|
Rozgrywka
Oct 9, 2023 11:27:04 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 9, 2023 11:27:04 GMT 1
Zdarzyło mi się już umrzeć pod naciskiem argumentu, że nie ważne co zrobię już się nie uniewinnię, więc trzeba się mnie pozbyć jak najszybciej. To tak absurdalny i szkodliwy argument, że intryguje mnie użycie go przez tak rozsądnego człowieka jak ty. Jakby co to widać tu mocno próbę wywierania emocjonalnego wpływu. znaczy no ten argument "i tak trzeba go zlinczować, bo taki zręczny mafiak" mógł poruszyć czułe struny, bo faktycznie nie ma jak się przed tym bronić ale dziwię się, że pshemo się dziwi, że ktoś go szturcha/pressuje zwłaszcza na wyrost reakcja na pressing Konfidenta, który robił to kiepsko (takie popressowanie miłosierne: "no co ty stary to tak żeby ci pomóc nie cykaj się")
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 9, 2023 11:28:49 GMT 1
Nie rób się znowu czyimś adwokatem. Ostatnio źle to wyszło.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 9, 2023 11:31:03 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 9, 2023 11:31:03 GMT 1
Pshemo czy chciałbyś, żeby detektyw sprawdził pierwszego dnia ciebie?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 9, 2023 11:31:03 GMT 1
Omija was fakt, że ja nie napisałem tego do Njaya, żeby się bronić a w ramach ofensywy. Omija was też fakt, że zamiast odnieść się do tego w sposób jakkolwiek sensowny wolał mi zarzucić manipulację, gdzie ja nie manipuluję a pytam o rzecz faktyczną. W sposób właśnie oszczędny w słowach i straight to the point wytłumaczyłem o co mi chodzi. Pshemo czy chciałbyś, żeby detektyw sprawdził pierwszego dnia ciebie? Nie chciałbym bo to strata sprawdzenia, ale niech detektyw czyni jak uważa za słuszne, a nóż takie sprawdzenie uratuje mnie w sytuacji podbramkowej.
|
|
|
Post by bobek on Oct 9, 2023 11:40:17 GMT 1
devios czy z racji pełnionej funkcji organizatora zapraszacza czujesz powinność pewnego rodzaju prowadzenia rozgrywki? czy to zapoznawcze tak na Ciebie wpływają? Wypytujesz kogoś o to, dlaczego gra dobrze? Po co? czy ja wiem czy dobrze ja na przykład mam wewnętrzną potrzebę żeby nowym sceny nie zabierać, a wodzirej nie chce z niej zejść no nie wiem może i dobrze
|
|
|
Post by Konfident on Oct 9, 2023 12:55:34 GMT 1
brawo Bobek! dlatego też chowam się do nory i czekam na rozwój wydarzeń
|
|
|
Post by mentos on Oct 9, 2023 12:58:13 GMT 1
A przed czym chcesz się chować? Masz coś na sumieniu?
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 9, 2023 13:02:00 GMT 1
Szybka reakcja.
|
|
|
Post by Konfident on Oct 9, 2023 13:14:01 GMT 1
A przed czym chcesz się chować? Masz coś na sumieniu? nie chce się kisić we własnym sosie, poczekam aż trochę popracujecie i będzie więcej contentu
|
|
|
Post by Shadow on Oct 9, 2023 14:08:51 GMT 1
chciałbym więcej od kolegów zajec, mentos, kolers i ziemniak w temacie co Wy na te mecyje w ogóle cieszę się, że z nami pykacie mafijkę, liczę na Wasze plejsy i wnioski Generalnie zawsze jak jestem w pracy to później jest sporo do nadrobienia. Została godzinka i fairant więc mogę trochę po leserować w pracy... - trochę nie wiem skąd w Tobie piernikowy chęć obrony nieznajomego... chyba że jednak nie jesteście sobie tacy obcy - oczywiście piszę w zakresie tej rozgrywki. Tak czy inaczej uczę się Was i przypominam sobie style gry. - Devios - to chyba on sugerował by Det sprawdził Pshema tylko pytanie czy podzieliłby się z nami tą wiadomością. czyżby liczenie na fart, że det już pierwszego dnia się wysypie? - Granie na emocjach pierwszego dnia mnie nie rusza co nie znaczy, że nie jestem czujny w wymianie zdań - i tak na koniec, przypomniała mi się super rozgrywka miafijaków - to również stwarza pewne typy, zwłaszcza w zakresie gdy dwóch graczy się sobą bardzo interesuje. Na ten moment mam 2 może 3 typy i drogi piernikowy jesteś wśród nich
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 9, 2023 14:36:23 GMT 1
fajny post kolers - trochę nie wiem skąd w Tobie piernikowy chęć obrony nieznajomego... chyba że jednak nie jesteście sobie tacy obcy - oczywiście piszę w zakresie tej rozgrywki. Tak czy inaczej uczę się Was i przypominam sobie style gry. mowa o moim bronieniu pshema? cóż, nie sądzę, żebym go specjalnie bronił wskazałem, że wektor zarzutów wobec niego może być niewłaściwy: bardziej zdziwiło mnie jego oburzenie na wzięcie go na celownik przez Konfidenta niż na tekst njaya (deviosa) - Devios - to chyba on sugerował by Det sprawdził Pshema tylko pytanie czy podzieliłby się z nami tą wiadomością. czyżby liczenie na fart, że det już pierwszego dnia się wysypie? jak widzisz ten scenariusz? w jaki sposób wywołany przez deviosa det miałby się 'wsypać'? może pójść za jego sugestią i sprawdzić pshemę, ale nie widzę, jak miałoby to doprowadzić do wysypania się - Granie na emocjach pierwszego dnia mnie nie rusza co nie znaczy, że nie jestem czujny w wymianie zdań o jakiej sytuacji mówisz? gdzie spostrzegłęś granie na emocjach w temacie? - i tak na koniec, przypomniała mi się super rozgrywka miafijaków - to również stwarza pewne typy, zwłaszcza w zakresie gdy dwóch graczy się sobą bardzo interesuje. Na ten moment mam 2 może 3 typy i drogi piernikowy jesteś wśród nich czy nie sądzisz, że interakcje mafia-mafia mogą rzucać się w oczy i dwóch mafiozów wolałoby ich unikać? żeby nie wyszło stucznie albo żeby sobie za bardzo krzywdy nie zrobić?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 9, 2023 14:36:48 GMT 1
via mobile
Post by bobek on Oct 9, 2023 14:36:48 GMT 1
Polubiłem kolegę kolersa co się obija ostatnią godzinę w robocie
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 9, 2023 15:03:36 GMT 1
Polubiłem kolegę kolersa co się obija ostatnią godzinę w robocie A za co?
