistka Tasiemiec 3: Sowa, Cenarius
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 25, 2023 22:40:39 GMT 1
Dobra jestem, postaram się kilka spraw tu poruszyć, bo niestety w pracy nie dałbym rady z wami rozmawiać na discordzie.
Postaram się w kilku postach przedstawić najciekawsze rzeczy, oczywiście to jest tak, że trochę inaczej patrzę na grę dzisiaj, a inaczej patrzyłem jak grałem, ta perspektywa gdzieś tam zawsze się zmienia.
To może na początek wyjaśnię tę kwestie z moim linczem, tzn. jak to wyglądało z mojej perspektywy.
Bo rzeczywiście to nie jest tak, że myśmy ten lincz na mnie w tym momencie zaplanowali. Natomiast chyba wszyscy mieli poczucie, że gra się układa pod to, że jeśli któryś z nas będzie musiał polecieć, to będę to ja. Tak było po prostu najbardziej optymalnie. O tym dlaczego grałem tak a nie inaczej może się rozpiszę później.
No i tu kwestia tego jak napisałem do Garego na messengerze, by walił w Kichota, to jeszcze było w momencie, w którym Kichot rzeczywiście mógł paść, ale tam się sprawa zmieniała dynamicznie. Gary chyba w pewnym momencie nie policzył, że kiedy Tasiemiec zmienił głos, to Gary jasno deklarując walnięcie we mnie w zasadzie wydaje na mnie wyrok (w ogóle mam wrażenie, że tylko ja wiedziałem, że to musi się tak skończyć, bo Kichot na mnie zagłosuje, dwie mafie, Zmarzlik i może Kshaq). I koniec końców to wyszło świetnie. Ja się w tamtym czasie obawiałem czegoś innego. Tego, że tym linczem uniewinni się mocno Kichot. No ale tu wyszła słabość miasta, które bez wahania go przy następnej okazji zlinczowało.
Więc jakby po tym linczu na mnie nie byłem szczęśliwy bo chciałem jeszcze ze 2 dni pożyć, a może jeszcze wciągnąć przede mną w kolejkę ze dwóch graczy, ale też tragedia się nie stała, bo jakby od momentu, gdy nastroje miejskie się w miarę wykrystalizowały, ja z premedytacją grałem na to, bym jeśli padł, to mafia z tego jak najwięcej ugrała.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 25, 2023 22:50:34 GMT 1
O co chodzi z tą premedytacją, np. dzisiaj Monti ładnie wyciągnął moje posty o Cenariusie, co Kshaq bodaj fajnie nazwał takimi soft uniewinnieniami. Grałem tak w zasadzie całą edycję. Dlaczego? Ano dlatego, że ilekroć ostatnio byłem w mafii to właśnie w taki sposób traktowałem współmafiozów, czy to Pshema którego gdzieś tam podejrzewałem, ale nie ciąnąłem tematu czy przede wszystkim funfla na discordowej, którego broniłem wbrew innym. Z Czuekiem też mogło być podobnie, ale freakowa to inna historia, bo tam jakby zdecydowały inne rzeczy. Podobnie starałem się pociągnąć za sobą Tasiemca i może w mniejszym stopniu Iaua (którego też trochę chciałem przekabacić), Tasiemca atakowałem, a w ostatecznej potyczce stwierdziłem głośno, że na niego nie zagłosuję. De facto obroniłem mu dupę. Wiedziałem, że nie mam szpiega, więc mocniejszy gracz będzie szukany, więc Tasiemiec nada się na to doskonale. Do tego on wcześniej wysmarzył analizę broniącą mnie. Z Anturą było ciekawie, bo on naprawdę fajne te tabelki robił, tylko za chuja nie umiał ich dobrze zinterpretować. I nie było w mieście kurwa nikogo (serio nikogo) kto by to poprawnie zrobił. I tu znowu, chwaląc Anturę za to co zrobił, jakby ciągnąc wokół tego jakąś narrację, chciałem sprawić wrażenie, że możemy być razem w mafii, na wypadek gdybym przed nim padł. Kichota najmniej broniłem, bo potrzebowałem celu właśnie na takie głosowanie ratujące mi dupę
