|
Post by mentos on Oct 10, 2023 21:04:01 GMT 1
Mentos+Piernik mafia. Głos w Mentosa już poszedł. No wow
|
|
|
Post by Shadow on Oct 10, 2023 21:04:17 GMT 1
Jutro przejże wypowiedzi lewkonia tylko tak bardziej wstecz. Mentos na przegranej pozycji.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 8:17:25 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 11, 2023 8:17:25 GMT 1
dobra, poczytałem lewkonia
wiemy, że miał dwa sprawdzenia, jedno losowe w d0 i drugie wybrane po d1
jego napierdalanie w mentosa zaczyna nabierać większego sensu przy sprawdzeniu: dlatego tak w niego walił przy pomocy wymuszonych argumentów, musiał mieć podkładkę, żeby pokazać swoje sprawdzenie
stąd np. naiwne wnioski, że mentos mógł jawnie bronić współmafiozy pshema
ogólnie wyglądało to mafijnie, bo lewkon musiał dorobić ideologię do nadwiedzy, czyli grał tak, jak mafioza, gdy np. musi dorobić oskarżenia/uniewinnienia po poznaniu kolorów w losowaniu
dlatego ten lewkon mi tak cuchnal
---
pytanie, co z drugim sprawdzeniem
wiele wskazuje na zajeca, którego Lewkoń miał potrzebę wręcz bronić, nie wspominał go w oskarżeniach, nie dawał na świecznik, mimo słabszej i przemykającej gry zajecowej w d1
możliwe, że z perspektywy deta Lewkon szybciej wyłapał elementy podobne do detowania u zajeca i wybrał go do sprawdzenia i dostał zieleń
jest też szansa, że sprawdził njaya i dostał zieleń, ale to wariant mniej prawdopodobny, jako że njay grał miastowo d1 i nie widziałbym potrzeby sprawdzania go: w każdym uniwersum sprawdzasz przemykającego zajeca przed jawnym njayem
więc tu skłaniam się ku opcji, że zajec będzie niewinny, zwłaszcza po wczorajszym dłuższym poście pisanym na spontanie na życzenie lewkonia
więc so far:
mentos winny, zajec niewinny
zostają mi kolers i njay
|
|
|
Post by mentos on Oct 11, 2023 8:37:47 GMT 1
Ja również poczytałem posty Lewkonia i nic tam za bardzo nie widzę, oczywiście oprócz walenia we mnie, więc kiepsko. Natomiast zastanowiły mnie trochę głosowania, zajec i devios razem głosowali w obu. W pierwszym to trochę wyglądało tak, jakby zajec dostał info przed linczem na kogo ma pójść głos. "Lecę w bobka i spadam na fajkę", co zauważył już piernik wcześniej. Natomiast devios ostatnie posty to się odpalił już i ciśnie, śmierdzi mafijnie.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 9:22:31 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 11, 2023 9:22:31 GMT 1
Mentos i Piernik mafia, jestem tego tak pewien, że mogę na szali położyć swoją reputację. Shadow Myślę, że tu wszystkie powyższe posty idą pod grunt urabiania ciebie i możliwe, że to ty będziesz decydujący w tym starciu. Mentos - DETEKTYW wskazywał go jako 100% winy, do tego grał bardzo mafijnie pierwszego dnia, potem nieco się zaadoptował Piernik - to rozsądny człowiek, do tego mocno zaangażowany i analizujący, a odwalił potencjalnego detektywa na minutę przed linczem, bez żadnej refleksji. Uwierzyłbym w takie skretynienie jakiegoś niedoświadczonego, ale on myśli i gra rozsądnie, a teraz bezczelnie przemilcza temat i nie widać żadnej skruchy. Uważaj na niego, bo w tej społeczności długie i niby logiczne elaboraty wcale nie świadczą zawsze o miejskości. A brak mordu na mnie uważam jako próbę zachwiania mojej pewności siebie - przecież miałem paść a nie padłem. Przecież skoro ja atakuję mafię to powinienem umrzeć. No nie. Tak to nie działa. Działania mafii są zwykle wyprzedzające i z bardziej przebiegłym planem niż "zabijmy tego kto nas podejrzewa". Zajec - DETEKTYW go bronił. Kolers - mafiozo nie staje okoniem, u niego widać poszukiwanie prawdy i zmiany zdania, bycie odważnym. Prawdopodobnie padnie w mordzie dziś on lub ja. Ja - od początku jebałem Mentosa za mafijność, detektyw poklepywał mnie po plecach, możliwe że miał na mnie sprawdzenie. Zagadka rozwiązana, teraz tylko pozostaje solidarne głosowanie na Mentosa i Piernika.