NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 16:21:16 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 11, 2023 16:21:16 GMT 1
Dobry! Dzieje się dużo, fajnie... Zacznijmy od tego, że mentosa to dziś eliminujemy bezapelacyjnie. Każde odstępstwo od głosu na niego będzie z pewnością "karane". A zatem mój głos również już jest skierowany w mentosa. Będę również miło zaskoczony, jeśli to ja nie padnę po godzinie 22. Najbardziej clear osobnik wśród żywych. Kolers, jak na moje to Ty jutro decydujesz kogo eliminujesz w linczu - dewiosa czy piernika. Czytaj forum przez całą noc, weź wolne w pracy czy coś... Na inne przemyślenia przyjdzie czas, na pewno coś skrobnę przed linczem. A teraz idę się wyluzować po robocie. Proszę Cię zejec, przyłóż się do twoich wniosków, będą bardzo pomocne.
|
|
|
Post by mentos on Oct 11, 2023 16:25:06 GMT 1
Panowie, załóżcie chociaż przez chwilę, że Lewkoń dał dupy i zagrał głupio.
Kolers, jak dzisiaj padnę w linczu to jutra nie będzie bo mafia wygrywa. I to w dodatku bez większego wysiłku bo gra się im sama ułożyła.
|
|
|
Post by Shadow on Oct 11, 2023 17:38:40 GMT 1
Mentos, dlugo Cie broniłem bo miałem taką czujkę. Twoje posty poprostu mi jakoś tak nie pasowały. Problem w tym, że po linczu na lewkonia wyszło, że był to det. Kogo sprawdził nie wiem ale podał jeden NIK tuż przed śmiercią.
|
|
|
Post by Shadow on Oct 11, 2023 17:43:00 GMT 1
Dobry! Dzieje się dużo, fajnie... Zacznijmy od tego, że mentosa to dziś eliminujemy bezapelacyjnie. Każde odstępstwo od głosu na niego będzie z pewnością "karane". A zatem mój głos również już jest skierowany w mentosa. Będę również miło zaskoczony, jeśli to ja nie padnę po godzinie 22. Najbardziej clear osobnik wśród żywych. Kolers, jak na moje to Ty jutro decydujesz kogo eliminujesz w linczu - dewiosa czy piernika. Czytaj forum przez całą noc, weź wolne w pracy czy coś... Na inne przemyślenia przyjdzie czas, na pewno coś skrobnę przed linczem. A teraz idę się wyluzować po robocie. Spora odpowiedzialność pod warunkiem, że będę jeszcze miał okazję. mafiacorner.boards.net/post/74292Dev, spokojna Twoja. Przeanalizuje,żeby utwierdzić się lub nie w tym co wiem na dziś. Oczywiście jak wspomniałem zajecowi, jak będę miał okazję.
|
|
|
Post by zajec on Oct 11, 2023 17:47:21 GMT 1
Dobry! Dzieje się dużo, fajnie... Zacznijmy od tego, że mentosa to dziś eliminujemy bezapelacyjnie. Każde odstępstwo od głosu na niego będzie z pewnością "karane". A zatem mój głos również już jest skierowany w mentosa. Będę również miło zaskoczony, jeśli to ja nie padnę po godzinie 22. Najbardziej clear osobnik wśród żywych. Kolers, jak na moje to Ty jutro decydujesz kogo eliminujesz w linczu - dewiosa czy piernika. Czytaj forum przez całą noc, weź wolne w pracy czy coś... Na inne przemyślenia przyjdzie czas, na pewno coś skrobnę przed linczem. A teraz idę się wyluzować po robocie. Proszę Cię zejec, przyłóż się do twoich wniosków, będą bardzo pomocne. Spokojnie, ogarnę jeszcze kilka drobnych rzeczy w mieszkaniu i się biorę za robotę, mam nadzieję solidną robotę. Panowie, załóżcie chociaż przez chwilę, że Lewkoń dał dupy i zagrał głupio. Kolers, jak dzisiaj padnę w linczu to jutra nie będzie bo mafia wygrywa. I to w dodatku bez większego wysiłku bo gra się im sama ułożyła. Patrząc na fakt, że jesteś podejrzany od początku rozgrywki, a do tego przed linczem wskazał Cię det, mieszczuchy nie mogą sobie pozwolić odwalić nikogo innego aniżeli Ciebie. Jesteś zbyt oczywistym celem i sam fakt, że jeszcze żyjesz, jest już dostatecznym nietaktem. Jeżeli strzał będzie jakimś cudem niecelny to faktycznie zjebał det tym postem przed śmiercią oraz reszta mieszczuchów, że daliśmy się tak wydymać na sucho mafiakom. Ale to jest ryzyko, na które ja jestem gotów.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 18:19:35 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 11, 2023 18:19:35 GMT 1
mentos napisz coś jeszcze. Jeśli jesteś w mieście to powinieneś walczyć, wskazać w kogo iść dzisiaj.