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 25, 2023 22:54:06 GMT 1
Wielkie dzięki za super edycję. Tak jak zapowiadałem, kilka słów ode mnie. Naprawdę nie spodziewałem się, że umiem tak zagrać jako mafia. Zawsze była tragedia i teraz nie chciałem ze względu na wyjazd do tej mafii trafić. Ale trafiłem i chyba całkiem nieźle poszło. Ale nie poszłoby tak dobrze, gdyby nie parę osób, którym należą się podziękowania. Kolejność nie do końca przypadkowa. 1. Egze i Monti. No po prostu byliście świetnymi partnerami do mafiowania i bez Was w składzie nie dałbym rady. To nie kurtuazja, to fakty. Gdy tylko zobaczyłem, że jestem w mafii, poczułem zwątpienie. Gdy zobaczyłem, z kim - poczułem motywację. I luz. To, że nie było Was w mieście było istotne. Wiedząc, że jesteście po mojej stronie i że w najgorszym wypadku po prostu sobie zrobicie na mnie alibi wszedłem bez spiny, a potem poszło. Z Montim rozumiałem się niemal bez słów. Raz tylko go zaatakowałem trochę niewygodnie. Egze padł z mojej winy, ale czułem, że to właściwa decyzja, żeby napisać posta, że powinien paść i oddać ten głos. Liczyłem, że nie podchwycą tego Smasher i Kichot i padnie Tasiemiec albo Kichot właśnie. Egze prosił, żeby zmienił głos, ale na szczęście odczytałem po fakcie. Pewnie bym zmienił, żeby nie być chujem i moglibyśmy przegrać, bo moja pozycja słabła. 2. Lowrider - dziękuję za bardzo fajne mistrzowanie, dziękuję, że nie polosowałeś jeszcze raz, choć prosiłem, żeby może nie dawać mi mafii i dziękuję, że nie było Cię w mieście. Pewnie byłbym bardziej spięty, gdybym grał, wciąż pamiętam, że 2 razy, w dwóch różnych edycjach, gdy byłem w mafii i dojebałem jakiegoś śmierdzącego posta napisałeś mi tak samo ("Jak Ci, kurwa nie wstyd!") i zawsze to odbierałem jak strzał gołą dupą w twarz. Tym razem wiedziałem, że to nie nastąpi. 3. Safinetka - bo nie musiałem się pilnować w domu, przede wszystkim zachowaniem czy mimiką, ale też czysto technicznie - zamykać discorda, wyłączać Ołpenmafii i takie tam. Dodatkowo dostałem duże wsparcie w postaci braku narzekań, że tyle siedzę na mafii. No i za to, że po pierwszym dniu zdjęła ze mnie presję, jak powiedziałem, że dobrze wszedłem w grę i jestem uniewinniany, to stwierdziła, że i tak się prędzej czy później wyjebię. 4. Red i Volv - bo nie było Was w mieście i mogłem się dowalać do niewinnych i wejść w temat bez presji tego, że mnie rozjebiecie w D1 albo że nie starczy nam mordów na odjebanie wszystkich uniewinnionych i wpadnę drogą eliminacji. Z innych uwag, ja naprawdę nie mam natury oszusta i głupio mi było robić w chuja Firefoksa. Bardzo lubię Zmarzlika, podziwiam jego zaangażowanie, szybki rozwój i czułem duży dyskomfort tak z nim pogrywając. Ale na pocieszenie, jeden Twój post śnił mi się po nocy, czułem, że wpadłem. Ale udało się ogarnąć dupę i to odwrócić. PS. Nigdy więcej 48/0, dla mnie ten format rozciąga rozgrywkę i powoduje, że przez 10-12 dni jestem nieskoncentrowany i nie do życia. I jeszcze na koniec taki żart kreacyjny, autorstwa Safinetki: Karaś wygrał, bo był na dopingu. Co prawda myślał, że doping będzie działał tylko na mafijnym, ale wyszło inaczej.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 25, 2023 22:58:33 GMT 1
