NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 19:04:40 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 19:04:40 GMT 1
Z jednej strony mord na Pshemie mógł nie być złym dla mafii ruchem. Raz, że nie był na pewno pierwszy do linczu i później mógłby sprawić problem. Dwa, że było widać przechylenie na lincz również w moją stronę dość mocno, co mogło być wykorzystane łatwo do odpalenia w linczu niewinnego. Na sam koniec prawie bardzo odpalić chciał mnie Lewkoń i spodziewanie próbuje pchać tą narrację, ale już znacznie delikatniej. Imo, nie dał konkretnego powodu, dla którego wczoraj mnie tak mocno taranował, poza moją niby "nadwiedzą", gdzie wyjaśniłem o co mi chodzi. No i teraz tak trochę zupełnie z dupy to pytanie zadał "czemu go mafia nie zabiła". Nie zabiła bo w niej jest lub wie, że będzie mnie cisnął, co jest mafii na rękę. Devios słusznie zauważył, że lincz na mnie byłby działaniem zgodnie z planem mafii, ale mam też wrażenie, że jednocześnie w swoich postach próbuje przemycać jakieś pomysły i czeka, aż ktoś jeszcze się bardziej podepnie, żeby mieć sojusznika. Trochę pośmierduje. Ten post mi śmierdzi. Wszyscy cisną z mafii za zły mord i tu może wychodzić silna psychologiczna potrzeba usprawiedliwienia, że decyzja wcale zła nie była. Fuj fuj
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 19:09:22 GMT 1
A do tego Zajec dziś jakby bardziej z serducha pisał, niż Mentos. zajec Mógłbyś napisać co myślisz obecnie o innych graczach, ale troszkę więcej, niż mentos. Kolers wydaje mi się czysty cały czas, nie pasuje mi na mafię. Zajec trochę obok kica, niby jest, a go za dużo nie ma, a jego próba oczyszczenia wydaje się naciągana. Z Konfidentem mam problem, a Piernik wydaje mi się, że gra team miasto bardzo.
|
|
|
Post by zajec on Oct 10, 2023 19:09:53 GMT 1
Mam nieodparte wrażenie, że kolers jest w totalnej opozycji do większości osób i ich odczuć. Kolers 100% atak na dewiosa (no i na mnie, ale to nie o mnie tutaj teraz chodzi), natomiast 100% "kliruje" mentosa. Mam wrażenie, że ogół nas zgromadzonych ma raczej odwrotne odczucia. Spokojnie kolersik, to nie rewanżyzm... Na razie.
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 19:22:45 GMT 1
Popatrzyłem teraz na głosowanie i nachodzą mnie 2 myśli:
1) Uniewinnić wszystkich, którzy głosowali na pierwszą trójkę 2) Głos piernikowego jest tak chujowy, że oczy krwawią
|
|
|
Post by Shadow on Oct 10, 2023 19:23:39 GMT 1
Mam nieodparte wrażenie, że kolers jest w totalnej opozycji do większości osób i ich odczuć. Kolers 100% atak na dewiosa (no i na mnie, ale to nie o mnie tutaj teraz chodzi), natomiast 100% "kliruje" mentosa. Mam wrażenie, że ogół nas zgromadzonych ma raczej odwrotne odczucia. Spokojnie kolersik, to nie rewanżyzm... Na razie. Co poradzę, że z deviosem trącicie mafią. Że idę pod prąd? Jak nikt mnie nie przekonuje, że ten drugi to mafiak, to niechcę iść w ciemno. Mentos niewinny i tyle w temacie.
|
|
|
Post by mentos on Oct 10, 2023 19:25:40 GMT 1
Z jednej strony mord na Pshemie mógł nie być złym dla mafii ruchem. Raz, że nie był na pewno pierwszy do linczu i później mógłby sprawić problem. Dwa, że było widać przechylenie na lincz również w moją stronę dość mocno, co mogło być wykorzystane łatwo do odpalenia w linczu niewinnego. Na sam koniec prawie bardzo odpalić chciał mnie Lewkoń i spodziewanie próbuje pchać tą narrację, ale już znacznie delikatniej. Imo, nie dał konkretnego powodu, dla którego wczoraj mnie tak mocno taranował, poza moją niby "nadwiedzą", gdzie wyjaśniłem o co mi chodzi. No i teraz tak trochę zupełnie z dupy to pytanie zadał "czemu go mafia nie zabiła". Nie zabiła bo w niej jest lub wie, że będzie mnie cisnął, co jest mafii na rękę. Devios słusznie zauważył, że lincz na mnie byłby działaniem zgodnie z planem mafii, ale mam też wrażenie, że jednocześnie w swoich postach próbuje przemycać jakieś pomysły i czeka, aż ktoś jeszcze się bardziej podepnie, żeby mieć sojusznika. Trochę pośmierduje. Ten post mi śmierdzi. Wszyscy cisną z mafii za zły mord i tu może wychodzić silna psychologiczna potrzeba usprawiedliwienia, że decyzja wcale zła nie była. Fuj fuj Już bez przesady, że wszyscy. Nie jestem tak małostkowy, jakbym walnął babola to trudno, siedziałbym cicho i próbowałbym to wykorzystać jakoś, a nie bronić swojej decyzji.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 19:27:51 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 19:27:51 GMT 1