|
|
|
Post by mentos on Oct 11, 2023 18:23:38 GMT 1
Wydaje mi się, że po linczu wczorajszym już napisałem wszystko co mogłem. Tam wyżej powiedziałem jak wygląda sytuacja z mojej perspektywy. Czyli albo Ty jesteś mafiakiem albo piernikowy bo nie sądzę, że oboje byście urządzali taki teatr przed resztą skoro wystarczy mnie dzisiaj zlinczować, co jest najłatwiejsze na świecie i fajrant. Dlatego podejrzewam głównie Ciebie, devios. Jak mafią będzie kolers i zajec to skisne srogo.
|
|
|
Post by mentos on Oct 11, 2023 18:25:20 GMT 1
Anyway, mam wrażenie, że cokolwiek bym nie napisał to już nic nie zmienię i wszyscy pójdą we mnie. Do końca jeszcze piernik się nie zadeklarował, ale zajec na 100% już, Ty również jesteś przekonany, kolers głównie też, jedynie piernik coś tam jeszcze próbuje pisać, pewnie na kolejny dzień, którego nie będzie.
|
|
|
Post by mentos on Oct 11, 2023 18:28:59 GMT 1
Jak mówiłem, możecie jeszcze zrobić eksperyment myślowy pod tytułem "Lewkoń zagrał nierozsądnie, okazał się detektywem i walił w mieszczucha na ślepo".
|
|
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 18:29:15 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 11, 2023 18:29:15 GMT 1
Anyway, mam wrażenie, że cokolwiek bym nie napisał to już nic nie zmienię i wszyscy pójdą we mnie. Do końca jeszcze piernik się nie zadeklarował, ale zajec na 100% już, Ty również jesteś przekonany, kolers głównie też, jedynie piernik coś tam jeszcze próbuje pisać, pewnie na kolejny dzień, którego nie będzie. mentos ja też niestety nie widzę mafii bez Ciebie zajec został prawdopodobnie sprawdzony musiałaby być to mafia njay kolers gdzie njay gra dobrze a kolers bardzo dobrze, jeśli mafiują więc jeden z nich: możliwe dwóch: już blisko jednocyfrowego prawdopodobieństwa ja myślę, że to będzie njay, zwłaszcza po tych działaniach wyprzedzających (paradoksalnie sam mówił, że mafia tak robi, a to dziś uprawia) np. juz dziś wymówkę sobie robił, że jutro też nie padnie w mordzie
|
|
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 18:29:56 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 11, 2023 18:29:56 GMT 1
Jak mówiłem, możecie jeszcze zrobić eksperyment myślowy pod tytułem "Lewkoń zagrał nierozsądnie, okazał się detektywem i walił w mieszczucha na ślepo". tylko pytanie: po co miałby to robić jako detektyw
|
|
|
Post by mentos on Oct 11, 2023 18:31:08 GMT 1
Nie wiem, nie spasowałem mu i podpalił się moją rzekomą "nadwiedzą", z której się zresztą szybko wytłumaczyłem.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 18:36:19 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 11, 2023 18:36:19 GMT 1
Jak mówiłem, możecie jeszcze zrobić eksperyment myślowy pod tytułem "Lewkoń zagrał nierozsądnie, okazał się detektywem i walił w mieszczucha na ślepo". Zajechało że Piernik napisał ci tego posta
|
|
|
Post by mentos on Oct 11, 2023 18:38:03 GMT 1
No pewnie, że mi napisał, czemu nie.