Więc jakby moja gra w tej edycji miała być pewnego rodzaju mieszanką dwóch, z jednej strony mafijnego egze chroniącego kolegów z mafii (że taki słaby skład się wylosował, że zrezygnowany, że się nie broni by nie zaszkodzić tym, którzy jeszcze mogą pociągnąć jak Cenarius czy Tasiemiec), a z drugiej strony pewne odwzorowanie tego miastowego egze, który niezrozumiany przez core miasta w postaci Kshaqa czy Zmarzlika, wali w tego Gumpa, coraz bardziej podżega przeciwko Karasiowi (ja wam kurwa na tacy pokazałem posta, w którym Karaś ewidentnie manipuluje miastem, i nawet dokładnie wyjaśniłem w jaki sposób), ale też w taki sposób by chłopaków nie narazić. Powiedzmy, że ta druga strona mojej gry była szykowana na wszelki wypadek, gdyby nie daj boże Monti padł, gdyby się okazało, że Cenarius, Kichot, Tasiemiec czy Iau rzeczywiście są dla większości coraz bardziej miastowi i potrzeba bym stanął na ich czele i obalić Karasia, ciągnąc przy tym do grobu Smashera czy nawet Firefoxa.
Tu mały wtręt odnośnie gry miasta, myślę, że tak jak miastu zabrakło takiego Garego, który wyciąga odpowiednie wnioski, tak z drugiej strony zabrakło takiego egze, który naprawdę chciałby ten stolik przewrócić (jak Czesio z Wiśniewskim). Gościem, który mógł to zrobić był Pshemo, który zagrał jak dla mnie top miastowo, i naprawdę nie wiem jakim cudem został zlinczowany. Tzn. wiem, ale nie rozumiem.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 25, 2023 23:09:09 GMT 1
Dobra to jeszcze może o tej tabelce Antury. Bo naprawdę ta tabelka dobrze zinterpretowana powinna doprowadzić do szybkiego linczu na mnie i właśnie po niej trochę czułem że muszę się spozycjonować na spór z Gumpem.
Macie kurwa tabelkę, z której wprost wynika, że ja przez całą grę NIKOGO NIE UWINNIAM (co było małym przekłamaniem, bo jednak uwinniałem Szarleja). I generalnie to od tej strony powinno się tę tabelę analizować. Nie to kto najczęściej jest uwinniany, a to, kto najmniej uwinnia. Mafiozi co do zasady mają z tym problem, szczególnie na początku, gdzie trzeba z jednej strony zbytnio nie podpaść, a z drugiej u innych widzisz niewinność.
Ta tabelka była genialna. Nikt jej dobrze nie zinterpretował.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 25, 2023 23:14:24 GMT 1
Co do sporu z Gumpem, no to już była czysta przyjemność, co prawda pilnowałem się od pewnego momentu by być raczej w pozycji defensywnej i co najwyżej grać emocjami a nie argumentami, które naprawdę by mogły Montiemu zaszkodzić, ale stworzyć taki mityczny (bo co edycja się o nim mówi, a nikt go na oczy nie widział) spór dwóch mafiozów naprawdę nie jest łatwo. A jeszcze napierdalać się z Montim, to w ogóle, o czym przekonał się Pshemo xD
W zasadzie tylko Zmarzlik dobrze zinterpretował nasze intencje i dziwię się, że po mojej winie tego nie pociągnął. I tak byśmy to raczej wygrali (bo jednak klapki na oczach w przypadku winy Karasia i jego generalnie chujowe typy by zwyciężyły) ale byłoby dużo trudniej.