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 9:38:52 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 11, 2023 9:38:52 GMT 1
no njay jebałeś tego mentosa, ale tak, żeby go nie zlinczować mogło być tak, że wczoraj szukałeś opcji wywalenia lewkonia kosztem mentosa ale rękami miasta a w d1 tak tańczyłeś wokół niego: Mentos! Na moją odpowiedzialność. Pewnie masz rację, ale dajmy mu pograć. zwłaszcza to "pewnie masz rację" byłeś mocno przekonany, a w d1 wymyśliłeś Bobka a w d2 chciałeś uciec głosem w bok w Konfidenta, żeby nie przeważyć szali to jest śmierdzące
|
|
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 9:49:38 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 11, 2023 9:49:38 GMT 1
" a teraz bezczelnie przemilcza temat i nie widać żadnej skruchy"
ale co mam robić
jakbym się kajał i łzawo przepraszał, to byłoby to miastowe?
lewkon grał mafijnie, zamiast przemycać odczyty, to jebał jak mafioza na siłę na podstawie odczytów
tak się chyba nie gra detem
to oberwał
i jeszcze się schował przed linczem
w ogóle nie powiedziałbym, że det
ja nie skupiam się na rolach miejskich zbytnio w trakcie gry
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 9:55:42 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 11, 2023 9:55:42 GMT 1
no njay jebałeś tego mentosa, ale tak, żeby go nie zlinczować mogło być tak, że wczoraj szukałeś opcji wywalenia lewkonia kosztem mentosa ale rękami miasta a w d1 tak tańczyłeś wokół niego: Pewnie masz rację, ale dajmy mu pograć. zwłaszcza to "pewnie masz rację" byłeś mocno przekonany, a w d1 wymyśliłeś Bobka a w d2 chciałeś uciec głosem w bok w Konfidenta, żeby nie przeważyć szali to jest śmierdzące xD
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 10:05:14 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 11, 2023 10:05:14 GMT 1
no njay jebałeś tego mentosa, ale tak, żeby go nie zlinczować mogło być tak, że wczoraj szukałeś opcji wywalenia lewkonia kosztem mentosa ale rękami miasta a w d1 tak tańczyłeś wokół niego: zwłaszcza to "pewnie masz rację" byłeś mocno przekonany, a w d1 wymyśliłeś Bobka a w d2 chciałeś uciec głosem w bok w Konfidenta, żeby nie przeważyć szali to jest śmierdzące xD Dobra odpowiem, bo dla mnie beka, ale może trzeba postawić sprawę jasno. Od początku chciałem Mentosa cisnąć, ale tak jak cytujesz, chciałem jednocześnie dać mu pograć dzień dłużej, a nie uwalić od razu. Doskonale to akcentowałem i to, że teraz tego nie widzisz, działa jeszcze bardziej na twoją niekorzyść. Sprawa zabicia Lewkonia rękami miasta to już totalne szachy 5D, no nie wiem w jakiej głowie mafioza taki plan by mógł powstać, bo on nie ma najmniejszego sensu. Wygląda jakbyś na siłę starał się coś znaleźć. To, że próbujesz to sprzedać jako sensowny argument nad którym się zastanawiasz spowodował, że parsknąłem śmiechem, bo już nawet się nie kryjesz.