|
|
|
Post by zajec on Oct 11, 2023 18:42:57 GMT 1
Ile strzałów miał Lewkoń - 2 czy 3?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 11, 2023 18:43:50 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 11, 2023 18:43:50 GMT 1
Ile strzałów miał Lewkoń - 2 czy 3? dwa sprawdzenia
|
|
|
Post by zajec on Oct 11, 2023 18:44:26 GMT 1
To chuj, teoria mi padła Kminię dalej...
|
|
|
Post by mentos on Oct 11, 2023 19:21:43 GMT 1
Dobra, to jeszcze napiszę, że na samym początku Lewkoń walił we mnie, ale też Pshemo mu się nie podobał i coś tam sugerował w jego kierunku. Wniosek taki, że nikogo nie sprawdził z nas dwóch i szedł na ślepo w ten czas. Całkiem możliwe, że chciał sprawdzić Pshema, ale ten padł, więc nic mu to nie dało. Jeszcze tak przeglądając sam początek to teraz devios mi cuchnie jeszcze bardziej.
|
|
|
Post by zajec on Oct 11, 2023 19:33:47 GMT 1
Zagram nietypowo, ale jakoś mi pasuje ta wersja. Drugim mafiakiem jest kolers. Wracam do swojej teorii z wczoraj czy sprzed 2 dni, że na mafii siedzi 2 graczy "etnicznego pochodzenia" go2goal. Pierwszy strzał w Pshemo, dla mnie strzał w kolano, jak dla większości zgromadzonych w tej edycji. Tutaj pojawia się błysk geniuszu - kolers w totalnej opozycji do reszty graczy. "Przecież to nie może być mafiak, tylko totalnie mylący się mieszczuch." Ważne cytaty: Popatrzyłem teraz na głosowanie i nachodzą mnie 2 myśli: 1) Uniewinnić wszystkich, którzy głosowali na pierwszą trójkę2) Głos piernikowego jest tak chujowy, że oczy krwawią Na ten moment, z mojej strony, albo Mentos, albo ziemniaczane bliźniaki - Konfident i Kolers. Z tej dwójki chyba wolałbym Konfidenta. akurat ten cytat to w mojej ocenie próba wciągnięcia innych osób, żeby się wychyliły i spróbowały pchnąć nożem konfidenta, lew i koń od początku widzieli mentosa + dość podejrzanego kolersa wśród mafiaków Mentos, jak widzisz Kolersa, Konfidenta, Zajeca i Piernikowego? Kolers wydaje mi się czysty cały czas, nie pasuje mi na mafię. Zajec trochę obok kica, niby jest, a go za dużo nie ma, a jego próba oczyszczenia wydaje się naciągana. Z Konfidentem mam problem, a Piernik wydaje mi się, że gra team miasto bardzo. Heh, wolałbym poczekać do pierwszego mordu ale co tam. Odpuscilem podejzenia w Ciebie bo jakoś tak mentos zapachniał mi detem. Pomyślałem że Cie sprawdził, podpalił się za bardzo i poszło. Glosujesz na niego więc albo się pomyliłem co do Was albo to ty błędnie oceniłeś mentosa. Po głosowaniu zarówno Ty jak i mentos znowu wracacie na listę podejzanych. Ale jeśli Mentos byłby detem, to Pshemo by tego nie wiedział i spokojnie mógłby na niego głosować. W jaki sposób głos Pshema oddetowuje Mentosa? Pshemo był po Mentosie drugim najbardziej zagrożonym linczem graczem. Do tego nie bronił się jakoś panicznie przed linczem na sobie, więc prawdopodobieństwo jego detowania nie było wysokie. Dlatego, wg mnie, mafia mogła się go pozbyć dlatego, że się go bała. Z jednej strony jest Kolers, którego dociskał po linczu, a i przed linczem był w jego trójce najmniej niewinnie grających, z drugiej to chyba Piernikowy, który jeśli