|
|
|
Post by zajec on Oct 9, 2023 15:42:29 GMT 1
Dowjoz bardzo chętnie i dość stanowczo atakuje kolegę Pshema, tak pierwszego dnia bez szczególnych dowodów - trzeba obserwować Interesująca reakcja Pshema na ataki w jego stronę, zważywszy na fakt, iż są to ataki z dupy, jedynie powód, że jest dobry to ubijmy i go sprawdźmy - trzeba obserwować Fajna zagryweczka z zapytaniem Mentosa o to, czy mafia ma swoje forum... Ale przecież można inteligentnie udawać głupiego... "Niewinna" próba chronienia kolegi Pshemo przez towarzysza Bobka, mogą być jakieś konotacje - trzeba obserwować Pewne powiązania niby się już kreują, ale jak to przed pierwszym morderstwem ze strony mafiaków, za bardzo nic nie wiadomo, toż to nawet nie poszlaki... Pierwszego dnia to ja bym nikogo nie przegłosowywał, towarzysze mieszkańcy. O ile obecna forma openmafia na to pozwala. Nawet trzeci... Tak trudno mnie rozpracować, że tego nie zauważyłeś. "Pisiont" twarzy..., mówi to Panu coś? Że lubisz sado-maso w piwnicy lub tandetne romansidła Wydało się... Ale mafiozi na pewno tak nie robią, zatem chyba mogę czuć się bezpieczny. jak macie jakieś wspominki go2goalowe sprzed dekady to rzucajcie śmiało xd fajny flavor Ja pamiętam, że razem z Kolersem, Zajecem, Mentosem i Alfonsem (on nie odpisał) pisaliśmy w jednym wątku coś w stylu książki rpg/fantasy, ja byłem narratorem a reszta miała po jednej postaci do odgrywania. Były jeszcze ze dwie inne postaci, ale nie pamiętam kto. Wciąż mam to na kompie na dysku. Również gdzieś na google mam jakieś te nasze tekstowe RPG pozapisywane, sobie wracam tak z częstotliwością raz do roku i wspominam dobre czasy...
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 9, 2023 15:48:31 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 9, 2023 15:48:31 GMT 1
Dobrze Zejec kombinuje, podoba mi się.
Niestety na kogoś trzeba zagłosować, konfiguracja jest ustawiona że w przypadku remisu/braku głosów poleci losowa osoba.
To jeszcze czekamy na analizy Ziemniaka i Mentosa. Szczególnie Mentosa, on mi tak z legutka podśmierduje.
|
|
|
Post by bobek on Oct 9, 2023 16:19:46 GMT 1
Polubiłem kolegę kolersa co się obija ostatnią godzinę w robocie A za co? dał dobry prztyczek i jest autentyczny
|
|
|
Post by mentos on Oct 9, 2023 16:19:51 GMT 1
Wypraszam sobie, myję się. Mi tak zajeżdża trochę od Konfidenta i Lewkońa z enigmatycznymi wpisami i podpinaniem się. Natomiast obserwowałbym deviosa, który mógł wcześniej zasugerować detektywowi sprawdzenie pshema, o którym wie, że jest czysty, co byłoby zmarnowaniem zdolności.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 9, 2023 16:31:07 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 9, 2023 16:31:07 GMT 1
Wypraszam sobie, myję się. Mi tak zajeżdża trochę od Konfidenta i Lewkońa z enigmatycznymi wpisami i podpinaniem się. Natomiast obserwowałbym deviosa, który mógł wcześniej zasugerować detektywowi sprawdzenie pshema, o którym wie, że jest czysty, co byłoby zmarnowaniem zdolności. Dlaczego zmarnowaniem?
|
|
|
Post by mentos on Oct 9, 2023 16:35:55 GMT 1
Bo wycelowane w pewnego mieszkańca. Z drugiej strony, może niekoniecznie byłoby to najlepsze posunięcie dla mafii, która równie dobrze może odwalić pshema pierwszej nocy, jeśli z jakiegoś powodu się go boi.
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 9, 2023 16:43:00 GMT 1
Widzę, że masz już wszystko rozpracowane. Skąd wiesz, że Pshemo niewinny?
|
|