Najlepsze jest to, że moment w którym Monti wszedł w nocy na forum tylko po to by zawołać kolegów i we mnie ponapierdalać, rzeczywiście był bardzo mafijny pod tym względem i starałem się to Zmarzlikowi i Kshaqowi wytłumaczyć, no ale się nie dało xD
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 25, 2023 23:18:43 GMT 1
Zdecydowanie największą frajdę miałem nie po tym co się dzisiaj wydarzyło, bo umówmy się, że do tego, że tak się stanie zdążyłem się mentalnie przygotować, ale jak padł Tasiemiec. I generalnie jak Łuczyk się napierdalał z Njayem.
No taka mała zemsta za Influensera, wtedy ja się napierdalałem z Kacprem, a Łuczyk się przyglądał. Teraz Łuczyk się napierdał z niewinnymi, a mafia się przyglądała.
Szkoda tylko, że miasto nie wyciągnęło wniosków, bo na pewnym etapie było widać, że obie strony sporu są niewinne.
|
|
|
Post by Volverin on Sept 25, 2023 23:23:44 GMT 1
Podsumowanie głosowe Edycji:www.youtube.com/watch?v=gwnBpfiDl8gPóki co wrzucam tu i wkleiłem w pierwszym poście, trzeba będzie chyba przerzucić potem te wasze dłuższe wpisy do przyszłego wątku "Podsumowania".
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 25, 2023 23:24:04 GMT 1
A jeszcze zapomniałem dodać, że grałem trochę na bezczela, bo nawet się nie ukrywałem z tym, że specjalnie w okresie okołolinczowym nie piszę, a uaktywniam się dopiero po mordzie (że wiecie, który mafiozo by tak zagrał, jak już udawałby, że go nie było cały wieczór). Kwintesencją tego był link do Addio Pomidory po mordzie na Kacprze. No to było tak bardzo w stylu mafijnego egze, że bardziej się nie dało. Ale czasem trzeba tak pograć, no bo po co mafiozo by to zrobił W ogóle Kacper poleciał w pierwszym mordzie no bo bałem się, że on mnie od razu wypunktuje i będą nici z mojej gry. Tzn. to na poziomie czytania mety graczy top grajek, do tego jeśli chce umie się szybko uniewinnić. Nie ukrywam, że pod kątem szukania mafii mocno go cenię, dlatego zawsze morduję. A ponieważ będąc w mieście zazwyczaj mu nie ufam, to też często chcę go linczować ;p
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Post by Firefox on Sept 26, 2023 10:09:06 GMT 1
gratulacje mafia
egze: świetne wskazówki tu i na cmentarzu
|
|
|
Post by Volverin on Sept 26, 2023 19:01:03 GMT 1
Pierwszy post zaktualizowany o linki do podcastów w trakcie Edycji.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 26, 2023 19:46:06 GMT 1
Wielkie gratki dla mafii, no z tego Karasia trzeba jakieś wnioski wyciągnąć, ale ciężko będzie. Bardzo stanowcza gra, szybkie spozycjonowanie się i komfortowe dyrygowanie miastem, stwierdzenie, że Firefoxa nie można zlinczować pierwszego dnia bo to jego topowy niewinny majstersztyk. Mi jedyne co tam nie pasowało, to, że jest jakby o połowę mniej mądrym graczem niż zawsze, ale uznałem, że po prostu niewinny, który bardzo źle czuje edycje, więc przed nim ostrzegałem, ale tak jak się ostrzega przed niewinnym, który gada głupoty Na pewno Gary będzie miał teraz ciężej w mafii, ale dla mnie najlepszy mafiak z jakim miałem do czynienia. A wydawało mi się, że Wiśniewski to już blisko granicy możliwości. Okazuje się, że ten stanowczy/agresywny styl Garego da się jednak wykonać w mafii, a kompletnie się tego nie spodziewałem.
|
|