jest w mafii, to mógł się bać, że Pshemo go "przeczyta". Dlatego dla mnie trójka na dziś to Mentos, Kolers i Piernikowy. Do tego wszystkiego dodajmy fakt, że kolers wpierw był przeciwny pomysłowi pshemo, że pary ja+devios oraz pshemo+lew i koń. Śmierdziało mu coś. Jednak śmierć pshemo musiała lekko przyhamować jego zapędy w kierunku lewkonia, niemniej jednak wczoraj już nie miał skrupułów głosować na niego zamiast zaproponować swoje, czyli dewios bądź ja, zatem topka jego listy podejrzanych od początku gierki. Od początku kolersik kliruje mentosa, ale żeby jego cały wywód brzmiał jak beznadziejny przegląd pola mieszczucha, dorzucił podejrzenia na najbardziej clear osobę w mieście (czyt. mnie) + na dewiosa, który także wygląda na mało podejrzanego, zresztą det, któremu ufam, analizując jego wpisy przez pół godziny, również nie widział dewiosa wśród podejrzanych. Myślę, że można śmiało założyć, że pary: Lewkoń, Pshemo. Zajec, Njay. Wykluczają się. Mafiozi prawie na pewno nie chcieli głosować razem. A widzisz mnie te pary właśnie zastanawiają. No może poza Zajecem a nj, jak go tu nazywacie. To ja się powtórzę zajec i nj. Piernikowy z testamentem jak to ktoś już zauważył trochę taki smierdzacy ale jestem jakoś tak na niego cięty od początku więc może już nie jestem obiektywny. Mam pierwszą 3. Potem lewkoń i Konfident a na końcu ale tuż przede mną mentos. Tak wiem, łączyłem go z Pshemem jako mafijakami ale to coś głębszego. Taka moja pokręcona taktyka. Nie sprawdziła się do końca bo Pshemo padł i okazał się zwykłym mieszczuchem no ale kto umarł ten nie żyje. Czyli, jeżeli padnie głosowanie na kogoś z 3 podanych to się przyłączę. Jeśli ktoś inny to musicie mnie mocno przekonać. Taki twardy kolers, którego nic nie przekona do jego trzech typów, głosuje wczoraj na lewkonia tylko dlatego, że ktoś rzucił jego nick pod koniec dnia, na ostatnie chwile. I ten umiera w tajemniczych okolicznościach... Żadnej próby forsowania swoich trzech mocnych typów, tylko pójście ślepo za tłumem, bo przecież wie, że lewkoń jest czysty i jak ma głos mentosa, piernikowego i konfidenta to dorzuca do pieca i pyk, niewinny umiera. To moje dwa typy. Dlatego proszę Was, piernikowy i dewios. Odpuśćcie sobie na trochę jazdę na siebie i zróbcie swoje analizy gry kolera, w powiązaniu z lewkoniem, z mentosem. To tyle ode mnie dłuższych wywodów. Nie piszę nic dłuższego na temat Was, stare pierniki i dewiosy, bo czuję w kościach, że Wy dwaj się bijecie, a trzeci korzysta.
|
|
|
Post by zajec on Oct 11, 2023 19:35:32 GMT 1
Dobra, to jeszcze napiszę, że na samym początku Lewkoń walił we mnie, ale też Pshemo mu się nie podobał i coś tam sugerował w jego kierunku. Wniosek taki, że nikogo nie sprawdził z nas dwóch i szedł na ślepo w ten czas. Całkiem możliwe, że chciał sprawdzić Pshema, ale ten padł, więc nic mu to nie dało. Jeszcze tak przeglądając sam początek to teraz devios mi cuchnie jeszcze bardziej. A ja to widzę, że leciał mega bait, żeby sprawdzić kto pociśnie pshema razem z nim. Lewkoń się wtedy wykliruje na chwilę, a do tego znajdzie podejrzanych.
|
|