Popatrzyłem teraz na głosowanie i nachodzą mnie 2 myśli: 1) Uniewinnić wszystkich, którzy głosowali na pierwszą trójkę 2) Głos piernikowego jest tak chujowy, że oczy krwawią był to głos zajebisty i zgodny ze sztuką dajesz grać tym, co chcą grać a ziemniak nadrobił temat i zapytany przeze mnie nerwowo nie chciał wyrazić zdania o nikim
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 19:30:37 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 19:30:37 GMT 1
Jak dla mnie Piernik niewinny (głównie za testament, ale dziś długi post na zajeca bardzo ładny), Kolers niewinny (opozycja do miasta i podążanie własnymi ścieżkami, mafię bym tu widział raczej podczepiającą się), Zajec raczej niewinny (jego wnioski mi się podobają, mafia też by tak mogła zagrać, ale pamiętajmy, że dopiero przypomina sobie jak się grało, a mafijność byłaby nieco trudniejsza). Lewkoń/Konfident - jak dla mnie jeden z nich to mafia, z większym wskazaniem na Konfidenta, ale nie mam tu wiele na ten moment, musiałbym poczytać. Mentos mafia - odwrotnie niż Kolers, raczej przysysa się do reszty. Jest mocno aktywny i to go nieco zazielenia. Pierwszy dzień miał fatalny, drugi już lepszy. Pasuje to do koncepcji mafii, która ma najtrudniej na starcie. W tym jednak przypadku też dochodzi temat budzenia z 10 letniej śpiączki, więc pewności nie ma. Nie pasuje mi tylko ten Pshemo.. skoro on padł to może oznaczać, że mafia jest bardzo słaba albo bardzo silna. Mafia Lewkoń/Konfident? Uwierzyłbym. Wówczas niewiele celów zostało i dziś w mordzie pada Piernik.
|
|
|
Post by zajec on Oct 10, 2023 19:35:50 GMT 1
A do tego Zajec dziś jakby bardziej z serducha pisał, niż Mentos. zajec Mógłbyś napisać co myślisz obecnie o innych graczach, ale troszkę więcej, niż mentos. Kolers wydaje mi się czysty cały czas, nie pasuje mi na mafię. Zajec trochę obok kica, niby jest, a go za dużo nie ma, a jego próba oczyszczenia wydaje się naciągana. Z Konfidentem mam problem, a Piernik wydaje mi się, że gra team miasto bardzo. Ziemniak - pomijam kolers - do ostatniego posta miałem go za deta, ale nie pasuje mi to, że jest w totalnej opozycji do większości osób tutaj zgromadzonych, 100% atak na dewiosa i na mnie, 100% clear mentosa... wiem, że ja mafiakiem nie jestem, ale wciąż zakładając jego bycie detem, mógł sprawdzić dewiosa i wykryć mafiaka, dlatego też subtelnie przechodząc do... dewios - grałem z dewiosem wiele razy w mafię, choć to lata temu były... może pojedyncza sesja się zdarzyła, że potrafiłem go rozgryźć... no jakoś mi nie leży rozpracowywanie tej osoby i nigdy nie wiem o co mu chodzi... niemniej jednam miałbym go bardziej clear aniżeli mafiak, choć to stosunek 60/40, może 70/30 mentos - dla mnie osoba numer jeden do odstrzału, mam podobne zdanie jak kolega dewios (cholera, znowu powiązanie z tym mafiakiem ), ale także i wielu innych z nas, a mianowicie, że mord na Pshemo był kiepskim strzałem... mentos próbuje nam zasugerować, że to jednak fajny strzał był... jak dla mnie nieprzemyślana próba jakby chronienia siebie, bo zamysł jest taki, że jak pshemo pada to mieszczuchy na pewno ubiją mentosa mieszczucha, więc skoro mądry strzał był w pshemo, to mentos się jakoś wybroni... pokrętne tłumaczenie, może ktoś zrozumi piernikowy - jak dla mnie prawie 100% mieszczuch... za wszelką cenę próbuje znaleźć mafiaków, bardzo dużo analizuje gierkę, szuka każdego możliwego szczegółu, a to jak mu idzie to już wchodzi indywidualna interpretacja, logiczne, że nie zgadzam się z oceną mojej osoby, żem mafiak Lew i Koń - troszkę zalatują mi mafiakiem... mam nieodparte wrażenie, że chce po dzisiejszym dniu zrobić sytuację 3v2, która według mnie jest korzystniejsza dla mafii. ALE...! widzi podstawy do zlinczowania mentosa, jak chyba większość tutaj zebranych, tylko czy to ewentualna próba włączenia się do mieszczuchów, żeby chronić siebie? Konfident - na razie go nie rozpracowałem ani ciutkę, więc sorry... tutaj się nie rozpiszę szczególnie... muszę jeszcze analizę zrobić, ale "bede" teraz jadł, więc już chyba nie przed 21 Ja jestem za głosowaniem na mentosa.