|
|
|
Post by Shadow on Oct 11, 2023 10:26:12 GMT 1
tak się wystawię ale chyba nikt tak nie bronił mentosa jak ja. No może raz go nie broniłem. chciałem zacząć drugą linijkę od "a tak na poważnie" ale chyba już pierwsza jest wystarczająco poważna. Myślę, że mafiak, który pozostanie po ubiciu mentosa może walić we mnie i raczej nie zgodzę się z nj, że zginę. Poczytasz moje posty zrozumiesz - dowodów aż nad to. I tu mnie wszyscy wkurzacie bo nikt się do nie mnie przyczepił a powinien i mieszkaniec i mafiak pod kątem urabiania sobie gruntu, no chyba, ze sam jestem mafiak i właśnie zrobiłem sobie samopodjebkę. Pokrętne? mam nadzieję, że nie i mieszkaniec, który przeżyje ze mną będzie miał podkład do przemyśleń.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 10:31:44 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 11, 2023 10:31:44 GMT 1
"Od początku chciałem Mentosa cisnąć, ale tak jak cytujesz, chciałem jednocześnie dać mu pograć dzień dłużej, a nie uwalić od razu. Doskonale to akcentowałem i to, że teraz tego nie widzisz, działa jeszcze bardziej na twoją niekorzyść"
jeśli chciałeś dać mu dzień, to bobek zrozumiały, ale skąd pomysł na Konfidenta wczoraj?
jeśli miałeś LewKonia sprawdzonego szpiegiem (możliwe, bo tak pewnie wyłapałeś jego detowanie), mogłeś chcieć zrobić "skok w bok" na Konfidenta, żeby samemu nie linczować detektywa, a zrobić to rękami innych
to nie są szachy 5D a zwykłe warcaby
i już kolejny raz oskarżasz miastowego o szachy 5D, wcześniej robiłeś to z pshemem
|
|
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 10:36:56 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 11, 2023 10:36:56 GMT 1
NJay i mówisz, że się śmiejesz mnie nie jest do śmiechu, bo jestem wrzucany w przegrywającą tę grę kolejkę jeszcze widzę, jak sprawnie operowałeś tematem, że silni mafiozi "pewnie piernika zabiją", a potem wjebałeś się we mnie przed mordem, no to jak mieli mnie zabić no i pisałeś, że mafia to może być LewKoń-Konfident a jednocześnie widziałeś potencjalne detowanie u LewKonia tu się nic nie klei njay w Twoim wczorajszym podejściu no i wrócę do tego: masz, jak mówisz, czas na jedno KLUCZOWE zdanie 3 minuty przed linczem i jako KLUCZOWE działanie nie widzisz ratowania gościa, którego podejrzewasz o detowanie, tylko robienie gruntu pod piernikowego nie "zostawcie LewKonia" tylko "jak LewKoń det to piernikowy mafia 😏😏😏"
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 10:41:34 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 11, 2023 10:41:34 GMT 1
Oj Piernik Piernik. Manipulacje tutaj są zbyt czytelne. Wczoraj takie głębokie analizy i czytanie tematu na 10 stronę, a dzisiaj pominięcie moich połowy postów, żeby mieć do czego się przywalić w drugiej połowie. Zaraz wyciągniesz, że dostałem złoty dzban od Putina?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 10:45:07 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 11, 2023 10:45:07 GMT 1
nie ma ani jednej manipulacji z mojej strony
jest szczere szukanie prawdy i drążenie
ty za to rozsiadłeś się na laurach i mówisz "Hehe mamy mafię, kończymy"
no za chuj to nie jest miastowe
zwłaszcza ze strony gościa, co ma w zwyczaju upominać miasto, żeby wrzucać na grilla wszystkich, a nie się rozsiadać
|
|
|
Post by mentos on Oct 11, 2023 12:44:04 GMT 1
No dobra, czyli z mojej perspektywy mafia to devios lub piernik. Wątpię, żeby oboje robili taki teatrzyk dla ludu, skoro dla mafii jestem najprostszym celem, piernik mógłby się podpiąć do deviosa i cisnąć mnie, gdyby był w mafii bo jak lecę ja linczu to wtedy fajrant i po grze. Dlatego bardziej się skłaniam ku temu, że devios jest w mafii, przypuszcza atak ostateczny. Wtedy wychodziłoby, że z nim jest albo kolers albo zajec. Nie podejrzewałbym o to, że mafia głosowałaby razem w dwóch linczach, chociaż chuj wie,to nie jest nierealne bo nie byli zagrożeni. Ewentualnie w mafii jest kolers i devios, kolers dla zmyły idzie całkiem w co innego niż reszta i dostaje alibi do końca gry, gdyby coś poszło nie tak wcześniej.