|
|
|
Post by Shadow on Oct 10, 2023 19:37:11 GMT 1
Jak dla mnie Piernik niewinny (głównie za testament, ale dziś długi post na zajeca bardzo ładny), Kolers niewinny (opozycja do miasta i podążanie własnymi ścieżkami, mafię bym tu widział raczej podczepiającą się), Zajec raczej niewinny (jego wnioski mi się podobają, mafia też by tak mogła zagrać, ale pamiętajmy, że dopiero przypomina sobie jak się grało, a mafijność byłaby nieco trudniejsza). Lewkoń/Konfident - jak dla mnie jeden z nich to mafia, z większym wskazaniem na Konfidenta, ale nie mam tu wiele na ten moment, musiałbym poczytać. Mentos mafia - odwrotnie niż Kolers, raczej przysysa się do reszty. Jest mocno aktywny i to go nieco zazielenia. Pierwszy dzień miał fatalny, drugi już lepszy. Pasuje to do koncepcji mafii, która ma najtrudniej na starcie. W tym jednak przypadku też dochodzi temat budzenia z 10 letniej śpiączki, więc pewności nie ma. Nie pasuje mi tylko ten Pshemo.. skoro on padł to może oznaczać, że mafia jest bardzo słaba albo bardzo silna. Mafia Lewkoń/Konfident? Uwierzyłbym. Wówczas niewiele celów zostało i dziś w mordzie pada Piernik. Dev tylko mnie akurat ten testament średnio pasuje. Nikt go nie atakował onrownież do testamentu nie szedł w nikogo za mocno. Z drugiej strony, może jednak niewielkiej wskazanie na kogoś (muszę to sprawdzić) tego kogoś przestraszyło a to by oznaczało w połączeniu z mordem na Pshemie, że jednak mafiaki dopiero budzą się jak to opisałeś że snu. Fck i zgłupiałem.
|
|
|
Post by mentos on Oct 10, 2023 19:41:13 GMT 1
Testament pasuje bo zostawiał przemyślenia swoje, gdzie wcześniej nie wyjawiał za dużo, więc na wszelki wypadek zostawiał po sobie coś.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 19:42:11 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 19:42:11 GMT 1
kurka rurka to dobry post zajecowy
w końcu są wnioski, przemyślenia i powiązania
nie szedłbym dziś w zajeca jednak
|
|
|
Post by mentos on Oct 10, 2023 19:42:43 GMT 1
Osobiście zamierzam głosować na Lewkonia bo najbardziej mi podchodzi pod mafię, raczej nie mam do nikogo mocniejszych przekonań.
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 19:43:38 GMT 1
A ja mam do większości jakieś przekonania.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 19:45:04 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 19:45:04 GMT 1
Przeciw głosowaniu na Mentosa jest jeden zajebiście silny argument - to było PRZEWIDYWALNE przed mordem na Pshemie, że dziś miasto pójdzie w Mentosa. Mafia mogła tak to wyliczyć.
|
|
|
Post by mentos on Oct 10, 2023 19:45:57 GMT 1
A ja mam do większości jakieś przekonania. Ale jakoś nie bardzo się nimi dzielisz mimo wszystko.
|
|
|
Post by Shadow on Oct 10, 2023 19:46:27 GMT 1
Nj to ja zapytam dziś Ciebie. Jaka jest Twoja propozycja?
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 19:48:24 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 19:48:24 GMT 1
Nj to ja zapytam dziś Ciebie. Jaka jest Twoja propozycja? Mam duży problem, bo mam poczucie, że mafia robi nas w chuja. W poprzedniej edycji też tak miałem i tak było. Kusi pójście w Konfidenta, ale Mentosa jednak też przyklepię.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 19:48:55 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 19:48:55 GMT 1
Przeciw głosowaniu na Mentosa jest jeden zajebiście silny argument - to było PRZEWIDYWALNE przed mordem na Pshemie, że dziś miasto pójdzie w Mentosa. Mafia mogła tak to wyliczyć. czyli przy town!mentosie jakby klocki rozstawione, żebyśmy pozostali przy swoim toku rozumowania tylko znowu: czemu mord na pshemie, skoro można było zaszczepić w mieście myśl, że wszyscy remisowcy z d1 nie mogli być niewinni wtedy wpychasz mentosa w d2 a w d3 pshema
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 19:52:27 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 19:52:27 GMT 1
Przeciw głosowaniu na Mentosa jest jeden zajebiście silny argument - to było PRZEWIDYWALNE przed mordem na Pshemie, że dziś miasto pójdzie w Mentosa. Mafia mogła tak to wyliczyć. czyli przy town!mentosie jakby klocki rozstawione, żebyśmy pozostali przy swoim toku rozumowania tylko znowu: czemu mord na pshemie, skoro można było zaszczepić w mieście myśl, że wszyscy remisowcy z d1 nie mogli być niewinni wtedy wpychasz mentosa w d2 a w d3 pshema Mógł to być plejs wjebańców przeciw go2goalowcom.
|
|