|
|
|
Post by Shadow on Oct 11, 2023 13:17:43 GMT 1
No dobra, czyli z mojej perspektywy mafia to devios lub piernik. Wątpię, żeby oboje robili taki teatrzyk dla ludu, skoro dla mafii jestem najprostszym celem, piernik mógłby się podpiąć do deviosa i cisnąć mnie, gdyby był w mafii bo jak lecę ja linczu to wtedy fajrant i po grze. Dlatego bardziej się skłaniam ku temu, że devios jest w mafii, przypuszcza atak ostateczny. Wtedy wychodziłoby, że z nim jest albo kolers albo zajec. Nie podejrzewałbym o to, że mafia głosowałaby razem w dwóch linczach, chociaż chuj wie,to nie jest nierealne bo nie byli zagrożeni. Ewentualnie w mafii jest kolers i devios, kolers dla zmyły idzie całkiem w co innego niż reszta i dostaje alibi do końca gry, gdyby coś poszło nie tak wcześniej. Heh, koniec, końców wskazałeś wszystkich z lekkim namaszczeniem deviosa. Co to oznacza? Że dev mafia razem z Tobą. Uzasadnienie: W ostatnim poście obaj panowie i lew i koń wskazali Ciebie. Wiadome było, że trzeba Cię cisnąć i nic tego nie zmieni. Dev wczoraj przyjął taktykę "ja wiedziałem ale co mogłem zrobić" co mogłoby wskazywać, że znaleźliście deta tylko nie wypadało go cisnąć we dwóch - wszak nie wiadomo kogo det skanował i co wiedział. Jako, że padło sakramentalne "mentos!" więc rusza taktyka "sorry bro". Dziś jest dzień kiedy linczujemy Ciebie bo jak inaczej a jutro w Nj'a bo to logiczne. And the winer is... Kolersssssssss, kibice klaszczą sendingowejszyn. nawet jeśli będę martwy... tym bardziej, jak będę martwy.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 13:29:09 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 11, 2023 13:29:09 GMT 1
Kolers czyli jesteś w stanie uniewinnić Piernika po jego wczorajszej akcji? Wytłumacz mi, w jaki sposób?
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 13:36:30 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 11, 2023 13:36:30 GMT 1
Prosiłbym Kolers żebyś oceniał moją grę na bazie mojej gry, a nie pewnego mafiozy, bo to kurwienie logiki
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 11, 2023 14:11:46 GMT 1
Dev wczoraj przyjął taktykę "ja wiedziałem ale co mogłem zrobić" co mogłoby wskazywać, że znaleźliście deta tylko nie wypadało go cisnąć we dwóch - wszak nie wiadomo kogo det skanował i co wiedział. Jak myślisz Kolers, ile czasu miałem na to "ciśnięcie" czy inne przekonywanie?
|
|
|
Post by zajec on Oct 11, 2023 16:12:02 GMT 1
Dobry! Dzieje się dużo, fajnie... Zacznijmy od tego, że mentosa to dziś eliminujemy bezapelacyjnie. Każde odstępstwo od głosu na niego będzie z pewnością "karane". A zatem mój głos również już jest skierowany w mentosa. Będę również miło zaskoczony, jeśli to ja nie padnę po godzinie 22. Najbardziej clear osobnik wśród żywych. Kolers, jak na moje to Ty jutro decydujesz kogo eliminujesz w linczu - dewiosa czy piernika. Czytaj forum przez całą noc, weź wolne w pracy czy coś... Na inne przemyślenia przyjdzie czas, na pewno coś skrobnę przed linczem. A teraz idę się wyluzować po robocie.
|
|